Connect with us

Actualitate

Prostată sănătoasă cu Herbagetica

Published

on

Problemele la prostată sunt, pe cât de comune, pe atât de neplăcute și reprezintă un subiect tabu de cele mai multe ori. Informarea în legătură cu rolul acesteia în organism și măsurile care trebuie adoptate pentru a preveni diverse afecțiuni, este esențială pentru orice bărbat.

Ce este prostata?

Prostata este o glandă a sistemului genital masculin, având rolul de a forma lichidul prostatic, parte integrantă a lichidului seminal. Glanda are forma unei castane, fiind localizată sub vezica urinară și în fața rectului, oferindu-i o funcție importantă atât în timpul ejaculării, cât și în timpul urinării, mușchii săi fiind cei care împing lichidul pe uretră.

Simptomele disfuncției prostatei

Diverse afecțiuni ale prostatei pot genera simptome care, depistate la timp, se pot regla. Printre aceste simptome, se află:

 • Urinare frecventă – urinezi de doua ori pe noapte sau mai des;
 • Urinare îngreunată – petreci mult timp pentru a începe urinarea;
 • Fluxul urinar are o presiune slabă sau e întrerupt;
 • Ai constant senzația că vezica nu este golită;
 • Senzație de usturime;
 • Sânge în urină.

Chiar dacă problemele prostatei pot apărea la orice vârstă, cei mai predispusi sunt barbații de peste 50 de ani. Este important să ne luăm din timp toate măsurile necesare pentru a evita complicații viitoare ale prostatei.

Afecțiuni ale prostatei

Adenomul de prostată este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților, apărând după vârsta de 40-50 ani. Această afecțiune împiedică buna funcționare a sistemului urinar, provocând probleme ale vezicii, tractului urinar și rinichilor.

Adenomul de prostată apare atunci când celulele prostatei încep să se multiplice, fapt care duce apoi la inflamarea prostatei și la modificarea urinării prin blocarea fluxului. Pe măsură ce prostata crește, va pune presiune pe pereții uretrei, iar vezica urinară își pierde capacitatea de a se goli complet.

Soluții 100% naturale pentru sănătatea prostatei

Curcumin

Curcuminul, compusul activ principal din Curcuma longa, are proprietăți importante antiinflamatoare și ajută la ameliorarea disconfortului creat de problemele de prostată.

Palmier pitic

Susține funcționarea corectă a prostatei și a uretrei, crește vigoarea sexuală și echilibrează glandele hormonale. Extractul de Palmier pitic este foarte bun pentru a reduce nevoia de urinare frecventă, în special noaptea, reface jetul urinar și reduce durerea. În plus, scade inflamația de la nivelul prostatei și scade riscul de apariție a cancerului de prostată.

Dovleac

Dovleacul are rolul de a reface elasticitatea prostatei și previne complicațiile asociate afecțiunilor prostatei. Este o sursă bogată de Zinc, în special semințele, și hrănește astfel prostata și ajută la echilibrarea hormonilor androgeni. În plus, ajută și la reducerea volumului prostatei.

Zinc

Deficitul de Zinc din organism este deseori asociat cu un risc mare de probleme cu prostata. Zincul, face parte în mod natural din compoziția celulelor care formează prostata. Pentru că nu este produs de organism, Zincul se obține din alimentație. Așadar, poate exista riscul unei deficiențe de Zinc și ulterior a unor probleme de prostată, din cauza alimentației.

Prun african

Prunul african acționează pe două planuri pentru reducerea simptomelor cauzate de hiperplazia benignă de prostată: reface funcția erectilă și redă funcțiile urologice: scade nicturia și crește volumul jetului urinar. Are și efect antiinflamator și antioxidant pentru tractul urinar.

Urzica

Urzica reduce fluxul urinar senzația de urinare incompletă sau reduce nevoia frecventă de urinare. Scade volumul prostatei prin a inhiba multiplicarea excesivă a celulelor prostatei.

Alga AFA este cel mai puternic stimulator vegetal de Celule Stem si stimulează producția de Celule STEM datorită numeroaselor substanţe active din compoziţie, (12 vitamine, 27 de minerale naturale şi 11 pigmenţi naturali precursori ai vitaminelor, enzimelor şi coenzimelor), care sunt uşor absorbite de organism.

Herbagetica combate afecțiunile prostatei printr-o întreagă gamă de suplimente 100% naturale, dedicată sănătății prostatei tale:

Prostato STEM Herbagetica conține cea mai complexă formulă pentru menținerea sănătății prostatei datorită celor 4 principii active: alături de extractul de palmier pitic se regăsește stimulatorul organic de celule stem, alga AFA, extractul de urzică și pulberea de dovleac, toate contribuind la buna funcționare a prostatei.

