Connect with us

Administratie/politica

Primele camere sterile din Transilvania, inaugurate de Untold la Pediatrie II Cluj

Published

on

Untold și Asociația Dăruiește Viață au construit primele două camere sterile din Transilvania, la Clinica de Pediatrie II din Cluj-Napoca, vitale pentru pacienții cu leucemie și alte tipuri de cancer. Este vorba despre o investiție de peste 100.000 de euro, din care 18.000 de euro au fost banii donați de către fanii festivalului.

Cele două camere sterile au fost ianugurate, vineri dimineață, la Spitalul de Pediatrie II (strada Crișan, numerele 3-5). Potrivit reprezentanților spitalului, acestea vor asigura creșterea ratei de supraviețuire a sutelor de copii bolnavi de cancer care sunt tratați anual la secția de hemato-oncologie a Spitalului de Copii din Cluj-Napoca. Valoarea totală a proiectului este de peste 100.000 euro, din care 18.000 de euro au fost banii donați de către fanii festivalului şi diferența de 82.000 de euro a fost donată de festival.

„Am pornit această campanie de la o statistică îngrijorătoare: în România, rata de supraviețuire a bolnavilor în lupta cu cancerul este de sub 50%. Ne-am dorit să ajutăm la schimbarea acestei realități dramatice. Ne-am implicat și am întins o mână de ajutor spre secția de hemato-oncologie de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, unde sunt tratați anual 100 de copii, alături de partenerii noștri de la Dăruiește Viață, dar și de fanii festivalului care au contribuit la acest proiect”, a declarat Edy Chereji, director de marketing și comunicare Untold.

În România există doar 18 camere sterile: 10 la București, 6 la Timișoara și, începând de azi, 2 la Cluj-Napoca. Fiecare dintre acestea au fost construite din donațiile Asociației Dăruiește Viață. “Le mulțumim  fanilor festivalului pentru contribuția pe care au adus-o la proiectul Dăruiește Viață si UNTOLD de a dota Spitalul Clinic de Urgență din Cluj cu un sistem de camere sterile pentru tratarea copiilor bolnavi de leucemie. Prin donațiile lor au arătat că au puterea de a acționa în interesul comunității, atunci când statul nu are grijă de cetățenii săi. Ei sunt exemplu pentru noi toți!”,  a declarat Oana Gheorghiu, Vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață.

Sursa https://ziuadecj.realitatea.net/sanatate/primele-camere-sterile-din-transilvania-inaugurate-de-untold-la-pediatrie-ii-cluj–183526.html

Administratie/politica

Liberalii constănțeni susțin candidatura lui Florin Cîțu la Congresul PNL din 25 septembrie

Published

on

În cadrul unui comunicat de presă, conducerea PNL Constanța a transmis mesajul ferm de susținere a premierului Florin Cîțu, în funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Redăm mai jos integral comunicatul de presă.

“Ne-am  exprimat astăzi ferm pentru susținerea moțiunii premierului Florin Cîțu. Din punctul meu de vedere, este un vot care ia în calcul atât soluționarea crizei politice din România, interesele județului nostru cât și interesele Partidului Național Liberal.

Acesta este inclusiv un vot pentru continuarea colaborării foarte bune pe care Partidul Național Liberal a avut-o și o are cu președintele Klaus Iohannis. Parteneriatul dintre noi reprezintă cheia dezvoltării și modernizării României.

Asta înseamnă că imediat după alegerea noului președinte al Partidului Național Liberal, împreună vom găsi rapid o soluție pentru ca actualul guvern să fie susținut de o majoritate solidă și clară în Parlament.

Interesul nostru, nu doar al PNL ci și al României, este să avem un guvern de dreapta, un guvern reformist, un guvern care să continue și chiar să accelereze reformele structurale amânate prea multă vreme”.

Continue Reading

Actualitate

La Mangalia, doar comercianţii cu certificat de producător vor avea acces în Obor

Published

on

În ultima perioadă, mai mulţi cetăţeni au semnalat primarului Radu Cristian prețurile mari, prezența unor intermediari, dar și condițiile precare de depozitare și expunere a produselor alimentare, din Târgul Săptămânal al Producătorilor Agricoli.

Din această cauză, după verificarea informaţiilor, primarul municipiului Mangalia a hotărât ca, începând din această săptămână, accesul în Obor să fie permis doar celor care au certificat de producător pentru marfa pe care o comercializeză.

,,Pe acestă cale, aș dori să îi încurajez pe micii producători din Mangalia și localitățile limitrofe să își comercializeze marfa la prețuri corecte pentru cetățeni și totodată să respecte toate condițiile de igienă pentru produsele comercializate.”, a declarat Radu Cristian, primarul municipiului Mangalia.

 

Continue Reading

Actualitate

Administraţia Fondului pentru Mediu a lansat programul ,,Eficiență energetică în clădirile publice”

Published

on

De astăzi, 15 septembrie, autoritățile și instituțiile publice care doresc să se înscrie în programul ,,Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădiri publice” pot accesa aplicația informatică pusă la dispoziție de AFM, pentru a-și crea contul de utilizator. Luni, 20 septembrie, de la ora 10:00, se pot depune cererile de finanțare și se pot încărca documentele aferente, prin intermediul conturilor deja create.

Pe site-ul AFM, au fost publicate instrucțiuni pentru crearea contului şi completarea cererii de finanțare.

Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș, municipiu, județ, subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiului București și instituțiilor publice din subordinea/în coordonarea autorităților deliberative ale administrației publice locale.

Suma alocată sesiunii de finanțare este de 1,40 miliarde lei. În cadrul unei sesiuni de finanțare, suma maximă care poate fi acordată unui solicitant, prin una sau mai multe cereri de finanțare, este:

 • 3.000.000 lei pentru comune cu o populație de până la 5.000 de locuitori inclusiv;
 • 6.000.000 lei pentru comune cu o populație de peste 5.001 locuitori;
 • 8.000.000 lei pentru orașe;
 • 14.000.000 lei pentru consilii județene;
 • 14.000.000 lei pentru municipiul de rang 0;
 • 14.000.000 lei pentru municipii de rang I;
 • 10.000.000 lei pentru municipii de rang II.

Continue Reading

Actualitate

Seniorii vor primi premii prin mandat poştal, la Constanţa

Published

on

În fiecare lună, Primăria Constanța îi celebrează pe seniorii care împlinesc 80, 90 și 100 de ani, precum și pe cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie.De astăzi, 15 septembrie, 168 de vârstnici, care au depus cereri în cursul lunii august, vor primi acasă, prin mandat poștal, sumele oferite de administrația locală.

Primăria Constanța oferă seniorilor următoarele sume:

 • 300 de lei celor de 80 de ani;
 • 500 de lei celor de 90 de ani;
 • 1.000 de lei celor care au împlinit 100 de ani;
 •  300 de lei pentru cei care au petrecut împreună peste jumătate de secol.

Pentru a intra în posesia sumelor, constănțenii care se încadrează în criteriile amintite trebuie să trimită la adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro următoarele documente:

 • cerere tip;
 • copie conform cu originalul a certificatului de naștere;
 • copie conform cu originalul a cărții de identitate;
 • copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie, pentru cei care aniversează 50 de ani de căsătorie.

Documentele se pot depune și la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116 C (incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în zilele de luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30 – 16:30, iar în ziua de joi între orele 08:30 – 18:30. Relații suplimentare se obţin la numărul de telefon 0241 485 533.

Atenție! Cererile nu se primesc înainte de data aniversării, iar pentru cupluri este necesar ca ambii soți să fie în viață.

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222