Connect with us

Actualitate

Pisicile, vedete la expoziţie! Peste 100 de pisici din diferite rase au fost prezentate iubitorilor de animale de la malul mării

Published

on

Sunt pufoase, jucăuşe şi îndrăgite de toată lumea şi… pot costa până la câteva mii de euro. Cele mai frumoase exemplare de pisici, căci despre ele este vorba au fost prezentate, în weekend, iubitorilor de animale de la malul mării.

“Este un eveniment devenit deja o tradiţie la noi. Sunt înscrise peste o sută de pisicuţe în acest moment. Ele concureză în mai multe categorii şi sunt trei arbitri care le jurizează.”, declară EMILIAN ALEXANDRU, specialist marketing Vivo! Constanţa

“Avem câteva exemplare de mare excepţie, care au avut rezultate extraordinare în circuitul competiţional de anul trecut şi de anul acesta, iar publicul pare să fie entuziasmat.”, completează ALEXANDRU ELIAN, organizator

Vedeta acestei expoziţii a fost Brian, un exemplar superb al rasei Maine Coon. Cu o atitudine imperială, Brian a atras toate privirile iubitorilor de pisici.

“El este Brian. Este un motan din rasa Maine Coon, are doi ani şi jumătate, este foarte blând şi prietenos, iubeşte copiii, căţeii. Şi este foarte mare! Dar pe cât de mare e, pe atât de iubitor este!”, spune LUCIA MOROGAN, concurent

“Este cam serioasă pisica aceea mare. Dar este foarte blândă. Şi acestea îmi plac mult, cele care sunt mai mici.”, spune un admirator 

Tot la expoziţia felinelor am întâlnit multe alte exemplare care ne-au atras atenţia, fie datorită personalităţii lor, fie datorită aspectului.

“Adam, se numeşte Adam. Este un Brittish Shorthair, are cinci ani şi este un campion. E foarte blând şi e obişnuit cu lumea. Tocmai de aceea îl las aici, ca să fie admirat, mângâiat, iubit.” spune LEONTIN IRIMESCU, concurent

“Ei bine, de ce o pisică şi nu un căţel? Îmi place blana lor şi faptul că sunt alintate.”, spune un admirator al pisicilor 

Să nu uităm nici de celebra rasă Sphynx, nelipsită de la astfel de evenimente.

“De ce Sphynx-ul? Pentru că, deşi este o rasă mai specială şi are nevoie de mai multă atenţie, este foarte tandră. Chiar mi-as dori să am o astfel de pisică.”

Merită să-l amintim în acest material şi pe Rooney, un motan a cărui poveste a avut un happy end.

“A fost o pisică găsită de cineva, ţinută pe la birou, noi ne-am hotărât să o adoptăm, aşa că am înscris-o şi în concurs. Este o pisică minunată care trăieşte cu alte patru pisici. A luat chiar două premii, fiind desemnată cea mai bună pisică de casă.”, susţine LEONTIN IRIMESCU, concurent

Expoziţia felinelor a devenit o tradiţie la malul mării şi este organizată periodic la Vivo! Constanţa.

Actualitate

Vor fi investiţi în funcţie aleşii locali, la Mangalia

Published

on

Mâine, de la ora 17:00, va avea loc ceremonia de depunere a jurământului și învestire în funcție a primarului Radu Cristian și a membrilor noului Consiliu Local Mangalia.

Mandatul primarului Radu Cristian a fost validat de către Judecătoria Mangalia, la data de 15 octombrie, iar prin ordinul emis de prefectul județului Constanța, duminică, 1 noiembrie, edilul în funcție va depune jurământul pentru următorul mandat.

„Din anul 2012, de când concetățenii mei mi-au acordat încredere, prin votul lor, principala mea preocupare a fost aceea de a dezvolta orașul, prin proiectele europene și guvernamentale, care au contribuit la modernizarea Mangaliei și a stațiunilor din sudul litoralului. Toate investițiile la care lucrăm vor avea efecte pozitive pe termen mediu și lung, iar cu această ocazie, le mulțumesc, încă o dată, locuitorilor Mangaliei pentru susținerea proiectelor pe care le avem în implementare și îi asigur că în următorii ani vom atrage și mai mulți bani europeni și guvernamentali pentru creșterea nivelului de trai în comunitatea noastră.”, a declarat primarul Radu Cristian.

Tot duminică, se va constitui noul Consiliu Local, validat de Judecătoria Mangalia. Conform rezultatului alegerilor din 27 septembrie, cele 19 mandate de consilieri au fost atribuite astfel: 10 pentru PNL, 5 pentru PSD-ALDE-PNȚCD, 3 pentru PER și un mandat pentru PRO România.

Continue Reading

Actualitate

Record pentru Constanța: 259 noi cazuri de persoane infectat cu Sars Cov 2

Published

on

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou record la Constanța. 259 noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore pe teritoriul județului Constanța. De asemenea, incidența în ceea ce privește județul Constanța a ajuns la 1.7 per mia de locuitori, iar în ceea ce privește municipiul, aceasta este 2.81. Totodată,  un număr record de persoane au fost reconfirmate pozitiv, 218. Totalul de cazuri confirmate de la începutul pandemiei în ceea ce privește Constanța este de 5.749 de persoane. Nici astăzi Constanța nu a scăpat de noi decese din cauza Covid-19.

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat  5.753 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 36.181 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 241.339 de cazuri și 172.513 pacienți vindecați. De asemenea 2.448 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 101 de decese, 91 dintre decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 6.968 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării a fost înregistrat un nou record, 259 noi cazuri, ajungându-se la un total de 5.749 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 218 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.7 per 1.000 de locuitori, iar în ceea ce privește municipiul incidența cazurilor este de 2.81.

Menționăm faptul că în data de 31 octombrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța depășește 131 de decese.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 5.490 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent,  peste 131 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

 

În acest moment, sunt 446 de persoane internate, dintre care 408 din județul Constanța și 38 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.751 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 476 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 94 de cadre didactice, 145 de elevi, 55 de studenți și 30 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 398 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (99), asistenți medicali (167) și personal auxiliar (132).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.006 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Anunț de interes public

Published

on

Pentru a îmbunătăți aspectul vizual al Țării Piticilor din parcul Tăbăcărie, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a decorat în aceste zile anexele utilizate de angajații RAEDPP Constanța. Totodată, au fost înlocuite steagurile deteriorate din Țara Piticilor, astfel încât cel mai îndrăgit spațiu dedicat copiilor din municipiu să întâmpine Ziua Națională a României cum se cuvine.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta