Connect with us

Actualitate

Pisicile, vedete la expoziţie! Peste 100 de pisici din diferite rase au fost prezentate iubitorilor de animale de la malul mării

Published

on

Sunt pufoase, jucăuşe şi îndrăgite de toată lumea şi… pot costa până la câteva mii de euro. Cele mai frumoase exemplare de pisici, căci despre ele este vorba au fost prezentate, în weekend, iubitorilor de animale de la malul mării.

“Este un eveniment devenit deja o tradiţie la noi. Sunt înscrise peste o sută de pisicuţe în acest moment. Ele concureză în mai multe categorii şi sunt trei arbitri care le jurizează.”, declară EMILIAN ALEXANDRU, specialist marketing Vivo! Constanţa

“Avem câteva exemplare de mare excepţie, care au avut rezultate extraordinare în circuitul competiţional de anul trecut şi de anul acesta, iar publicul pare să fie entuziasmat.”, completează ALEXANDRU ELIAN, organizator

Vedeta acestei expoziţii a fost Brian, un exemplar superb al rasei Maine Coon. Cu o atitudine imperială, Brian a atras toate privirile iubitorilor de pisici.

“El este Brian. Este un motan din rasa Maine Coon, are doi ani şi jumătate, este foarte blând şi prietenos, iubeşte copiii, căţeii. Şi este foarte mare! Dar pe cât de mare e, pe atât de iubitor este!”, spune LUCIA MOROGAN, concurent

“Este cam serioasă pisica aceea mare. Dar este foarte blândă. Şi acestea îmi plac mult, cele care sunt mai mici.”, spune un admirator 

Tot la expoziţia felinelor am întâlnit multe alte exemplare care ne-au atras atenţia, fie datorită personalităţii lor, fie datorită aspectului.

“Adam, se numeşte Adam. Este un Brittish Shorthair, are cinci ani şi este un campion. E foarte blând şi e obişnuit cu lumea. Tocmai de aceea îl las aici, ca să fie admirat, mângâiat, iubit.” spune LEONTIN IRIMESCU, concurent

“Ei bine, de ce o pisică şi nu un căţel? Îmi place blana lor şi faptul că sunt alintate.”, spune un admirator al pisicilor 

Să nu uităm nici de celebra rasă Sphynx, nelipsită de la astfel de evenimente.

“De ce Sphynx-ul? Pentru că, deşi este o rasă mai specială şi are nevoie de mai multă atenţie, este foarte tandră. Chiar mi-as dori să am o astfel de pisică.”

Merită să-l amintim în acest material şi pe Rooney, un motan a cărui poveste a avut un happy end.

“A fost o pisică găsită de cineva, ţinută pe la birou, noi ne-am hotărât să o adoptăm, aşa că am înscris-o şi în concurs. Este o pisică minunată care trăieşte cu alte patru pisici. A luat chiar două premii, fiind desemnată cea mai bună pisică de casă.”, susţine LEONTIN IRIMESCU, concurent

Expoziţia felinelor a devenit o tradiţie la malul mării şi este organizată periodic la Vivo! Constanţa.

Actualitate

Vino în echipa Gărzii de Coastă Constanța! 30 de posturi sunt scoase la concurs

Published

on

Garda de Coastă Constanţa organizează concurs de recrutare în vederea ocupării a 30 de posturi vacante de agent de poliție prevazute la structurile operative ale Gărzii de Coastă, prin încadrare directă.

În vederea ocupării a 30 de posturi vacante de agent de poliție prevăzute cu specialitatea ture serviciu, în cadrul compartimentelor Ture serviciu ale Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, Băneasa și Ostrov din cadrul Gărzii de Coastă, prin încadrare directă, de către persoane cu studii corespunzătoate cerințelor posturilor și care împlinesc condițiile legale, după cum urmează:

Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă
  • Agent III – 4 posturi
  • Agent III (și conducător câini serviciu) – 6 posturi
Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa
  • Agent III – 5 posturi
Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov
  • Agent III –15 posturi

Înscrierea la concurs se realizează prin trimiterea dosarului de concurs exclusiv în format electronic la adresa de e-mail: concursuri.gardadecoasta@igpf.ro

Data limită de depunere a dosarelor de concurs este 30.09.2021, până la ora 14.00.

Informații complete privind modalitățile de înscriere și participare la concurs, condițile de recrutare, probele de selecție și criteriile de departajare, precum și tematica și bibliografia necesare concursului pentru posturile scoase la concurs se regăsesc pe site-ul Gărzii de Coastă.

Continue Reading

Actualitate

Constănțenii sunt invitați să ecologizare malul Lacului Tăbăcărie și parcul

Published

on

Mâine, 18 septembrie 2021, cu ocazia Zilei de curățenie națională, invităm constănțenii să participe în număr cât mai mare la o acțiune de ecologizare pe malul Lacului Tăbăcărie și in parc.

Este nevoie ca fiecare dintre noi să se implice pentru a putea dezvolta și consolida comportamente responsabile și prietenoase cu mediul. Înainte de toate, trebuie ca noi să fim un exemplu și să protejăm natura.

Continue Reading

Actualitate

Atenție, constănțeni! Apa caldă se oprește luni, pe 20 septembrie, în tot orașul! Află motivul

Published

on

Electrocentrale Constanța SA reamintește că va efectua revizia anuală a instalației de producere a energiei termice, în vederea executării lucrărilor necesare de pregătire a sezonului rece, sens în care se va sista furnizarea agentului termic sub formă de apă caldă către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Oprirea furnizării apei calde va începe pe 20 septembrie 2021, de la ora 00.00.

Estimăm că lucrările planificate vor fi finalizate în după amiaza zilei de 22 septembrie, urmând a se proceda ulterior la încărcarea instalațiilor din centrală.

Repornirea instalațiilor de ardere se va face după asigurarea parametrilor pe rețeaua de transport agent termic primar.

Important de precizat este faptul că lucrările de mentenanță prevăzute pentru această perioadă pot fi efectuate numai cu oprirea totală a instalațiilor de producere.

Continue Reading

Actualitate

Hartă interactivă, dedicată parcărilor la Constanța! Iată cum arată aceasta și de unde o poți descărca

Published

on

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a-i ajuta să înțeleagă mai bine cum sunt împărțite zonele de parcare în oraș, Primăria Constanța a elaborat o hartă interactivă în care vor putea fi vizionate distinct toate parcările.

Conform hărții, zonele 0 și 1 de parcare au fost marcate cu portocaliu, respectiv cu albastru, astfel:

– Zona 0 cuprinde 17 spații de parcare în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia (între 1 mai și 15 septembrie), desfășurați pe 20.025 m;

– Zona 1 cuprinde 28 spații de parcare în municipiul Constanța, desfășurați pe 5.780 m.

În total, parcările din zonele 0 și 1 sunt amenajate pe 25.805 m, care reprezintă doar 5% din arterele municipiului Constanța – 511 km, restul fiind cuprinse în zona 2, aferentă parcărilor rezidențiale.

Amintim că abonamentul de 199 lei aferent zonei 2 permite constănțenilor parcarea, fără loc rezervat și fără plata vreunei taxe atât la domiciliu (dacă acesta este situat în zona 2 și nu dețineți abonament rezidențial anual), cât și în orice altă parcare publică nerezervată din zona 2. Zona 2 acoperă aproximativ 95% din parcările publice din municipiu.

Harta spațiilor de parcare pentru zonele 0 și 1 poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Constanța secțiunea „Parcări zonele 0 și 1“ – http://www.primaria-constanta.ro/ sau accesând următorul link: https://cutt.ly/BW7p5Ys.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222