Connect with us

Diverse

Piaţa maşinilor electrice şi hibrid prinde contur | Modele accesibile pe piaţa din România

Published

on

Piaţa maşinilor electrice şi hibrid prinde contur în Europa. Românii par să fi înţeles şi ei avantajele unor astfel de autoturisme care nu sunt însă foarte ieftine. Iar cei care nu sunt totuşi dispuşi să opteze pentru o maşină electrică, au la dispoziţie autoturismele hibrid plug-in. Concret, le pot utiliza atât pe carburant, cât şi pe sistemul electric.

Cele mai avantajoase maşini hibrid plug-in disponibile la ora actuală în România

Volkswagen Passat GTE

Pentru familiştii convinşi, noul Passat GTE pare a fi alegerea ideală. Deşi producătorul german este gata să lanseze pe piaţă numai maşini electrice în viitorul apropiat, iată că nemţii vor miza în următorii ani şi pe această limuzina hibrid plug-in de clasă medie, care asigură o autonomie de cel mult 50 de kilometri. Preţul unui astfel de model ajunge la aproximativ 39.000 de euro.

BMW 225xe iPerformance

Un alt model de luat în seamă îndeosebi pentru românii ai căror familii sunt mai numeroase este propus de BMW. Concernul german a lansat în ultimii ani mai multe modele de maşini hibrid plug-in în ţara noastră, însă piesa de rezistenţă pare a fi modelul „iPerformance”. Echipat cu două motoare, la fel ca toate celelalte autoturisme BMW din gama sa, „225xe iPerformance” reuşeşte o performanţă notabilă în privinţa consumului de combustibil – 2 litri/100 km, iar autonomia asigurată de motorul electric este de aproximativ 40 de kilometri. Preţul pentru un asemenea model poate depăşi 36.000 de euro.

Volkswagen Golf GTE

Nemţii nu se dezmint! După un succes răsunător la nivel mondial al modelelor „Golf”, Volkswagen vrea să dea lovitura şi pe piaţa maşinilor hibrid. Deloc întâmplător, noul Golf GTE are cel mai mic consum dintre toate maşinile hibrid plug-in, respectiv 1,7 litri/100 km, iar autonomia este de aproximativ 50 de kilometri. Este ideal, aşadar, pentru drumurile de zi cu zi în oraş, iar bateria poate fi încărcată chiar şi la priza de acasă. Timpul de încărcare este relativ scăzut – puţin peste două ore. 36.000 de euro este preţul pentru noul Golf GTE.

Kia Niro

Iar dacă nu dispuneţi de un buget consistent pentru o maşină hibrid plug-in, Kia vine cu o alternativă de luat în calcul. „Niro” este, la ora actuală, cel mai ieftin autoturism hibrid plug-in disponibil în România. Cel mai vechi producător corean de maşini propune pentru modelul „Niro” un preţ de pornire de 24.000 de euro.

sursa foto: cleantechinca.com

Actualitate

Târgul de Crăciun își deschide porțile!

Published

on

Primăria Constanța, cu sprijinul Festival du Bonheur, vă invită în Parcul Arheologic Constanța, la cel mai mare eveniment în aer liber dedicat Crăciunului.

De miercuri, 1 decembrie, vizitatorii târgului vor descoperi magia sărbătorilor la cele peste 20 de căsuțe ce îi vor aștepta cu bunătăți de sezon, decorațiuni de Crăciun, haine, jucării, mâncăruri delicioase, băuturi calde și colinde.

Cei mici se vor întâlni cu Moș Crăciun, vor participa la ateliere de creaţie sau se vor bucura de patinoar. Și pentru ca sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de a dărui bucurie și căldură, cei care doresc vor putea dona jucării.

Accesul la târg se va face în baza Certificatului Digital European și este permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi a confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2. Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 12 ani. Nu este permis accesul cu un Certificat Digital Electronic emis în baza unui test!

Târgul de Crăciun, din Parcul Arheologic Constanța, va fi deschis în perioada 1 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, astfel:

  • miercuri – duminică – 12:00 – 21:00;
  • luni și marți – închis;
  • 25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 – închis.

Patinoarul va fi deschis zilnic, între orele 12:00-21:00.

 

Continue Reading

Actualitate

,,Unul dintre cei mai importanți transportatori din România are probleme cu lichiditățile?! A semnat două tranzacții de eșalonare a unor datorii cu două firme creditoare”, scrie ZiuaNews

Published

on

<<Firma Internațional Alexander SRL din Arad, administrată de omul de afaceri  Simion Ioan Apreutese, este considerată unul dintre cei mai importanți transportatori din România. Totuși, în pofida acestei etichete, Internațional Alexander SRL pare să aibă probleme cu lichiditățile, de vreme ce și-a eșalonat datoriile pe care le are față de două companii private.

E drept că datoriile sunt ,,modice” – aproape 50 mii euro, o bagatelă, cum s-ar spune, având în vedere puterea financiară a lui Simion Ioan Apreutese, cel care deține un adevărat “imperiu” -, dar negocierile au început încă din luna octombrie a anului 2019, cu firma LENGYEL COMPANY S.R.L., și au continuat, în luna iulie 2020, cu firma CRISMAN RAMON TRANS S.R.L.>>, conform unui articol publicat de jurnaliştii de la  ZiuaNews.

Citeşte mai departe …

 

Sursa foto: ZiuaNews

 

 

Continue Reading

Actualitate

Un comandant român premiat de IMO

Published

on

International Maritime Organization a decernat premiile Bravery at Sea. Anul acesta, 23 de state membre și 4 organizații partenere IMO au făcut 37 de nominalizări pentru cele 3 secţiuni de premiere:
  • Premiul anual Exceptional Bravery at Sea;
  • Certificat of commendation (Certificat de elogiere/recunoaștere);
  • Letter of commendation (Scrisoare de elogiere/recunoaștere).
În premieră, România a nominalizat trei comandanți români care, împreună cu echipajele lor, au salvat (în 2020) pe mare 27 de vieți: cdt Bogdan Rusu, cdt Florin Negrău și cdt Constantin Dinu.
Dintre cei 3 nominalizați, cdt. Bogdan Rusu a primit premiul ,,Letter of commendation”. Este prima formă de recunoaștere, din istoria premiilor IMO, a contribuției unui navigator român la salvarea vieții pe mare.

Continue Reading

Diverse

Siluetă de invidiat, cu LPG Alliance

Published

on

În secolul vitezei, când avem tot mai puţin timp la dispoziţie pentru noi, dieta şi regimul alimentar pot fi date uitării. Pentru o siluetă de invidiat, specialiştii în frumuseţe de la Evelis Beauty Center ne recomandă tratamentul inovator cu LPG Alliance, aparatul cu cele mai bune rezultate în acest domeniu.

Tratamentul cu aparatul LPG acţionează extrem de eficient la suprafaţa ţesutului cutanat, declanşând astfel mult mai rapid procesul de ardere a grăsimilor. După numai câteva şedinţe, rezultatele vor fi vizibile, iar beneficiile sunt pe măsură.

LPG Alliance produce o adevărată revoluție în estetica corporală și facială, vizând atât remodelarea întregii siluete prin programe inteligente special concepute pentru slăbire, tonifiere, resculptare, cât și pentru rejuvenarea pielii prin stimularea sintezei naturale de colagen, elastină și acid hialuronic.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222