Connect with us

Administratie/politica

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă: ”Împreună, să construim o Românie de care să fim cu toții mândri”

Published

on

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, mesaj de Ziua Națională a României
”Dragi români, să păstrăm viu spiritul de patriotism, solidaritate și dragoste pentru țara noastră și împreună să construim o Românie de care să fim cu toții mândri! Această zi să ne aducă mereu împreună și să ne inspire să fim mai uniți! Desigur, fie ca steagul nostru tricolor să fluture, cu mândrie, oriunde bate o inimă de român, iar generația noastră să adauge o filă nouă la povestea României.
Cu ocazia Zilei Naționale a României, vă transmit cele mai sincere felicitări și urări de bine! Astăzi, sărbătorim unitatea, libertatea și determinarea românilor, valori care definesc națiunea noastră.
La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a scris Bogdan Huțucă pe pagina sa de socializare.

Actualitate

Ședință premergătoare implementării unui proiect ce vine în sprijinul cetățenilor din comuna Cumpăna

Published

on

În cadrul Primăriei comunei Cumpăna, reprezentanții companiei “Holisun” din Baia Mare, au prezentat funcționarilor publici oportunitatea de a participa într-un proiect inovator pentru o administrație publică din mediul rural.

Acesta constă în implementarea unei platforme digitale, sub forma unei aplicații intuitive pentru cetățeni. Scopul acestei inițiative este de a facilita accesul online imediat, la informații relevante și diverse servicii publice, cu scopul simplificării vieții comunității noastre.

„Prin această aplicație ne dorim să creăm un mediu propice pentru o colaborare mai eficientă între cetățeni și administrația publică. Comunicarea între cetățean și administrația publică nu a fost niciodată mai simplă! Prin utilizarea acestei platforme, locuitorii vor putea prin diferite metode să pună întrebări, să facă sesizări, să se implice în viața comunității, să participe la luarea deciziilor, îmbunătățind în același timp calitatea vieții tuturor celor peste 20000 de locuitori. Lansarea acestei platforme digitale reprezintă un nou pas important în direcția unei comunicări transparente și eficiente între autorități și cetățeni. Locuitorii comunei Cumpăna vor putea beneficia de această aplicația în curând”, au transmis autoritățile locale din Cumpăna.

De asemenea, funcționarii Primăriei comunei Cumpăna au putut afla din partea reprezentanților unor societăți de profil din țară, actualele oportunități de finanțare în ceea ce privește eficiența energetică a clădirilor publice, construcții grădinițe/creșe, consolidare/dotare – școli, digitalizarea administrației publice locale și mobilitatea urbană. Primăria comunei Cumpăna se află în slujba cetățeanului, iar pentru bunăstarea fiecărui locuitor lucrăm la noi proiecte care să aducă plus valoare vieții în mediul rural.

Continue Reading

Actualitate

Bogdan Bola, deputat Forța Dreptei: „Am depus în Parlament două noi proiecte legislative care vin în sprijinul avocaților și altor liber-profesioniști”

Published

on

Bogdan Bola, deputat Forța Dreptei, a scris pe pagina sa de Facebook că a depus noi proiecte menite să ajute avocații, dar și alți liber-profesioniști.

„Am depus în Parlament două noi proiecte legislative care vin în sprijinul avocaților din România și altor liber-profesioniști. Ele privesc, în mod direct, plata CASS și eliminarea discriminării pe care legea o face între avocat și consilierul juridic.

Mai întâi, am propus reducerea sarcinii fiscale pentru liber-profesioniștii care plătesc sănătatea la privat. În prezent, orice persoană care desfășoară activitatea în mod independent este obligată să plătească CASS (contribuția la sănătate) la stat, chiar dacă poate nici nu apelează la serviciile furnizate de stat. Pentru majoritatea, aceasta este doar o sarcina fiscală, motiv pentru care se încearcă evitarea ei.

Pentru că mulți liber-profesioniști apelează la sistemul de sănătate privat (asigurări medicale și/sau abonamente medicale), aceștia nu mai folosesc serviciile oferite de stat. Deci, este normal să plătească mai puțin la stat, cel puțin parțial.

Prin această propunere, cheltuielile cu sănătatea în sistem privat (asigurare/abonament) vor fi scăzute DIRECT din CASS. Iată un exemplu: Cheltuieli sănătate privat/an = 2.000 lei; CASS = 20.000 lei/an – 2.000 lei (cheltuieli sănătate privat anual) = 18.000 lei.

Este o măsură pur liberală, acordăm libertatea de alegere și nu o “pedepsim” ca în prezent! Forța Dreptei, prin toate măsurile pe care le-am propus în ultimii ani, a încercat constant să repare aberațiile existente cu privire la toate categoriile de liber profesioniști!

A doua propunere legislativă privește eliminarea restricțiilor nejustificate pentru avocații tineri. În prezent, legea avocaturii interzice unui avocat stagiar să meargă la Tribunal, Curte de apel și Înalta Curte de Casație și Justiție. Foarte multe procese civile (contenciosul administrativ, litigiile de muncă, cele de asigurări sociale etc.) se judecă în primă instanță de către Tribunal. Mulți avocați ajung definitivi și n-au călcat în instanță, pentru că legea le interzicea.

Consilierii juridici stagiari pot merge la Tribunal, avocații stagiari nu, deși avocații stagiar intră în profesie cu examen.

De asemenea, în mod aberant și similar, legea avocaturii interzice unui avocat DEFINITIV, care nu are o anumită vechime, să meargă la Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea Constituțională. Iar aberația constă în faptul că avocatul care a redactat o cale de atac sau o excepție de neconstituționalitate NU poate merge să și-o susțină.

Aceste instanțe, mai înalte ce-i drept, judecă exclusiv în baza căii de atac și a excepției scrise. În aceste cazuri, multe la număr, clientul trebuie să caute un alt avocat care să susțină o cale de atac/excepție scrisă de un alt avocat. Din nou, consilierii juridici definitivi nu au o astfel de restricție. Prin acest proiect vreau să elimin această discriminare aberantă între avocații definitivi și consilierii juridici definitive”, a scris Bogdan Bola, deputat Forța Dreptei pe pagina sa de Facebook.

Continue Reading

Administratie/politica

Primăria Constanța dă bani pentru plata bonelor

Published

on

Sprijin financiar de la primărie pentru serviciile oferite de bone! Primăria Municipiului Constanţa, acordă părinţilor care nu îşi permit să plătească o bonă pentru copilul de vârstă preşcolară ajutoare băneşti cuprinse între 250 şi 710 lei lunar, pentru fiecare minor. Cum puteți beneficia de acest ajutor aflați din materialul următor.

Banii vor veni de la Primărie, prin Direcția Generală de Asistență Socială și se vor acorda părinților care nu își permit să plătească o bonă pentru copilul de vârstă preșcolară. În funcție de veniturile familiei, ajutorul efectiv este între 250 și 710 lei.

”Ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil, în funcţie de media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni, astfel: 710 lei pentru venituri de până în 2100 lei/ membru, 550 lei pentru venituri între 2101-2500 lei/membru, 390 lei pentru venituri între 2501-3000 lei/membru, 250 lei pentru venituri între 3001-3500 lei/membru”, a declarat Luminița Lare, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Constanța.

Ajutorul se acordă persoanelor care au domiciliul în România, dacă sunt angajate cu contract de muncă, dacă obțin venituri independente sau dacă sunt șomere, chiar dacă primesc sau nu ajutorul de șomaj. Există și anumite situații ce nu permit acordarea banilor de bonă. Părinții nu pot cere banii dacă au refuzat maximum două oferte de muncă din partea agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, dacă au refuzat un loc la greșă sau grădiniță, dacă și-au retras copilul de la aceste instituții sau dacă au restanțe la plata impozitelor pe teren, clădire sau mașină. Bani pentru bone din partea administrației locale se mai acordă și la Brăila, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea și Sibiu. Informații suplimentare despre ajutorul financiar puteți obține apelând numarul de telefon 0341.180.106 sau de pe site-ul Primăriei Constanța.

Continue Reading

Actualitate

A început încărcarea cardurilor sociale pentru alimente

Published

on

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început, la sfârșitul săptămânii trecute, alimentarea tichetelor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei pentru beneficiarii măsurii „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”.

Astfel, încărcarea cardurilor va avea loc pe tot parcursul acestei săptămâni, etapizat: în prima parte a săptămânii aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul pe carduri, urmând ca aproximativ 1 milion de persoane să primească sprijinul în cea de-a doua parte a săptămânii. Concomitent, se vor distribui 90 de mii de carduri pentru noii beneficiari eligibili, care vor ajunge la aceștia prin Poșta Română.

Prima categorie de persoane pentru care se face alimentarea suporturilor electronice sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului a fost propusă MIPE, iar tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an, de pachete cu alimente.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222