Connect with us

Actualitate

Prima ediție din acest an a proiectului „Digital UP” va avea loc la București!

Published

on

O nouă ediție din seria „Digital Up – Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri”, cel mai amplu proiect național dedicat digitalizării, ca unică soluție pentru o creștere de business sustenabilă și accelerarea gradului de competitivitate al IMM-urilor, va avea loc joi, 26 ianuarie, începând cu ora 11:30, la Grand Hotel Bucharest.

Peste 500 de reprezentanți ai companiilor românești și 60 de speakeri au luat parte la primele trei ediții ale proiectului, ce au avut loc în 2022 la Constanța, Brașov și Iași. Cei prezenți activează în medii diverse: instituțional, antreprenorial, start-up-uri. Împreună, toți cei ce au participant la evenimente, au reușit să deschidă noi perspective de adaptare la transformarea digitală și să descopere oportunități extraordinare de dezvoltare a business-urilor la nivel național, dar și global.

Proiectul „Digital Up. Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri” este inițiat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF)* împreună cu Patronatul Femeilor Antreprenor (PFA), în parteneriat cu Visa și Wingate Project, susținut de Vodafone Business și moderat de către Alessandra Stoicescu.

Conferința va fi deschisă de Excelența Sa, Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. Discuțiile se vor desfășura apoi în două paneluri, la care au confirmat participarea domnul Sabin Sărmaş, Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, domnul Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, domnul Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, domnul Ioan-Marcel Boloş, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Subiectele abordate vizează oportunități punctuale pentru tinerii României, păstrarea „creierelor” olimpice, soluții pentru IMM-urile luate prin surprindere de globalizarea eminamente digitală, schemele de supraviețuire susținute guvernamental, importanța digitalizării în interconectarea multinaționalelor cu forța de producție locală pentru rezolvarea noilor provocări din mediul online, necesitatea și importanța unei educații continue, dezvoltare sustenabilă și, mai ales, viziune realistă, aplicată. Vom discuta despre relevanța digitalizării în formare, integrarea muncii la distanță, telemuncă, adaptabilitatea mobilității și pachetelor salariale internaționale.

Au confirmat participarea la eveniment: domnul Dragoș Petrescu, antreprenor și Secretar General HORA, domnul Florin Vișoiu, National Sales Director Vodafone Business, doamna Elena Ungureanu, Country Manager Visa România, domnul Alexandru Băloi, Global Partner Solutions Director la Microsoft România, domnul Florin Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române, doamna Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG România, domnul Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnice din București, domnul Marius Poșa, Subsecretar de Stat în ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, domnul Florin Boboc, Managing Partner UnifiedPost, doamna Nicoleta Munteanu, Vicepreședintă CONAF și fondator Kids in Business, domnul Dan Doroftei, antreprenor, Președinte al Patronatului BFTAS, domnul Florian Ciolacu, Director Executiv al Clubului Fermierilor Români, domnul Cătălin Niță, Director Executiv FPPG, domnul Petru Popa, fondator Zetta Storage.

Cristina Chiriac, președintă CONAF a afirmat: „Avem specialiști talentați, dar pentru a ajunge la abilitatea de a folosi acest avantaj, avem nevoie de investiții. România are avantajul conectivității peste nivelul mediu european, al costurilor reduse, însă ponderea celor care utilizează aceste oferte este sub media europeană. Nivelul așa numitei alfabetizări digitale este de numai 31%, aproape jumătate din media europeană (58%). Tehnologiile și aptitudinile digitale au acum un rol critic pentru educație și societate în general. În România, doar 50% dintre tineri au competențe digitale de bază sau mai înalte, conform Eurostat. Digitalizarea este un sprijin pentru provocările IMM-urilor și nu numai. Implicarea CONAF în proiecte care susțin dezvoltarea digitală a afacerilor mici și mijlocii se datorează exact acestui scor favorabil, care ne plasează pe primele locuri în clasamentul punctual al participării femeilor în domeniul tehnologiei informației. Acțiunile noastre nu se opresc la 6 orașe cheie din România, în care să stăm față în față până găsim o soluție. Vrem să construim o modalitate funcțională de comunicare între antreprenori și furnizorii de instrumente digitale funcționale, fie că se numesc autorități, foruri decizionale sau companii.

La sfârșitul acestui proiect, vom avea foi de parcurs pentru guvernanții noștri, chei de logare într-o sferă digitală accesibilă antreprenorilor din orice domeniu. Avem alături parteneri de marcă, dar așteptăm pe oricine vrea să se alăture demersurilor noastre. Masa CONAF este întotdeauna rotundă și dacă vom decide ca cineva să stea „în capul mesei”, acela este cel care are soluția pentru viitor, educație, egalitate de gen și egalitate de șanse”.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se transmit la rsvp@conaf.ro.

Parteneri media: Radio România Actualități, AGERPRES, Alo, Iași, Antena 3 Constanța, Antena 3 Vâlcea, Autobild, BiziLive, Capital.ro, Curs de Guvernare, Chindia Media, City Press Constanța, Club Antreprenor, E-Femeia, EM360, Evenimentul Regional al Moldovei, Focus Energetic, Gold FM, Iași TV Life, Infofinanciar, Iubim Brașovul, La pas prin Brașov, Litoral TV, Mașini și Utilaje, Obiectiv Vocea Brăilei, Profit TV, Radio Hit Iași, Revista Biz, Revista Cariere, Săptămâna Financiară, TeLeM Iași, Transilvania 365, Ultima Oră, ViaCluj TV, Vocea Vâlcii, Wall-street-ro, Psychologies, Energynomics, Transilvania Business, Financial Intelligence, Radio România Brașov, Radio România Iași, Radio România Constanța, Bucowina Plus, Trafic Media, Spot Media, Business Review, Fonduri Structurale, Kids in Business, Govnet.

Boardul CONAF este format din: Cristina Chiriac, Daniela Nuță, Tatian Diaconu Camelia Șucu, Alina Gamauf, Amalia Năstase, Anca Damour, Alina Paul, Corneliu Bodea, Hildegard Brandl, Gabriela Montoiu, Nicoleta Munteanu, Viorica Pușcaș, Marius Ghenea.

sursa foto: CONAF

 

 

Actualitate

Avertizare de cod galben, la Constanța

Published

on

Constanța se află sub avertizare de cod galben de vânt. Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă până la ora 23:00. 

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în județul Constanța, local și temporar vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h. Astăzi, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și cu precădere spre seară și noaptea, va ploua în general slab. Temperatura maximă va fi în jur de 12 de grade iar cea minimă de 2…3 grade. Gradul de agitație al mării va fi 4 – 5 la coastă și 5 – 6 în larg.

 Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: 

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  • Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență  – 0737552271.

Continue Reading

Actualitate

Continuă lucrările de reabilitare în mai multe zone din Constanța

Published

on

Continuă lucrările de reabilitare, în municipiul Constanța. În această perioadă, echipele administratorului drumului public intervin concomitent în mai multe zone din oraș.

Primăria Municipiului Constanța continuă să îmbunătățească condițiile de acces pietonal în cartierele orașului. Echipele administratorului drumului public intervin săptămâna aceasta asupra părții pietonale în următoarele zone:

  • Pe strada Munteniei din cartierul Tomis I, sectorul delimitat de strada Mircea Cel Batrân și blocul LS6 au loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor, a locurilor de parcare și de recondiționare a suprafeței carosabile. Se montează borduri noi, suprafețele noilor trotuare sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră, în etapa premergătoare stratului final.
  • Pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, tronsonul cuprins între străzile Poporului și Farului, se refac suprafețele pietonale. Trotuarele sunt decapate, se înlocuiesc bordurile și se stabilizează terenul cu piatră.
  • Pe străzile Fulgerului, Andrei Mureșanu și Barbu Stefănescu Delavrancea din cartierul Coiciu, se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul a fost consolidat și au fost înlocuite vechile borduri deteriorate.
  • În cartierul Poarta 6, pe strada Zefirului, se amenajează noi trotuare care vor delimita parcarea ce va lua locul garajelor demolate. De asemenea, se lucrează la stabilizarea terenului pe care se va construi noua parcare.
  • Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie.
  • Și pe strada Mihai Eminescu se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Sunt demontate vechile borduri, trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră peste care va fi așternut nisip.

În aceste condiții, constănțenii care locuiesc în cartierele respective sunt sfătuiți să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Ofițerii Gărzii de Coastă Constanța, pregătiți în domeniul prevenirii consumului de droguri

Published

on

17 ofițeri din cadrul Gărzii de Coastă Constanța Săptămâna au participat, săptămâna aceasta, la sesiunea de formare în domeniul drogurilor, cu tema „Formare de bază și specifică în domeniul drogurilor”, organizată de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța.

Tematica abordată a vizat prezentarea principalelor categorii de droguri şi a efectelor acestora, modalitățile de consum, sistemul național de asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri, modalitatea de oferire a serviciilor de asistență integrată, aspectele legislative în domeniul drogurilor, precum și conceptul de justiție terapeutică.

De asemenea, la activitate a participat, în calitate de invitat, un specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate – Porturi Maritime Constanța, care a prezentat cursanților trusa didactică cu mostre de droguri.

Continue Reading

Actualitate

57 de persoane din comuna Cumpăna, cu vârsta între 30-64 ani, se vor califica în meseria de BUCĂTAR.

Published

on

Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu fundația ZI DESCHISĂ implementează proiectul ,,COCSPI SE – Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud-Est”, proiect finanțat prin Program Operaţional Capital Uman 2014-2020.

În cadrul acestuia, 57 persoane din comuna Cumpăna, șomeri și persoane inactive, cu vârsta între 30-64 ani, absolvenți de minim 8 clase, vor fi calificați în meseria de bucătar.

Deschiderea oficială a cursului va avea loc în data de 27 martie 2023, ora 12:00 în cadrul Centrului Multifuncțional de asistență socio-medicală Cumpăna, iar axa prioritară a proiectului o reprezintă găsirea de locuri de muncă pentru toată lumea.

Prima grupă de 28 persoane va începe cursul de 720 ore pe data de 27 martie 2023, iar a doua grupă de 27 persoane va începe cursul pe data de 26 iunie 2023.

Pe toată perioada desfășurării cursurilor, participanții vor beneficia de pachete de hrană și decontarea transportului, iar la finalizarea cursului vor primi o diplomă recunoscută de Uniunea Europeană și o subvenție de 3600 lei.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222