Connect with us

Actualitate

Primii pași pentru dezvoltarea infrastructurii sportive din Constanța

Published

on

O parte dintre bazele sportive administrate de către CS Farul Constanța și DJST Constanța vor trece în domeniul public al Municipiului Constanța și vor fi administrate de către CSM Constanța. Au fost întocmite deja Hotărâri de Guvern, care vor urma traseul de avizare la ministerele competente.

,,Echipa CSM Constanța face tot posibilul pentru ca sportul din orașul nostru să fie construit pe baze solide. Mi-am asumat la începutul mandatului o strategie și alături de colegii mei lucrăm intens pentru a o îndeplini.

Primăria Constanța va putea investi legal în modernizarea acestor baze sportive, pentru a le reda comunității locale de sportivi. Acesta este unul dintre principalii piloni ai strategiei cu care CSM Constanța și-a propus să readucă gloria sportului constănțean. Sperăm astfel ca atât sportivii clubului, care vor avea accces prioritar, dar și publicul larg, să poată beneficia de cele mai bune condiții pentru practicarea sportului.”, spune Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

Actualitate

Acțiuni tematice ale polițiștilor locali

Published

on

Săptămâna trecută, polițiștii locali au desfășurat o acțiune tematică care a avut ca scop verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța.

S-a acționat cu preponderență în următoarele locațiii: KM 4 -Str. Viorelelor/str. Nehoiu (pod) – Str. Albastră – Str. Iederii – Str. Brizei – Aleea Pajurei – punct termic nr. 185 – cartier Poarta 6 – Str. Progresului – str. Meșterul Manole – bd. A. Vlaicu – Str. Cumpenei – CET – Brătianu (Tara Piticilor) – Aleea Topolog – Calea ferată – între Caraiman si Bdul Aurel Vlaicu – Str. Romaniței – Valea Portului – Poarta 5- Str. Dionisie cel Mic – Str. Barbu Ștefănescu Delavrancea (teren viran) – Școala nr. 36 – Grădinița Mugurel – zona Ramada – Sat Vacanță – Str. Smaraldului – Str. Rubinului (spre lac) – Str. Pescarilor – Casa de Cultură – Trocadero – Dacia – Tomis 3 – Delfinariu – Unirii – Inel II, ICIlL – Piața Griviței – Ștefan cel Mare – Far – Șos. Mangaliei – Biserica Sf.Maria , KM 4-5, Eden, Biserica Sf. Haralambie , Bdul. Tomis Brotăcei – Tic-Tac – Cireșica, Parc Tăbăcărie, Târg legume-fructe varianta Ovidiu, Autogara Sud, Abator.

În cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost legitimate 293 persoane din care 2 conduse la sediul poliției locale și una la sediul Secției 1 Poliție. Oamenii legii au verificat 16 autoturisme, 5 sisteme de securitate, 4 persoane puse sub supraveghere judiciară, 1 persoană aflată în arest la domiciliu, 7 sesizări, 16 de operatori economici și au încheiat 16 de note de constatare. S-au aplicat 167 de sancțiuni contravenționale în valoare de 51.280 lei și s-au dispus 6 măsuri complementare de aducere a terenului la starea inițială și 2 măsuri de confiscare a bunurilor supuse comercializării în mod ilicit.

Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale proferarea de injurii, apelare la mila publicului, consum de alcool pe domeniul public, lipsă titlu de călătorie valabil, răscolirea gunoiului din containerele special amenajate, aruncarea ambalajelor, pe domeniul public, depozitarea de bunuri pe domeniul public, comerț neautorizat, nerespectarea obligațiilor legale ale deținătorilor de câini. La acțiune au participat și polițiști din cadrul IPJ Constanța – Secțiile urbane 1, 2, 4 și 5 Poliție si jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis”. Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.

Polițiștii locali apreciază spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi roagă să semnaleze în continuarea orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Continue Reading

Actualitate

Cu permisul suspendat, la volan

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, pe raza localității Șipotele, un cetățean român, conducând un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au oprit pentru control, pe raza localității Șipotele, un autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 24 de ani. S-a procedat la verificarea conducătorului auto în bazele de date constatându-se faptul că are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o cu permisul de conducere suspendat.

Continue Reading

Actualitate

Cetățean străin depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche cu un permis de conducere fals

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, un cetățean georgian care a prezentat pentru control un permis de conducere fals.

În data de 27.03.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autoturism înmatriculat în Ucraina, condus de un cetățean georgian, în vârstă de 40 de ani.

Conducătorul autoturismului a prezentat pentru control un permis de conducere emis de autoritățile din Georgia, dar și unul emis de autoritățile din Ucraina, cel din urmă fiind suspect de fals total din cauza neconcordanțelor cu elementele de formă și fond specifice unui document autentic.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Continue Reading

Actualitate

Cum resimt constănțenii scumpirile?

Published

on

O statistică recentă realizată la nivel național de către Institutului Naţional de Statistică ne arată faptul că prețurile la carne, fructe și lactate a crescut cu peste 30% în ultimii ani. Motivul acestor scumpiri accelerate este legat de creșterea costurilor de producție, dar și de faptul că românii se bazează foarte mult pe produsele de import. De asemenea și coșul minim cu produsele specifice sărbătorilor pascale nu mai arată la fel ca cel de acum câțiva ani. Constănțenii cumpără, doar strictul necesar, iar bugetul acestora pentru masa de paște, de exemplu, s-a diminuat considerabil.

Cu importuri de 13,2 miliarde de euro și exporturi de 11,9 miliarde de euro, România reușește în foarte mică măsură să satisfacă nevoia internă a consumatorilor de carne și preparate din carne, fructe și lactate. Situația este similară cu cea din anii trecuți, însă deficitele sunt tot mai mari.

Pe de altă parte, Eurostat anunța recent faptul că rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în februarie până la 9,9%, de la 10% luna precedentă, dar nouă state, printre care și România au avut cel mai ridicat indice al preţurilor de consum.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222