Connect with us

Actualitate

Patru zile pline de evenimente cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, la Constanța

Published

on

Constanța se pregătește de sărbătoare. Următoarele 4 zile vor fi unele de poveste, pline de evenimente organizate în Constanța și în stațiunea Mamaia pentru a sărbători ziua de 15 august, o zi atât de important pentru români: Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății și Ziua Marinei Române, aflată la 121 de ani de la prima celebrare.

Artiștii și militarii vor oferi constănțenilor și turiștilor momente memorabile.
Programul evenimentelor este următorul:
11 și 14 august 2023 – CANTUS MUNDI FEST
11 august, ora 19:00 – SEARA ROCK & POP, Faleza Cazino Constanța;
14 august, ora 19:00 – SEARA FOLK, Faleza Cazino Constanța.
11-14 august 2023 – Stagiunea estivală „O vară sub semnul armoniei” a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski
11 august, ora 20:00, parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski -„Marea și Muzica”;
12 august, ora 20:00, parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski „Beyond the Sea”,
13 august, ora 20:00, parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, „Farmecul Muzicii”.
Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2023
vineri, 11 august, ora 21:00, Teatrul de Vară Soveja – COLIVIA NEBUNELOR;
sâmbătă, 12 august, ora 21:00, Sala Studio Constanța – „NAUFRAGIAT”;
duminică, 13 august, ora 21:00, Parcul Arheologic – „LOGODNĂ RELATIVĂ”.
11 – 13 august 2023 – „Pirouette Ballet Academy”
11 august, ora 20:30, Piața Ovidiu;
12 august, ora 20:30, Piața Ovidiu;
13 august, ora 20:30, Piața Ovidiu;
Concerte organizate de OMD Mamaia-Constanța:
12 august, ora 20:30 – concert Ionela Guzic și CONNECT-R, piațeta Cazino Mamaia;
15 august, ora 20:30 – concert Elena Gheorghe și Iulia Dumitrache, piațeta Cazino Mamaia.
15 august 2022- activitățile dedicate sărbătoririi Zilei Marinei Române organizate de Forțele Navale Române
Începând cu ora 10:00 pe faleza Cazino Constanța, în fața Comandamentului Flotei, va avea loc ceremonialul militar și religios și vom asista la jocuri marinărești, concursuri, defilare militară.
Seara zilei de 15 august se încheie pe ritmurile Muzicii Militare a Forțelor Navale, care va susține un mini-concert de piese din repertoriul marinăresc pe faleza Cazinoului din Constanța, după care marinarii se vor retrage cu torțe pe itinerariul Cazino – Faleză – Comandamentul Flotei – Str. Remus Opreanu – Piața Ovidiu, acompaniați de muzica fanfarei. Concertul va continua în Piața Ovidiu până la ora 22.45.
12-13 august și 15-16 august 2023, ora 21:00, pe faleza Cazinoului – „AVE MARIA”, un evenimente extraordinare pe malul Mării Negre, susținute de Corul Madrigal și Marius Manole.
Pe 15 august, două spectaculoase focuri de artificii și drone, atât pe timpul zilei, în intervalul orar 10:30 – 11:00, cât și pe timpul nopții, între 22:30 și 23:00, în timpul spectacolului „Ave Maria”, vor întregi atmosfera de sărbătoare.

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de aceste zile pline de emoție, de muzică bună, artă, jocuri și tradiții!

Actualitate

Două spectacole ale Teatrului de Stat Constanța în selecția Festivalului Național de Teatru 2024

Published

on

Astăzi a fost anunțată selecția de spectacole a Festivalului Național de Teatru 2024, ediția cu numărul 34, iar Teatrul de Stat Constanța va fi prezent în festival cu două spectacole: „10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA” de Gabriel Sandu, regia Elena Morar și Gabriel Sandu și „A DOUĂSPREZECEA NOAPTE” de William Shakespeare, regia Andrei Șerban.

Echipa curatorială a festivalului este formată din cronicarii teatrali Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu, care au vizionat peste 250 de spectacole din România, Republica Moldova, Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Polonia, Portugalia și Serbia. 31 de spectacole din România au fost selectate în FNT 2024 și cinci spectacole sunt invitate din străinătate.

Este al patrulea an consecutiv în care Teatrul de Stat Constanța își demonstrează relevanța în  contextul teatral românesc contemporan inclusiv prin prezența în Festivalul Național de Teatru, cel mai important eveniment al breslei. În 2023 a fost selectat spectacolul „Seaside Stories” în regia lui Radu Afrim, în 2022 – „8 tați”, regia Irisz Kovacs și în 2021 – „Doi tineri din Verona”, regia Alexandru Mâzgăreanu.

Festivalul Național de Teatru este un program permanent al UNITER, inițiat în anul 1990 și finanțat de Ministerul Culturii și Primăria municipiului București. Ediția 34 se va desfășura în perioada 18 – 27 octombrie 2024, în capitală.

10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA

de Gabriel Sandu

Regia: Elena Morar și Gabriel Sandu

Scenografia, video, lighting design: Miruna Croitoru

Sound design și adaptare muzicală: Alexandru Neș

Coregrafie: Stela Cocârlea

Pregătire muzicală: Inga Postolache

Asistență scenografie: Nicoleta Ivan

DISTRIBUȚIA: Mirela Pană, Liliana Cazan, Ramona Niculae, Dana Dumitrescu, Ecaterina Lupu, Luiza Martinescu, Cristiana Luca, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea Florin Aioane, Laura Iordan.

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE

de William Shakespeare

Adaptare de Daniela Dima și Andrei Șerban

Regia: Andrei Șerban

Regizor asociat: Daniela Dima

Scenografia: Carmencita Brojboiu

Lighting design: Cristian Niculescu

DISTRIBUȚIA: Andrei Bibire, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea/ Vlad Lință, Iulian Enache, Mihaela Velicu, Liviu Manolache, Ecaterina Lupu, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Ștefan Mihai, Alina Manțu, Georgiana Mazilescu, Florentin Roman.

Continue Reading

Actualitate

Anunț important pentru călători: o stație a fost mutată

Published

on

Stația Parcul Tăbăcărie de pe Linia 102, în direcția Delfinariu, a fost mutată cu aproximativ 50 de metri spre strada Primăverii.

„Deoarece adăpostul de călători a rămas deocamdată în vechea locație a stației, le recomandăm călătorilor să aștepte autobuzul în zona unde a fost realizat marcajul pentru stație și unde se află caseta albastră cu sigla CT BUS”, au transmis reprezentanții CT BUS.

Continue Reading

Actualitate

„Constanța Coffee Break”, continuă

Published

on

Bulevardul Tomis redevine și în acest weekend locul preferat al constănțenilor și turiștilor, care pot să redescopere frumusețea arhitecturală a orașului și se pot bucura de momente de inspirație și relaxare alături de cei dragi.

Ne plimbăm, facem sport, socializăm, ne răsfățăm cu o cafea sau ne răcorim cu o înghețată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Capitol și Miga. Zona pietonală va fi cuprinsă de o atmosferă energizanță.

„Dacă vreti să faceți parte din această poveste frumoasă, vă invităm alături de noi! Artiștii, cluburile sportive sau ONG-urile, toți creatorii de frumos se pot adresa Direcției Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța, la numărul de telefon 0241485893 sau pe adresa de e-mail: evenimente@primaria-constanta.ro”, au transmis autoritățile.

Continue Reading

Actualitate

Acțiune de donare de sânge, la Năvodari

Published

on

Primăria Orașului Năvodari și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează o nouă acțiune de donare de sânge la Năvodari.

O echipă mobilă va fi prezentă, sâmbătă, 3 august, în intervalul orar 08.30-13.30, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din cadrul Direcției Asistență Socială, Str. Sănătății, nr. 2 (lângă Taxe și Impozite). La acțiunea de donare din 3 august sunt așteptați atât locuitorii orașului Năvodari, precum și cei din localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Persoanele care vor efectua o donare completă vor beneficia de zi liberă de la locul de muncă în ziua donării, alocație de hrană sub forma unui card în valoare de 280 LEI, decontarea cheltuielilor de transport în ziua donării pentru cei care au domiciliul în altă localitate.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani, cu greutate peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să prezinte adeverință medicală, eliberată de medicul de familie, care să ateste că nu suferă de nicio afecțiune care ar contraindica donarea de sânge. Toți donatorii de sânge sunt rugați să prezinte în ziua donării un act de identitate valabil.

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt rugate să se programeze la numărul de telefon 0786.821.750, de luni-vineri, în intervalul orar 09.00-16.00.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222