Connect with us

Uncategorized

Pacheţele de vară, vietnameze

Published

on

Dacă nu ai auzit încă de Joe Wicks, probabil eşti în urmă cu noile trenduri în materie de mâncat, gătit şi sănătate sau nu prea stai pe Instagram… Pentru că Wicks este unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori personali din Marea Britanie, pasionat de bucătărie şi nutriţie, autor a unsprezece cărţi (la momentul actual) cu reţete şi planuri nutriţionale pentru un corp mai suplu.

Ingrediente:

250 g carne fiartă de pasăre

2 cepe verzi, tăiate fin

1 ardei iute, roşu, tocat fin (dacă vrei nişte pacheţele de vară mai puţin picante, scoate-i seminţele înainte de a-l toca)

2 fire de lemongrass, numai partea albă, tocată fin (dacă nu găseşti lemongrass proaspăt, există şi sub formă de condiment uscat, foloseşte ½ linguriţă)

2 linguriţe ulei de susan

4 linguriţe sos de peşte

1 lingură suc de lime

1/2 legătură de coriandru, doar frunzele, tocată

1/2 legătură de mentă, doar frunzele, tocata

1/2 salată iceberg, tocată fin

40 g arahide sărate, tocate fin

Sare şi piper

Un pic de ulei de măsline

16 foi de orez

Sos dulce de chilli, pentru servire – opţional

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit: 15 minute

1. Pune carnea de pui într-un castron şi adaugă toate ingredientele pentru umplutură (nu şi uleiul de măsline). Se amestecă bine şi se adaugă sare şi piper, după gust.

2. Unge cu puţin ulei platoul pe care vei servi pacheţelele de vară. Unge cu ulei şi un fund de lemn, pe care vei lucra. Umple un castron mare, în care să poţi pune foile de orez, cu apă caldă, de la robinet (cam până la jumătatea castronului).

3. Desprinde cu grijă o foaie de orez, aşaz-o în apă caldă şi las-o cam cinci-şase secunde, până se înmoaie puţin, dar nu prea mult, să nu îşi piardă textura. Scoate cu atenţie foaia fină, pune-o pe fundul de lemn şi, dacă are tendinţa să se plieze, desfă-o sau întinde-o. Aşază aproximativ două linguri de umplutură în mijlocul cercului, lăsând spaţiu în fiecare parte.

4. Adu laturile foii peste umplutură, apoi ridică marginea cea mai apropiată de tine şi pliaz-o peste umplutură. Răsuceşte, rulând ca o sarma, până când obţii ruloul înfăşurat. Aşază ruloul finalizat pe platoul uns în prealabil cu puţin ulei şi repetă procesul cu restul de foi şi umplutură.

5. Serveşte pacheţelele exact asa cum sunt, împreună cu sos chilli. Rapid şi simplu!

Foto: 123rf.com

Uncategorized

Published

on

Continue Reading

Cultura/Educatie

Concurs Naţional “ Patrimoniul cultural istoric şi natural-zestrea comunităţilor locale “

Published

on

Societatea de Ştiinţe Istorice din România organizează în această perioadă concursul naţional “ Patrimoniul cultural istoric şi natural-zestrea comunităţilor locale “. La această competiţie participă şi o echipă de la Liceul George Călinescu din Constanţa formată din Alexandra Anja Mogoşanu,  Viviana Andreea Nichifor, Fabian Cotan şi Carmen Nicoleta Gheţu , toţi clasa a 10-a. Ei sunt coordonaţi de profesorul Eugenia Crăciun.

Echipa liceului George Călinescu şi-au propus readucerea la lumină a Casei Alleon şi recunoaşterea contribuţiilor culturale și sociale aduse de către comunitatea evreiască din orașul Constanta , aceștia jucând un rol activ în dezvoltarea culturală și economică a orașului, respectând sugestiile și profitând de oportunitățile comunității urbane și politică oficială. De la sfârșitul secolului al XIX-lea până în jurul anului 1930, numărul comunității evreiești membrii au crescut – atât ca număr cât și ca putere economică. Deși activitatea comercială și bancară sunt în esență, imobilul nu trebuie trecut cu vederea, deoarece au lăsat numeroase urme în public și spațiul privat al orașului. Evreii au contribuit la constituirea fondului istoric al Constanței, astăzi, o serie de clădiri reprezentative au devenit monumente ale arhitectură. Este un fapt nefericit că actuala comunitate evreiască din Constanța are doar 59 de membri, care îi includea pe cei din Mangalia – mulți dintre ei fuseseră asimilați și doar câțiva pur evrei etnice.

În aceste condiții, problema protejării patrimoniului arhitectural , în special al Casei Alleon , construcție reprezentativă cartierului evreiesc , este o sarcină dincolo de influența actuală a comunității. Salvarea acestui patrimoniu arhitectural evreiesc, regăsit pe pământ dobrogean necesită programe interinstituționale extinse care pot identifica mijloacele tehnice și financiare.

 

Continue Reading

Uncategorized

Începând cu 17 mai, puteţi solicita debranşarea de la RADET

Published

on

În conformitate cu prevederile legale, deconectarea/debranșarea unui consumator de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică se face numai în afara sezonului de furnizare a încălzirii. Din acest motiv, RADET Constanța a stabilit, pentru acest an, că cei interesaţi pot solicita deconectarea/debranșarea de la sistemul centralizat în perioada 17 mai – 10 septembrie 2021. În afara acestei perioade, nu se primesc solicitări.

Formularul tipizat va putoate fi descărcat de pe site-ul http://www.radet-constanta.ro, începând cu data de 17 mai 2021.

Solicitările de eliberare a avizului de deconectare/debranșare vor fi analizate și vor primi răspuns până la data la care se va începe furnizarea căldurii pentru sezonul rece 2021 – 2022.

 

Sursa: RADET Constanţa

Continue Reading

Uncategorized

#ComeToUpgradeYourCity – concurs de artă stradală, la malul mării

Published

on

Proiectul ,,Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022” își propune să transmită întregii comunități că tinerii de astăzi își doresc să se implice în viața orașului, sunt pasionați de tehnologie și frumos. Astfel, un prim proiect inaugurat este strâns legat de design și inovație.

„Conceptul propus de noi are la bază metode prin care tinerii pot să își lase amprenta asupra comunității şi orașului. Noi, echipa din acest program, ne-am propus să construim și să creăm context în care cei tineri să se poată exprima și, prin munca lor, să facă din Constanța un oraș mai frumos. Arta stradală este o metodă de exprimare foarte populară, îmbrățișată de tinerii din întreaga lume.”, susţine Ionuț Barbu, manager general al programului ,,Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022”.

Digul din Portul Turistic Tomis prinde, astfel culoare printr-o pictură murală de 50 metri lungime, semnată de artiști consacrați, precum Wanda Hutira, Maria Zurbagiu sau Cristian Moldovan.Tematica stabilită pentru lucrările de artă este ,,Human technology” și își dorește să sublinieze rolul vital pe care tehnologia îl joacă în viețile noastre.

În cadrul acestei galerii, este rezervat un spațiu și pentru tinerii artiști. Astfel, este lansat concursul  ,,#ComeToUpgradeYourCity – concurs de artă stradală”, ce se desfășoară în perioada 1 mai – 30 iunie 2021 și este dedicat pictorilor talentați cu vârsta de până în 25 ani.

Calendarulconcursului:

  • 1 mai – 1 iunie – înscrierea participanților;
  • 1 iunie – 14 iunie – evaluarea lucrărilor și jurizarea acestora;
  • 15 iunie – anunțarea câștigătorului;
  • 16-30 iunie – realizarea lucrării de către artist pe spațiul dedicat acestui concurs.

Căștigătorul va primi un premiu de 500 euro. Mai multe informații despre concurs sunt disponibile aici.

 

 

Sursa: Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022

 

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222