Connect with us

Actualitate

Prin voluntariat poţi schimba lumea. Tinerii Team dau viaţă voluntariatului de la malul mării

Published

on

Trăim într-o lume în care asociem tot ceea ce facem cu remuneraţia, iar celor mai mulţi dintre noi li se pare straniu că cineva poate să dăruiască fără a aştepta ceva în schimb. Nu trebuie să uităm că a trăi într-o societate înseamnă simţ civic. Noi i-am cunoscut pe tinerii care dau viaţă voluntariatului de la malul mării şi astfel am aflat despre lucrurile minunate pe care un voluntar le poate realiza pentru cei din jur.

„Asociaţia Team este o asociaţie care s-a creat în anul 2014, în ideea de a completa educaţia copiilor în afara şcolii şi în afara familiei. Odată cu dezvoltarea tehnologiei şi accesul de la vârste foarte mici, de la 2-3 ani la tablete, telefoane…copiii cei mari nu au mai transmis jocurile copilăriei şi petrec foarte mult timp în faţa calculatorului, televizorului sau pe telefon. Copilăria lor nu se mai desfăşoară aşa cum ar trebui…pierd foarte mult în ceea ce priveşte dezvoltarea abilităţilor de viaţă, abilităţilor sociale, de comunicare, de care avem foarte mare nevoie ulterior când mergem mai departe în viaţă”, ne-a declarat Maria Dragănoiu – adult de sprijin în Asociaţia Team.

Este adevărat că nici o persoană nu poate rezolva toate problemele, dar poate contribui ca lumea să devină un loc mai bun pentru cei ce vin din urmă. Acesta este şi cazul lui Vladimir Vântu, un tânăr activ în Asociaţia Team care îşi doreşte să le transmită celor mici valori educaţionale importante: „ Ce m-a determinat să devin voluntar? Este o întrebare foarte bună. Îmi plăcea voluntariatul şi înainte. Eu împreună cu alţi voluntari am fost foarte încântaţi de ceea ce făceam şi ne-am gândit să facem ceva la un alt nivel, la o scară mai mare. Cum se desfăşoară o activitate din cadrul Asociaţiei Team? Depinde, chiar depinde de tipul de activitate de care discutăm. Poate să fie o zi de joacă, de exemplu, în care voluntarii se întâlnesc şi fac jocuri pentru copii. Putem vorbi despre workshopuri, ateliere de creaţie tot pentru copii, sau activităţi de teambuilduing, comunicare pentru adolescenţi…sunt tot felul de activităţi”, a mai adăugat tânărul voluntar.

Voluntariatul este modul perfect de a descoperi acel ceva la care eşti foarte bun. Cel mai important este că îi poţi ajuta pe cei din jurul tău, acest lucru având impact asupra bunăstării oamenilor.

„Ca asociaţie, ca şi structură este un colectiv în care pot să mă dezlănţui dar şi ca importanţă pentru mine…mai mult un stil de viaţă pentru că, principiile pe care le-am dobândit în asociaţie le am şi zi de zi si asta e genial”, ne-a mărturisit Elena Georgiana Andriş – voluntar Team. Elena face parte din asociaţie şi se implică în viaţa culturală prin voluntariat ca metodă de dezvoltare nonformală şi contribuie la creşterea asociaţiei alături de colegii săi.

Noi i-am surprins pe voluntarii Team în parc în timpul unei activităţi non-formale…învăţându-i pe cei care le calcă pe urme, jocurile copilăriei… de mult uitate de noi…adulţii.

Şi Azaria Ioana  Spătaru, în vârstă de 8 ani ne-a povestit: „Eu fac parte din Asociatia Team de trei ani şi îmi place pentru că învăţ să mă dezvolt personal şi învăţ jocuri şi facem activităţi distractive si educative”.

La rândul lui, Eduard Drăgănoiu, în vârstă de 12 ani ne-a mărturisit: „Fac parte din Asociaţia Team de patru ani deoarece fratele meu a fost de la început şi m-a adus şi pe mine. Îmi place foarte mult. La activităţile asociaţiei învăţăm copiii prin jocuri să se respecte, să coopereze, spiritul de echipă şi competiţia”.

„Pentru a deveni voluntar la Asociaţia Team, orice copil trebuie să parcurgă anumite etape. O primă etapă este un curs de începători. Acest curs nu se poate desfăşura decât începând cu clasa a VI-a….început de clasa a VII-a, cel mai devreme…dar până atunci poate veni la Team în calitate de beneficiar. După ce parcurg…fac acel curs care durează două zile de dimineaţa până seara… cu formatori ca cei de aici, traineri pe care îi vedeţi astăzi şi din momentul acela se pot numi voluntari. Dar ca să meargă mai departe, există anumite trepte: ca să ajungă asistent trebuie să desfăşoare apoi fiecare sub supervizarea unui trainer experimentat 20 de ore de joacă, o activitate stradală, o activitate de ecologizare, un  atelier de creaţie şi dacă supervizorul îl consideră potrivit, îl propune apoi pentru a participa la cursul de asistenţi şi devine asistent”, ne-a mai precizat Maria Drăgănoiu – adult de sprijin Asociaţia Team.

Şi tu te poţi implica în comunitatea din care faci parte, iar spre deosebire de multe alte lucruri pe care le poţi face în viaţă, prin voluntariat poţi schimba lumea.

Actualitate

Arestat preventiv pentru furt calificat

Published

on

La acest început de săptămână, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi – Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Constanța, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Un bărbat a fost arestat preventiv.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, mai multe persoane ar fi rupt sigiliile unei barje, încărcată cu floarea-soarelui, care se afla pe fluviul Dunărea, în zona localității Rasova, de unde ar fi sustras cereale.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 12,5 tone de semințe de floarea-soarelui, 1,5 tone de produs petrolier, cu miros specific de motorină, două bărci, un motor de barcă, 700 de lei și 50 de euro, precum și alte obiecte cu valoare probatorie.

Cerealele au fost ridicate de polițiști și predate părții vătămate, prejudiciul fiind recuperat în proporție de 70 %. Valoarea totală a bunurilor ridicate, în vederea continuării cercetărilor, este de peste 61.000 de lei. Doi bărbați au fost identificați, unul dintre aceștia fiind reținut, pentru 24 de ore.

Persoana a fost prezentată instanței de judecată, care a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Acțiunile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Continue Reading

Actualitate

La Năvodari, a început distribuirea tichetelor sociale de Crăciun 2021

Published

on

Aproximativ 2.200 de persoane care au depus cereri în perioada 4 octombrie – 26 noiembrie vor primi tichete sociale oferite de Primăria Năvodari cu ocazia Crăciunului.

Distribuirea tichetelor sociale se va face până în data de 17 decembrie, prin Poșta Română, cu confirmare de primire.

Beneficiari ai tichetelor sociale sunt pensionari cu venituri de până la 1.450 lei/lună, persoane fără niciun venit cu vârsta de peste 60 ani, persoanele încadrate într-un grad de handicap grav sau accentuat, beneficiarii de venit minim garantat, precum și beneficiarii de alocație de susținere a familiei.

În funcție de categoria socială din care fac parte, beneficiarii vor primi între patru și șase tichete/persoană, în valoare de 10 lei/tichet.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Respectarea regulilor de circulație nu este opțională

Published

on

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au desfășurat zilele trecute o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele și locurile în care este interzisă oprirea/staționarea vehiculelor.

Într-o singură zi, polițiștii locali au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 25.950 lei și 180 puncte de penalizare.

De asemenea, au fost ridicate 20 de autovehicule de pe partea carosabilă a drumului public.

Mașinile au fost depozitate în parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1 și pot fi ridicate doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Încă o dată, Poliția Locală Constanța atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație. Le mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și îi rugăm să facă în continuare acest lucru la numărul de telefon: 0241.484.205 sau 0341.922 – Dispecerat- Direcția Generală Poliția Locală.

Continue Reading

Actualitate

Moș Nicolae a sosit cu desaga plină în localitatea Saraiu

Published

on

Moș Nicolae a sosit cu desaga plină cu daruri în comuna Saraiu. La fel ca în fiecare an, toți elevii din localitate au primit pachete cu dulciuri și s-au bucurat de multe alte surprize.

“Le mulțumesc sărăienilor adevărați care își iubesc necondiționat comuna  pentru că au venit să fie împreună într-un număr impresionant, arătând că nimeni nu ne poate “ucide” sărbătoarea Crăciunului sau bucuria cadourilor oferite de Moș Nicolae. Și știm cu toții, noi cei cu inima deschisă și mintea orientată spre bine, frumos și iubire că sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru a le oferi copiilor noștri cele mai frumoase și sfinte simboluri creștine care fac parte din fibra poporului român. În această zi  mă bucur că am reușit să mă țin de cuvânt față de toți copiii care m-au întrebat îngrijorați în ultimele luni dacă vom avea manifestări de Crăciun anul acesta și iată că avem.”, a declarat DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Iar surprizele nu s-au încheiat aici. Comuna Saraiu a îmbrăcat și anul acesta straie de sărbătoare. Astfel, a fost inaugurat iluminatul festiv, iar mii de beculețe multicolore și inedite ornamente specifice Crăciunului le aduc localnicilor bucuria sărbătorilor de iarnă.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222