Connect with us

Administratie/politica

Proiect de anvergură pentru Constanța, propus de Pro România

Published

on

Zona gării din Constanța s-ar putea transforma radical, iar aici ar putea prinde contur un Nod Internodal Autogară – Gară – Aeroport. NIAGA, mai pe scurt, este proiectul de anvergură pe care îl propune Mircea Dobre, candidatul PRO România la Primăria Constanța.

Mircea Dobre consideră că orașul de la malul mării are nevoie urgentă de o reconfigurare a întregii zone de la Gară. Iar un astfel de proiect este realizabil și cât se poate de eficient, atât pentru constănțeni, cât și pentru turiști.

MIRCEA DOBRE, candidatul PRO România la Primăria Constanța : „ Pe o suprafață totală de peste 24.000 mp ducem tot ce înseamnă această infrastructură de transport în subsol. Și o să avem patru chestiuni importante în acest subsol: stație de taxi, CT Bus, avem transport în afara județului Constanța și avem transport în interiorul județului Constanța. „

Tot în cadrul conferinței săptămânale organizate de PRO România Constanța, candidatul partidului pentru Consiliul Județean Constanța, Răzvan Filipescu, a ținut să scoată în evidență trei probleme esențiale cu care se confruntă județul, la ora actuală, în domenii precum sănătate, educație și agricultură.

RĂZVAN FILIPESCU, candidatul PRO România la CJ Constanța : „ Județul Constanța a pierdut foarte multe oportunități de finanțare, atât pentru Spitalul Județean, cât și pentru dotările spitalelor orășenești și a centrelor de permanență. Mă așteptam să văd o preocupare la nivelul educației, un subiect care ne preocupă pe toți. Cât de pregătite sunt școlile din punct de vedere al dotărilor sanitare pentru primirea copiilor? A treia problemă, pentru că nu s-a rezolvat nimic, este cea care privește agricultura la nivelul județului Constanța și a Dobrogei. Singurul demers care a avut loc a fost cel de transmitere a declarațiilor la nivelul APIA pentru primirea despăgubirilor.”

În consecință, Răzvan Filipescu a făcut un apel către autoritățile locale de a susține măcar în ultimul ceas agricultura din Dobrogea.

Actualitate

Dublă inaugurare, la Saraiu

Published

on

Dublă inaugurare, în comuna constănțeană Saraiu. După o investiție semnificativă și încheierea lucrărilor, două dintre obiectivele prioritare pentru Dorinela Irimia, primarul localității, au fost inaugurate oficial. Este vorba despre noul sediul al Primăriei, cât și despre noua casă de cultură, dotată la standarde europene.

A fost o zi cu o însemnătate aparte pentru toți locuitorii comunei constănțene Saraiu. Pe lângă multe alte facilități și proiecte ce au prins deja contur, aceștia vor avea la dispoziție o casă de cultură cu adevărat modernă. Practic, în locul vechiului cămin cultural, acum se înalță impunător o clădire structurată pe două etaje. Sală de spectacole, biblionet, sală de ședințe, sală de lectură – acestea sunt doar câteva dintre facilitățile de care se vor bucura de acum toți locuitorii comunei, indiferent de vârstă.

“O zi cu o încărcătură emoțională deosebită, întrucât am reușit cu ajutorul bunului Dumnezeu să inaugurăm două obiective importante pentru comunitatea Saraiu. Inaugurarea casei de cultură Saraiu, un obiectiv deosebit de important, o casă de cultură la standard europene.  De asemenea, și sediul anexă al primăriei, un obiectiv important pentru comunitate, fiind cartea de vizită a localității.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

De altfel, numele atribuit casei de cultură are  o semnificație simbolică și a fost votat și aprobat în ședință de consiliu local.

“Bercu Elena a fost un om care a reprezentat familia Saraiu  cu multă cinste. A fost învățătoare, ulterior profesor de limba română, director al căminului cultural. Pe această cale, noi îi dorim odihnă veșnică, iar familiei, celor prezenți la inaugurarea acestui obiectiv, le dorim multă sănătate și întotdeauna îi așteptăm cu multă dragoste aici, în familia Saraiu și în această casă de cultură Elena Bercu.”, completează DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

La inaugurarea noului sediu al primăriei și a casei de cultură au participat și personalităţi de seamă ale judeţului Constanţa.

“Ceea ce vezi la Saraiu nu cred că mai vezi în vreo comună din România. Am văzut așa ceva prin Germania, vă spun sincer, ori în Belgia, în țările occidentale. Comuna Saraiu, condusă de doamna primar Dorinela Irimia este poate cea mai evoluată, cea mai bine așezată din punct de vedere al civilizației în ceea ce privește localitățile din România.”, declară FELIX STROE, președintele PSD Constanța

“Doamna primar, sănătate multă, fericire și să rămâneți același om deosebit și să mai faceți încă două case de cultură cel puțin la fel de frumoase cum nu am văzut în nicio localitate din județul Constanța, vă spun sincer, chiar nu am văzut o asemenea casă de cultură în nicio comună din județ.”, declară MARIUS HORIA ȚUȚUIANU, președintele CJ Constanța

Inaugurarea celor două obiective a reprezentat un bun prilej pentru Dorinela Irimia de a-și anunța oficial candidatura pentru cel de-al treilea mandat în fruntea comunei Saraiu.

