Connect with us

Diverse

Plajele virgine din Tuzla şi 23 August sunt din ce în ce mai căutate de turiştii care doresc linişte

Published

on

La fiecare sfârşit de săptămână, zeci de mii de turişti invadează litoralul românesc. Cei mai mulţi sunt în căutarea aventurii şi a distracţiei nesfârşite din staţiunile deja consacrate. Sunt însă şi turişti care, atunci când pleacă la drum, caută altceva pe litoralul românesc. Vor linişte dar mai ales vor să descopere natura, aşa cum a fost ea lăsată de la Dumnezeu. Pentru ei, există pe litoralul nostru adevarate oaze de linişte, unde se pot bucura de mare în toată splendoarea ei. Unul din aceste locuri este plaja de la Tuzla. Nu se ajunge prea uşor pe plajă. Sunt câţiva kilometri de parcurs pe un drum neasfaltat însa ceea ce se arată ochilor la capăt merită orice efort.  În anii trecuți, malurile înalte de pământ ascundeau aici o plajă pe care o știau doar pescarii. Acum lucrurile s-au mai schimbat. Turiştii au aflat coordonatele colțului sălbatic atrași de liniștea absolută, acum parcă aproape pierdută.

În zonă, nu veţi găsi hoteluri, însă puteţi să vă cazaţi peste noapte la localnici ori vă puteţi instala cortul direct pe nisip, aproape de mal. Lăsăm în urmă plaja de la Tuzla şi mergem spre sudul litoralului. Din localitatea 23 August, pornim pe un drum de pământ din nou spre mare, la capătul căruia descoperim un alt colţ de rai – un fost sat pescăresc devenit acum locul perfect pentru relaxare în sunetul valurilor.

 Unii turişti şi-au ridicat pe malul de pământ care se întinde de-a lungul plajei, mici cabane, în care vin la fiecare sfârşit de săptămână. Aici parcă şi cafeaua servită la nisp are alt gust.

Daca vrem însă să ne bucurăm în continuare  de frumusețea acestor locuri cât mai mult timp, ar trebui să le păstrăm ca pe un dar de mare preț lăsat de natură.

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Actualitate

Un comandant român premiat de IMO

Published

on

International Maritime Organization a decernat premiile Bravery at Sea. Anul acesta, 23 de state membre și 4 organizații partenere IMO au făcut 37 de nominalizări pentru cele 3 secţiuni de premiere:
  • Premiul anual Exceptional Bravery at Sea;
  • Certificat of commendation (Certificat de elogiere/recunoaștere);
  • Letter of commendation (Scrisoare de elogiere/recunoaștere).
În premieră, România a nominalizat trei comandanți români care, împreună cu echipajele lor, au salvat (în 2020) pe mare 27 de vieți: cdt Bogdan Rusu, cdt Florin Negrău și cdt Constantin Dinu.
Dintre cei 3 nominalizați, cdt. Bogdan Rusu a primit premiul ,,Letter of commendation”. Este prima formă de recunoaștere, din istoria premiilor IMO, a contribuției unui navigator român la salvarea vieții pe mare.

Continue Reading

Diverse

Siluetă de invidiat, cu LPG Alliance

Published

on

În secolul vitezei, când avem tot mai puţin timp la dispoziţie pentru noi, dieta şi regimul alimentar pot fi date uitării. Pentru o siluetă de invidiat, specialiştii în frumuseţe de la Evelis Beauty Center ne recomandă tratamentul inovator cu LPG Alliance, aparatul cu cele mai bune rezultate în acest domeniu.

Tratamentul cu aparatul LPG acţionează extrem de eficient la suprafaţa ţesutului cutanat, declanşând astfel mult mai rapid procesul de ardere a grăsimilor. După numai câteva şedinţe, rezultatele vor fi vizibile, iar beneficiile sunt pe măsură.

LPG Alliance produce o adevărată revoluție în estetica corporală și facială, vizând atât remodelarea întregii siluete prin programe inteligente special concepute pentru slăbire, tonifiere, resculptare, cât și pentru rejuvenarea pielii prin stimularea sintezei naturale de colagen, elastină și acid hialuronic.

Continue Reading

Diverse

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în acest weekend, la Năvodari

Published

on

Prima ediție a Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în perioada 17-19 septembrie, în orașul Năvodari, pe platoul de lângă Stadionul ”Flacăra”.

Timp de trei zile, între orele 08.00-23.00, locuitorii orașului Năvodari pot cumpăra direct de la producători, fără intermediari, legume, fructe și alte produse alimentare proaspete și naturale.

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni este organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri Constănțeni, în parteneriat cu Primăria Orașului Năvodari și Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari.

Târgul va avea deschiderea oficială vineri, 17 septembrie, începând cu ora 10.00. Organizatorii au pregătit pentru vizitatorii târgului momente artistice susținute de copii și tineri din orașul Năvodari.

Programul artistic al Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni, Ediția I:

Vineri, 17 septembrie: Muzică DJ

Sâmbătă, 18 septembrie:

  • Între orele 13.00-16.00 – Muzică ușoară – program artistic susținut de elevii Școlii de Canto ”M.C. Music”
  • Ora 18.00 – Muzică grecească – program artistic susținut de Ioana Țuțuianu
  • Ora 19.00 – program cu Axinte și invitații săi.

Duminică, 19 septembrie:

  • Între orele 13.00-15.00 – Muzică populară – program artistic susținut de elevele Iulia Piștea, Ciornea Maria, Roșca Beatrice-Georgiana, Aura Șerban – Maria, Alexia Luchia
  • Între orele 15.00-16.00 – Dans cu ”A.S.Studio Ballet & Dance”, trupele Fresh Crew și AS Dance
  • Între orele 18.00-20.00 – momente vesele cu Axinte și invitații lui surpriză.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Atmosferă electrizantă la Constanța Coffee Break

Published

on

În acest weekend, se dă restart la energie! Bulevardul Tomis prinde culoare în compania DJ Emil Safta. Unul din cei mai experimentati DJ de la Kiss FM, implicat de la bun inceput în proiectul Summerkiss, vine să încheie sezonul estival la Constanța. Sâmbătă și duminică, de la ora 19:00, se va asculta cea mai bună muzică, într-un show total.

Atmosfera de petrecere va fi completată de o experiență inedită. Constănțenii dar și turiștii aflați pe litoral se vor bucura de două zone de bar cu băuturi fine.

 

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222