Connect with us

Actualitate

Patronatele din turism solicită Guvernului măsuri urgente

Published

on

Situația tot mai stringentă a răspândirii noului Coronavirus afectează tot mai mult turismul din țara noastră. În acest context, patronatele din turism solicită Guvernului scutiri și amânări la plata taxelor. În caz contrar, dacă situația va persista, aproape 20% dintre angajații care lucrează în acest domeniu ar putea intra în șomaj.

Toate patronatele din turism, domeniu grav afectat de pandemia de coronavirus, au solicitat Guvernului, într-o scrisoare, o serie de măsuri de sprijinire a industriei. Scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele trei luni, amânarea plății taxelor operatorilor din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de șase luni, fără penalizări și dobânzi, cât și plata imediată a datoriilor statului către operatorii din turism.

“După analizele noastre primare, rezultate din consultările membrilor organizațiilor patronale pe care le reprezentăm, circa 20% din cei 400.000 de angajați din turism vor rămâne fără loc de muncă în cazul în care această situație va ține mai mult de o lună. Nu vorbim și de alte blocaje financiare care vor afecta industriile complementare turismului, furnizorii, transportatorii etc.”, se  arată în mesajul formulat de patronate către Executiv

Cu alte cuvinte, aproximativ 80.000 de angajați din turism riscă să rămână fără loc de muncă, în cazul în care Guvernul nu ia măsuri în acest context.

“În acest moment, este adevărat, cei pe care i-am ales trebuie să arate hotărâre și trebuie să vină cu măsuri care să sprijine mediul economic, dacă vor să încaseze impozite și taxe pe viitor. Altfel, agenții economici se vor prăbuși, evident. Agențiile de turism și hotelierii sunt cei mai afectați în acest moment.”, declară CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager agenție de turism

“Toate aceste restricții de a călători, anulările evenimentelor de anvergură, toate aceste mesaje publice și măsurile de precauție, desigur, luate stopează practic călătoriile și apetitul, să spunem așa, pentru vacanțe, dar și pentru călătoriile de afaceri.”, declară CORINA MARTIN, președinte FAPT

Iar cifrele sunt grăitoare. Hotelierii și agenții de turism au, în acest moment, cel mai slab procent de rezervări, din ultimii ani.

“Asta face ca un număr foarte mare de hoteluri să aibă deja un grad de ocupare îngrijorător de mic. 30-40% – cifre raportate de hotelieri în orașe și undeva la 50% scăderi în stațiuni și, desigur, au scăzut și vânzările pentru vacanțele de vară, litoralul fiind una dintre destinațiile afectate.”, declară CORINA MARTIN, președinte FAPT

“Dacă vom vedea sfârșitul acestei crize peste o lună, două sau trei, tot atunci va fi și momentul în care se vor putea plăti din nou taxele și impozitele, astfel încât statul să meargă mai departe ca organism funcțional.”, declară CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager agenție de turism

În aceste condiții, o parte dintre operatorii din turism s-au adaptat și încearcă totuși să le ofere iubitorilor de vacanțe alternative.

“Dacă vorbim de sfârșit de aprilie, cred că se pot rezerva vacanțe, mai ales că unii dintre operatorii mari încearcă să vină cu tot felul de oportunități și oferte foarte concrete, iar cele mai importante oferte sunt legate de perioada de anulare, pentru că au devenit mai flexibili.”, declară RĂZVAN PASCU, consultant marketing turistic

Patronatele din România susțin că turismul din țara noastră se confruntă cu cea mai gravă criză din ultimele trei decenii.

sursa foto: ecopolitic.ro

Actualitate

Noi locuri de parcare în cartierele Constanței

Published

on

Primăria municipiului Constanța continuă să implementeze soluții de reconfigurare urbană a zonelor rezidențiale pentru a răspunde nevoilor comunității. Terenurile eliberate de garaje sunt reamenajate și transformate în parcări. O nouă parcare a fost construită pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, în dreptul blocului L7. 18 de noi locuri de parcare sunt disponibile pentru locuitorii din zonă. Suprafața carosabilă eliberată de garaje a fost reamenajată prin lucrări de pregătire a suprafețelor, asfaltare și trasare a marcajelor rutiere.

Lucrări similare au avut loc și pe aleea Poet Alexandru Gherghel. În locul garajelor au fost amenajate 39 de noi locuri de parcare, dintre care 4 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități. O parte din teren a fost transformată în spațiu verde, suprafața fiind pregătită pentru plantare.

Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare în alte zone din oraș. Pe strada Matei Millo, lângă Detașamentului de Pompieri Palas, se lucrează la refacerea suprafețelor în 4 zone distincte.

De asemenea, pe aleea Stadionului, în dreptul punctului termic, se construiesc 3 parcări. Infrastructura terenului este consolidată și se montează bordurile care vor delimita platforma parcărilor.

Continue Reading

Actualitate

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine funcțional

Published

on

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine functional. Se vor aplica noi reguli de circulație la intersecția bulevardului Mamaia cu bulevardul Aurel Vlaicu.

Echipele Confort Urban continuă în această noapte lucrările de trasare a marcajelor rutiere și de montare a elementelor de girație, traficul rutier fiind restricționat parțial între orele 21:00-05:00. Noul sistem va fi funcțional începând de mâine și va conține două variante de fluxuri auto: varianta de funcționare curentă pentru trafic redus și varianta de funcționare cu flux prioritar pentru trafic intens.

Vă reamintim că această construcția este temporară, fiind necesară pentru monitorizarea valorilor de trafic, astfel încât să permită ajustarea elementelor de semnalizare rutieră.

Amenajarea rutieră este corelată cu resistematizarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu și planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Proiectul include și extinderea zonelor cu spațiu verde, pe o suprafață de 2500 mp.

Participanții la trafic sunt rugați să manifeste atenţie şi să circule cu viteză redusă.

Continue Reading

Actualitate

AUR pentru SCJU Constanța

Published

on

Secția Clinică Neurologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”  Constanța a primit, din partea Organizației Europene de Stroke (AVC), premiul Angels, categoria „AUR”, pentru rezultatele obținute în tratamentul pacienților cu atac vascular cerebral (AVC).

,,De la sfârșitul anului 2018, de când derulăm programul de tromboliză și până în prezent, am efectuat aproape 200 de trombolize.  În majoritatea cazurilor evoluția a fost favorabilă iar pacienții noștri au acum o viață aproape de normalitate și asta datorită implicării întregii echipe din secția de Neurologie  dar și a colegilor din zona de Urgență și de la Radiologie. Distincția primită este defapt o recunoaștere a muncii de echipă, o dovadă a faptului că împreună putem  face mult bine!, a declarat conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic șef secție Neurologie.

Doar 11 unități medicale din țara noastră au fost premiate de către Organizația Europeană de Stroke în acest an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța fiind una dintre ele. Participarea la astfel de acțiuni le oferă medicilor posibilitatea de a identifica cele mai bune practici și de a împărtăși cunoștințe care îi vor ajuta să implementeze cele mai bune și noi  tratamente în domeniu.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța susține inovația și ia în permanență toate măsurile astfel încât unitatea medicală să fie pregătită non stop să acorde asistenţă în cazurile de atac vascular cerebral și să aducă la cele mai înalte standarde tratamentul necesar acestei categorii de pacienți.

 

Continue Reading

Actualitate

Motociclist rănit grav într-un accident, în Costinești

Published

on

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, vineri, 20 mai, în localitatea Costinești, acolo unde a avut loc un accident rutier.

Potrivit primelor informații, la fața locului s-au deplasat două echipaje Smurd B și Saj C2.

Un bărbat in vârstă de 42 de ani a fost transportat la spital, aflându-se în stare inconștientă, cu diagosticul de traumatism cu leziuni multiple.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222