Connect with us

Actualitate

,,Parada personajelor on-line”, concurs organizat de Consiliul Judeţean Tulcea

Published

on

1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, va fi marcată şi în acest an la Tulcea, cu respectarea reglementărilor în vigoare. Astfel, micuţii tulceni sunt invitaţi să trimită desene în care să înfăţişeze personajele lor preferate şi să intre într-o tradiţională paradă, de data aceasta în spaţiul on-line:

,,Dragi copii, dragi părinţi, vă invităm să fiţi şi în acest an alături de noi pentru a sărbători, împreună, dar în siguranţă, Ziua Internaţională a Copilului. De data aceasta, în mediul virtual. Regulile distanţării sociale ne impun adaptarea programului cu care v-am obişnuit deja pentru prima zi a verii, astfel că tradiţionala paradă a personajelor de poveste organizată anual în Piaţa Civică se mută, acum, în spaţiul virtual.”, a spus Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Copiii de toate vârstele sunt invitaţi să trimită, până pe data de 25 mai, pe adresele de e-mail  claudia.hotnog@cjtulcea.ro şi costel.constantinescu@cjtulcea.ro, sau direct către pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Tulcea, desenele lor cu tema ,,Parada personajelor on-line”. Fie că este vorba despre Mickey Mouse, Elsa, Şopi, Pluşica, Fulger McQueen, micii ponei sau oricine altcineva, copiii vor trebui să arate, cu talent şi imaginaţie, care sunt personajele lor preferate. Micii artişti vor fi răsplătiţi cu premii atractive!

Concursul se desfăşoară în perioada 20-25 mai 2020. La concurs pot participa numai copii de pe raza judeţului Tulcea. Pentru identificarea corectă a tuturor participanţilor, pozele trebuie însoţite de numele complet al copilului participant şi de date de contact ale unuia dintre părinţi / tutori legali (aceste informaţii nu vor fi făcute publice pe site-urile de socializare).

Desenele vor fi postate pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Tulcea. Premiile vor fi ridicate de la sediul Consiliului Judeţean, în urma programării telefonice, astfel încât să fie respectate regulile distanţării sociale.

Actualitate

Noi locuri de parcare în cartierele Constanței

Published

on

Primăria municipiului Constanța continuă să implementeze soluții de reconfigurare urbană a zonelor rezidențiale pentru a răspunde nevoilor comunității. Terenurile eliberate de garaje sunt reamenajate și transformate în parcări. O nouă parcare a fost construită pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, în dreptul blocului L7. 18 de noi locuri de parcare sunt disponibile pentru locuitorii din zonă. Suprafața carosabilă eliberată de garaje a fost reamenajată prin lucrări de pregătire a suprafețelor, asfaltare și trasare a marcajelor rutiere.

Lucrări similare au avut loc și pe aleea Poet Alexandru Gherghel. În locul garajelor au fost amenajate 39 de noi locuri de parcare, dintre care 4 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități. O parte din teren a fost transformată în spațiu verde, suprafața fiind pregătită pentru plantare.

Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare în alte zone din oraș. Pe strada Matei Millo, lângă Detașamentului de Pompieri Palas, se lucrează la refacerea suprafețelor în 4 zone distincte.

De asemenea, pe aleea Stadionului, în dreptul punctului termic, se construiesc 3 parcări. Infrastructura terenului este consolidată și se montează bordurile care vor delimita platforma parcărilor.

Continue Reading

Actualitate

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine funcțional

Published

on

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine functional. Se vor aplica noi reguli de circulație la intersecția bulevardului Mamaia cu bulevardul Aurel Vlaicu.

Echipele Confort Urban continuă în această noapte lucrările de trasare a marcajelor rutiere și de montare a elementelor de girație, traficul rutier fiind restricționat parțial între orele 21:00-05:00. Noul sistem va fi funcțional începând de mâine și va conține două variante de fluxuri auto: varianta de funcționare curentă pentru trafic redus și varianta de funcționare cu flux prioritar pentru trafic intens.

Vă reamintim că această construcția este temporară, fiind necesară pentru monitorizarea valorilor de trafic, astfel încât să permită ajustarea elementelor de semnalizare rutieră.

Amenajarea rutieră este corelată cu resistematizarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu și planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Proiectul include și extinderea zonelor cu spațiu verde, pe o suprafață de 2500 mp.

Participanții la trafic sunt rugați să manifeste atenţie şi să circule cu viteză redusă.

Continue Reading

Actualitate

AUR pentru SCJU Constanța

Published

on

Secția Clinică Neurologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”  Constanța a primit, din partea Organizației Europene de Stroke (AVC), premiul Angels, categoria „AUR”, pentru rezultatele obținute în tratamentul pacienților cu atac vascular cerebral (AVC).

,,De la sfârșitul anului 2018, de când derulăm programul de tromboliză și până în prezent, am efectuat aproape 200 de trombolize.  În majoritatea cazurilor evoluția a fost favorabilă iar pacienții noștri au acum o viață aproape de normalitate și asta datorită implicării întregii echipe din secția de Neurologie  dar și a colegilor din zona de Urgență și de la Radiologie. Distincția primită este defapt o recunoaștere a muncii de echipă, o dovadă a faptului că împreună putem  face mult bine!, a declarat conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic șef secție Neurologie.

Doar 11 unități medicale din țara noastră au fost premiate de către Organizația Europeană de Stroke în acest an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța fiind una dintre ele. Participarea la astfel de acțiuni le oferă medicilor posibilitatea de a identifica cele mai bune practici și de a împărtăși cunoștințe care îi vor ajuta să implementeze cele mai bune și noi  tratamente în domeniu.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța susține inovația și ia în permanență toate măsurile astfel încât unitatea medicală să fie pregătită non stop să acorde asistenţă în cazurile de atac vascular cerebral și să aducă la cele mai înalte standarde tratamentul necesar acestei categorii de pacienți.

 

Continue Reading

Actualitate

Motociclist rănit grav într-un accident, în Costinești

Published

on

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, vineri, 20 mai, în localitatea Costinești, acolo unde a avut loc un accident rutier.

Potrivit primelor informații, la fața locului s-au deplasat două echipaje Smurd B și Saj C2.

Un bărbat in vârstă de 42 de ani a fost transportat la spital, aflându-se în stare inconștientă, cu diagosticul de traumatism cu leziuni multiple.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222