Connect with us

Actualitate

Povestiri cu tâlc

Published

on

Daria este un copil ca oricare altul, însă ceea ce e diferit la ea este faptul că, în comparație cu cei de vârsta ei, îi place să scrie. În timp ce alți copii se joacă afară sau la calculator, ea preferă să scrie povești. Astfel s-a născut ideea cărții de povestiri pe care, la doar 10 ani, aceasta a lansat-o.

Daria, un copil de numai zece ani și-a descoperit pasiunea pentru scris încă de când a intrat la școală, atunci când, din joacă a pus pe hârtie primele povestiri. Lumea animalelor este cea care o fascinează, tocmai de aceea scrierile ei sunt cu și despre animale.

Chiar dacă este încă mică, ea a vrut să dea viață animăluțelor de pluș pe care le are acasă și să îi strângă pe prietenii ei imaginari într-o carte de povestiri cu tâlc. Iubirea pentru literatură i-a fost insuflată de bunică, care o susține necondiționat.

A început să scrie pe un caiet de matematică, iar în fiecare zi, Daria spunea că mai scrie câte un capitol. Ea dă viață animalelor de pluș pe care le are și cu care se joacă creând povești amuzante.

Iepurașul Țop, cătelușul Duster, caii, pisoii buclucași, puiul de lup și Zâna primăvară sunt doar câteva din personajele cărora le-a dat viață micuța, în cartea pe care doar ce a lansat-o.

Profund emoționată la prima lansare de carte din viața ei, eleva a povestit faptul că iubește foarte mult animalele, îi place să le deseneze și a vrut, cu ajutorul bunicii, să strângă toate scrierile sale într-un volum care să o reprezinte cât mai bine.

Pe lângă faptul că și-a desenat propria copertă, acolo unde regăsim toate animalele din carte, Daria a ținut neapărat ca fiecare povestire să aibă câte un mic desen făcut cu mâinile ei.

O ultimă povestire din cartea „Povestiri cu tâlc” este dedicată bunicii, fără de care Daria spune că nu ar fi reușit această realizare.

Actualitate

Cu permisul suspendat, la volan

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, pe raza localității Șipotele, un cetățean român, conducând un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au oprit pentru control, pe raza localității Șipotele, un autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 24 de ani. S-a procedat la verificarea conducătorului auto în bazele de date constatându-se faptul că are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o cu permisul de conducere suspendat.

Continue Reading

Actualitate

Cetățean străin depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche cu un permis de conducere fals

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, un cetățean georgian care a prezentat pentru control un permis de conducere fals.

În data de 27.03.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autoturism înmatriculat în Ucraina, condus de un cetățean georgian, în vârstă de 40 de ani.

Conducătorul autoturismului a prezentat pentru control un permis de conducere emis de autoritățile din Georgia, dar și unul emis de autoritățile din Ucraina, cel din urmă fiind suspect de fals total din cauza neconcordanțelor cu elementele de formă și fond specifice unui document autentic.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Continue Reading

Actualitate

Cum resimt constănțenii scumpirile?

Published

on

O statistică recentă realizată la nivel național de către Institutului Naţional de Statistică ne arată faptul că prețurile la carne, fructe și lactate a crescut cu peste 30% în ultimii ani. Motivul acestor scumpiri accelerate este legat de creșterea costurilor de producție, dar și de faptul că românii se bazează foarte mult pe produsele de import. De asemenea și coșul minim cu produsele specifice sărbătorilor pascale nu mai arată la fel ca cel de acum câțiva ani. Constănțenii cumpără, doar strictul necesar, iar bugetul acestora pentru masa de paște, de exemplu, s-a diminuat considerabil.

Cu importuri de 13,2 miliarde de euro și exporturi de 11,9 miliarde de euro, România reușește în foarte mică măsură să satisfacă nevoia internă a consumatorilor de carne și preparate din carne, fructe și lactate. Situația este similară cu cea din anii trecuți, însă deficitele sunt tot mai mari.

Pe de altă parte, Eurostat anunța recent faptul că rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în februarie până la 9,9%, de la 10% luna precedentă, dar nouă state, printre care și România au avut cel mai ridicat indice al preţurilor de consum.

Continue Reading

Actualitate

Avertizare de cod galben, la Constanța

Published

on

Constanța se află sub avertizare de cod galben de vânt. Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă până la ora 23:00. 

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în județul Constanța, local și temporar vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h. Astăzi, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și cu precădere spre seară și noaptea, va ploua în general slab. Temperatura maximă va fi în jur de 12 de grade iar cea minimă de 2…3 grade. Gradul de agitație al mării va fi 4 – 5 la coastă și 5 – 6 în larg.

 Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: 

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  • Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență  – 0737552271.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222