Connect with us

Actualitate

Procedură greoaie

Published

on

Deși a fost vehement contestată de familiile victimelor după primul termen în procesul de judecată în care tânărul Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, iar Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar, pe 14 martie judecătoare Ancuța Popoviciu va da din nou ochii cu familiile celor doi tineri uciși anul trecut, în accidentul de la 2 Mai, de Vlad Pascu. Cercetarea disciplinară este o procedură greoaie și ar putea dura aproape 3 luni până când ar putea fi dispuse măsuri împotriva magistratului.

14 martie este următorul termen de judecată stabilit în dosarul lui Vlad Pascu. Tot atunci, familiile celor doi tineri uciși anul trecut în accidentul de la 2 mai de tânărul Vlad Pascu, cel care s-a urcat drogat la volan vor da din nou ochii cu judecătoarea Ancuța Popoviciu, în ciuda faptului că magistratul a fost vehement contestată de familii, după primul termen în procesul în care Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, iar Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar. Procedura este însă una greoaie și ar putea aproape 3 luni pana când ar putea fi dispuse măsuri împotriva magistratului. În acest moment se fac verificări prealabile, se stabilește dacă există indiciile săvârșirii unei abateri disciplinare. În această etapă nu este obligatorie prezența magistratului verificat. Poate fi însă audiat dacă inspectorul care face verificarea dorește acest lucru.  În momentul în care se va decide trecerea la cea de a doua etapa, cercetarea disciplinară efectiva, atunci audierea devine obligatorie, transmit reprezentanții Inspecției Judiciare.

În plus în acest moment nici nu este nevoie ca inspectorii să vină la Judecătoria Mangalia. Ei trebuie să stabilească în termen de 60 de zile, dacă se decide clasare cauzei sau se începe cercetarea disciplinară prealabilă. Potrivit procedurii Inspectiei Judiciare, inspectorul șef poate dispune prelungirea termenului de efectuare a verificărilor prealabile cu cel mult 30 de zile.  După acesta etapă, dacă se găsesc nereguli, poate începe cercetarea disciplinară prealabilă, iar atunci inspectorii vin la Mangalia pentru documentare în profunzime, pentru a solicita documente, pentru a discuta cu judecatoarea si chiar pentru a cere inregistrarea ședinței de judecată.  Daca sesizarile se vor confirma, judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu va fi deferită Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a se lua o măsură de sancționare.  Asta înseamnă că la noul termen pe fond al tragediei din 2 Mai, pe 14 martie, părinții celor doi studenți ucisi, se vor intalni din nou cu judecătoarea care i-a întrebat, în timpul procesului, dacă Sebastian Olariu, unul dintre tinerii decedați, este prezent în sală, ca să îi ceară buletinul, și care a întrat în sala de ședințe mestecând gumă.  Nu este prima oara când Ancuța Popoviciu este cercetata si sanctionata diaciplinar. Anul trecut Secția pentru judecători a CSM i-a aplicat avertisment  pentru “exercitarea funcției cu gravă neglijență”.

CSM a respins atunci insa acuzațiile formulate de Inspecția Judiciară, referitoare la comiterea altor două abateri disciplinare dprivind “nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor” și “nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ”.

Actualitate

Termene de depunere a declarațiilor fiscale de impunere/scoatere din evidență

Published

on

În termen de 30 de zile inclusiv de la data dobândirii, construirii, extinderii, îmbunătățirii, demolării, distrugerii parțiale a clădirii, schimbării domiciliului, a numelui și prenumelui etc., proprietarul va depune o declarație la care va anexa documente doveditoare.

Contribuabilii care efectuează operatiuni juridice în cursul unui an, care au ca efect pierderea dreptului de proprietate asupra unei clădiri, au obligația de a depune o declarație în acest sens la compartimentul de specialitate al autorității administrației publice locale în termen de 30 de zile, inclusiv, de la data operațiunii.

Contribuabilii sunt obligați să depună declarații chiar dacă beneficiază de reducere sau de scutire la plata impozitului/taxei pe clădiri.

Continue Reading

Actualitate

Străzile din municipiu sunt stropite cu apă în zilele caniculare

Published

on

În această perioadă cu temperaturi ridicate, Primăria Municipiului Constanța intervine pentru reducerea disconfortului termic.

Pe bulevardele și străzile principale din oraș a început operațiunea de dispersare a apei pe suprafața carosabilului. Această procedură va permite reducerea disconfortului termic existent la nivelul asfaltului și diminuarea prafului din atmosferă. Străzile sunt stropite cu apă prin intermediul autospecialelor utilizate de operatorul de salubritate. Toate intervențiile sunt programate ținând cont de perioadele de caniculă sau temperaturi ridicate.

Acțiunea face parte dintr-un plan de măsuri adoptat de municipalitate, pentru a proteja locuitorii orașului în perioadele cu temperaturi ridicate.

Continue Reading

Actualitate

Zile caniculare la malul mării!

Published

on

Potrivit atenționării meteorologice emise de A.N.M, în zona litoralului temperaturile maxime vor fi în general de 34…35 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Valul de căldură se va intensifica în zilele următoare. Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat valabil pentru sâmbătă, 13 iulie și duminică, 14 iulie. Pe litoral, temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.
Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța va asigura: funcționarea fântânilor arteziene existente, în special în timpul zilei, pentru menținerea umidității aerului, stropirea cu apă a bulevardelor și străzilor principale, în special în locurile aglomerate pentru menținerea umidității aerului, stropirea spațiilor verzi din parcuri pentru menținerea umidității aerului, executarea dezinsecțiilor și dezinfecțiilor pe teritoriul municipiului, precum și  asigurarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar și posturi de prim ajutor. Ca în fiecare an, în sprijinul constănțenilor intervin și farmaciile din municipiu. Oamenii se pot răcori și hidrata în incinta acestora și în mare parte dintre ele beneficiază gratuit și de măsurarea tensiunii arteriale.
De asemenea, pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă, reprezentanții Serviciului Protecție Civilă vă recomandă:
1. Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00;
2. Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;
3. Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depaşeşte 32 grade Celsius;
4. Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;
5. Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
6. Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;
7. Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice;
8. Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc).
9. Aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită;
10. Păstraţi contactul permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţele care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate.
Orice problemă poate fi semnalată permanent la numerele de telefon:  0241/550055 (Dispecerat Primăria Municipiului Constanța) și 0737552271 (Dispecerat Serviciul Protecție Civilă).

Continue Reading

Actualitate

Constanța Coffee Break, povestea frumoasă a acestei veri!

Published

on

În fiecare weekend, bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Capitol și Miga, se transformă în zonă de promenadă și devine locul preferat de întâlnire al tuturor.
Fie că alegem să ne plimbăm, să ne întâlnim cu prietenii, să ne relaxăm la o terasă sau să ne răcorim cu o înghețată, alegem, de fapt, să ne bucurăm de timp de calitate petrecut cu cei dragi.
Pentru ca nimic să nu tulbure atmosfera de vacanță și pentru siguranța participanților, se vor lua măsuri specifice în sensul asigurării unui climat de siguranță. Așadar, se va restricționa circulația rutieră pe Bd Tomis, segmentul de drum cuprins între Bd Mamaia și Bd Ferdinand, în intervalul iulie – septembrie, astfel:
13.07.2024,ora 06:00 – 15.07.2024, ora 00:00
20.07.2024,ora 06:00 – 22.07.2024, ora 00:00
27.07.2024,ora 06:00 – 29.07.2024, ora 00:00
03.08.2024,ora 06:00 – 05.08.2024, ora 00:00
10.08.2024,ora 06:00 – 12.08.2024, ora 00:00
17.08.2024,ora 06:00 – 19.08.2024, ora 00:00
24.08.2024,ora 06:00 – 26.08.2024, ora 00:00
31.08.2024,ora 06:00 – 02.09.2024, ora 00:00
07.09.2024,ora 06:00 – 09.09.2024, ora 00:00
14.09.2024,ora 06:00 – 16.09.2024, ora 00:00
21.09.2024,ora 06:00 – 23.09.2024, ora 00:00
28.09.2024,ora 06:00 – 30.09.2024, ora 00:00
Va invităm, așadar, să luați o pauză de la agitația cotidiană și să descoperiți farmecul Constanței la pas!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222