Connect with us

Administratie/politica

Pas important pentru modernizarea și extinderea Oborului din satul General Scărișoreanu

Published

on

Un pas pentru proiectul promis privind “Modernizarea si extinderea Oborului din satul General Scarisoreanu”, sustinut in campanie alaturi de colegul meu, Adrian Gobeajă, actual viceprimar Amzacea, prezentat Consiliului judetean in februarie 2021 si introdus in Strategia de Dezvoltare in 2022.
Prin votul exprimat azi in sedinta de CJ, alaturi de colegii mei, consilierii judeteni, Dragan Leonard si Rizea Vasile, am acordat mandat Asociatiei de Dezvoltare Durabila in vederea elaborarii costurilor si oportunitatilor modernizarii si extinderii acestui targ.
Targul aduna in fiecare sambata peste 3️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ de comercianti si vizitatori, NU mai reprezinta de mult un loc doar de comert, devenind un loc si de socializare, ce trebuie adaptat cerintelor si normelor moderne de comert dar si o alternativa de petrecere a timpului liber.
Proiectul propus incorporeaza zone de spatii verzi si de relaxare cu spatiu de joaca, teren de sport si parc, spatii speciale pentru alimentatie publica, zone demarcate clar si special pentru produsele alimentare, inclusiv cu depozite frig, zona de marfuri generale si cele de animale vii, parcari si drumuri asfaltate.
Cred ca pentru cresterea atractivitatii si dezvoltarii activitatii, este nevoie de extinderea oborului, e bine ca s-a facut si cadastrarea zonei, si de asemenea, este necesara functionarea targului nu doar in zilele de sambata ci si cu ocazia altor sarbatori (targ de Craciun, targ de Paste, Zi Nationala, Ziua Recoltei, Sarbatoare vinului etc.) sau prin organizarea unor evenimente cultural artistice.
Imi doresc sa-l vad realizat si le multumesc colegilor din CJ si ADD pentru sustinere, pentru munca depusa, pentru dialogul constructiv, pentru faptul ca au inteles cat de important este acest targ in viata judetului Constanta si cum l-am putea transforma intr-o atractie regionala, intr-un promotor al produselor si traditiilor dobrogene, a declarat consilierul județean, Răzvan Filipescu.

Administratie/politica

Străzi din Năvodari, asfaltate

Published

on

Nu mai e mult! Străzile Rândunelelor, Albinelor, Constanței, Plopilor, Nuferilor, Recoltei și Corbului intră în modernizare
Am primit în ultima perioadă numeroase întrebări privind starea drumurilor din centrul orașului Năvodari. În acest sens, vă reamintesc faptul că în această primăvară străzile Rândunelelor, Albinelor, Constanței, Plopilor, Recoltei, Nuferilor și Corbului vor intra în reabilitare totală (proiect european în valoare de 19 milioane lei).
A fost finalizat proiectul tehnic, acesta aflându-se în evaluare la ADRSE Brăila, ultimul pas înainte de emiterea autorizației pentru execuția lucrărilor.
Pe străzile cuprinse în proiect, pe lângă asfaltare, se va avea în vedere redimensionarea trotuarelor, reamenajarea spațiilor verzi de aliniament.
Str. Plopilor va fi modernizată în întregime prin lărgirea la 4 benzi, asfaltare integrală, amenajarea spațiilor verzi – rulouri de gazon, modernizarea aleilor pietonale, realizarea de piste de bicicliști, stații de bike-sharing și rasteluri pentru biciclete.
Îmi cer în avans scuze pentru disconfortul care va fi creat! Vă voi anunța din timp când începem lucrările.
PS: În cadrul altui proiect, toate străzile din Mamaia Sat vor fi asfaltate și se vor amenaja trotuare!

Continue Reading

Administratie/politica

Stadiul lucrărilor la noua școală din Năvodari

Published

on

Într-o postare pe pagina de Facebook, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a inspectat șantierul viitoarei școli. Iată ce a transmis edilul. 
“Mă aflu pe șantierul de lucrări de la noua Școală nr.3 pe care o construim la Năvodari. Astăzi se toarnă stâlpii și diafragme la corpurile B și C ale școlii și la sala de sport.
Lucrările avansează, monitorizăm atent execuția proiectului și vom oferi copiilor noștri cea mai modernă școală!”, a scris Florin Chelaru pe Facebook.

Continue Reading

Administratie/politica

Peste 50 de platforme preluate de firma de salubrizare și reabilitate

Published

on

Pe pagina de Facebook a city managerului municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, a apărut o informare pentru constănțeni. Iată postarea integrală. 
“Încă o lucrare în desfășurare!
Necesară, dar ignorată de prea mulți ani!
Peste 50 de platforme au fost preluate de Polaris și vor fi reabilitate în perioada imediat următoare!
Starea de degradare a platformelor preluate este atât de avansată, încât prezintă un real pericol pentru oricine s-ar aventura în preajma lor!
Săptămână cu mult spor să avem!”, a transmis city managerul municiiului Constanța, Felicia Ovanesian.

Continue Reading

Administratie/politica

Consilierul PSD Costin Răsăuțeanu NU renunță la proiectul “Bebe trusou”! Sprijinul financiar a fost MAJORAT la 2000 lei

Published

on

Am depus din nou proiectul BEBE TRUSOU, privind acordarea un sprijin financiar de 2.000 de lei pentru nou-născuții din municipiul Constanța.
Am MAJORAT sprijinul financiar de la 1.500 la 2.000 de lei, pentru ca toate familiile tinere din Constanța să poată accesa produse de calitate pentru nou-născuţi.
Am luat această decizie ca urmare a inflației ridicate (prețuri care au explodat în ultimul an).
Sperăm ca de această dată actuala administrație PNL-USR va înțelege necesitatea proiectului BEBE TRUSOU.
Acum, primăria va avea de ales: ori pachet de produse trimis acasă, ori bani pe card!
Varianta proiectului depus astăzi presupune primirea sprijinului financiar pe card.
Proiectul trebuie să fie introdus OBLIGATORIU pe ordinea de zi a ședinței consiliului local!
Au trecut mai bine de 18 luni de când am inițiat acest proiect.
Tinerii constănțeni au așteptat destul!
Să nu uitam că am depus un jurământ in calitatea noastră de aleși locali: “Să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru BINELE locuitorilor municipiului Constanța”.
Nu vom ceda. Important este ca nou-născuții să beneficieze cât mai repede de aceste produse.
Mulțumesc colegilor mei pentru implicare!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222