Connect with us

Societate

Pensiile rămân pe loc

Published

on

Veşti proaste pentru pensionari. Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul nu va putea crește pensiile cu 40%, având în vedere că situația economică este una nefavorabilă.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut, chiar în condiţiile în care eram într-o situaţie economică favorabilă. Suntem într-o criză economică, criză care a afectat veniturile la bugetul de pensii, cât şi la bugetul se stat se vede limpede că majorarea cu 40% nu poate fi susţinută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul financiar al României”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Întrebat dacă poate estima un procent privind majorarea pensiilor, sau dacă poate aprecia un orizont de timp în care se va putea ajunge la majorarea prevăzută în lege, șeful Guvernului a spus deschis că nu își asumă promisiuni pe care nu le poate îndeplini. Totodată, premierul i-a acuzat pe social-democrați că ei sunt responsabili de dezastrul sistemului de pensii, pentru că datorită lor, anumite categorii au ajuns să beneficieze de pensii speciale „nesimțite”, în detrimentul persoanelor care primesc pensie obișnuită, conform cotribuției avute la sistemul de pensii.

 

Societate

Pe 1 iunie, Constanța devine orașul copiilor fericiți!

Published

on

În parcuri sau pe bulevarde, cu spectacole, mascote, activități sportive, povești sau ateliere de creație, cu zâmbete până la urechi și surprize nenumărate, Constanța îi va sărbători pe cei mai mici dintre noi.
Pentru că e ziua lor și merită ce e mai bun și mai frumos, Primăria Constanța nu a vrut să îi dezamăgească și le-a pregătit copiilor o zi de neuitat.
Sâmbătă, începând cu ora 10:30, Parcul de la Gară îi va întâmpina pe cei mici  într-o atmosferă de poveste: personaje îndrăgite, sute de baloane, face painting, muzică, dans, sport. Programul este următorul:
•        10:30 Club Amicii (mascote, personaje din povești, face painting, baloane)
•        11:00  Activități sportive CSM Constanța
•        11:30  Dans în Parc
•        16:45  Lumea Poveștilor
•        18:00  Fanfara Muzica Apelor
•        22:00  Finala Liga Campionilor UEFA
Dacă nu puteți veni în parcul de la Gară, ajungem noi peste tot. Studenții Facultății de Arte, din cadrul Universității Ovidius din Constanța și Clubul Amicii au creat o lume a poveștilor pe care vor să o împartă cu micuții din tot orașul. Vor porni la drum și vor împărți magie astfel:
Lumea Poveștilor – studenții Facultății de Arte, Universitatea Ovidius Constanța:
                    10:00   Parc Poarta 6
                    11:00  Parc Far
                    12:30   Parc Campus
 Personaje de Poveste – Club Amicii :
                    13:00 Parc Casa de Cultură
                    14:00 Parc Tomis II
                    15:00 Parc Tăbăcăriei
Și pentru că tot orașul sărbătorește, bulevardul Tomis, de la Capitol până la Lupoaică, se va transforma într-un loc plin de veselie și culoare și de copii cu gura până la urechi.
•        10:00  Atelino – Ateliere de pictură
•        14:00  Activități sportive CSM ;
•        17:00 Jocuri supradimensionate: Twister, Giant Jenga, Giant X & O, Giant  Scrabble, Scaunele muzicale
•        18:00 Spectacol  101 Dalmațieni
•        19:00 Dans sportiv
Veniți să transformăm împreună ziua de 1 iunie într-o sărbătoare a copilăriei! Așteptați-vă la o zi plină, pentru că 1 Iunie va fi o zi de poveste la Constanța!

Continue Reading

Societate

În satul Furnica din comuna Dumbrăveni se va furniza apă după un program prestabilit

Published

on

În ultimele zile în satul Furnica din comuna Dumbrăveni, județul Constanța, s-a înregistrat o creștere considerabilă a consumului de apă potabilă, concomitent cu o scădere a debitului de la nivelul sursei de captare subterană.

