Connect with us

Diverse

Păunul, simbol al regalităţii şi frumuseţii

Published

on

Păunul asiatic cunoscut şi sub numele de păunul regal, poate fi considerat o pasăre decorativă, masculul având un aspect morfologic deosebit când coada este deschisă în formă de evantai.

Păunii îşi folosesc coada în ritualul de curtare şi împerechere. O pot deschide într-un spectaculos evantai care se extinde din partea dorsală a animalului până când atinge solul în ambele părţi. Se spune că femelele îşi aleg partenerii în funcţie de dimensiunea, culoarea şi calitatea acestor cozi extravagante.

Păunul este considerat manifestarea terestră a celestei Păsări Phoenix. Culorile hipnotizante şi cei o mie de ochi cu care este împodobită coada sunt considerate aducătoare de noroc în arta Feng Shui. Aceste puternice trăsături ale păunului şi imaginea sa atrag frumuseţea şi iubirea.

În numeroase tradiţii, în special în sudul Indiei şi Sri Lanka, a fost asociat cu zeităţi locale, reprezentând, de exemplu, puterea tunetului. Multe dintre dansurile populare din india sunt inspirate din dansul de curtare al păunului.

Păunul albastru a fost declarat pasărea naţională a Indiei şi în tradiţia indiană, păunul are conotatii benefice. Sătenii ţineau păunii pe lângă casele lor, nu pentru ornament, ci pentru că aceste păsări se hrăneau cu puii şerpilor veninoşi, protejând oamenii de reptilele ucigaşe.

Se presupune că Alexandru cel Mare este cel care a adus aceste păsări în Europa. Legenda spune că zeiţa Hera avea un slujitor extrem de loial, Argus, care avea pe corp o mulţime de ochi. Când Hermes i-a ucis slujitorul, zeiţa a luat ochii de un albastru profund şi i-a aşezat pe coada păunului, pentru a-i onora memoria.  Negustorii fenicieni au adus păunul în Siria şi Egiptul Antic. Regele Solomon deţinea în grădinile sale cârduri de păuni.

Surse: zooland.ro, iubim-animalele.ro, fengshuimarket.ro.

Foto: dozadebine.ro

Actualitate

Un comandant român premiat de IMO

Published

on

International Maritime Organization a decernat premiile Bravery at Sea. Anul acesta, 23 de state membre și 4 organizații partenere IMO au făcut 37 de nominalizări pentru cele 3 secţiuni de premiere:
  • Premiul anual Exceptional Bravery at Sea;
  • Certificat of commendation (Certificat de elogiere/recunoaștere);
  • Letter of commendation (Scrisoare de elogiere/recunoaștere).
În premieră, România a nominalizat trei comandanți români care, împreună cu echipajele lor, au salvat (în 2020) pe mare 27 de vieți: cdt Bogdan Rusu, cdt Florin Negrău și cdt Constantin Dinu.
Dintre cei 3 nominalizați, cdt. Bogdan Rusu a primit premiul ,,Letter of commendation”. Este prima formă de recunoaștere, din istoria premiilor IMO, a contribuției unui navigator român la salvarea vieții pe mare.

Continue Reading

Diverse

Siluetă de invidiat, cu LPG Alliance

Published

on

În secolul vitezei, când avem tot mai puţin timp la dispoziţie pentru noi, dieta şi regimul alimentar pot fi date uitării. Pentru o siluetă de invidiat, specialiştii în frumuseţe de la Evelis Beauty Center ne recomandă tratamentul inovator cu LPG Alliance, aparatul cu cele mai bune rezultate în acest domeniu.

Tratamentul cu aparatul LPG acţionează extrem de eficient la suprafaţa ţesutului cutanat, declanşând astfel mult mai rapid procesul de ardere a grăsimilor. După numai câteva şedinţe, rezultatele vor fi vizibile, iar beneficiile sunt pe măsură.

LPG Alliance produce o adevărată revoluție în estetica corporală și facială, vizând atât remodelarea întregii siluete prin programe inteligente special concepute pentru slăbire, tonifiere, resculptare, cât și pentru rejuvenarea pielii prin stimularea sintezei naturale de colagen, elastină și acid hialuronic.

Continue Reading

Diverse

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în acest weekend, la Năvodari

Published

on

Prima ediție a Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în perioada 17-19 septembrie, în orașul Năvodari, pe platoul de lângă Stadionul ”Flacăra”.

Timp de trei zile, între orele 08.00-23.00, locuitorii orașului Năvodari pot cumpăra direct de la producători, fără intermediari, legume, fructe și alte produse alimentare proaspete și naturale.

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni este organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri Constănțeni, în parteneriat cu Primăria Orașului Năvodari și Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari.

Târgul va avea deschiderea oficială vineri, 17 septembrie, începând cu ora 10.00. Organizatorii au pregătit pentru vizitatorii târgului momente artistice susținute de copii și tineri din orașul Năvodari.

Programul artistic al Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni, Ediția I:

Vineri, 17 septembrie: Muzică DJ

Sâmbătă, 18 septembrie:

  • Între orele 13.00-16.00 – Muzică ușoară – program artistic susținut de elevii Școlii de Canto ”M.C. Music”
  • Ora 18.00 – Muzică grecească – program artistic susținut de Ioana Țuțuianu
  • Ora 19.00 – program cu Axinte și invitații săi.

Duminică, 19 septembrie:

  • Între orele 13.00-15.00 – Muzică populară – program artistic susținut de elevele Iulia Piștea, Ciornea Maria, Roșca Beatrice-Georgiana, Aura Șerban – Maria, Alexia Luchia
  • Între orele 15.00-16.00 – Dans cu ”A.S.Studio Ballet & Dance”, trupele Fresh Crew și AS Dance
  • Între orele 18.00-20.00 – momente vesele cu Axinte și invitații lui surpriză.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Atmosferă electrizantă la Constanța Coffee Break

Published

on

În acest weekend, se dă restart la energie! Bulevardul Tomis prinde culoare în compania DJ Emil Safta. Unul din cei mai experimentati DJ de la Kiss FM, implicat de la bun inceput în proiectul Summerkiss, vine să încheie sezonul estival la Constanța. Sâmbătă și duminică, de la ora 19:00, se va asculta cea mai bună muzică, într-un show total.

Atmosfera de petrecere va fi completată de o experiență inedită. Constănțenii dar și turiștii aflați pe litoral se vor bucura de două zone de bar cu băuturi fine.

 

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222