Connect with us

Actualitate

„Prietenie, colaborare și parteneriat pentru Constanța și constănțeni”

Published

on

Acesta este mesajul pe care Bogdan Huțucă, liderul PNL Constanța îl transmite pe pagina sa de socializare,  ca o reacție, în urma conferinței de presă pe care USR avut-o astăzi.

„În urma declarațiilor colegilor de la USR, doresc să subliniez câteva aspecte și să lansez o invitație. Observ că, dat fiind faptul că vom avea alegeri locale în luna septembrie, presiunea asupra candidaților crește, iar la Constanța, pierdem din vedere faptul că singurul adversar este PSD. Mă așteptam ca, în conferința de presă de astăzi, să propuneți un plan, un proiect, o strategie în loc de tactici prin care să atacați voalat PNL-ul. Mă așteptam să văd un partid cu respect pentru libertatea de opinie, chiar și atunci când opiniile sunt contradictorii. De-a lungul anilor, PNL a demonstrat că este un partid flexibil, dinamic și, în același timp, un partid care respectă divergențele de opinie. Mă așteptam să văd un partid așezat cu fața spre viitor, cu privirea spre dezvoltare, spre o Constanță care să facă pasul spre următorul deceniu, și mai puțin un partid concentrat pe mize minime bazate pe vorbe nefericite din trecut. Mă mai așteptam să aud cuvinte care ne unesc, subiecte care ne aduc împreună și soluții pentru constănțeni. Mă așteptam, iarăși, să văd o conferință în care, în loc să explicați relația cu PNL și să răstălmăciți cuvintele mele, să prezentați, mai degrabă, viitorul acestui oraș și județ.

Dragi colegi din USR, ne aflăm în fața unui exercițiu de maturitate politică, iar rolul oamenilor politici este acela de a desena un drum al societății, de a crea așteptări și de a descrie viitorul. Ca lider al celui mai mare partid de opoziție din municipiul și județul Constanța, invit, în continuare, la rațiune, astfel încât să putem veni în întâmpinarea doleanțelor electoratului constănțean de dreapta. Observ multă vorbărie, și mai puțin fapte. Observ multă critică și mai puțin încercarea unei construcții a unui parteneriat de forță. Atrag atenția că alegerile locale nu se câștigă prin conferințe de presă, nici prin declarații, ci ca urmare a unui plan prin care să putem arăta că știm ce facem, cum facem și de ce facem.

Este timpul ca această comunicare absurdă, prin intermediul mass media sau a rețelelor de socializare, să se oprească. Pe această cale, invit pe candidații la Primăria Constanța, Vergil Chițac- PNL și Stelian Ion – USR, precum și pe liderul USR, Remus Negoi, la o discuție care să aibă ca scop un parteneriat politic pe termen lung.

Propun ca miercuri 22.07.2020 să avem această discuție, în centrul căreia să se afle proiectul de câștigare a alegerilor locale de către PNL și USR. În loc să săpăm tranșee pentru electoratul nostru, este timpul să punem bazele unei construcții puternice pentru Constanța. Considerați acest mesaj ca o deschidere la prietenie, colaborare și parteneriat pentru Constanța și constănțeni”, a scris Bogdan Huțucă pe pagina sa de socializare.

Actualitate

Comisia Europeană: proceduri de infringement împotriva a 23 de state membre. România se află printre ele

Published

on

Comisia Europeană a lansat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva a 23 de state membre și a Regatului Unit. Măsura a fost luată pentru neadoptarea noilor norme care reglementează coordonarea la nivelul UE a tuturor serviciilor mass-media audiovizuale, atât programele de televiziune tradiționale, cât și serviciile la cerere, precum și platformele de partajare a materialelor video.

Aceste noi norme vizează crearea unui cadru de reglementare adecvat erei digitale, care să conducă la un peisaj audiovizual mai sigur, mai echitabil și mai diversificat. Se consolidează astfel protecția telespectatorilor, acordându-se o atenție specială siguranței persoanelor vulnerabile, cum ar fi minorii, se extinde aplicarea normelor privind discursul de incitare la ură la platformele de partajare a materialelor video și se promovează diversitatea culturală în cadrul serviciilor mass-media audiovizuale.