“Întrucât mai avem multe proiecte în desfășurare, cât și altele care așteaptă să înceapă implementarea acestora.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Iar printre acestea, putem enumera: înființarea serviciului de salubritate la nivelul comunei, înființarea poliției comunitare, cât și instalarea camerelor pentru supraveghere video, iar tinerii căsătoriți vor primi loturi de teren pentru a nu fi nevoiți să părăsească localitatea în căutarea unui trai mai bun. Și nu în ultimul rând, Dorinela Irimia susține că înființarea unui departament de consultanță în cadrul primăriei, pentru accesarea cât mai eficientă a fondurilor europene va reprezenta o altă prioritate în următorii patru ani.

Continue Reading

Administratie/politica

PRO România vrea aeroport la Medgidia

Published

on

Proiect multimodal, parc industrial și tehnologic de cercetare-dezvoltare, legătura Port Medgidia cu o nouă rută comercială, drumul expres “Dobrogea” – Negru Vodă – Medgidia – Măcin, aeroport nou, toate în mijlocul județului, în cea mai conectată zonă din județ, Medgidia, unde avem Canalul Dunare – Marea Neagră, cale ferată și autostradă.
Acestea sunt în mod succint proiectele Pro România pentru judeţul Constanţa.
Proiectele au fost prezentate în cadrul unui eveniment la care au participat Mircea Dobre, candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, Răzvan Filipescu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța,  Dumitru Moinescu, candidat la funcția de primar al Medgidiei, europarlamentarul Corina Crețu și Victor Ponta, președintele partidului Pro România.
„Am vrut să fiu alături de echipa Pro Romania Constanţa pentru a le transmite un mesaj de apreciere pentru tot ceea ce au făcut în această campanie. La Constanţa sunteţi singurii care au vorbit de proiecte de dezvoltare a judeţului. Nu știu dacă o să avem succes, dar măcar facem ce trebuie. La alegeri locale se vorbește despre proiectele de dezvoltare a comunității locale”, a declarat Victor Ponta în debutul întâlnirii de la Medgidia.
Unul dintre proiectele pe care echipa Pro România Constanța vrea să le dezvolte în județ, este și cel al construirii unui aeroport de pasageri la Medgidia. Acesta ar urma să creeze noi locuri de muncă pentru constănțeni, să aducă noi oportunități de finanțare și să contribuie la dezvoltarea economică a Constanței.
„Medgidia este un punct intermodal pe care nimeni nu l-a fructificat. Are acces la canalul Dunăre-Marea Neagră, are cale ferată, are autostradă. Suntem un partid progresist, ne gândim la viitor, dorim să construim un nou aeroport în judeţul Constanţa. Aeroportul Mihai Kogălniceanu este, din cauza bazei militare, un aeroport cu caracter militar şi de securitate naţională”, a declarat Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
Acesta a mai explicat faptul că există oportunități de finanțare a acestui proiect și a solicitat Guvernului să aloce bani pentru un aeroport dedicat pasagerilor.
„Primăria Medgidia are peste 120 de hectare de teren în proprietate și acesta trebuie fructificat. Avem apă, avem cale ferată și vom avea și aeroport. Vrem să valorificăm acest potential”, a mai adăugat candidatul Pro România la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
În cadrul aceluiași eveniment, echipa Pro România a prezentat ruta comercială care va creea oportunități de dezvoltare atât pentru Constanța, dar și pentru celelalte județe cu care se învecinează.
„Un alt proiect pe care dorim să-l implementăm este construirea rutei Dobrogea Express. Avem un punct intermodal ca Medgidia și trebuie să avem și o rută comercială care să-i dea valoare”, a explicat candidatul la funcția de președinte al CJC.
Drumul ar urma să pornească de la Negru Vodă, va trece prin Medgidia, cu punct final la Galați.

Continue Reading

Actualitate

România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiți pentru testele RT-PCR

Published

on

Ministerul Sănătății a depus spre finanțare 4 proiecte europene, în cadrul apelului privind consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Activitațile principale ale proiectelor vizează decontarea din fonduri europene a costurilor cu servicii medicale de testare RT-PCR pentru identificarea infecțiilor active cu virusul SARS-CoV 2, realizate sau ce se vor realiza în cadrul programului național de supraveghere si control a bolilor transmisibile prioritare în perioada februarie 2020- ianuarie 2021.

,,Am început lupta în această pandemie în condiții de austeritate și am fost nevoiți ca în câteva luni să recuperăm pentru a putea gestiona în condiții de siguranță prima etapă. Vom solicita ca banii pe care îi vom recupera în cadrul acestor proiecte retrospective de la UE să fie redirecționați pentru a fi utilizați tot în sectorul sanitar.”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul sănătății.

Evaluarea proiectelor va începe după 30 septembrie 2020, şi se estimează ca în luna martie să fie aprobată finanțarea. Bugetele celor patru proiecte însumează aproximativ 949 milioane lei (aprox.200 milioane de euro).

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta