De la o banală durere de măsea, se zbate acum între viață și moarte pe un pat de spital! Este povestea unui tânăr din Cernavodă, care a ajuns la urgență pe picioarele lui, iar acum este în comă de aproape două luni de zile. Părinții tânărului susțin că medicii nu le spun ce se întâmplă cu fiul lor și în plus îi acuză că nu ar fi avut grijă de el. Reprezentanții unității susțin însă că la sosirea la spital, infecția tânărului se împrăștiase în tot corpul tânărului, iar acum prognosticul este unul rezervat.
Problemele lui Ionuț au apărut la scurt timp după ce a plecat din țară. Si-a sunat mama și i-a spus că îl doare măseaua foarte tare și, deși a fost sfătuit să meargă la spital, tânărul a decis să revină în țară. Nu a mers la stomatolog dar în momentul în care nu a mai putut suporta durerea, a mers la spitalul din Cernavodă. De acolo medici l-au trimis la Constanța.
Părinții tânărului susțin că rănile de pe corp au survenit din cauza faptului că asistentele nu au avut grijă la timp de tânăr.
Reprezentanții Spitalului Județean spun însă că tânărul s-a prezentan la Urgențe foarte târziu, când infecția se împrăștiase deja în tot corpul și, desi, s-au depus toate eforturile posibile, evoluţia patologiei nu a fost una favorabilă.
De altfel, referitor la acest caz, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Andrei” au transmis un punct de vedere, referitor la starea pacientului și la modul în care medicii i-au acordat îngrijiri.
“Referitor la acuzaţiile făcute în spaţiul public în ultimele zile de către familia unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate iar medicii sunt blamaţi pentru starea critică în care acesta se află, dorim să facem următoarele precizări:
Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență susțin că pacientul a beneficiat până la acest moment de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de 74.440 lei.
– Analize de laborator – 5.245,79 ron
– Investigații paraclinice de radiologie – 3.841,10 ron
– Investigații de înaltă performanță – 3.149.00 ron
– Cheltuieli medicamente – 32.211,06 ron
– Cheltuieli materiale sanitare – 15.235,95 ron
– Intervenții chirurgicale – 5.110,14 ron
– Cheltuieli directe și indirecte – 12.796,86 ron
La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă, iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative.
Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer dar care nu s-a finalizat.
Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate si cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât au încălcat regulamentul spitalului, filmând în salonul de terapie intensivă si difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora.
De amintit este și faptul că pacientul nu îndeplineşte calitatea de asigurat în sistemul CNAS.”, au precizat reprezentanții spitalului.