Connect with us

Uncategorized

Pacheţele de vară, vietnameze

Published

on

Dacă nu ai auzit încă de Joe Wicks, probabil eşti în urmă cu noile trenduri în materie de mâncat, gătit şi sănătate sau nu prea stai pe Instagram… Pentru că Wicks este unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori personali din Marea Britanie, pasionat de bucătărie şi nutriţie, autor a unsprezece cărţi (la momentul actual) cu reţete şi planuri nutriţionale pentru un corp mai suplu.

Ingrediente:

250 g carne fiartă de pasăre

2 cepe verzi, tăiate fin

1 ardei iute, roşu, tocat fin (dacă vrei nişte pacheţele de vară mai puţin picante, scoate-i seminţele înainte de a-l toca)

2 fire de lemongrass, numai partea albă, tocată fin (dacă nu găseşti lemongrass proaspăt, există şi sub formă de condiment uscat, foloseşte ½ linguriţă)

2 linguriţe ulei de susan

4 linguriţe sos de peşte

1 lingură suc de lime

1/2 legătură de coriandru, doar frunzele, tocată

1/2 legătură de mentă, doar frunzele, tocata

1/2 salată iceberg, tocată fin

40 g arahide sărate, tocate fin

Sare şi piper

Un pic de ulei de măsline

16 foi de orez

Sos dulce de chilli, pentru servire – opţional

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit: 15 minute

1. Pune carnea de pui într-un castron şi adaugă toate ingredientele pentru umplutură (nu şi uleiul de măsline). Se amestecă bine şi se adaugă sare şi piper, după gust.

2. Unge cu puţin ulei platoul pe care vei servi pacheţelele de vară. Unge cu ulei şi un fund de lemn, pe care vei lucra. Umple un castron mare, în care să poţi pune foile de orez, cu apă caldă, de la robinet (cam până la jumătatea castronului).

3. Desprinde cu grijă o foaie de orez, aşaz-o în apă caldă şi las-o cam cinci-şase secunde, până se înmoaie puţin, dar nu prea mult, să nu îşi piardă textura. Scoate cu atenţie foaia fină, pune-o pe fundul de lemn şi, dacă are tendinţa să se plieze, desfă-o sau întinde-o. Aşază aproximativ două linguri de umplutură în mijlocul cercului, lăsând spaţiu în fiecare parte.

4. Adu laturile foii peste umplutură, apoi ridică marginea cea mai apropiată de tine şi pliaz-o peste umplutură. Răsuceşte, rulând ca o sarma, până când obţii ruloul înfăşurat. Aşază ruloul finalizat pe platoul uns în prealabil cu puţin ulei şi repetă procesul cu restul de foi şi umplutură.

5. Serveşte pacheţelele exact asa cum sunt, împreună cu sos chilli. Rapid şi simplu!

Foto: 123rf.com

Uncategorized

UE recrutează specialiști în relații externe

Published

on

Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO) informează că Uniunea Europeană recrutează specialiști (gradele AD 5 și AD 7) în domeniul relațiilor externe.

Atribuțiile principale ale personalului selectat vor fi:

  • promovarea și protejarea intereselor și a valorilor UE în relațiile sale cu țările terțe și cu organizațiile internaționale;
  • acordarea de sprijin în aplicarea politicii externe și de securitate comune (PESC) a Uniunii;
  • cooperarea cu serviciile diplomatice naționale din statele membre ale UE, precum și cu Consiliul UE și cu Comisia Europeană, pentru a asigura coerența între diferitele domenii ale acțiunii externe a Uniunii.

Condiţiile de participare la procesul de selecţie sunt:

  • cetățenie europeană;
  • cunoașterea temeinică a uneia dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE;
  • cunoașterea la un nivel satisfăcător a limbii engleze sau franceze;
  • pentru gradul AD 5, trebuie să fi absolvit studii universitare de cel puțin 3 ani, urmate de cel puțin 1 an de experiență profesională în domeniul relațiilor externe;
  • pentru gradul AD 7, trebuie să fi absolvit studii universitare de cel puțin 3 ani, urmate de cel puțin 7 ani de experiență profesională în domeniul relațiilor externe sau să fi absolvit studii universitare de cel puțin 4 ani, urmate de cel puțin 6 ani de experiență profesională relevantă.

Persoanele selectate își vor desfășura activitatea în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE).

Termenul limită pentru depunerea candidaturii este 13 octombrie 2020, ora 12:00 (după-amiaza), ora Bruxelles-ului.

Mai multe informații despre criteriile și procedura de selecție, precum și despre modalitatea de depunere a candidaturii găsiţi la adresa web : external-relations.eu-careers.eu.

 

 

Continue Reading

Uncategorized

Turismul aerian, pe avarii

Published

on

În plină pandemie şi criza generată de COVID aeroporturile româneşti se zbat să supravieţuiască. La mare, de exemplu, poţi judeca turismul şi după cursele aeriene. Mihail Kogălniceanu este un aeroport pustiu unde aterizează 3 avioane într-o săptămână. Situaţia este la fel peste tot. Traficul aerian de pasageri s-a prăbuşit de la începutul crizei. În aceste condiţii bulgarii au reuşit să ne ia faţa până  şi la acest capitol. Pe aeroportul din Varna sunt 10 zboruri zilnic iar la Burgas 21.

Avem o mare frumoasă cu plaje de lux, dar şi cu staţiuni încăpătoare. Avem şi un aeroport în Constanţa, pentru ca turiştii să ajungă mai uşor pe litoral. Pentru oricine, asta ar fi reţeta succesului în turism. Doar că în România, este fix pe dos. În cea mai aglomerată lună a anului, August, doar un avion aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Este o cursă de la Londra, o dată pe săptămână. Turişti cât să-numeri pe degetele de la o mână.

Şi din păcate situaţia este la fel pe mai toate aeroporturile din România. Criza provocată de pandemia de Covid a dus la disponibilizări în masă, rezilieri de contracte şi zboruri anulate pe bandă rulantă. Puţine au fost situaţiile în care s-au găsit soluţii de moment. Aşa se face că în primele şase luni ale anului numărul de pasageri a scăzut de la 10 milioane la doar 4. Numai în luna iulie scăderea a fost de 75 la sută. Per total anul acesta se aşteaptă la o scădere de aproximativ 60 la sută.

În aceste condiţii ajutoarele financiare oferite de către statul român aeroporturilor şi companiilor aeriene sunt aproape vitale pentru a putea depăşi această criză.

Reprezentanţii companiilor aeriene româneşti susţin că dacă situaţia nu se va înrăutăţi va exista o stabilizare şi atunci  putem vorbi despre o revenire pentru anul viitor. Asociaţia Internaţională de Transport aerian este însă mai pesimistă şi dă ca termen de revenire la nivelul înregistrat înainte de declanşarea crizei, anul 2024.

 

Continue Reading

Uncategorized

Autobuzul CiTy Tour, tras pe dreapta

Published

on

Traseele City Tour cu autobuzele etajate au fost suspendate în această dimineaţă, în Constanţa, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Potrivit reprezentanţilor CT Bus, autobuzele etajate vor reveni în trafic imediat ce vremea o va permite.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta