Connect with us

Administratie/politica

PRO România vrea aeroport la Medgidia

Published

on

Proiect multimodal, parc industrial și tehnologic de cercetare-dezvoltare, legătura Port Medgidia cu o nouă rută comercială, drumul expres “Dobrogea” – Negru Vodă – Medgidia – Măcin, aeroport nou, toate în mijlocul județului, în cea mai conectată zonă din județ, Medgidia, unde avem Canalul Dunare – Marea Neagră, cale ferată și autostradă.
Acestea sunt în mod succint proiectele Pro România pentru judeţul Constanţa.
Proiectele au fost prezentate în cadrul unui eveniment la care au participat Mircea Dobre, candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, Răzvan Filipescu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța,  Dumitru Moinescu, candidat la funcția de primar al Medgidiei, europarlamentarul Corina Crețu și Victor Ponta, președintele partidului Pro România.
„Am vrut să fiu alături de echipa Pro Romania Constanţa pentru a le transmite un mesaj de apreciere pentru tot ceea ce au făcut în această campanie. La Constanţa sunteţi singurii care au vorbit de proiecte de dezvoltare a judeţului. Nu știu dacă o să avem succes, dar măcar facem ce trebuie. La alegeri locale se vorbește despre proiectele de dezvoltare a comunității locale”, a declarat Victor Ponta în debutul întâlnirii de la Medgidia.
Unul dintre proiectele pe care echipa Pro România Constanța vrea să le dezvolte în județ, este și cel al construirii unui aeroport de pasageri la Medgidia. Acesta ar urma să creeze noi locuri de muncă pentru constănțeni, să aducă noi oportunități de finanțare și să contribuie la dezvoltarea economică a Constanței.
„Medgidia este un punct intermodal pe care nimeni nu l-a fructificat. Are acces la canalul Dunăre-Marea Neagră, are cale ferată, are autostradă. Suntem un partid progresist, ne gândim la viitor, dorim să construim un nou aeroport în judeţul Constanţa. Aeroportul Mihai Kogălniceanu este, din cauza bazei militare, un aeroport cu caracter militar şi de securitate naţională”, a declarat Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
Acesta a mai explicat faptul că există oportunități de finanțare a acestui proiect și a solicitat Guvernului să aloce bani pentru un aeroport dedicat pasagerilor.
„Primăria Medgidia are peste 120 de hectare de teren în proprietate și acesta trebuie fructificat. Avem apă, avem cale ferată și vom avea și aeroport. Vrem să valorificăm acest potential”, a mai adăugat candidatul Pro România la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
În cadrul aceluiași eveniment, echipa Pro România a prezentat ruta comercială care va creea oportunități de dezvoltare atât pentru Constanța, dar și pentru celelalte județe cu care se învecinează.
„Un alt proiect pe care dorim să-l implementăm este construirea rutei Dobrogea Express. Avem un punct intermodal ca Medgidia și trebuie să avem și o rută comercială care să-i dea valoare”, a explicat candidatul la funcția de președinte al CJC.
Drumul ar urma să pornească de la Negru Vodă, va trece prin Medgidia, cu punct final la Galați.

Actualitate

Scad tarifele la telefonie fixă

Published

on

Începând cu data de 1 noiembrie 2020 intră în vigoare reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe impusă de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Astfel, operatorii de telefonie fixă desemnaţi de ANCOM ca având putere semnificativă de piaţă vor putea aplica un tarif de maxim 0,098 eurocenţi/minut în cazul apelurilor naţionale, apelurilor iniţiate din Spaţiul Economic European (SEE), precum şi în cazul apelurilor iniţiate din reţele din afara SEE, dacă acordurile internaţionale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare.

Reglementarea ANCOM privind stabilirea tarifului maxim de 0,098 eurocenţi/minut pentru telefonie fixă a urmat procesul de consultare europeană, fiind comunicată în data de 3 august 2020 Comisiei Europene, OAREC şi autorităţilor naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Continue Reading

Actualitate

S-a prelungit termenul de înscriere a persoanelor juridice în programele RablaClasic şi RablaPlus

Published

on

Sesiunile de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul Programelor RablaClasic și RablaPlus au fost prelungite până la data de 20 noiembrie 2020.

Dosarul de acceptare va fi transmis la AFM doar prin intermediul poștei electronice, cu respectarea celorlalte condiţii stabilite prin ghidul de finanţare, scanat, într-o singură arhivă, la adresa de e-mail dosarepjrp@afm.ro și va cuprinde, suplimentar, formularul cererii de finanțare în format editabil.

La data recepționării e-mailului conținând dosarul de acceptare, acesta din urmă primește un număr unic de înregistrare, care va fi comunicat expeditorului pe aceeași adresă de e-mail de la care a fost transmis dosarul. Dosarele de accepare vor fi înregistrate în ordinea primirii acestora.

Clarificările vor fi transmise la AFM doar prin intermediul poștei electronice, cu respectarea celorlalte condiţii stabilite prin ghidul de finanţare, o singură dată, scanate, într-o singură arhivă, la adresa de e-mail: clarificarirp@afm.ro, în termen de 10 zile lucrătoare de la data publicării listei cu motive de respingere.

Continue Reading

Actualitate

Prima întâlnire de lucru în cadrul Grupului de Inițiativă Civică Împreună Reclădim Constanța

Published

on

La inițiativa eTrezirea, la sediul asociației, s-a desfășurat prima întâlnire de lucru în cadrul Grupului de Inițiativă Civică Locală Împreună reclădim Constanța. Cu toate că invitația de a participa la eveniment a fost lansată public tuturor candidaților la Primăria municipiului Constanța, care în urma alegerilor locale nu au obținut o reprezentativitate în Consiliul Local Municipal, doar patru dintre aceștia au răspuns prezent – Horia Constantinescu, Nicoleta Ploscaru, Corina Martin și Traian Anton Antoniadis.

“Ne bucurăm să vă anunțăm faptul că prima întâlnire din cadrul Grupului de Inițiativă Civică Locală și-a atins scopul. Am reușit să reunim la masa dezbaterii patru persoane care până nu demult au fost contracandidați dar care astăzi, au înțeles importanța demersului nostru, total apolitic, atât de necesar Constanței. Considerăm, de asemenea, că participarea la acest prim dialog, lăsarea deoparte a orgoliului politic, este dovada faptului că vor să se implice în continuare în procesul de reclădire a Constanței. Reluăm ideea că este nevoie de crearea unei singure voci, puternică, reprezentativă pentru societatea civilă constănțeană care să reacționeze la acțiunile sau non acțiunile aleșilor locali, ce au impact asupra Constanței.

Încep prin a mulțumi participanților, fiecare dintre ei dovedind că haina politică poate și trebuie pusă in cui, interesul orașului fiind comun. Campania s-a încheiat! Suntem patru constănțeni care ne dorim să punem proiecte concrete în fața autorităților competente, pentru că, în 27 septembrie, am primit un vot de încredere de la  cetățenii acestui oraș. Trebuie arătat că de la vorbă la faptă este un singur pas: determinarea.”, susține Horia Constantinescu

“Lupta continuă! Ca inițiator al proiectului #ConstanțaDragosteamea mă voi bate pentru proiectele necesare dezvoltării Constanței și creșterii nivelului de trai al constănțenilor. Pentru că alegerile trec și problemele rămân și se agravează. Din aceste motive am acceptat invitația. Participarea la dezbateri, mese rotunde, eventuala susținere a unor proiecte comune, nu afectează independența mea politică. Consider ca dezbaterile de la masa rotunda nu au legătura cu alegerile pentru Parlamentul României și nu afectează neutralitatea mea față de partidele și candidații care se luptă pentru locuri in Parlament.” a declarat Nicoleta Ploscaru

“Sunt un om de echipă și dialog și mă interesează prioritar să fie rezolvate și împlinite problemele orașului și așteptările constănțenilor, mai ales că eu am comunicat  direct, zi de zi, în campania pentru Primărie cu mii de constănțeni, de la care am aflat problemele și nevoile cu care se confruntă și care ne nemuțumesc pe toți, la Constanța. Dacă acest proiect va reuși să pună împreună energii, eforturi și implicare din partea mai multor foști candidați pentru Primăria Constanța, eu în mod clar îmi doresc să contribui pentru orice proiect care poate aduce bunăstare constănțenilor și dezvoltare pentru oraș.”, a declarat Corina Martin

“Știm foarte bine că ideile și proiectele enunțate în campania care a trecut, cel puțin din partea subsemnatului, nu sunt fantasmagorice. Ele sunt ușor de implementat și este păcat să nu se realizeze, mai ales că sunt și necesare! În acest moment nu vorbesc politică, nu fac politică, de aceea am răspuns ieri invitației de a mă alătura acestei inițiative. Da, Constanța este un oraș car trebuie deopotrivă dezvoltat și conservat! Da, Constanța este orașul port al României, oraș în care viața să fie trăită în roz, nu gri!”,  a declarat Traian Anton Antoniadis

Fiecare dintre participanții la întâlnire au adus în discuție proiecte care ar trebui să ajungă în fața autorităților publice locale, cu o susținere puternică din partea societății civile.

Horia Constantinescu a vorbit despre necesitatea înființării Constanța S.A, o societate pe acțiuni, deținută în proporție de 51% de municipalitate. Diferența de acțiuni poate fi scoasă la vânzare păstrându-se controlul autorității publice locale. Toți acționarii ar fi și s-ar simți cu adevărat implicați, nu numai financiar, ci și în implementarea proiectelor și administrarea acestora! Potrivit lui Horia Constantinescu, aceasta ar fi una dintre cele mai simple soluții pentru generarea de venit la bugetul local.

Nicoleta Ploscaru a adus în atenție mai multe probleme printre care se numără necesitatea modificării proiectului Sălii Polivalente, prin creșterea capacității, Castelul Reginei Maria din Mamaia și găsirea unor modalități de restaurare și reintroducere în circuitul cultural și turistic al acestui important obiectiv național de patrimoniu.

Corina Martin a ridicat problemele din turismul de pe litoral, vorbind despre importanța stabilirii și promovării unui brand turistic al orașului și a unei strategii de dezvoltare și de promovare a destinației, adică ceea ce în acest moment nu mai există de peste 3 ani la Constanța, oraș ce trebuie să devină o destinație turistica de 12 luni pe an.

Traian Antoniadis a susținut ideea cumpărării de către municipalitate  a Hanului Balcan, restaurarea lui și intrarea acestuia în circuitul public. De asemenea, a fost adusă în discuție necesitatea intervenției cât mai rapide asupra malului de la plaja Modern, din dreptul Bisericii Grecești Metamorphosis.

O a doua întâlnire în demersul constituirii Grupului de Inițiativă Civică Locală Împreună Reclădim Constanța va fi organizată cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale de la nivelul municipiului Constanța, joi, 5 noiembrie, începând cu orele 17.00. Inițiatorii proiectului lansează pe această cale invitația oficială în vederea participării la discuții, tuturor ONG-urilor și asociațiilor care au dovedit implicare în ultimii ani. Întâlnirea se va desfășura la sediul asociației eTrezirea, din str. Ștefan cel Mare, 63.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta