Connect with us

Administratie/politica

Promisiuni pentru investiţii notabile

Published

on

Se înteţesc promisiunile în prag de campanie electorală. Prezent la Constanţa la o întrevedere cu autorităţile locale şi cu primarii din judeţ, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a semnat două contracte de finanţare şi modernizare pentru mai multe drumuri judeţene.

“Două proiecte cu suportul şi cu finanţarea Ministerului Dezvoltării: DJ226 şi DJ226A. Sunt proiecte pentru locuitorii judeţului Constanţa şi pentru locuitorii judeţului Tulcea, deoarece acest drum face legătura între Constanţa şi Tulcea.”, declară HORIA ŢUŢUIANU, preşedinte CJ Constanţa

“Îmi doresc un parteneriat corect cu toate autorităţile locale, indiferent de culoarea politică a acestora.”, declară DANIEL SUCIU, vicepremier

Deşi părea dat uitării, simbolul Constanţei reprezintă o prioritate pentru autorităţi, care speră să găsească, în sfârşit, o soluţie pentru reabilitarea Cazinoului.

“Vă spun că prima etapă a trecut, urmează comitetul interministerial şi, dacă evaluez bine şi chiar voi fi foarte atent cu acest proiect, la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai vom avea şi hotărârea de Guvern, astfel încât licitaţia să poată fi demarată.”, declară DANIEL SUCIU, vicepremier  

“Sunt convins că, dacă facem eforturi comune, vom reuşi să accelerăm lucrurile, astfel încât, aşa cum ne-am planificat, în luna mai, cea de-a patra licitaţie pentru Cazino să demareze, să sperăm că va fi şi ultima, astfel încât să începem cât mai repede procesul de restaurare şi reabilitare a Cazinoului din Constanţa.”, completează DECEBAL FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanţa

Iar investiţiile notabile nu se vor încheia aici. Promisiuni sunt, printre altele, şi pentru construirea Sălii Polivalente, pentru reabilitarea stadionului Farul, cât şi pentru complexul sportiv Badea Cârţan.

Actualitate

Moş Nicolae şi Moş Crăciun şi-au anunţat vizita la Cumpăna

Published

on

Moşii, Nicolae şi Crăciun, și-au umplut desăgile cu daruri și sunt pregătiți să ajungă în comuna Cumpăna, la toți cei 1769 de copii, școlari și preșcolari, dar şi la cei 35 de micuţi din creşa „Raza de Soare”.

 

,,Cei mai îndrăgiți bătrânei cu barba albă țin la respectarea tradiției și, deși pandemia i-a pus și pe ei în dificultate, au găsit sprijin, ca în fiecare an, la reprezentanții Primăriei și Consiliului Local Cumpăna, ai Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu, dar și ai asociației Cumpăna Tinerilor, care îi vor ajuta să împartă cadourile tuturor copiilor. Cadourile vor ajunge la voi începând cu luna decembrie, luna darurilor și bucuriei.”, promite Mariana Gâju, primarul comunei.

 

Moș Nicolae și Moș Crăciun, vor fi întâmpinaţi cu luminițe de sărbători, ce vor îmbrăca festiv comuna.

Continue Reading

Actualitate

15 decembrie – start în programul Rabla pentru Electrocasnice!

Published

on

Programul are un buget de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

,,Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern, fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou.”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin AFM, patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.
Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este:

  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase;
  • 300 de lei pentru tablete și mașini de spălat rufe;
  • 200 de lei pentru aspiratoare.

Pentru a obţine unul sau mai multe vouchere (pentru produse diferite), trebuie să vă înscrieţi online pe site-ul www.afm.ro, unde veţi completa datele personale și veţi bifa echipamentul/echipamentele pentru care doriţi finanțare. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucherul unic, pentru fiecare produs, cu o valabilitate de 15 zile.

Echipamentul vechi, care va fi predat comerciantului, trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

În următoarea săptămână se va desfășura procesul de validare al comercianților înscrişi în program, iar lista cu aceştia va fi publicată pe site-ul AFM.

 

Continue Reading

Actualitate

96 milioane de lei pentru dezvoltarea rețelei naționale de stații destinate încărcării mașinilor electrice

Published

on

Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică, până pe 30 noiembrie 2020, programul prin care România poate dezvolta infrastructura de încărcare a mașinilor 100% electrice. Bugetul pentru viitoarea sesiune de finanțare este de 96 de milioane de lei și permite montarea a 1000 de puncte de încărcare.

„Cu noua sesiune de finanțare, rețeaua națională se va dezvolta și în zonele turistice și în restul orașelor României. Rețeaua orașelor va trebui conectată mai departe la puncte de încărcare a mașinilor electrice de-a lungul autostrăzilor și al drumurilor naționale. Suntem deja în pregătire și cu acest program care va finaliza ceea ce ne-am propus.”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Conform ghidului aferent programului, derulat prin Administrația Fondului de Mediu (AFM), cuantumul finanțării este de 90% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Municipiile, altele decât cele reședință de județ, și localitățile declarate stațiuni turistice de interes național vor putea obține maximum 1.500.000 de lei pentru instalarea stațiilor de încărcare.

De asemenea, localitățile din zonele metropolitane ale municipiilor reședință de județ pot accesa maximum 1.000.000 de lei. Suma maximă finanţată pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 de lei.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta