Connect with us

Societate

Pensiile rămân pe loc

Published

on

Veşti proaste pentru pensionari. Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul nu va putea crește pensiile cu 40%, având în vedere că situația economică este una nefavorabilă.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut, chiar în condiţiile în care eram într-o situaţie economică favorabilă. Suntem într-o criză economică, criză care a afectat veniturile la bugetul de pensii, cât şi la bugetul se stat se vede limpede că majorarea cu 40% nu poate fi susţinută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul financiar al României”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Întrebat dacă poate estima un procent privind majorarea pensiilor, sau dacă poate aprecia un orizont de timp în care se va putea ajunge la majorarea prevăzută în lege, șeful Guvernului a spus deschis că nu își asumă promisiuni pe care nu le poate îndeplini. Totodată, premierul i-a acuzat pe social-democrați că ei sunt responsabili de dezastrul sistemului de pensii, pentru că datorită lor, anumite categorii au ajuns să beneficieze de pensii speciale „nesimțite”, în detrimentul persoanelor care primesc pensie obișnuită, conform cotribuției avute la sistemul de pensii.

 

Societate

Plaja din Mamaia va fi reamenajată

Published

on

Plaja din stațiunea Mamaia va fi transformată complet. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale „Apele Române” au ales proiectul câştigător pentru amenajarea plajei, iar potrivit planului, pe litoral vor fi amenajate locuri de joacă, puncte de prim-ajutor şi spaţii de acces pentru echipele de intervenţie.

Proiectul câștigător integrează, în strategia sa de dezvoltare spațială, trei elemente definitorii: turistic, urban și natural. Vorbim despre simbioza dintre: componentele spațiului construit, activitățile sale specifice și dotările necesare deschise accesibilității tuturor categoriilor de utilizatori și totodată să ia în considerare principiile biodiversității și sustenabilității.

”Aș începe cu accesibilitatea. Accesibilitatea va fi prima și principala însușire a noului spațiu. Vorbim despre realizarea unei infrastructuri care să asigure accesul nemijlocit al tuturor oamenilor, inclusiv al celor cu dizabilități. De asemenea, vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, puncte de prim-ajutor și spații de acces facil al echipelor de intervenție (salvamar, ambulanță). Mai mult, noul spațiu va fi adaptat inclusiv pentru utilitățile publice (apă, canalizare și energie electrică), dar și pentru sistemele de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor. Nici componenta de biodiversitate nu va lipsi, fiind create spații verzi care vor funcționa ca niște perdele vegetative armonizate zonei de plajă”, a declarat ing. Laszlo BARABAS, dir. gen. Adj. Administrația Națională „Apele Române”

Proiectul câștigător s-a remarcat datorită clarităţii viziunii de ansamblu, a forţei masterplanului, a preciziei şi clarităţii în înţelegerea dinamicii locului şi a coerenţei generale cu obiectivele concursului. Juriul a mai apreciat atenţia acordată unor aspecte, precum capacitatea de înrădăcinare, stabilizarea solului şi cerinţele reduse de întreţinere. Administraţia Naţională ”Apele Române” a anunţat că prima etapă prevăzută în contractul de servicii de proiectare constă în predarea conceptului general de amenajare şi detaliere a soluţiei prezentate în cadrul concursului. A doua etapă va fi elaborarea Planului Urbanistic Zonal care va fi supus avizării de către Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Ulterior avizării Planului Urbanistic Zonal, vor fi întocmite: studiul de fezabilitate, documentaţia pentru autorizarea executării lucrărilor şi proiectul tehnic. Proiectul câştigător va fi premiat cu 1,5 milioane de euro, fără TVA. În cadrul concursului au fost depuse 19 proiecte din România, Elveţia, Spania şi Norvegia.

Continue Reading

Societate

Reținut pentru trafic de droguri

Published

on

Un tânăr a ajuns după gratii după ce a fost prins în flagrant delict la scurt timp după ce ar fi vândut aproximativ 18 grame de droguri de mare risc, în schimbul a 5.000 de lei. Procurorii DIICOT și polițiștii Antidrog i-au percheziționat și locuința unde au descoperit și ridicat peste 140 de grame de droguri de mare risc, aproximativ 4.000 de lei, un telefon mobil și un laptop. Se pare că tânărul ar fi comercializat drogurile la festivalul de muzică electronică organizat în stațiunea Mamaia.

Încă un exemplu de pe litoral vine să întărească afirmațiile și temerile autorităților cum că lupta cu drogurile ar fi pierdută. Un tânăr de 26 de ani a fost reținut de anchetatori după ce a fost prins în flagrant delict la scurt timp după ce ar fi vândut aproximativ 18 grame de de droguri de mare risc, în schimbul a 5.000 de lei. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța  Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat și percheziții la domiciliul bărbatului bănuit de trafic de droguri de mare risc. În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate peste 140 de grame de droguri de mare risc, aproximativ 4.000 de lei, un telefon mobil și un laptop.

Din cercetările efectuate a rezultat că bărbatul ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, în cursul lunii septembrie, pe perioada desfășurării unui festival de muzică electronică organizat în staţiunea Mamaia droguri de mare risc, cu sume cuprinse între 800 și 5.000 de lei. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța. Zeci de tineri care aveau asupra lor substanțe interzise nu au putut participa la festival. La ediția din primăvară au fost depistate de asemenea mai multe persoane care încercau să introducă în festival substanțe interzise. Au fost descoperite aproximativ 2,5 kilograme de droguri care urmau să fie comercializate sau consumate.

Continue Reading

Societate

CCINA organizează Salonul de Mobilă – Home Deco în luna octombrie

Published

on

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța invită publicul la Salonul de Mobilă – HOME DECO, ce se va organiza la Pavilionul Expozitional Constanța, în intervalul 12 – 15 octombrie 2023!
Tematica târgului este una diversificată și cuprinde:
– mobilier clasic și modern pentru casă;
– mobilier pentru birouri;
– mobilier pentru spații comerciale;
– decorațiuni interioare (perdele, draperii, covoare, mochete).
Salonul reprezintă o invitație pentru publicul care dorește să ofere stil modului și spațiului de viață. Deschis atât specialiștilor, cât și publicului larg, Salonul de Mobilă – HOME DECO constituie o provocare pentru alegerea între clasic și contemporan, între emoția interioarelor tradiționale și confortul interioarelor cu design modern și funcțional.
Inovația, culoarea, funcționalitatea și, nu în ultimul rând, raportul calitate – preț au devenit și pentru cumpărătorul din România, criterii importante în viața de zi cu zi. În consecință, producătorii și distribuitorii din România se pregătesc cu mari eforturi pentru a expune la Salonul de Mobilă – HOME DECO, oferte pe gustul și posibilitățile financiare ale diverselor segmente de cumpărători.
Pentru înscrieri, întrebări sau alte detalii, nu ezitați să ne contactați la adresele de e-mail: expo@ccina.ro, iulian.bulei@ccina.ro, george.nenciu@ccina.ro sau la numerele de telefon: 0734 885 013 sau 0734 885 012.

Continue Reading

Societate

„Resurse de apă și zone umede”, din nou în conferință la porțile Deltei

Published

on

Lucian Simion, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la deschiderea oficială a Conferinței Internaționale „Resurse de apă și zone umede“, organizată de Asociația Română de Limnogeografie în colaborare cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării și coordonată de profesor universitar doctor docent Petre Gâștescu, o somitate în domeniul geografiei și limnogeografiei la nivel național și internațional.

La eveniment, alături de participanți din domeniul de referință, au mai fost prezenți guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, Gabriel Marinov, primarul municipiului, Ștefan Ilie, precum și directorul general al INCDDD, Marian Tudor.

„Vreau să vă mulțumesc, în numele președintelui Consiliului Județean Tulcea, domnul Horia Teodorescu, pentru faptul că ați ales județul nostru în vederea organizării acestui eveniment științific. Este clar că discuțiile despre resursele de apă în România nu puteau avea loc decât în Delta Dunării. Aceasta, cu atât mai mult cu cât de curând  s-au împlinit 33 de ani de la recunoașterea și certificarea acestei zone inestimabile care este Rezervația Biosferei Delta Dunării. Județul nostru nu este prima dată centru de interes pentru mediul științific, și aici aș vrea să amintesc simpozionul organizat în urmă cu o lună de zile de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunării, ca fiind un reper la nivel mondial în ceea ce înseamnă comunicarea pe tema protecției mediului. Alegerea județului Tulcea pentru organizarea unor astfel de conferințe internaționale ne onorează și în acelasi timp ne garantează recunoașterea valorii județului pe care îl reprezentăm! Așteptările de la mediul științific sunt foarte mari în contextul schimbărilor climatice prin care trecem. Sunt provocări foarte mari la care oamenii de știință trebuie să dea răspuns. Prin cercetările lor, dânșii trebuie să ajute la inițierea de noi politici și proiecte pentru a preîntâmpina schimbările majore care au loc în zonele umede, cu prioritate pentru noi, în Delta Dunării. Mulțumim, pe această cale, domnului profesor universitar doctor docent, Petre Gâștescu, pentru că, iată, aduce din nou la Tulcea nume reprezentative din domeniul cercetării, atât din țară, cât și de peste hotare. Vă felicit pentru întreaga dumneavoastră activitate, domnule profesor, și vă doresc mult succes dumneavoastră și lucrărilor întregii conferințe!”, a declarat, cu acest prilej, reprezentantul la vârf al Consiliului Județean Tulcea, Lucian Simion.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222