Connect with us

Actualitate

Peste 150 de cluburi de fitness îşi deschid gratuit porţile pentru #BEACTIVEDAY

Published

on

Sâmbătă, 23 septembrie, RomâniaActive, Asociația Română a Industriei Sportului și Fitnessului, se va alătura inițiativei europene #BEACTIVEDAY și Săptămânii Europene a Sportului menită să promoveze sportul și activitatea fizică în întreaga Europă.

Peste 150 de cluburi de fitness din România vor oferi access gratuit publicului larg cu scopul de a facilita accesul la mișcare si a atrage atenția asupra beneficiilor activității fizice pentru sănătate. Sălile de fitness participante vor fi publicate din 15 septembrie pe site-ul oficial www.romaniaactive.ro.

“Exercițiile fizice sunt esențiale pentru sănătatea fizică și psihică! Prin inițiativa #BECTIVEDAY, cel mai mare eveniment european de promovare a mișcării și sănătății, ne dorim să transmitem un nou mesaj din partea industriei de health & fitness din România, referitor la beneficiile activității fizice pentru sănătate, recunoscute oficial de Organizația Mondială a Sănătății, de organismele europene și naționale. Exercițiile fizice sunt o componentă esențială, de primă linie, în prevenirea și tratamentul celor mai des întâlnite boli cronice din lume, precum diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea! Activitatea fizică este o componentă crucială în prima linie în prevenirea și tratarea celor mai frecvente boli cronice din lume, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și obezitatea! RomaniaActive, o asociație reprezentativă pentru industria de sănătate și fitness din România, va continua să susțină cu fermitate importanța unui stil de viață activ pentru sănătatea populației“, a declarat Kent Orrgren, Președintele RomaniaActive.

În contextul informațiilor apărute în spațiul public referitoare la o eventuală majorare a TVA-ului pentru cluburile de health & fitness de la 5% la 19%, Asociația Română a Industriei Sportului și Fitnessului, RomâniaActive, își reafirmă cu ocazia #BEACTIVEDAY – cel mai mare eveniment European dedicat promovării mișcării și sănătății – angajamentul de a promova importanța esențială a accesibilității serviciilor de health & fitness pentru populație.

“O cotă mai mare de TVA la abonamentele și serviciile de sport și fitness va crește prețurile la aceste servicii, iar asta ar putea duce automat la scăderea participării la activități de sport, fitness, făcând mai dificilă menținerea unui stil de viață sănătos pentru oameni. Progresul înregistrat în promovarea unei populații mai sănătoase prin sport și mișcare va stagna, cu consecințe negative pe termen lung pentru sănătatea publică, unde vom vedea, din păcate, creșteri din ce în ce mai mari de cheltuieli. Prevenția este întotdeauna pe primul loc în orice economie sănătoasă! Exercițiul fizic este una dintre cele mai importante măsuri preventive pentru o mulțime de boli cronice care reprezintă o adevărată povară pentru costurile de sănătate publică! Trebuie să menținem serviciile de exerciții fizice accesibile pentru cât mai mulți români! Pe 23 septembrie, îi invităm pe toți românii să se alăture invitației noastre și să vină în cluburi pentru a face mișcare și a face un pas decisiv către un stil de viață mai sănătos și mai activ” a declarat Kent Orrgren, președintele RomaniaActive.

Anul acesta, ziua națională a mișcării, #BEACTIVEDAY și Săptămâna Europeană a Sportului marchează pentru RomaniaActive un parteneriat important și cu Agenția Națională pentru Sport, cu scopul comun de a încuraja milioane de oameni să facă primul pas către mișcare. Membrii RomaniaActive se vor implica în activitățile sportive organizate de Agenția Națională pentru Sport astfel că vor exista acțiuni comune la evenimentele anunțate deja de ANS:

  • Ceremonia de deschidere – 20 septembrie 2023, ora 11:00 – Complexul Sportiv Național “Arcul de Triumf”; unde se va anunța parteneriatul si debutul Săptămânii Europene a Sportului;
  • Satul Sportiv – 23 septembrie, 10:00 și 17:00 – Parcul Drumul Taberei – demonstrații demonstrative de fitness, alături de ateliere susținute de 25 de federații sportive naționale și de parteneri ai proiectului, co-organizator Primăria Sectorului 6 București;
  • Noaptea #BeActive – 23 septembrie, 20:00 și 22:00 – Parcul Drumul Taberei – spectacol sportiv cu activități demonstrative de fitness, susținute pe scenă alături de federațiile sportive naționale și de parteneri ai proiectului, co-organizator Primăria Sectorului 6 București;
  • Ziua Națională a Sportului la Locul de Muncă – 28 septembrie – activități de gimnastică și fitness la locul de muncă; sălile de fitness vor veni în întâmpinarea instituțiilor publice și vor organiza la sediul acestora demonstrații si activități care să încurajeze mișcarea.

Pe lângă aceste activități care marchează parteneriatul, sălile de fitness participante vor oferi acces gratuit în cluburi și vor organiza evenimente tematice, în cluburi și în aer liber. Toate aceste evenimente au scopul de conștientizare a importanței sportului și activității fizice având un impact extrem de important asupra sănătății. Practicat regulat sportul poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții.

Despre RomâniaActive

RomâniaActive este Asociația Română a Industriei Sportului și Fitnessului, organizație patronală înregistrată care funcționează în conformitate cu prevederile Legii 62/2011 privind dialogul social, cu membri fondatori World Class România – Kent Orrgren, StayFit – Alexandru Lascar, Viva Sports Club – Dan Tănase, SmartFit – Cosmin Sorban, Stejarii Country Club – Daniel Antor, 4 Moving – Cristian Deaconu, Elite Gym – Bogdan Sibinovici, Lotus Sport – Dana Boros, 18Gym – Vlad Ronea, reprezentat de domnul Kent Orrgren, în calitate de Președinte al Patronatului. Asociația este o Organizație Patronală autonomă, fără caracter politic, bazată pe principiul liberei asocieri, ca persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ, înființată în scopul apărării și promovării drepturilor și intereselor comune ale membrilor săi, prevăzute de prevederile legale în vigoare, de pactele, tratatele și convențiile internaționale la care România este parte, precum și de propriul act constitutiv, independent de autoritățile publice, partidele politice și sindicatele. Principiile care guvernează relațiile dintre membrii Patronatului și pe care se bazează interesele comune sunt următoarele: solidaritatea, transparența, democrația și promovarea interesului economic.

Despre #BEACTIVEDAY

#BEACTIVEDAY este o inițiativă europeană dedicată promovării sportului și a activității fizice în întreaga Europă. În România, evenimentul este organizat de RomâniaActive și se desfășoară anual, având ca scop atragerea atenției asupra beneficiilor unui stil de viață activ și accesului la mișcare pentru toate vârstele.

Actualitate

Două spectacole ale Teatrului de Stat Constanța în selecția Festivalului Național de Teatru 2024

Published

on

Astăzi a fost anunțată selecția de spectacole a Festivalului Național de Teatru 2024, ediția cu numărul 34, iar Teatrul de Stat Constanța va fi prezent în festival cu două spectacole: „10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA” de Gabriel Sandu, regia Elena Morar și Gabriel Sandu și „A DOUĂSPREZECEA NOAPTE” de William Shakespeare, regia Andrei Șerban.

Echipa curatorială a festivalului este formată din cronicarii teatrali Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu, care au vizionat peste 250 de spectacole din România, Republica Moldova, Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Polonia, Portugalia și Serbia. 31 de spectacole din România au fost selectate în FNT 2024 și cinci spectacole sunt invitate din străinătate.

Este al patrulea an consecutiv în care Teatrul de Stat Constanța își demonstrează relevanța în  contextul teatral românesc contemporan inclusiv prin prezența în Festivalul Național de Teatru, cel mai important eveniment al breslei. În 2023 a fost selectat spectacolul „Seaside Stories” în regia lui Radu Afrim, în 2022 – „8 tați”, regia Irisz Kovacs și în 2021 – „Doi tineri din Verona”, regia Alexandru Mâzgăreanu.