În același timp, se introduc, pentru prima dată, noi cerințe de independență pentru autoritățile naționale de reglementare a mass-media și se protejează pluralismul mediatic.

„În urmă cu doi ani, am convenit împreună, inclusiv statele member, să modernizăm normele UE referitoare la conținutul audiovizual. Aceste norme îi protejează mai bine pe toți telespectatorii, în special pe cei mai vulnerabili, cum ar fi minorii, promovează diversitatea culturală și protejează pluralismul mass-media. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste beneficii nu se va materializa dacă normele rămân doar pe hârtie. Fac apel la statele membre să pună în aplicare aceste norme fără întârzieri suplimentare, pentru a asigura un mediu online mai sigur, mai echitabil și mai diversificat.”, a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

Termenul pentru transpunerea directivei în legislația națională a fost 19 septembrie 2020 și numai Danemarca, Ungaria, Țările de Jos și Suedia au notificat măsuri de transpunere și au declarat că notificarea este completă.

Prin urmare, Comisia a trimis scrisori de punere în întârziere Belgiei, Bulgariei, Cehiei, Germaniei, Estoniei, Irlandei, Greciei, Spaniei, Franței, Croației, Italiei, Ciprului, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Maltei, Austriei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Slovaciei, Finlandei, precum și Regatului Unit, solicitându-le să furnizeze informații suplimentare. Aceste țări au la dispoziție două luni pentru a răspunde.

Continue Reading

Actualitate

Constanța: Incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut

Published

on

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 7.753 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 30.740 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 430.605 de cazuri și 304.188 pacienți vindecați. De asemenea 1.253 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 196 de decese, 129 bărbați și 67 femei, 184 dintre decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 10.373 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.667. Dintre acestea, 1.204 sunt internate la ATI.

În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate  190 noi cazuri, ajungându-se la un total de 14.200 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 47 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.

Incidența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța a scăzut la 6.50 per 1.000 de locuitori, iar în ceea ce privește municipiul incidența cazurilor a săczut în urma măsurilor luate de către autorități la 9.54.

Menționăm faptul că în data de 24 noiembrie au fost înregistrate  noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța depășește 270.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 14.200 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, peste 271 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 556 de persoane internate, dintre care 543 din județul Constanța și 13 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.025 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 4.856 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 167 de cadre didactice, 322 de elevi, 89 de studenți și 42 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 754 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (195), asistenți medicali (322) și personal auxiliar (237).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 551 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Vești bune pentru pacienții cu Sars Cov 2

Published

on

Vești bune pentru pacienții suspecți sau infectați cu Sars Cov 2. Spitalul Județean Constanța a anunțat faptul că își extinde serviciile medicale pentru acești pacienți.

Conducerea SCJU s-a întrunit de urgență acum câteva zile pentru a rezolva cu celeritate mai multe situații cauzate de creșterea numărului de pacienți infectați cu noul coronavirus. În acest sens s-a stabilit extinderea numărului de locuri dotate cu Oxigen pentru pacienții Covid înregistrați în UPU și aflați în așteptarea transferului către Spitalele COVID, s-a suplimentat numărul de paturi dotate cu oxigen prin mărirea numărului de concentratoare de oxigen achiziționate.

De asemenea, a fost crescută capacitatea de testare PCR, prin suplimentarea efectivului de lucru în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară și extinderea programului inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, cât și a fost aprobată amplasarea unei extensii modulare care va deservi Unitatea Primiri Urgențe și astfel va fi suplimentat numărul de locuri pentru pacienții suspecți COVID, aflați în așteptarea rezultatului PCR. Noua extensie este formată din 16 containere care vor fi racordate la utilități iar spațiul interior va fi amenajat și compartimentat conform normelor sanitare în vigoare, urmând să asigure 20-22 paturi.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta