Connect with us

Actualitate

Preparate culinare desăvârşite, la Cherhanaua Moessia! O masă de peşte sau de fructe de mare, mereu o alegere inspirată

Published

on

O vacanţă pe litoralul românesc nu ar avea niciun farmec fără o masă de peşte sau de fructe de mare. De asta se conving turiştii care vin în fiecare vară la malul mării şi nu pleacă de aici fără să îşi facă asemenea pofte. Iar bucătarii vin cu fel şi fel de reţete în care îşi pun amprenta pentru a da un gust autentic preparatelor pescăreşti.

 

” Pregătim nişte midii picante pentru cei care gustă fructele de mare. În primul rând, secretul este sufletul. Am pus şi vin, pentru că avem o mare varietate de vinuri prezente în Dobrogea şi e păcat să nu profităm de ele.”, declară DENIS STAMATESCU, manager Moessia

Iar festinul este desăvârşit atunci când gurmanzii au parte şi de un asemenea show culinar, chiar sub privirea lor.

În timp ce aşteaptă comanda, clienţii cherhanalelor se delectează cu muzică bună, iar temerarii ritmurilor greceşti sunt invitaţi la dans.

” Sunt foarte bune! Am mai mâncat, dar acum sunt mult mai bune, mi-au plăcut foarte mult. Sunt adepta fructelor de mare, îmi plac îndeosebi scoicile.”, spune o turistă 

“Foarte bune! Am mai fost şi la Festivalul Scoicilor şi cred că mi-au plăcut mai mult cele de aici.  Nu ştiu care este secretul, dar au o savoare aparte. Nu sunt expert culinar ca să zic că au un gust anume, dar îmi plac.”, completează un alt turist 

“Sunt perfecte! Suculente, picante, foarte bune. Nicio masă fără peşte, dacă se poate, mai ales la mare.”, spune o clientă

 

“În numai câteva minute am rămas fără nicio porţie. Secretul? Prospeţimea şi calitatea ingredientelor. Folosim ingrediente numai din grădina unor producători autorizaţi şi avizaţi pentru bucătărie. Scoicile sunt de astăzi, aduse din mare, de acum patru ore.”, declară DENIS STAMATESCU, manager Moessia

Vara şi nu numai, cea mai recomandată băutură la o masă de peşte ar fi un vin, ne asigură somelierii.

“Ideal ar fi un vin alb sec întotdeauna, merge cel mai bine la peşte şi fructe de mare, un roze demisec sau un roşu sec pentru mâncărurile cu sos, mai grele şi puţin mai corpolente.”, declară EDUARD EHSICHIAN, somelier

Indiferent că vor alege din meniu diferite bunătăţi preparate din peşte sau delicateste din fructe de mare, constănţenii şi turiştii se vor bucura mereu de o experienţă culinară desăvârşită.

Actualitate

Preoții constănțeni au donat sânge

Published

on

Constanța are nevoie în fiecare zi de cel puțin 50 de donatori, iar pandemia a mai redus din cei care veneau de obicei la Centrul de Transfuzii. Medicii constănțeni au facut apel la toți voluntarii indiferent de starea sociala sau de profesia lor. Biserica de la Constanța a trimis vorbă la toate parohiile, iar zilele acestea preoții au ajuns la Centrul de Transfuzii.

Permanent este nevoie de sânge pentru că zilnic există pacienți aflați în nevoie. Prin urmare, orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18-55 de ani și care nu a suferit de diferite boli, printre care și hepatită și TBC, poate face acest lucru.

Mai mulți preoți din Constanța au fost bolnavi de covid, iar sângele lor este bun pentru extragerea de plasmă cu anticorpi specifici. Odată separată de restul componentelor din sânge, plasma poate fi administrată persoanelor infectate cu noul coronavirus, pentru a ajuta sistemele lor imunitare să respingă mai eficient agentul patogen. La Constanța câteva sute de localnici au donat plasmă până acum.

Dacă v-ați decis să donați sânge, tot ce trebuie să faceți este să veniți la Centrul de Transfuzii Sanguine din Constanța. Nu aveți nevoie decât de actul de identitate, iar prin gestul dumnevoastră puteți oferi o șansă la viață.

 

Continue Reading

Actualitate

Scade incidența cazurilor de COVID-19

Published

on

Județul Constanța a înregistrat în ultimele 24 de ore conform raportării transmise de Grupul de Comunicare Strategică 101 noi cazuri de COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 45 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv. Totalul persoanelor infectate cu COVID-19 de la începutul pandemiei la care a ajuns Constanța acum este de 29.175.

Conform Prefecturii Constanța incidența înregistrată în data de 22 ianuarie pentru județul nostru este de 2.09 per 1.000 de locuitori, fiind în scădere, iar incidența pentru municipiu a ajuns la pragul de 3.01, fiind de asemenea în scădere. Direcția de Sănătate Publică Constanța a mai anunțat faptul că la nivelul municipiului Constanța 939 cazuri de persoane infectate mai sunt active, iar în privința județului 1.608.

Totodată, Prefectura Constanța menționează faptul că în acest moment, în județul Constanța sunt 269 persoane internate. În timp ce 3.551 persoane sunt în carantină la domiciliu în acest moment, iar 1.519 de persoane în izolare la domiciliu. Până în prezent, peste 716 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În ceea ce privește numărul de teste efectuate menționăm faptul că în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele ore, în județul Constanța au fost realizate 1.167 teste RT-PCR.

Continue Reading

Actualitate

O nouă locație stabilită pentru întâlnirea ONG-urilor cu CJ Constanța

Published

on

Întâlnirea oficială a reprezentanților Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța cu conducerea Consiliului Județean Constanța, din data de 25 ianuarie 2021, se va desfășura la o altă locație.

Având în vedere numărul mare de înscrieri ale reprezentanților ONG-urilor, și ținând cont de obligativitatea respectării normelor de distanțare fizică impuse de lege în contextul pandemiei generate de virusul COVID-19, se impune schimbarea locației evenimentului, precizează biroul de presă al CJ Constanța.

Prin urmare, întâlnirea va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin” din Municipiul Constanța, începând cu ora 11.00.

Reprezentanții CJ Constanța menționează că toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire, pot desemna un singur reprezentant. Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare.

sursa foto: cmeptjc.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta