Connect with us

Diverse

Piaţa maşinilor electrice şi hibrid prinde contur | Modele accesibile pe piaţa din România

Published

on

Piaţa maşinilor electrice şi hibrid prinde contur în Europa. Românii par să fi înţeles şi ei avantajele unor astfel de autoturisme care nu sunt însă foarte ieftine. Iar cei care nu sunt totuşi dispuşi să opteze pentru o maşină electrică, au la dispoziţie autoturismele hibrid plug-in. Concret, le pot utiliza atât pe carburant, cât şi pe sistemul electric.

Cele mai avantajoase maşini hibrid plug-in disponibile la ora actuală în România

Volkswagen Passat GTE

Pentru familiştii convinşi, noul Passat GTE pare a fi alegerea ideală. Deşi producătorul german este gata să lanseze pe piaţă numai maşini electrice în viitorul apropiat, iată că nemţii vor miza în următorii ani şi pe această limuzina hibrid plug-in de clasă medie, care asigură o autonomie de cel mult 50 de kilometri. Preţul unui astfel de model ajunge la aproximativ 39.000 de euro.

BMW 225xe iPerformance

Un alt model de luat în seamă îndeosebi pentru românii ai căror familii sunt mai numeroase este propus de BMW. Concernul german a lansat în ultimii ani mai multe modele de maşini hibrid plug-in în ţara noastră, însă piesa de rezistenţă pare a fi modelul „iPerformance”. Echipat cu două motoare, la fel ca toate celelalte autoturisme BMW din gama sa, „225xe iPerformance” reuşeşte o performanţă notabilă în privinţa consumului de combustibil – 2 litri/100 km, iar autonomia asigurată de motorul electric este de aproximativ 40 de kilometri. Preţul pentru un asemenea model poate depăşi 36.000 de euro.

Volkswagen Golf GTE

Nemţii nu se dezmint! După un succes răsunător la nivel mondial al modelelor „Golf”, Volkswagen vrea să dea lovitura şi pe piaţa maşinilor hibrid. Deloc întâmplător, noul Golf GTE are cel mai mic consum dintre toate maşinile hibrid plug-in, respectiv 1,7 litri/100 km, iar autonomia este de aproximativ 50 de kilometri. Este ideal, aşadar, pentru drumurile de zi cu zi în oraş, iar bateria poate fi încărcată chiar şi la priza de acasă. Timpul de încărcare este relativ scăzut – puţin peste două ore. 36.000 de euro este preţul pentru noul Golf GTE.

Kia Niro

Iar dacă nu dispuneţi de un buget consistent pentru o maşină hibrid plug-in, Kia vine cu o alternativă de luat în calcul. „Niro” este, la ora actuală, cel mai ieftin autoturism hibrid plug-in disponibil în România. Cel mai vechi producător corean de maşini propune pentru modelul „Niro” un preţ de pornire de 24.000 de euro.

sursa foto: cleantechinca.com

Actualitate

Un comandant român premiat de IMO

Published

on

International Maritime Organization a decernat premiile Bravery at Sea. Anul acesta, 23 de state membre și 4 organizații partenere IMO au făcut 37 de nominalizări pentru cele 3 secţiuni de premiere:
  • Premiul anual Exceptional Bravery at Sea;
  • Certificat of commendation (Certificat de elogiere/recunoaștere);
  • Letter of commendation (Scrisoare de elogiere/recunoaștere).
În premieră, România a nominalizat trei comandanți români care, împreună cu echipajele lor, au salvat (în 2020) pe mare 27 de vieți: cdt Bogdan Rusu, cdt Florin Negrău și cdt Constantin Dinu.
Dintre cei 3 nominalizați, cdt. Bogdan Rusu a primit premiul ,,Letter of commendation”. Este prima formă de recunoaștere, din istoria premiilor IMO, a contribuției unui navigator român la salvarea vieții pe mare.

Continue Reading

Diverse

Siluetă de invidiat, cu LPG Alliance

Published

on

În secolul vitezei, când avem tot mai puţin timp la dispoziţie pentru noi, dieta şi regimul alimentar pot fi date uitării. Pentru o siluetă de invidiat, specialiştii în frumuseţe de la Evelis Beauty Center ne recomandă tratamentul inovator cu LPG Alliance, aparatul cu cele mai bune rezultate în acest domeniu.

Tratamentul cu aparatul LPG acţionează extrem de eficient la suprafaţa ţesutului cutanat, declanşând astfel mult mai rapid procesul de ardere a grăsimilor. După numai câteva şedinţe, rezultatele vor fi vizibile, iar beneficiile sunt pe măsură.

LPG Alliance produce o adevărată revoluție în estetica corporală și facială, vizând atât remodelarea întregii siluete prin programe inteligente special concepute pentru slăbire, tonifiere, resculptare, cât și pentru rejuvenarea pielii prin stimularea sintezei naturale de colagen, elastină și acid hialuronic.

Continue Reading

Diverse

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în acest weekend, la Năvodari

Published

on

Prima ediție a Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în perioada 17-19 septembrie, în orașul Năvodari, pe platoul de lângă Stadionul ”Flacăra”.

Timp de trei zile, între orele 08.00-23.00, locuitorii orașului Năvodari pot cumpăra direct de la producători, fără intermediari, legume, fructe și alte produse alimentare proaspete și naturale.

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni este organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri Constănțeni, în parteneriat cu Primăria Orașului Năvodari și Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari.

Târgul va avea deschiderea oficială vineri, 17 septembrie, începând cu ora 10.00. Organizatorii au pregătit pentru vizitatorii târgului momente artistice susținute de copii și tineri din orașul Năvodari.

Programul artistic al Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni, Ediția I:

Vineri, 17 septembrie: Muzică DJ

Sâmbătă, 18 septembrie:

  • Între orele 13.00-16.00 – Muzică ușoară – program artistic susținut de elevii Școlii de Canto ”M.C. Music”
  • Ora 18.00 – Muzică grecească – program artistic susținut de Ioana Țuțuianu
  • Ora 19.00 – program cu Axinte și invitații săi.

Duminică, 19 septembrie:

  • Între orele 13.00-15.00 – Muzică populară – program artistic susținut de elevele Iulia Piștea, Ciornea Maria, Roșca Beatrice-Georgiana, Aura Șerban – Maria, Alexia Luchia
  • Între orele 15.00-16.00 – Dans cu ”A.S.Studio Ballet & Dance”, trupele Fresh Crew și AS Dance
  • Între orele 18.00-20.00 – momente vesele cu Axinte și invitații lui surpriză.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Atmosferă electrizantă la Constanța Coffee Break

Published

on

În acest weekend, se dă restart la energie! Bulevardul Tomis prinde culoare în compania DJ Emil Safta. Unul din cei mai experimentati DJ de la Kiss FM, implicat de la bun inceput în proiectul Summerkiss, vine să încheie sezonul estival la Constanța. Sâmbătă și duminică, de la ora 19:00, se va asculta cea mai bună muzică, într-un show total.

Atmosfera de petrecere va fi completată de o experiență inedită. Constănțenii dar și turiștii aflați pe litoral se vor bucura de două zone de bar cu băuturi fine.

 

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222