Prostato STEM contribuie la:

 • susţinerea sănătăţii şi funcţionarea normală a prostatei;
 • asigurarea unui proces normal de urinare;
 • reducerea efectelor negative date de modificările oxidative ale celulelor şi ţesutului prostatei, responsabile de mărirea în volum a acesteia;
 • îmbunătățirea vieții sexuale.

 

Formula complexă Prostato Curcumin95 Herbagetica reunește 8 extracte naturale recunoscute pentru capacitatea de a combate afecțiunile prostatei, fiind un excelent adjuvant în: disconfort la urinare, prostată mărită, incontinență urinară.

Acțiuni Prostato Curcumin95:

 • asigură confortul tractului urinar;
 • reduce senzația de urinare incompletă, jet slab sau intermittent;
 • reduce durerile în timpul urinării;
 • reduce incontinența urinară;
 • diminuează frecvența urinărilor nocturne;
 • menține o viață sexuală active;
 • reglează concentrația de testosterone.

 

S-a observat că majoritatea bărbaților cu afecțiuni ale prostatei au deficit de Zinc în organism, astfel formula Zinc Complex Herbagetica, având cea mai puternică concentrație de Zinc, îmbină extractul standardizat de semințe de dovleac și ginseng siberian. Împreună sunt un excelent adjuvant în prostatită acută.

Zinc Complex contribuie la:

 • menținerea metabolismului acido-bazic normal;
 • diminuarea simptomelor răcelii;
 • sănătatea sistemului osos, a părului, a unghiilor și a pielii;
 • menținerea vederii normale;
 • imunostimulator;
 • antioxidant;
 • funcționarea normală a sistemului genito-urinar masculine.

Din ce în ce mai mulți bărbați suferă de afecțiuni ale prostatei, acest lucru afectându-le calitatea vieții în mod direct. Alege și tu suplimentele 100% naturale Herbagetica și începe rutina zilnică de sănătate chiar acum!

 

 

Actualitate

Indemnizația pentru creșterea copilului se majoreză de la 1 martie

Published

on

Vești bune pentru mămici. Din martie va crește indemnizația lunară minimă primită de mame pentru creșterea copilului.

Indemnizația are o valoare de 2,5 la valoarea ISR. Pragul minim al acesteia va fi din martie de 1.495 de lei.

Și prima de inserție va crește la 1.794 de lei, iar subvenția pentru persoane marginalizate, la 2.392 de lei .

Toate ajutoarele sociale calculate pe baza valorii ISR se vor majora din martie.

Printre cele mai importante drepturi care se acordă în funcție de ISR se numără indemnizația de șomaj, ajutorul social, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului, însă mai sunt și altele.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius din Constanța, la cea de-a doua întâlnire transnațională în cadrul unui proiect european dedicat combaterii deșeurilor digitale

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 22-23 ianuarie 2023, la cea de-a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului Eco-Digital Literacy and Citizenship for Our Planet and Future (Digital Waste), care a avut loc la Beirut, în Liban.

„Alături de ceilalți participanți, am testat și evaluat primul prototip al aplicației pentru telefonul mobil cu rol în detectarea și ștergerea fișierelor care au un consum crescut de energie, ce va fi dezvoltată în cadrul proiectului. În plus față de alte aplicații similare, aceasta le va oferi utilizatorilor informații referitoare la impactul negativ al acestui tip de fișiere asupra mediului înconjurător. În urma feedback-ului primit, aplicația va fi îmbunătățită, iar noua variantă va fi retestată în cadrul celei de-a doua activități de învățare, predare și formare, care va avea loc în Portugalia, în luna mai a acestui an”, a precizat ec. dr. Răzvan-Ionuț Drugă, reprezentant al Biroului pentru Programul Erasmus Plus.

Proiectul Digital Waste își propune să crească gradul de conștientizare a publicului cu privire la problema deșeurilor digitale și a schimbărilor climatice, prin dezvoltarea unor instrumente de alfabetizare eco-digitală.

Proiectul Eco-Digital Literacy and Citizenship for Our Planet and Future (Digital Waste), cod 2021-1-TR01-KA220-YOU-000028571, finanțat cu 185.214 de Euro prin Programul european Erasmus Plus, este implementat în perioada 28 februarie 2022 – 27 februarie 2024, în cadrul unui consorțiu din care fac parte: Ankara Center for Political and Economic Research – ASEM (Turcia – lider de proiect), Universitatea Ovidius din Constanța (România), Solution: Solidarité & Inclusion (Franța), Aie Serve (Liban), Embaixada da Juventude (Portugalia), Association of Administrators and Bureaucrats (Turcia), T.C. Mardin Artuklu University (Turcia) și Bilgi Paylaşım Topluluğu (Turcia).

