Connect with us

Societate

ProInfo – pregătirea resursei umane în Informatică

Published

on

Universitatea „Ovidius” din Constanța, în calitate de Beneficiar, anunță începerea activităților în cadrul proiectului „ProInfo – pregătirea resursei umane în Informatică“. Proiectul este cofinaţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Componenta 1: Măsuri de optimizare a ofertelor de studii din învățământul superior în sprijinul angajabilității, Axa prioritară 6: Educație și competențe, Cod apel: POCU/320/6/21/Operațiune compozită O.S. 6.7, 6.9. 6.10, Cod proiect: 122837.

CONFERINȚA DE LANSARE a proiectului „ProInfo – pregătirea resursei umane în Informatică“ va avea loc MARȚI, 5 MARTIE 2019, ora 1200, la sediul Universității „Ovidius” din Constanța, Bulevardul Mamaia nr. 124, Aula B.

Obiectivul general al proiectului „ProInfo – pregătirea resursei umane în Informatică“ vizează potențarea oportunităților de dezvoltare a societății la nivel local și regional, în domeniul securității cibernetice, prin intermediul unei oferte educaționale actualizată și diversificată, dezvoltată în strânsă corelare cu prioritățile strategice regionale și naționale, însoțită de un pachet de măsuri de atragere a tinerilor către studiu, acompaniată de acțiuni de creștere a competențelor personalului didactic și care, împreună, să contribuie la maximizarea șanselor de angajare pentru viitorii absolvenți din învățământul terțiar, universitar și non-universitar tehnic.

Proiectul își propune atingerea următoarelor obiective specifice:

  1. Îmbunatățirea nivelului de competențe pentru 50 de membri ai personalului didactic angajat al Universității „Ovidius“ din Constanța de la nivelurile de învățământ terțiar universitar și terțiar non-universitar tehnic în ceea ce privește proiectarea și furnizarea unor programe de studii moderne și flexibile, adaptate nevoilor cursanților/studenților de a se raporta la cerințele pieței muncii corelate cu prioritățile strategice de dezvoltare ale Romaniei;
  2. Creșterea nivelului de adecvare al capacităților socio-emoționale și profesionale la cerințele unei pieți a muncii în continuă schimbare pentru un număr de 300 de studenți din anii terminali ai ciclurilor de studii de licență/masterat (din care 61 de studenți vor proveni din grupuri vulnerabile), prin intermediul dezvoltării și furnizării unui pachet de 6 cursuri complementare programei universitare, cu un conținut inovator și o componentă aplicativă semnificativă orientate către creșterea angajabilității.
  3. Extinderea ofertei educaționale de nivel terțiar non-universitar tehnic prin înființarea și autorizarea colegiului tehnic cu specializările “Analist programator” și “Administrator rețele locale și comunicații”, elaborarea programelor de studii aferentă celor 2 calificări profesionale și pilotarea acestora cu un număr de minim 40 de cursanți (din care 10 aparțin grupurilor vulnerabile) timp de cel putin 1 an universitar.
  4. Creșterea ratei de acces și participare la învățământul terțiar universitar și non-universitar tehnic concomitent cu reducerea ratei de abandon prin intermediul unui pachet de măsuri compus din sprijin financiar în suma forfetară de 300 lei/lunar și consiliere profesională pentru 71 de studenți/cursanți, precum și din acțiuni complementare de tip «întâlniri cu angajatorii» destinate tuturor cursanților/studenților din grupul țintă.

Obiectivele proiectului „ProInfo – pregătirea resursei umane în Informatică“ se încadrează în Planul Strategic al Universității „Ovidius“ din Constanța 2016-2020, oferind un mediu educațional atractiv, atât cu ajutorul unor stimulente financiare direcționate către cei care aparțin grupurilor vulnerabile, cât și prin intermediul unor activități complementare de tip «întâlniri cu angajatori» dedicate grupului lărgit de cursanți și studenți.

