Connect with us

Actualitate

Piaţa muncii, într-o continuă schimbare, la nivel mondial

Published

on

Nu mai reprezintă o noutate faptul că piaţa muncii se află într-o continuă schimbare, la nivel mondial, iar următoarele două decenii vor fi decisive, în opinia specialiştilor. Statele dezvoltate ale lumii se pot lăuda că au trecut deja în această eră a automatizării, în care roboţii au preluat o mare parte din sarcinile oamenilor, iar datele arată că, în anul ce s-a încheiat, numărul roboţilor care lucrează în locul angajaţilor a atins un nivel foarte ridicat.

Concret, în datele publicate de weforum.org se arată că rata şomajului la nivel mondial a fost de 5,2%, aceasta fiind cea mai scăzută valoare înregistrată în ultimele patru decenii. Cu alte cuvinte, aceste cifre nu ar trebui să ne îngrijoreze, susţin specialiştii în resurse umane, care cred că era automatizării va aduce beneficii considerabile.

 

Mai mult decât atât, Stephane Kasriel, lideul unei prestigioase platforme de freelancing a întocmit o listă cu cinci schimbări majore pe care le prevesteşte în următorii 20 de ani, pe piaţa muncii.

– Meseriile care vor apărea pe piaţa muncii vor avea nevoie de personal calificat. E important sa pregătim viitoare talente pentru aceste joburi.

– Inteligenţa artificială şi roboţii nu îi vor lăsa pe oameni fără locuri de muncă. Din contră, vor crea mai multe joburi.

– Forţa de muncă mobilă va lua amploare, iar angajatorii marilor firme vor opta pe acest tip de forţă de muncă. Avantajul este că munca la distanţă le oferă oamenilor posibilitatea să muncească din orice colţ al lumii.

– Această caracteristică amintită mai sus duce într-un mod firesc la o altă concluzie: până în 2027, cea mai mare parte a forţei de muncă va fi formată din freelanceri.

– Schimbările tehnologice vor continua să influenţeze piaţa muncii, astfel că învăţarea şi perfecţionarea în diferite domenii va fi esenţiale pentru fiecare angajat care doreşte să facă performanţă.

Aşadar, ca o simplă concluzie, putem spune că amprenta pe care o va lăsa automatizarea asupra pieţei muncii nu poate avea decât consecinţe favorabile.

 

sursa: weforum.org

sursa foto: gazette.com, wikipedia.org, inc.com

Actualitate

S-a lansat BLINDHub, prima aplicaţie mobilă pentru integrarea profesională a nevăzătorilor

Published

on

Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange au lansat oficial BLINDHub, proiect cu acoperire naţională, în cadrul căruia va fi dezvoltată o aplicaţie mobilă menită să faciliteze accesul persoanelor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii şi în mediul universitar.

Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2022 şi răspunde nevoilor celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă, în contextul tendinţei de digitalizare.

,,Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor.”, a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedinte ANR.

Cu aplicaţia mobilă, beneficiarii îşi vor putea crea gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi.

Continue Reading

Actualitate

Vasile Delicoti, învestit în funcție

Published

on

Vasile Delicoti a fost învestit în funcție, joi 29 octombrie, alături de consiliul local aleși în data de 27 septembrie de către locuitorii comunei atunci când au avut loc alegerile locale. Delicoti a ieșit din nou primar la Poarta Albă, după ce a primit girul din partea locuitorilor, câștigând detașat cu 1.373 de voturi. La evenimentul de învestire și depunere a jurământului a participat și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa. Emoționat, dar temeinic, Vasile Delicoti a depus pentru a patra oară jurământul față de Dumnezeu și locuitorii comunei.

Consiliul local Poarta Albă este compus din 14 consilieri, iar Vasile Delicoti, odată cu depunerea jurământului a intrat în exercitarea celui de-al patrulea mandat ca primar al localității constănțene.

Continue Reading

Actualitate

Avioanele rămân la sol în noiembrie şi decembrie

Published

on

Cursele către Londra, Bruxelles, Amsterdam, Oradea și Suceava vor fi anulate sau suspendate în noiembrie și decembrie.

Astfel, în perioada 7 – 30 noiembrie, zborurile către și dinspre Londra se vor suspenda.

De asemenea, în zilele de 2, 9 și 16 noiembrie, zborurile către și dinspre Bruxelles se vor anula.

Se anulează și zborurile către și dinspre München, în zilele de 11, 18 și 25 noiembrie, către și dinspre Amsterdam în zilele de 13, 20, 27 noiembrie și 4 decembrie 2020.

Printre zborurile interne afectate sunt, în zilele de 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 25 noiembrie și 1, 3, 8, 10, 15 decembrie 2020, cele către și dinspre Oradea, acestea fiind anulate.

În zilele de 4 și 6 noiembrie 2020, zborurile către și dinspre Suceava se vor anula.

Pasagerii care au cumpărat deja bilete pe aceste zboruri au fost sau vor fi contactate de companie, conform unui anunț TAROM.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta