Connect with us

Actualitate

Provocări și performanțe pentru elevii “mirciști”

Published

on

Indiferent de disciplina școlară la care excelează, elevii Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța nu contenesc să surprindă cu performanțele obținute. Este și cazul unui elev de clasa a XII-a, care s-a calificat în etapa următoare la concursul de dezbateri în limba engleză.

Deși este în clasa a XII-a și se pregătește temeinic pentru examenul de bacalaureat, Ștefan își găsește timp și pentru studiu suplimentar. Limba engleză este materia lui preferată, astfel că participarea la concursurile la dezbateri a devenit o rutină.

“Acest concurs e bazat pe un format care vine din Marea Britanie și constă într-un meci între două echipe, fiecare echipă are câte trei vorbitori, iar aceștia încearcă să își susțină un punct de vedere pe o anumită rezoluție în privința unor subiecte precum politica sau cum facem lumea să fie mai bună.”, declară ȘTEFAN RAREȘ MINDIRIGIU, elev

Obiectivul lui Ștefan îl reprezintă acum calificarea în etapa internațională a acestei competiții.

“Apogeul reprezintă prima echipă care ajunge la faza internațională și care va participa la Londra, acolo unde se întâlnesc cele mai bune echipe din toată lumea.”, completează ȘTEFAN RAREȘ MINDIRIGIU, elev

Profesorii lui Ștefan recunosc că este o plăcere să lucreze cu adolescenți și tineri asemeni lui.

“Am muncit cu ei, e drept, dar meritul este al copiilor, pentru că degeaba muncești cu un copil care nu e hotărât să facă ceva, care nu își dorește, care nu are chemare pentru ce face el. Participă de câțiva ani, a luat premiu de fiecare data, ba mai mult, nu numai la dezbateri în limba engleză, ci și la discurs public în limba engleză.”, declară FLORINA JASMINE NICULESCU, dirigina lui Ștefan

“Starea de performanță este o preocupare constantă în școala noastră, iar pentru a atinge performanța este necesară o pregătire continuă. Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, elevii noștri au preocupări pentru tot orizontul de discipline școlare și chiar extracurriculare.”, declară VASILE NICOARĂ, director CNMB Constanț 

Așadar, indiferent de disciplina la care excelează, acești elevi vor face mereu cinste liceului și orașului Constanța, atât în țară, cât și peste hotare.

Actualitate

Arestat preventiv pentru furt calificat

Published

on

La acest început de săptămână, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi – Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Constanța, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Un bărbat a fost arestat preventiv.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, mai multe persoane ar fi rupt sigiliile unei barje, încărcată cu floarea-soarelui, care se afla pe fluviul Dunărea, în zona localității Rasova, de unde ar fi sustras cereale.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 12,5 tone de semințe de floarea-soarelui, 1,5 tone de produs petrolier, cu miros specific de motorină, două bărci, un motor de barcă, 700 de lei și 50 de euro, precum și alte obiecte cu valoare probatorie.

Cerealele au fost ridicate de polițiști și predate părții vătămate, prejudiciul fiind recuperat în proporție de 70 %. Valoarea totală a bunurilor ridicate, în vederea continuării cercetărilor, este de peste 61.000 de lei. Doi bărbați au fost identificați, unul dintre aceștia fiind reținut, pentru 24 de ore.

Persoana a fost prezentată instanței de judecată, care a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Acțiunile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Continue Reading

Actualitate

La Năvodari, a început distribuirea tichetelor sociale de Crăciun 2021

Published

on

Aproximativ 2.200 de persoane care au depus cereri în perioada 4 octombrie – 26 noiembrie vor primi tichete sociale oferite de Primăria Năvodari cu ocazia Crăciunului.

Distribuirea tichetelor sociale se va face până în data de 17 decembrie, prin Poșta Română, cu confirmare de primire.

Beneficiari ai tichetelor sociale sunt pensionari cu venituri de până la 1.450 lei/lună, persoane fără niciun venit cu vârsta de peste 60 ani, persoanele încadrate într-un grad de handicap grav sau accentuat, beneficiarii de venit minim garantat, precum și beneficiarii de alocație de susținere a familiei.

În funcție de categoria socială din care fac parte, beneficiarii vor primi între patru și șase tichete/persoană, în valoare de 10 lei/tichet.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Respectarea regulilor de circulație nu este opțională

Published

on

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au desfășurat zilele trecute o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele și locurile în care este interzisă oprirea/staționarea vehiculelor.

Într-o singură zi, polițiștii locali au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 25.950 lei și 180 puncte de penalizare.

De asemenea, au fost ridicate 20 de autovehicule de pe partea carosabilă a drumului public.

Mașinile au fost depozitate în parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1 și pot fi ridicate doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Încă o dată, Poliția Locală Constanța atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație. Le mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și îi rugăm să facă în continuare acest lucru la numărul de telefon: 0241.484.205 sau 0341.922 – Dispecerat- Direcția Generală Poliția Locală.

Continue Reading

Actualitate

Moș Nicolae a sosit cu desaga plină în localitatea Saraiu

Published

on

Moș Nicolae a sosit cu desaga plină cu daruri în comuna Saraiu. La fel ca în fiecare an, toți elevii din localitate au primit pachete cu dulciuri și s-au bucurat de multe alte surprize.

“Le mulțumesc sărăienilor adevărați care își iubesc necondiționat comuna  pentru că au venit să fie împreună într-un număr impresionant, arătând că nimeni nu ne poate “ucide” sărbătoarea Crăciunului sau bucuria cadourilor oferite de Moș Nicolae. Și știm cu toții, noi cei cu inima deschisă și mintea orientată spre bine, frumos și iubire că sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru a le oferi copiilor noștri cele mai frumoase și sfinte simboluri creștine care fac parte din fibra poporului român. În această zi  mă bucur că am reușit să mă țin de cuvânt față de toți copiii care m-au întrebat îngrijorați în ultimele luni dacă vom avea manifestări de Crăciun anul acesta și iată că avem.”, a declarat DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Iar surprizele nu s-au încheiat aici. Comuna Saraiu a îmbrăcat și anul acesta straie de sărbătoare. Astfel, a fost inaugurat iluminatul festiv, iar mii de beculețe multicolore și inedite ornamente specifice Crăciunului le aduc localnicilor bucuria sărbătorilor de iarnă.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222