Festivalul Național de Teatru este un program permanent al UNITER, inițiat în anul 1990 și finanțat de Ministerul Culturii și Primăria municipiului București. Ediția 34 se va desfășura în perioada 18 – 27 octombrie 2024, în capitală.

10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA

de Gabriel Sandu

Regia: Elena Morar și Gabriel Sandu

Scenografia, video, lighting design: Miruna Croitoru

Sound design și adaptare muzicală: Alexandru Neș

Coregrafie: Stela Cocârlea

Pregătire muzicală: Inga Postolache

Asistență scenografie: Nicoleta Ivan

DISTRIBUȚIA: Mirela Pană, Liliana Cazan, Ramona Niculae, Dana Dumitrescu, Ecaterina Lupu, Luiza Martinescu, Cristiana Luca, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea Florin Aioane, Laura Iordan.

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE

de William Shakespeare

Adaptare de Daniela Dima și Andrei Șerban

Regia: Andrei Șerban

Regizor asociat: Daniela Dima

Scenografia: Carmencita Brojboiu

Lighting design: Cristian Niculescu

DISTRIBUȚIA: Andrei Bibire, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea/ Vlad Lință, Iulian Enache, Mihaela Velicu, Liviu Manolache, Ecaterina Lupu, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Ștefan Mihai, Alina Manțu, Georgiana Mazilescu, Florentin Roman.

Continue Reading

Actualitate

Anunț important pentru călători: o stație a fost mutată

Published

on

Stația Parcul Tăbăcărie de pe Linia 102, în direcția Delfinariu, a fost mutată cu aproximativ 50 de metri spre strada Primăverii.

„Deoarece adăpostul de călători a rămas deocamdată în vechea locație a stației, le recomandăm călătorilor să aștepte autobuzul în zona unde a fost realizat marcajul pentru stație și unde se află caseta albastră cu sigla CT BUS”, au transmis reprezentanții CT BUS.

Continue Reading

Actualitate

„Constanța Coffee Break”, continuă

Published

on

Bulevardul Tomis redevine și în acest weekend locul preferat al constănțenilor și turiștilor, care pot să redescopere frumusețea arhitecturală a orașului și se pot bucura de momente de inspirație și relaxare alături de cei dragi.

Ne plimbăm, facem sport, socializăm, ne răsfățăm cu o cafea sau ne răcorim cu o înghețată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Capitol și Miga. Zona pietonală va fi cuprinsă de o atmosferă energizanță.

„Dacă vreti să faceți parte din această poveste frumoasă, vă invităm alături de noi! Artiștii, cluburile sportive sau ONG-urile, toți creatorii de frumos se pot adresa Direcției Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța, la numărul de telefon 0241485893 sau pe adresa de e-mail: evenimente@primaria-constanta.ro”, au transmis autoritățile.

Continue Reading

Actualitate

Acțiune de donare de sânge, la Năvodari

Published

on

Primăria Orașului Năvodari și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează o nouă acțiune de donare de sânge la Năvodari.

O echipă mobilă va fi prezentă, sâmbătă, 3 august, în intervalul orar 08.30-13.30, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din cadrul Direcției Asistență Socială, Str. Sănătății, nr. 2 (lângă Taxe și Impozite). La acțiunea de donare din 3 august sunt așteptați atât locuitorii orașului Năvodari, precum și cei din localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Persoanele care vor efectua o donare completă vor beneficia de zi liberă de la locul de muncă în ziua donării, alocație de hrană sub forma unui card în valoare de 280 LEI, decontarea cheltuielilor de transport în ziua donării pentru cei care au domiciliul în altă localitate.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani, cu greutate peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să prezinte adeverință medicală, eliberată de medicul de familie, care să ateste că nu suferă de nicio afecțiune care ar contraindica donarea de sânge. Toți donatorii de sânge sunt rugați să prezinte în ziua donării un act de identitate valabil.

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt rugate să se programeze la numărul de telefon 0786.821.750, de luni-vineri, în intervalul orar 09.00-16.00.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222