Connect with us

Administratie/politica

Promisiuni pentru investiţii notabile

Published

on

Se înteţesc promisiunile în prag de campanie electorală. Prezent la Constanţa la o întrevedere cu autorităţile locale şi cu primarii din judeţ, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a semnat două contracte de finanţare şi modernizare pentru mai multe drumuri judeţene.

“Două proiecte cu suportul şi cu finanţarea Ministerului Dezvoltării: DJ226 şi DJ226A. Sunt proiecte pentru locuitorii judeţului Constanţa şi pentru locuitorii judeţului Tulcea, deoarece acest drum face legătura între Constanţa şi Tulcea.”, declară HORIA ŢUŢUIANU, preşedinte CJ Constanţa

“Îmi doresc un parteneriat corect cu toate autorităţile locale, indiferent de culoarea politică a acestora.”, declară DANIEL SUCIU, vicepremier

Deşi părea dat uitării, simbolul Constanţei reprezintă o prioritate pentru autorităţi, care speră să găsească, în sfârşit, o soluţie pentru reabilitarea Cazinoului.

“Vă spun că prima etapă a trecut, urmează comitetul interministerial şi, dacă evaluez bine şi chiar voi fi foarte atent cu acest proiect, la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai vom avea şi hotărârea de Guvern, astfel încât licitaţia să poată fi demarată.”, declară DANIEL SUCIU, vicepremier  

“Sunt convins că, dacă facem eforturi comune, vom reuşi să accelerăm lucrurile, astfel încât, aşa cum ne-am planificat, în luna mai, cea de-a patra licitaţie pentru Cazino să demareze, să sperăm că va fi şi ultima, astfel încât să începem cât mai repede procesul de restaurare şi reabilitare a Cazinoului din Constanţa.”, completează DECEBAL FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanţa

Iar investiţiile notabile nu se vor încheia aici. Promisiuni sunt, printre altele, şi pentru construirea Sălii Polivalente, pentru reabilitarea stadionului Farul, cât şi pentru complexul sportiv Badea Cârţan.

Actualitate

Veşti bune, pentru cei care călătoresc în Anglia

Published

on

Începând de vineri, 11 februarie 2022, ora 4.00 GMT, persoanele vaccinate cu schema completă și copiii minori (sub 18 ani) NU trebuie să mai efectueze niciun fel de test Covid înainte sau după sosirea pe teritoriul Angliei. Prin vaccinarea cu schema completă se înțelege vaccinarea cu 2 doze pentru vaccinurile care prevăd 2 doze sau vaccinarea cu o singură doză în cazul vaccinului monodoză.

Pentru persoanele nevaccinate, se elimină obligativitatea efectuării carantinei la sosirea pe teritoriul UK, dar acestea trebuie:

  • să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;
  • să rezerve și să achite, anterior sosirii, un test COVID-19 tip PCR care va fi efectuat înainte sau în ziua a 2-a de la sosire).

Pentru toate persoanele, vaccinate sau nevaccinate, rămâne valabilă obligativitatea de a completa, în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte de sosire), Formularul de Localizare (Passenger Locator Form), disponibil la: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before….

Informații suplimentare despre condițiile de intrare pe teritoriul Angliei sunt disponibile aici.

 

Sursa: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

 

Continue Reading

Actualitate

Primii paşi pentru restaurarea Casei Embiricos

Published

on

Primăria Constanţa a primit 4 oferte pentru execuția lucrărilor de la noul incubator de afaceri, Casa Embiricos. Anunţul a fost făcut de primarul Vergil Chiţac, pe pagina de Facebook:

,,Vineri a fost ultima zi pentru depunerea documentațiilor tehnico-financiare și au fost depuse nu mai puțin de patru oferte pentru execuția lucrărilor, din partea a patru asocieri private. Interesul manifestat pentru proiect este îmbucurător, mai ales că vine după alte două proceduri de licitație în care nu a fost depusă nici măcar o ofertă.

Lucrările au în vedere consolidarea și reabilitarea imobilului Casa Embiricos – fostul Palat al Navigației, situat în zona peninsulară a Constanței (str. Titulescu nr. 13) și aflat într-o stare avansată de degradare. Mai exact, vorbim despre lucrări de consolidare a structurii de rezistență, de înlocuire a instalațiilor sanitare interioare și exterioare, a celor termice și electrice, lucrări de arhitectură și de montaj de echipamente, printre care și un lift hidraulic.”.

Clădirea se va transforma în incubator de afaceri, ținta finală fiind aceea de a deveni primul hub regional pentru antreprenorii din sud-estul României. Proiectul are o valoare de 12,5 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat cu fonduri europene prin POR 2014-2020.

 

Continue Reading

Actualitate

Horia Constantinescu revine la şefia ANPC

Published

on

Conform deciziei nr.79 din 21 ianuarie 2022, semnată de primul-ministru, Nicolae Ciucă, şi publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, Nr. 68/21.I.2022, Horia Constantinescu a fost numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

 

Horia Constantinescu a mai deţinut funcţia de preşedinte al ANPC, în anul 2019.

Continue Reading

Administratie/politica

Dorinela Irimia și Reșit Taner sunt noii vicepreședinți ai PSD Constanța

Published

on

Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu și Reșit Taner, primarul localității Tuzla sunt noii vicepreședinți ai PSD Constanța.

Biroul Permanent Județean al PSD întrunit în această săptămână a hotărât convocarea Consiliului Politic Județean, iar ședinta CPJ a fost statutară și a avut loc online.

În cadrul CPJ s-a votat în unanimitate numirea ca vicepreședinți interimari în BPJ al PSD Constanța a următorilor primari: Irimia Dorinela, primarul comunei Saraiu, și Taner Reșit, primarul comunei Tuzla.

“Sunt onorată pentru noua funcție, pentru decizia Biroului Politic Județean, astfel că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a susține activitatea cât mai eficientă a mea și a colegilor mei.”, a declarat Dorinela Irimia

“Numărul primarilor care fac parte din BPJ a ajuns la nouă, ceea ce înseamnă că este asigurată o bună reprezentativitate în luarea deciziilor din cadrul Organizației Județene a PSD Constanța”, informează Biroul de presă al PSD Constanța.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222