Proiectul „ProInfo – pregătirea resursei umane în Informatică“ este cofinaţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Societate

Invitație din partea Facultății de Arte și Primăria Constanța la expoziția de 1 decembrie „Antropologia tăcerii. Eroismul uitat”

Published

on

Facultatea de Arte din cadrul UOC organizează, în parteneriat cu Primăria municipiului Constanța, expoziția de artă vizuală și performing „Antropologia tăcerii. Eroismul uitat”

Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, în parteneriat cu  Primăria municipiului Constanța, organizează, în data de 1 decembrie 2020, cu prilejul Zilei Naționale a României, expoziția de artă vizuală și  performing, „Antropologia tăcerii. Eroismul uitat”.

Evenimentul se va desfășura live, în două părți, pe canalul de Youtube al Facultății de Arte, la ora 16:00, respectiv ora 20:00.

Performingul va avea loc în centrul semnificativ al percepţiilor artistice imortalizate pe pânze, sticlă şi în ceramică. Totodată, poezia, dansul şi muzica vor conecta sensurile, trezind emoţii şi capacitând înţelesurile profunde ale dimensiunilor artei plastice. Astfel, Ziua Naţională va fi celebrată cu ajutorul unui summum cultural dinamic, care va înlesni înţelegerea publicului, dincolo de supărătoarele clişee şi, poate, neînţelegeri.

În cadrul evenimentului vor participa profesorii şi studenţii specializărilor: Teatru, Coregrafie, Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative şi Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, de la ciclurile licenţă şi master. Versurile din cadrul expoziției aparțin lui: Grigore Vieru, Radu Gyr, Marin Sorescu, Sorin Poclitaru, George Chirilă, Aurelia Oancă, Filcea Sebastian Andrei și unui autor necunoscut, poezie găsită în ranița unui soldat mort în primul război mondial.

„Ne dorim să transmitem publicului, chiar dacă doar online, deocamdată, emoţiile care întovărăşesc semnificaţiile acestei zile atât de importante pentru naţiunea noastră. Arta se află dintotdeauna în slujba poporului, iar în aceste vremuri grele cu atât mai mult. Ne dorim, aşadar, să vă avem alături, în număr cât mai mare pe canalul de YouTube al Facultăţii de Arte.”, a declarat decanul Facultăţii de Arte, prof.univ.dr. Daniela Vitcu.

Participarea în cadrul expoziției se poate realiza accesând link-ul: https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA

 

Continue Reading

Societate

2 decembrie, ultima zi în care mai puteți folosi bicicletele puse gratuit la dispoziție de municipalitate

Published

on

Pe 2 decembrie sistemul de bike-sharing va fi întrerupt până la primăvară atunci când condițiile meteorologice vor permite, din nou, folosirea acestui mijloc de transport. În tot acest timp se va face o revizie a stațiilor și a bicicletelor, pentru ca totul să funcționeze în parametri optimi atunci când proiectul va fi reluat.

În 2020, de când a repornit sistemul, au fost efectuate 69.700 de trasee cu cele 390 de biciclete, iar durata medie a unui traseu a fost de 50 de minute. Recordul folosirii bicicletei îl deține un constănțean care a efectuat anul acesta nu mai puțin de 315 trasee.

Anul acesta încă 5193 de constănțeni și turiști s-au prezentat cu cartea de identitate la ghișeele de informații ale agențiilor SPIT pentru a solicita un card CT BIKE. În total, au fost emise 14.068 de carduri.

Continue Reading

Actualitate

15 decembrie – start în programul Rabla pentru Electrocasnice!

Published

on

Programul are un buget de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

,,Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern, fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou.”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin AFM, patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.
Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este:

  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase;
  • 300 de lei pentru tablete și mașini de spălat rufe;
  • 200 de lei pentru aspiratoare.

Pentru a obţine unul sau mai multe vouchere (pentru produse diferite), trebuie să vă înscrieţi online pe site-ul www.afm.ro, unde veţi completa datele personale și veţi bifa echipamentul/echipamentele pentru care doriţi finanțare. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucherul unic, pentru fiecare produs, cu o valabilitate de 15 zile.

Echipamentul vechi, care va fi predat comerciantului, trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

În următoarea săptămână se va desfășura procesul de validare al comercianților înscrişi în program, iar lista cu aceştia va fi publicată pe site-ul AFM.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta