Connect with us

Actualitate

Piaţa muncii, într-o continuă schimbare, la nivel mondial

Published

on

Nu mai reprezintă o noutate faptul că piaţa muncii se află într-o continuă schimbare, la nivel mondial, iar următoarele două decenii vor fi decisive, în opinia specialiştilor. Statele dezvoltate ale lumii se pot lăuda că au trecut deja în această eră a automatizării, în care roboţii au preluat o mare parte din sarcinile oamenilor, iar datele arată că, în anul ce s-a încheiat, numărul roboţilor care lucrează în locul angajaţilor a atins un nivel foarte ridicat.

Concret, în datele publicate de weforum.org se arată că rata şomajului la nivel mondial a fost de 5,2%, aceasta fiind cea mai scăzută valoare înregistrată în ultimele patru decenii. Cu alte cuvinte, aceste cifre nu ar trebui să ne îngrijoreze, susţin specialiştii în resurse umane, care cred că era automatizării va aduce beneficii considerabile.

 

Mai mult decât atât, Stephane Kasriel, lideul unei prestigioase platforme de freelancing a întocmit o listă cu cinci schimbări majore pe care le prevesteşte în următorii 20 de ani, pe piaţa muncii.

– Meseriile care vor apărea pe piaţa muncii vor avea nevoie de personal calificat. E important sa pregătim viitoare talente pentru aceste joburi.

– Inteligenţa artificială şi roboţii nu îi vor lăsa pe oameni fără locuri de muncă. Din contră, vor crea mai multe joburi.

– Forţa de muncă mobilă va lua amploare, iar angajatorii marilor firme vor opta pe acest tip de forţă de muncă. Avantajul este că munca la distanţă le oferă oamenilor posibilitatea să muncească din orice colţ al lumii.

– Această caracteristică amintită mai sus duce într-un mod firesc la o altă concluzie: până în 2027, cea mai mare parte a forţei de muncă va fi formată din freelanceri.

– Schimbările tehnologice vor continua să influenţeze piaţa muncii, astfel că învăţarea şi perfecţionarea în diferite domenii va fi esenţiale pentru fiecare angajat care doreşte să facă performanţă.

Aşadar, ca o simplă concluzie, putem spune că amprenta pe care o va lăsa automatizarea asupra pieţei muncii nu poate avea decât consecinţe favorabile.

 

sursa: weforum.org

sursa foto: gazette.com, wikipedia.org, inc.com

Actualitate

Linia 42, prelungită până în Portul Tomis

Published

on

De mâine, 6 decembrie, CT BUS anunță faptul că traseul liniei 42 se prelungește.

Autobuzele vor opri în stația Poarta 1 (ambele sensuri) și vor merge până în Portul Tomis.

Modificarea survine în vederea accesibilizării zonei peninsulare.

Continue Reading

Actualitate

Aproximativ 120 de copaci au fost plantați în oraș

Published

on

Primăria Municipiului Constanța a început programul de reamenajare a spațiilor verzi prin plantarea de platani, frasini, mesteacăni și castani.

În aceste zile, lucrătorii au plantat peste 120 de platani, în locul celor uscați care au fost înlăturați în anii anteriori și în casetele construite special pentru spații verzi pe trotuarele reconstruite. Au fost deja plantați 45 de platani pe strada Termele Romane, 40 de platani pe strada Traian și prelungirea Traian, pe bulevardul Mamaia 14 platani și pe Bulevardul Aurel Vlaicu 11.

Lucrătorii vor mai planta în perioada următoare încă 200 de platani, 50 de frasini, 150 bucăți de mesteacăn, 200 de arțari și castani. Vor urma plantări de arbori și pe strada Unirii, Baba Novac, în parcarea de pe strada Traian și în parcarea de pe strada Lotca din cartierul Tomis Nord.

Continue Reading

Actualitate

Fără apă în localitățile Mihail Kogălniceanu, Culmea și Oituz

Published

on

Pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 355 mm, de pe DN2A din localitatea Mihail Kogălniceanu, echipele RAJA au fost nevoite să sisteze furnizarea apei potabile.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, în localitățile Mihail Kogălniceanu, Culmea și Oituz, dar și către Societatea Avicola, Baza Militară și Aeroport, furnizarea apei potabile este sistată.

Având în vedere că un tronson din conducta avariată pe care s-a intervenit, se afla ancorată într-un masiv de beton, lucrările au fost mult îngreunate, prelungindu-se timpul de execuție preconizat inițial. În prezent, se realizează sudarea prin electrofuziune a segmentului avariat, proces ce necesită un timp mai mare de acțiune. De asemenea, umplerea instalației durează aproximativ 2 ore. Prin urmare, preconizăm că în jurul orei 20.00 se va relua furnizarea apei potabile în mod progresiv către toți consumatorii afectați.

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților din zonă, pe care îi asigură că echipele de intervenție deplasate la fața locului vor face tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Continue Reading

Actualitate

Filmul ”Phoenix – Povestea”, proiecție specială la Centrul “Jean Constantin”. Nicu Covaci vine la Constanța

Published

on

Filmul “Phoenix – Povestea” va fi prezentat, începând din 5 decembrie, în opt proiecţii speciale, în cadrul unui turneu naţional. Proiecţiile vor avea loc în prezenţa membrilor emblematici ai trupei şi a echipei filmului.

Turneul va fi lansat la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României, şi va include proiecţii în Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara, Braşov, Iaşi, Constanţa şi Galaţi.

Regizat de cineastul Cristian Radu Nema şi produs de Bianca Beatrice Michi, filmul spune povestea trupei şi transpune cinematografic, la aniversarea a 60 de ani, spiritul şi mesajul fenomenului cultural Phoenix.

Documentarul conţine imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video.

Turneul naţional “Phoenix – Povestea” 2022 va fi prezentat:

– 5 decembrie, ora 20,30, Cluj-Napoca – Cinema “Florin Piersic”, în prezenţa lui Nicu Covaci;

– 6 decembrie, ora 19,00, Bucureşti – Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, în prezenţa lui Nicu Covaci şi a lui Ovidiu Lipan Ţăndărică;

– 7 decembrie, ora 18,30, Timişoara – Cinema Victoria, în prezenţa lui Nicu Covaci şi a lui Ovidiu Lipan Ţăndărică;

– 8 decembrie, ora 19,00, Braşov – Cinema One Laserplex, în prezenţa lui Nicu Covaci şi a lui Ovidiu Lipan Ţăndărică;

– 9 decembrie, ora 19,00, Iaşi – Cinema Ateneu, cu participarea lui Nicu Covaci şi în prezenţa lui Ovidiu Lipan Ţăndărică;

– 10 decembrie, ora 20,00, Constanţa – Centrul “Jean Constantin”, în prezenţa lui Nicu Covaci;

– 11 decembrie, ora 19,00, Galaţi – Cinema “Ioan Manole”, în prezenţa lui Nicu Covaci.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222