Connect with us

Administratie/politica

Promisiuni pentru investiţii notabile

Published

on

Se înteţesc promisiunile în prag de campanie electorală. Prezent la Constanţa la o întrevedere cu autorităţile locale şi cu primarii din judeţ, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a semnat două contracte de finanţare şi modernizare pentru mai multe drumuri judeţene.

“Două proiecte cu suportul şi cu finanţarea Ministerului Dezvoltării: DJ226 şi DJ226A. Sunt proiecte pentru locuitorii judeţului Constanţa şi pentru locuitorii judeţului Tulcea, deoarece acest drum face legătura între Constanţa şi Tulcea.”, declară HORIA ŢUŢUIANU, preşedinte CJ Constanţa

“Îmi doresc un parteneriat corect cu toate autorităţile locale, indiferent de culoarea politică a acestora.”, declară DANIEL SUCIU, vicepremier

Deşi părea dat uitării, simbolul Constanţei reprezintă o prioritate pentru autorităţi, care speră să găsească, în sfârşit, o soluţie pentru reabilitarea Cazinoului.

“Vă spun că prima etapă a trecut, urmează comitetul interministerial şi, dacă evaluez bine şi chiar voi fi foarte atent cu acest proiect, la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai vom avea şi hotărârea de Guvern, astfel încât licitaţia să poată fi demarată.”, declară DANIEL SUCIU, vicepremier  

“Sunt convins că, dacă facem eforturi comune, vom reuşi să accelerăm lucrurile, astfel încât, aşa cum ne-am planificat, în luna mai, cea de-a patra licitaţie pentru Cazino să demareze, să sperăm că va fi şi ultima, astfel încât să începem cât mai repede procesul de restaurare şi reabilitare a Cazinoului din Constanţa.”, completează DECEBAL FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanţa

Iar investiţiile notabile nu se vor încheia aici. Promisiuni sunt, printre altele, şi pentru construirea Sălii Polivalente, pentru reabilitarea stadionului Farul, cât şi pentru complexul sportiv Badea Cârţan.

Administratie/politica

Licitația pentru noul Spital Oncologic și de Cardiologie a fost publicată

Published

on

Primăria Constanța a urcat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice documentația pentru achiziția lucrărilor de construire a Policlinicii Municipale, specializarea cardiologie și oncologie.
Construcția efectivă ar putea începe în aproximativ 3 luni, având în vedere că pentru această achiziție nu a mai fost nevoie de verificarea documentației de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, fapt care a scurtat semnificativ procedura de achiziție.
Valoarea proiectului „Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”, care va fi construită prin Planul Național de Redresare și Reziliență, are o valoare de peste 100 de milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă prin intemediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.
Noul spital va fi amplasat pe b-dul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 32.605 mp. Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri, compuse din 8 corpuri, cu regimul de înălţime P+M+5E, suprafaţă construită 4685,50 mp și suprafață desfășurată 22.105,79 mp.
Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.  De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical.
Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea a echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune.

Continue Reading

Administratie/politica

Ziua Părinților de Îngeri va fi comemorată la data de 15 octombrie, conform legii adoptate în Camera Deputaților

Published

on

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, a fost votat în unanimitate proiectul de lege privind instituirea Zilei Părinților de Îngeri, la inițiativa deputatelor Cristina Rizea și Laura Vicol. La data de 15 octombrie, anual, experiențele părinților care și-au pierdut copiii vor fi comemorate la nivel național.

Totodată, reglementarea prevede decontarea a 10 ședințe de consiliere psihologică pentru părinții de îngeri în primele 6 luni de la data decesului. Sprijinul transpartinic acordat acestei inițiative demonstrează o evoluție semnificativă în spațiul public românesc, evoluție pe care și inițiatoarea proiectului de lege o semnalează:

„Oamenii devin din ce în ce mai pregătiți să vorbească despre aceste experiențe traumatice în spațiul public. Rana se vindecă (atât cât se poate vindeca după o astfel de experiență) de abia odată ce ne câștigăm capacitatea de a o comunica. Din experiența mea de părinte de înger, știu foarte bine că tăcerea nu e niciodată o soluție. Știu bine, totodată, că ai nevoie de un întreg sistem de sprijin pentru a putea să navighezi prin astfel de tragedii. Din propria experiență, am pus suflet în acest proiect de lege și sunt recunoscătoare colegilor mei că, împreună, l-am transformat în lege. Anul acesta, îmi doresc ca, alături de părinții de îngeri, să comemorăm experiențele lor și să învățăm, ca societate, că trauma acestei comunități nu poate fi adresată decât prin comunicare, decât prin sprijin onest și măsuri de suport bine definite”, declară deputata Cristina Rizea.

Proiectul de lege urmează să fie transmis spre promulgare Președintelui României, urmând ca aspectele normative secundare să fie asigurate de către Guvernul României pentru ca aceste sesiuni de terapie să se desfășoare în condițiile stabilite de către proiectul de lege.

Inițiatoarele vor fi direct implicate în monitorizarea cursului reglementărilor legislative pe această tematică. Pentru a explica într-o manieră mai amplă trauma colectivă a acestor părinți, deputata Cristina Rizea a pregătit un scurtmetraj alături de alți părinți de îngeri: shorturl.at/GHNO7

Continue Reading

Administratie/politica

Nu vă faceți planuri pentru 17-21 mai! Constanța va fi în sărbătoare!

Published

on

Timp de 5 zile și 5 nopți distracția și voia bună vor fi prezente în fiecare colț al orașului. Zilele Constanței vor fi sărbătorite anul acesta începând de pe 17 mai până pe 21 mai, când îi cinstim pe Sfinții Împarați Constantin și Elena, patronii spirituali ai Constanței. Vom avea un maraton de evenimente de toate tipurile, de la concerte pentru toate gusturile, expoziții, evenimente sportive, ateliere și tot felul de alte activități interesante. 
De dimineața până spre miezul nopții, Constanța va fi într-o continuă petrecere indiferent de zona în care te vei afla. În fiecare seară, Piața Ovidiu va găzdui super concerte susținute de: Delia, Andreea Bănică, Iuliana&Anișoara Beregoi, The Motans, Jean Gavril, Trupa Discoteka, Florin Ristei, Emilian, Votaj, Trupa Nada, Elena Gheorghe, Ionuț Galani, Pepe și 3 Sud Est. Spectacole vom avea și în cartierele Constanței în autobuzele etajate, care se vor transforma în scene mobile, unde vor întreține atmosfera: Bogdan Ioan, dl.Goe, Lucian Colareza, Jazzy Jo Experience, Kiss Kiss in the mix și Partydul Kissfm.
Cei mici vor avea parte de ateliere de creație și de grădinărit, momente teatrale de reconstituire istorică, picnic, dar și vânătoare de comori, iar melomanii vor putea urmări spectacole de operă și nu numai. Nu va lipsi nici caravana statuilor vivante, iar iubitorii sportului vor avea parte de activități inedite organizate de Clubul Sportiv Municipal Constanța.
Caracterul multietnic al zonei noastre va fi marcat prin defilarea paradei etniilor constănțene și a costumelor populare, iar accesul în muzee va fi gratuit. 5 din orașele înfrățite ale Constanței vor fi alături de noi, cu participarea unor cântăreți, ansambluri de muzică și dansuri tradiționale.
Maratonul evenimentelor se va încheia, în seara de 21 mai, cu un memorabil spectacol de drone și artificii.

Continue Reading

Administratie/politica

Grădiniță nouă în Valu lui Traian

Published

on

Astăzi a avut loc inaugurarea grădiniței complementare din localitate.
În prezența invitaților din presă, primarul Florin Mitroi, viceprimarul Iulia Iurea și dna director Ursu Miluța au tăiat panglica care anunță un nou început pentru preșcolarii vălureni.
Sălile moderne, spațioase și corect iluminate îndeplinesc toate condițiile necesare pentru asigurarea unui mediu propice dezvoltării. Luni, 13.05.2024, 60 de copii cu vârste între 3 și 4 ani, vor păși pentru prima dată în interiorul noii grădinițe.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222