Continue Reading

Actualitate

Plaje înghițite de mare

Published

on

Cea mai frumoasă plajă de pe litoralul românesc, unde marea turcoaz amintește de destinațiile exotice de vacanță, a dispărut peste noapte. La Tuzla, valurile au înghițit tot ce au prins în calea lor, iar din plaja lată și cu nisip fin a mai rămas acum doar o palmă. 

Fără diguri de protecție, plaja de la Tulza nu a avut nicio șansă în fața puterii curenților, care au tras aproape tot nisipul în mare. Vântul a suflat în ultimele zile cu până la 50 de kilometri pe oră pe litoral, iar la mal s-au format valuri puternice. Din cei 10 metri de plajă de la Tulza au mai rămas acum doar câțiva zeci de centimetri.

“Situația este gravă din cauza fenomenului natural pe care marea îl are în acest sezon. Curenții fiind foarte mari, valurile înaintează către suprafața de nisip. Curenții trag tot nisipul. Aici erau cam 7 – 10 metri de plajă în perioada sezonului cald, acum nu mai este nimic.”, declară Ion Moisei viceprimar Tuzla

Dacă vom mai avea sau nu plajă la Tulza în următorii ani este greu de spus. Plaja de aici nu a fost prinsă curpinsă în planul de combatere a eroziunii costiere al Apelor Române. Viitorul său depinde, cel puțin deocamdată, doar de mila naturii.

“Zona respectivă a fost analizată la faza de masterplan, dar concluziile analizei cost – beneficiu nu au încadrat această zonă pentru a fi reabilitată. Erau alte zone cu potential mult mai mare care trebuiau rezolvate. Urmează să reactualizăm masterplanul zonei costiere 2023 – 2027 și să vedem problemele care mai sunt.”, declară Hristu Uzun, director ABADL

Marea a fost nemiloasă și la Mamaia. În zona centrală a stațiunii, valurile au luat cu ele o bună bucată din plaja proaspăt înnisipată, formând dune înalte de mai bine de un metru, care se întind pe aproape un kilometru. Specialiștii spun că fenomenul este unul cât de poate de normal în timpul sezonului rece și estimează că plaja va fi nivelată înainte de începerea sezonului estival.

“În Marea Neagră, acolo unde valul este mai înalt, pierde plaja printr-un fenomen de sucțiune de cavitație, produs de vânturile dominant nord – vestice sau vânturile dinspre mare. Această cavitație generează o întoarcere a aerului, a vântului și apasă acolo și în felul acesta se pierde plaja. Este un fenomen natural, este un fenomen care poate fi evitat cu diguri de larg, cu diguri tip travers. Acestea sunt mijloace hidrotehnice care pot preveni erodarea plajelor.”, declară Adrian Bîlbă, doctor în științe

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral spune că masterplanul pentru plaje va fi reanalizat și că sunt șanse ca și plajele de la Tulza, Vama Veche și Sulina să fie cuprinse în Programul pentru combaterea eroziunii costiere.

Continue Reading

Actualitate

Zonele pietonale din cartierele constănțene sunt reabilitate

Published

on

Continuă programul de modernizare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale. Intervenții asupra trotuarelor au loc după cum urmează:

 • Pe strada Romană, strada Chiliei, Andrei Mureșanu și Duiliu Zamfirescu unde au fost decapate total trotuarele, terenul a fost consolidat și au fost înlocuite vechile borduri deteriorate. Pe suprafețele pietonale se montatează pavele moderne.
 • Pe bulevardul Mamaia, lucrările de reamenajare au ajuns la tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea trotuarelor, înlocuirea bordurilor, montarea de pavele noi și amenajarea casetelor pentru spații verzi.
 • Și pe strada Mihai Eminescu se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Sunt demontate vechile borduri, trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră peste care va fi așternut nisip. La final se vor monta pavele pe un strat suport de nisip. După finalizarea etapei de reamenajare a suprafeței pietonale, se va asfalta carosabilul, însă doar atunci când condițiile meteorologice vor permite astfel de lucrări.
 • Se intervine la nivelul părții pietonale și pe strada Badea Cârțan în zona complexului comercial. Au fost montate pavele, s-au refăcut trotuarele și aleile de acces din zona complexului și au fost revitalizate spațiile verzi și aleile din proximitatea locului de joacă.

Reprezentanții primăriei municipiului Constanța fac din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222