Connect with us

Actualitate

Pedepse mai mari pentru violatori și pedofili

Published

on

A fost adoptat un nou proiect de lege care aduce modificări Codului Penal și Codului de Procedură Penală, cu privire la majorarea minimului și maximului de pedeapsă pentru infracțiuni de viol, dar și în ceea ce îi privește pe pedofili. De asemenea, modificările prevăd și posibilitatea arestării preventive a inculpațiilor în cazul cărora există suspiciunea că au comis infracțiuni de natură sexuală împotriva minorilor.

Noile modificări legislative, în materie penală, prevăd creșterea limitelor de pedeapsă pentru unele fapte, cum ar fi infracțiunea de viol, act sexual cu un minor, trafic de persoane, proxenetism și pornografie infantilă. Odată cu intrarea în vigoare a acestor modificări, infracțiunile menționate vor fi pedepsite cu mai mulți ani de închisoare. Pentru infracțiunea de viol, pedeapsa actuală este de  închisoare între 3 și 10 ani, iar modificările aduse majorează limita inferioară a pedepsei, de la 3 la 5 ani. De asemenea, dacă victima este minor sau minoră, atunci intervalul de pedeapsă  ar crește de la 7-12 ani, iar dacă există circumstanțe agravante, se poate ajunge și la 15 ani de detenție. În rândul circumstanțelor agravante, limitele de pedeapsă cresc de la 9 la 18 ani, dacă agresiunea este urmată de moartea victimei. Schimbând registrul pentru traficul de persoane, pedepsele au fost majorate de la 3-10 ani, la 5-10 ani, iar dacă există și circumstanțe agravante, pedepsele vor fi cuprinse între 7 și 12 ani.

Camera Deputaților a adoptat acest proiect în calitate de for decizional, însă acesta trebuie să ajungă la Președintele României, Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Actualitate

Florin Mitroi, învestit în funcție

Published

on

Florin Mitroi a fost învestit în funcție pentru cel de-al cincilea mandat. La ceremonia de depunere a jurământului a participat prefectul județului care a și deschis evenimentul.

„Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Valu lui Traian. Așa să îmi ajute Dumnezeu”, asta au rostit cei 17 consilieri locali și primarul ales miercuri, la Valu lui Traian, atunci când a avut loc ceremonia de învestire în funcție și de depunere a jurământului.

De 16 ani, Florin Mitroi este primarului comunei Valu lui Traian, iar locuitorii localității au decis în data de 27 septembrie, când au avut loc alegerile locale să îi acorde pentru cel de-al cincilea mandat votul de încredere. Astfel cu un scor de peste 90%, alegerile locale i-au adus lui Mitroi un nou mandat.

Totodată și Consiliul local Valu lui Traian este dominat de consilieri din partea Partidului Național liberal cu 15 mandate și două din partea Partidului Social Democrat.

Continue Reading

Actualitate

Nicio zi fără decese, la Constanța

Published

on

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 5.343 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 36.815 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 222.559 de cazuri și 159.855 pacienți vindecați. De asemenea 777 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 107 de decese, 100 dintre decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 6.681 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 107 noi cazuri, ajungându-se la un total de 5.269 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 12 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.55 per 1.000 de locuitori.

Menționăm faptul că în data de 28 octombrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța depășește 124 de decese.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 5.269 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, peste 124 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 480 de persoane internate, dintre care 433 din județul Constanța și 47 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.915 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 469 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 85 de cadre didactice, 135 de elevi, 47 de studenți și 28 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 368 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (93), asistenți medicali (148) și personal auxiliar (127).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.135 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Comisia Balcanică şi a Mării Negre, în reuniune plenară online

Published

on

Consiliul Judeţean Tulcea a participat, online, la întrunirea plenară a Comisiei Balcanice şi a Mării Negre, din cadrul Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime. Reprezentantul la vârf al Judeţului Tulcea, consilierul judeţean Valentin Moldoveanu, în calitate de preşedinte în funcţie al CBMN, a dechis lucrările Comisiei, care a reunit prezenţa virtuală a delegaţilor tuturor zonelor membre ale acesteia.

“Profit de ocazie pentru a-i întâmpina pe noii membri ai CRPM şi ai Comisiei noastre geografice din Georgia, Grecia şi Ucraina. Este foarte important să avem membri din întreaga regiune a Balcanilor şi a Mării Negre. Acest lucru ne permite să ne concentrăm mai eficient asupra priorităţilor şi provocărilor comune cu care ne confruntăm, pentru a crea societăţi care beneficiază de politici menite să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor noştri, situaţia economică la nivel de zonă, fiind stimulată astfel creşterea bunăstării din ţările noastre. Dacă sunteţi de acord, cred că prioritatea pentru perioada viitoare la nivel de Comisie ar trebui să vizeze exploatarea la maximum a noilor instrumente UE pentru revenirea din situaţia delicată generată de pandemia Covid-19.”, declară VALENTIN MOLDOVEANU, președintele CBMN

Ordinea de zi a întâlnirii a inclus o sesiune administrativă, în cadrul căreia au fost luate în discuţie următoarele repere: ratificarea noilor membri ai Biroului Politic al Comisiei Balcanice şi a Mării Negre, modificarea regulamentului de procedură precum şi chestiuni de ordin financiar. Un punct important al discuţiilor l-a constituit numirea vicepreşedintelui Comisiei în persoana lui Konstantinos Kourtidis, consilier executiv regional – Regiunea Macedoniei de Est şi Traciei, la propunerea preşedintelui Valentin Moldoveanu.

sursa foto: romaniaunica.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta