Connect with us

Administratie/politica

Promisiuni pentru investiţii notabile

Published

on

Se înteţesc promisiunile în prag de campanie electorală. Prezent la Constanţa la o întrevedere cu autorităţile locale şi cu primarii din judeţ, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a semnat două contracte de finanţare şi modernizare pentru mai multe drumuri judeţene.

“Două proiecte cu suportul şi cu finanţarea Ministerului Dezvoltării: DJ226 şi DJ226A. Sunt proiecte pentru locuitorii judeţului Constanţa şi pentru locuitorii judeţului Tulcea, deoarece acest drum face legătura între Constanţa şi Tulcea.”, declară HORIA ŢUŢUIANU, preşedinte CJ Constanţa

“Îmi doresc un parteneriat corect cu toate autorităţile locale, indiferent de culoarea politică a acestora.”, declară DANIEL SUCIU, vicepremier

Deşi părea dat uitării, simbolul Constanţei reprezintă o prioritate pentru autorităţi, care speră să găsească, în sfârşit, o soluţie pentru reabilitarea Cazinoului.

“Vă spun că prima etapă a trecut, urmează comitetul interministerial şi, dacă evaluez bine şi chiar voi fi foarte atent cu acest proiect, la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai vom avea şi hotărârea de Guvern, astfel încât licitaţia să poată fi demarată.”, declară DANIEL SUCIU, vicepremier  

“Sunt convins că, dacă facem eforturi comune, vom reuşi să accelerăm lucrurile, astfel încât, aşa cum ne-am planificat, în luna mai, cea de-a patra licitaţie pentru Cazino să demareze, să sperăm că va fi şi ultima, astfel încât să începem cât mai repede procesul de restaurare şi reabilitare a Cazinoului din Constanţa.”, completează DECEBAL FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanţa

Iar investiţiile notabile nu se vor încheia aici. Promisiuni sunt, printre altele, şi pentru construirea Sălii Polivalente, pentru reabilitarea stadionului Farul, cât şi pentru complexul sportiv Badea Cârţan.

Administratie/politica

Primăria Lumina, măsuri cu privire la reducerea consumului de energie

Published

on

După cum bine știți, la nivel european UE a solicitat tuturor statelor membre reducerea consumului de energie electrică. Această măsură este legată de criza energetică prin care trecem cu toții. În ultimele luni prețurile la facturile de energie electrică pentru iluminatul public stradal au crescut simțitor.
Costurile foarte mari au determinat instituția noastră să apeleze la modalități de economisire a consumului de curent. Spre exemplu, mai multe becuri de pe stâlpii de iluminat sau din diverse spații publice, precum terenuri de sport, au fost înlocuite cu cu lămpi cu un consum de curent cu 50% mai mic.
În ultimii ani Primăria Comunei Lumina a investit în eficientizarea sistemului de iluminat public și va continua să caute oportunități de investire în proiecte de energie regenerabilă și de reabilitare a clădirilor publice pentru eficientizarea energetică a acestora.
MĂSURI PE TERMEN SCURT CU PRIVIRE LA ILUMINATUL PUBLIC STRADAL
Întrucât costurile cu energia electrică pentru iluminatul public stradal au crescut simțitor, în baza prevederilor legale actuale de sprijin cu privire la facturile de energie electrică, instituția noastră este nevoită să găsească soluții pe termen scurt.
La fel ca și alte unități administrativ teritoriale din țară, în urma unei întruniri cu reprezentanții societății ce se ocupă de administrarea sistemului de iluminat public stradal, având în vedere creșterea numărului de ore de noapte, am decis ca în primă instanță să reducem numărul de corpuri de iluminat funcționale de pe o stradă.
Mai exact, în următoarea perioadă pe fiecare stradă un bec de pe un stâlp de iluminat va fi aprins iar următorul nu. În situația în care această ordine nu este respectată se va interveni punctual pe fiecare stradă în parte.
În săptămânile următoare vom analiza efeciența acestei măsuri și dacă se impune luarea unor alte hotărâri în acest sens.

Continue Reading

Administratie/politica

Administrația din Năvodari urgentează racordarea blocurilor debranșate la gaze

Published

on

Reprezentanții Primăriei Năvodari au organizat o întâlnire cu reprezentații Distrigaz pentru a urgenta realizarea branșamentelor blocurilor și apartamentelor din Năvodari la rețeaua de gaze naturale.
Am discutat cu dl Adrian Dobrea, director regional DistrigazSud Rețele și cu dl Marian Constantinescu, șef sector Constanța, punctual, situațiile cu care se confruntă atât asociațiile de proprietari, cât și locatarii, în procedurile de racordare și realizare a branșamentelor ori a extinderilor rețelei de gaze naturale.
Am centralizat toate problemele semnalate cu fiecare bloc și scară de bloc. Fiecare situație, fie că vorbim de întârzieri, lipsă documente etc., va fi analizată și rezolvată cu celeritate. Conducerea Distrigaz, căreia îi mulțumesc pentru sprijin, ne va ajuta să urgentăm toate lucrările și dosarele astfel încât oamenii să beneficieze de gaze cât mai repede. Am primit asigurări că branșarea apartamentelor se va face mult mai repede, iar lucrările pentru extinderea rețelei de gaze sau pentru executarea branșamentelor la scara de bloc se vor realiza în regim de urgență.
Rog, încă odată, asociațiile să verifice dosarele, situația cererilor depuse, dacă există toate documentele necesare, deoarece majoritatea situațiilor de întârzieri au fost cauzate de acest tip de probleme.

Continue Reading

Administratie/politica

Parc fotovoltaic, la Murfatlar

Published

on

În contextul facturilor tot mai mari la gaze și utilități, autoritățile locale din Murfatlar se gândesc la soluții de viitor pentru a face economii, dar și pentru a continua proiectele de dezvoltare a orașului. Astfel, edilul își propune construirea unui parc fotovoltaic, ce va acoperi întregul consum de energie electrică, începând cu iluminatul public, consumul din școli, grădinițe și alte clădiri administrative. În acest sens, Primăria Murfatlar va demara un studiu de fezabilitate și va depune un proiect la Ministerul Energiei.

Viitorul în ceea ce privește costurile cu energia electrică este incert, iar scumpirile de la o zi la alta împovărează nu doar populația, ci și administrațiile locale. Primăria Murfatlar se gândește deja să facă economii la facturi și are în plan un proiect de construire a unui parc fotovoltaic, în oraș. Planul a fost deja discutat cu reprezentanții din Ministerul Energiei, prezenți zilele trecute în localitate. În cadrul întâlnirii, au fost prezentate în primul rând oportunitățile de finanțare a investițiilor autorităților publice locale în producția de energie din surse regenerabile puse la dispoziție de Ministerul Energiei prin Fondul de Modernizare. Apoi, s-au analizat posibilitățile de dezvoltare a orașului Murfatlar, iar delegația a vizitat și amplasamentele din oraș ce pot fi supuse unor astfel de investiții.

În scurt timp, Primăria Murfatlar va demara un studiu de fezabilitate și va depune un proiect la Ministerul Energiei pentru construcția unui parc fotovoltaic pe unul din terenurile degradate din oraș, parc fotovoltaic ce va acoperi întregul consum de energie electrică: consumul cu iluminatul public, consumul din școli, grădinițe și alte clădiri administrative. Primăria Murfatlar are un consum total de aproximativ 600MWh/an, iar costurile în timpul iernii au ajuns pe fondul scumpirii energiei electrice și la 50.000 lei/lunar.

Continue Reading

Administratie/politica

Constanța curată – pagină de facebook creată de Primăria Constanța dedicată sesizărilor privind curățenia

Published

on

Nu de puține ori ne-am plâns de lipsa curățeniei pe străzile Constanței, de o educație în acest sens și de nevoie de implicare mai mare a fiecăruia dintre noi dar și a autorităților, pentru un oraș curat. Administrația locală face un alt pas către cetățeni și lansează o pagină de facebook dedicată sesizărilor privind curățenia în oraș, intitulată Constanța curată, cerând astfel ajutorul fiecăruia dintre noi, ajutor fără de care orașul nu își poate recapăta locul meritat. Iar sesizările nu au întârziat să apară.

La capitolul curățenie, Constanța nu excelează, iar motivele pentru care orașul nostru se luptă cu gunoaiele sunt diverse și țin atât de implicarea fiecăruia dintre noi, de educație, de amenzi, de bun simț, cât și de gestionarea problemei de către administrația locală. Recent, reprezentanții Primăriei au anunțat că a fost creată o pagină de Facebook dedicată sesizărilor privind curățenia în oraș – CONSTANȚA CURATĂ.

Iar sesizările nu au întârziat să apară, constănțenii fotografiind saci de gunoaie aruncate la întâmplare pe spațiul public, obiecte sanitare, peturi și multe altele, în cartierele Constanței. Totodată, în momentul în care comunicăm diverse situații legate de curățenia orașului, trebuie să o facem cu responsabilitate transmit reprezentanții municipalității, căci sunt implicate resurse importante în soluționarea lor. În continuare, Primăria ne îndeamnă să folosim și canalele cunoscute pentru sesizări, precum adresa de e-mail: primarie@primaria-constanța.ro, platforma sesizari.primaria-constanta.ro/ sau numărul dispeceratului 0241/550055.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222