Connect with us

Actualitate

Preparate culinare desăvârşite, la Cherhanaua Moessia! O masă de peşte sau de fructe de mare, mereu o alegere inspirată

Published

on

O vacanţă pe litoralul românesc nu ar avea niciun farmec fără o masă de peşte sau de fructe de mare. De asta se conving turiştii care vin în fiecare vară la malul mării şi nu pleacă de aici fără să îşi facă asemenea pofte. Iar bucătarii vin cu fel şi fel de reţete în care îşi pun amprenta pentru a da un gust autentic preparatelor pescăreşti.

 

” Pregătim nişte midii picante pentru cei care gustă fructele de mare. În primul rând, secretul este sufletul. Am pus şi vin, pentru că avem o mare varietate de vinuri prezente în Dobrogea şi e păcat să nu profităm de ele.”, declară DENIS STAMATESCU, manager Moessia

Iar festinul este desăvârşit atunci când gurmanzii au parte şi de un asemenea show culinar, chiar sub privirea lor.

În timp ce aşteaptă comanda, clienţii cherhanalelor se delectează cu muzică bună, iar temerarii ritmurilor greceşti sunt invitaţi la dans.

” Sunt foarte bune! Am mai mâncat, dar acum sunt mult mai bune, mi-au plăcut foarte mult. Sunt adepta fructelor de mare, îmi plac îndeosebi scoicile.”, spune o turistă 

“Foarte bune! Am mai fost şi la Festivalul Scoicilor şi cred că mi-au plăcut mai mult cele de aici.  Nu ştiu care este secretul, dar au o savoare aparte. Nu sunt expert culinar ca să zic că au un gust anume, dar îmi plac.”, completează un alt turist 

“Sunt perfecte! Suculente, picante, foarte bune. Nicio masă fără peşte, dacă se poate, mai ales la mare.”, spune o clientă

 

“În numai câteva minute am rămas fără nicio porţie. Secretul? Prospeţimea şi calitatea ingredientelor. Folosim ingrediente numai din grădina unor producători autorizaţi şi avizaţi pentru bucătărie. Scoicile sunt de astăzi, aduse din mare, de acum patru ore.”, declară DENIS STAMATESCU, manager Moessia

Vara şi nu numai, cea mai recomandată băutură la o masă de peşte ar fi un vin, ne asigură somelierii.

“Ideal ar fi un vin alb sec întotdeauna, merge cel mai bine la peşte şi fructe de mare, un roze demisec sau un roşu sec pentru mâncărurile cu sos, mai grele şi puţin mai corpolente.”, declară EDUARD EHSICHIAN, somelier

Indiferent că vor alege din meniu diferite bunătăţi preparate din peşte sau delicateste din fructe de mare, constănţenii şi turiştii se vor bucura mereu de o experienţă culinară desăvârşită.

Actualitate

Precizări din partea RAJA S.A.

Published

on

RAJA S.A. este o companie de interes public care desfășoară o activitate esențială în județul Constanța. Managementul companiei este guvernat de Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, respectiv de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Astfel, reprezentanții companiei de apă precizează că întreaga activitate este supusă controlului, atât al Adunării Generale a Acționarilor, cât și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța, entități ce reglementează indicatorii manageriali de dezvoltare și performanță.

Demisia Directorului General – Felix Stroe a dus la preluarea prerogativelor și atribuțiilor de către Directorul General Adjunct – Aurel Presură. Odată cu demisia fostului director, mai mulți membri ai echipei au procedat la fel.

Urmare a acestor decizii, măsurile luate de noua conducere, inclusiv reorganizarea companiei, au scopul de a eficientiza funcționarea societății. Astfel, s-a aprobat un plan de lucru specific pentru continuitatea activității în situația unei pandemii, care să asigure servicii de calitate în condițiile speciale impuse răspândirea virusului SARS-Cov-2, care afectează nu doar sănătatea populației, dar și toate sectoarele economice, productive sau din serviciile publice.

Pe lângă asigurarea continuității serviciilor, se urmărește și implementarea în totalitate, și la timp, a proiectelor din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), ce implică investiții în sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurare în 92 de localități din aria de operare a societății RAJA S.A.

Asigurăm toți partenerii că dezideratul nostru este eficiența în interesul consumatorilor. Primordial în realizarea acestui deziderat este asigurarea sprijinului de către acționarul majoritar. În acest sens, actuala conducere a Consiliului Județean și-a arătat deschiderea și susținerea pentru a putea îndeplini această misiune.

sursa foto: RAJA

Continue Reading

Actualitate

Concurs internaţional de pian, online

Published

on

Cei mai buni tineri pianiști din Constanța, din ţară, dar și din străinătate se vor întrece pe scena virtuală a concursului ,,Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”.

Cea de-a treia ediție a evenimentului cultural organizat de Asociația „Nihil Sine Arte”, în parteneriat cu Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se va desfășura online, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate. Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani.

 

Continue Reading

Actualitate

Corespondență de pe Fregata “Regina Maria”

Published

on

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită și în afara granițelor. Membrii echipajului Fregatei “Regina Maria” au marcat această zi în largul mării, în Strâmtoarea Bosfor din Turcia.

Fregata “Regina Maria” a intrat în această săptămână sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO de la Northwood, Marea Britanie. Până la data de 7 decembrie, nava desfășoară misiuni de supraveghere a traficului maritim în Marea Mediterană, fiind integrată în gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

În tot acest timp, membrii echipajului vor participa la misiunile de descurajare a activităților ilegale pe mare, sub stindardul Operației NATO „Sea Guardian”, precum și la Exercițiul multinațional „Mavi Balina 20”, organizat de Turcia.

Forțele Navale Române contribuie, din anul 2017, la efortul colectiv al Alianței Nord-Atlantice de asigurare a securității maritime pe flancul sudic al Europei, prin participarea la Operația NATO „Sea Guardian” cu o fregată, iar „Regina Maria” este prezentă pentru prima dată la această operație din Mediterana.

Fregata a plecat sâmbătă, 24 octombrie, din portul Constanța, după un ceremonial militar foarte restrâns.

Ziua Armatei României a fost sărbătorită de către cei 239 de militari de la bord în timpul tranzitului Strâmtorii Bosfor. Nava se află în marș spre Insula Creta, din sudul Greciei, unde urmează a se integra în gruparea navală NATO, după care va lua drum spre est, către țărmurile Turciei.

Înainte de plecarea în misiune, echipajul fregatei „Regina Maria” a fost testat pentru COVID-19 și au fost luate măsurile necesare de prevenire a infectării cu noul coronavirus, conform procedurilor în vigoare.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta