Connect with us

Actualitate

„Performanţă” incredibilă, greu de egalat

Published

on

Cifre greu de crezut şi greu de egalat şi o statistică cu care noi românii suntem, ce-i drept, obişnuiţi. Trenurile din ţara noastră au acumulat întârzieri de 6 ani într-un singur an!

Aşa arată bilanţul anului 2018, făcut public de oficialii Ministerului Transporturilor. Mai exact, timpul de aşteptare suplimentar în perioada iunie-noiembrie, de exemplu, a fost de… 1,6 milioane de minute, ceea ce înseamnă o întârziere de mai bine de trei ani, în numai jumătate de an.

Totodată, e bine de ştiut că aceste cifre aproape ireale sunt în creştere de la un an la altul. Astfel, în 2017, timpul suplimentar de aşteptare a fost de 4,53 milioane de minute, iar în 2016, trenurile au întârziat mai bine de 4,5 milioane de minute.

 

Această situaţie se datorează, în opinia reprezentanţilor Ministerului Transporturilor, în general porţiunilor de cale ferată care nu permit o viteză constantă de deplasare a trenurilor. În plus, pe o mare parte din tronsoanele de cale ferată sunt şi alte restricţii de viteză, cauzate de lucrările frecvente de reparaţie şi întreţinere a şinelor şi nu numai.

Şi, ca să facem o paralelă cu situaţia din alte ţări europene, o să luăm exemplul Austriei. Îndeosebi în sezonul de iarnă este una dintre destinaţiile preferate ale românilor, care au avut astfel posibilitatea să tragă câteva concluzii clare.

Investiţiile în infrastructura feroviară au fost uriaşe în ultimii ani, însă rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase. În Austria, trenurile circulă chiar şi cu 230 km/h, punctualitatea atinge pragul de 95%, iar garniturile de tren sunt ultramoderne.

Ca să încheiem cu un exemplu concret, amintim că… De la Viena la Paris sunt 1.400 km, distanţă pe care trenurile o parcurg în mai puţin de 11 ore. Pe de altă parte, de la Viena la București sunt 1.100 km, deci cu 300 km mai puţin. Cu toate acestea, distanţa este parcursă în mai bine de 20 de ore.

sursa foto: wikipedia.org, youtube.com, austria.info

Actualitate

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: „ Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor”

Published

on

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu vine cu o veste bună pentru orașul și județul nostru. În cursul zilei de astăzi a fost semnat ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a simbolului „Mormântul pictat Hypogeu”.

„Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor. Dubiile legate de viitorul Mormântului pictat hypogeu s-au risipit, odată cu semnarea astăzi a ordinului de începere a execuției lucrărilor”, afirmă Mihai Lupu, președintele CJ Constanța

Continue Reading

Actualitate

Linia 42, prelungită până în Portul Tomis

Published

on

De mâine, 6 decembrie, CT BUS anunță faptul că traseul liniei 42 se prelungește.

Autobuzele vor opri în stația Poarta 1 (ambele sensuri) și vor merge până în Portul Tomis.

Modificarea survine în vederea accesibilizării zonei peninsulare.

Continue Reading

Actualitate

Aproximativ 120 de copaci au fost plantați în oraș

Published

on

Primăria Municipiului Constanța a început programul de reamenajare a spațiilor verzi prin plantarea de platani, frasini, mesteacăni și castani.

În aceste zile, lucrătorii au plantat peste 120 de platani, în locul celor uscați care au fost înlăturați în anii anteriori și în casetele construite special pentru spații verzi pe trotuarele reconstruite. Au fost deja plantați 45 de platani pe strada Termele Romane, 40 de platani pe strada Traian și prelungirea Traian, pe bulevardul Mamaia 14 platani și pe Bulevardul Aurel Vlaicu 11.

Lucrătorii vor mai planta în perioada următoare încă 200 de platani, 50 de frasini, 150 bucăți de mesteacăn, 200 de arțari și castani. Vor urma plantări de arbori și pe strada Unirii, Baba Novac, în parcarea de pe strada Traian și în parcarea de pe strada Lotca din cartierul Tomis Nord.

Continue Reading

Actualitate

Fără apă în localitățile Mihail Kogălniceanu, Culmea și Oituz

Published

on

Pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 355 mm, de pe DN2A din localitatea Mihail Kogălniceanu, echipele RAJA au fost nevoite să sisteze furnizarea apei potabile.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, în localitățile Mihail Kogălniceanu, Culmea și Oituz, dar și către Societatea Avicola, Baza Militară și Aeroport, furnizarea apei potabile este sistată.

Având în vedere că un tronson din conducta avariată pe care s-a intervenit, se afla ancorată într-un masiv de beton, lucrările au fost mult îngreunate, prelungindu-se timpul de execuție preconizat inițial. În prezent, se realizează sudarea prin electrofuziune a segmentului avariat, proces ce necesită un timp mai mare de acțiune. De asemenea, umplerea instalației durează aproximativ 2 ore. Prin urmare, preconizăm că în jurul orei 20.00 se va relua furnizarea apei potabile în mod progresiv către toți consumatorii afectați.

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților din zonă, pe care îi asigură că echipele de intervenție deplasate la fața locului vor face tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222