Deoarece apa este consumată în cantități mai mari decât în mod uzual de către consumatori, nu se poate acumula un nivel optim în rezervorul de stocare astfel încât să se asigure furnizarea apei în regim continuu.
Ca urmare a acestei situații, RAJA SA este nevoită să furnizeze apă după un program prestabilit, începând de astăzi – 28 mai 2024 până marți – 04 iunie 2024, pentru a putea asigura un minim necesar tuturor consumatorilor și pentru a menține un nivel optim în rezervor.

În această perioadă, apa va fi furnizată în satul Furnica doar pe timpul zilei, în intervalul orar 06.00 – 20.00, urmând ca pe timpul nopții să fie refăcute stocurile de apă din rezervor.

Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de lipsa apei în intervalele orare menționate, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada în care va fi sistată furnizarea apei. Reamintim consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumului peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea furnizării continue a apei.

Continue Reading

Societate

Vama Veche donează zâmbete în cadrul Campaniei Donator de Zâmbete și Sânge – Use your MONSTER to be someone else’s HERO

Published

on

În 25 Mai, Vama Veche va fi cucerită de o armată de copii. Peste 250 de copii aflați în evidența D.G.A.S.P.C. Constanța și din comunitățile rurale dobrogene vin la distracție. 
Activitatea vizează promovarea unei vieți sportive, socializare “off-line”, alegerea unei cariere, inclusiv in domeniul militar și redescoperirea jocurilor copilăriei.
Sportivii *CSM Constanța* vor organiza antrenamente de volei, rugby, box, fotbal, arte marțiale, iar voluntarii campaniei sunt responsabili de buna dispoziție (jocuri, pictură pe față, Karaoke) si de organizarea unui Barbeque Party.
La rang de cinste va sta si activitatea de prevenire a consumului de droguri organizată de prietenii de la Agenția Națională Antidrog.
În câteva cifre activitatea din 25.05.2024 se vede cam așa:
– 250 copii
– 100 voluntari
– 200 kg fructe
– 350 kg alimente
– 700 litri lichide
– 150 tricouri
– 200 șepci
– 35000 zâmbete împărțite generos
Pentru cei care vor sa petreacă alături de voluntarii campanie,i vineri seara ne găsiți la BOLO SteakHouse, iar sâmbătă seara în Campingul SANDALANDALA.

Continue Reading

Societate

”Serbare Câmpenească”, la Cumpăna! Spectacol live de muzică și dans, pe malul stâng al Canalului Dunărea-Marea Neagră

Published

on

Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, vă invită la evenimentul „Serbarea Câmpenească”, ce va avea loc pe data de 25 mai 2024. Reamintim faptul că acest eveniment a fost programat inițial pentru data de 1 mai 2024, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, am fost nevoiți să îl amânăm.

Evenimentul este dedicat tuturor locuitorilor comunei Cumpăna, familiilor și prietenilor acestora și se va desfășura pe malul stâng al Canalului Dunărea-Marea Neagră, în locația tradițională din golf, începând cu ora 12:00.

„Serbarea Câmpenească” va include o gamă variată de activități pentru toate vârstele, menite să aducă bucurie și distracție întregii comunități.

Programul va cuprinde un spectacol live de muzică și dans, activități recreative pentru copii, precum tobogane și face painting, cât și standuri cu produse tradiționale locale, oferind astfel o experiență autentică și plină de farmec.

Ne dorim ca acest eveniment să fie o sărbătoare a comunității noastre, un prilej de bucurie și socializare pentru toți locuitorii. Sperăm ca vremea să fie favorabilă de această dată și să ne bucurăm împreună de o zi minunată.
Vă așteptăm cu drag pe toți să petrecem împreună o zi de neuitat, plină de veselie și bună dispoziție, acasă, la Cumpăna.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222