Connect with us

Societate

„Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție

Published

on

Pe 20 aprilie, între orele 11:00 și 13:00, are loc „Ovidio Running 2024”. Evenimentul, care angrenează atât sportivi profesioniști, cât și amatori, de toate vârstele, constă într-o cursă de alergare în stațiunea Mamaia, pe traseul cuprins între Piațeta Perla și piațeta Cazino Mamaia. Cursa, se va desfășura atât pe zona pietonală cât și pe parte carosabilă a promenadei.

„Ovidio Running” este la a treia ediție anul acesta și face parte din manifestările dedicate de municipalitate consolidării brandului identitar al lui Publius Ovidius Naso, poetul născut la Sulmona și exilat în bătrânul Tomis. Două orașe, Constanța și Sulmona, un singur obiectiv: promovarea sportului și a culturii în Europa.

Mai multe informații la: https://www.ovidiorunning.eu.

Programul de desfășurare a evenimentului sportiv este următorul:

• Cursa de tineret de la 0 la 16 ani – pe distanțe diferite în funcție de vârstă:

Start la ora 11:00

– ora 11:00 – 0-3 ani (însoțiți de părinți) – 100 metri (Piațeta Perla – Monte Carlo – retur);

– ora 11:05 – 4-6 ani – 200 metri (Piațeta Perla – Cleopatra – retur);

– ora 11:10 – 7-9 ani – 400 metri (Piațeta Perla – Aurora – retur);

– ora 11:15 – 10-12 ani – 600 metri (Piațeta Perla – Azur – retur);

– ora 11:20 – 13-15 ani – 1.000 metri (Piațeta Perla – Neptun – retur).

• Cursa competitivă de 9,9 km, la care pot participa sportivi cu vârsta de peste 16 ani (Piațeta Perla – Cazino Mamaia – Piațeta Perla x 3 tururi) – Start la ora 11.30

• Cursa Sport Walking – destinată întregii populații pe o distanță de 2 km, unde alergarea nu este permisă (Piațeta Perla – Flora – retur) – Start la ora 12.30.

Tot în data de 20.04.2024, în Piața Ovidiu, în intervalul orar 17:00-19:00, se va desfășura un eveniment cultural, cu participarea unui număr de 50 de persoane.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în data de 20.04.2024, în intervalul orar 06.00 -13.00 pe faleza stațiunii Mamaia cuprinsă între Piațeta Perla Mamaia și Piațeta Cazino Mamaia va fi restricționat accesul auto.

Societate

Semafoarele din intersecția bulevardului Tomis cu strada Tulcea vor fi oprite total pentru lucrări de modernizare

Published

on

De miercuri, 8 mai, începând cu ora 08:00 și până pe 10 mai, semafoarele din intersecția bulevardului Tomis cu strada Tulcea vor fi complet oprite pentru a permite echipelor să intervină. Se vor monta stâlpi de semaforizare suplimentari și corpuri de semaforizare complet echipate cu lămpi led. Totodată, instalațiile electrice vor fi înlocuite.
Până la repunerea în funcțiune a noului sistem de semaforizare, traficul rutier va fi dirijat de reprezentanți ai poliției.
Vă cerem scuze pentru disconfortul creat și rugăm participanții la trafic, dacă au posibilitatea, să evite pentru câteva zile traficul prin această intersecție folosind rute alternative.
În contextul noilor reglementări, rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.

Continue Reading

Societate

Pâinea Dobrogea, calitate și tradiție

Published

on

Se spune că pâinea dospește încă din sămânță, din toamnă până în primăvară, sub pământ, iar roadele se văd abia în vară, când lanurile de grâu copt se transformă într-o mare de spice blonde. După seceriș, grânele sunt pregătite pentru transformarea lor în făină – materia primă de bază a pâinii. De la bobul de grâu rumenit de razele soarelui, până la vatră, pâinea are o poveste lungă, dar nespus de frumoasă, iar în fabrica de pâine Dobrogea, unul dintre cei mai mari producători de morărit şi panificaţie de pe plan local, povestea calității și tradiția sunt duse mai departe.

”Ne mândrim cu faptul că în ciuda schimbărilor socio-economice am rămas un jucător important în categoria pâine chiar dacă provocările lansate de multinaționale sunt mari. Credem că ceea ce ne diferențiază este preocuparea pentru consumator și producția din aluat proaspăt. Totodată suntem deschiși către inovare și îmbunătățirea vieții clienților noștri, fapt demonstrat de complexitatea portofoliului nostru care acoperă diverse categorii de consum și nevoi. Pâine funcțională, pâine toast, franzelă, pâine cu maia și lipii”, a declarat Nicoleta Vîrvorea, director general Dobrogea Panificație 

Pentru toate produsele de panificație Dobrogea, ingredientele sunt alese cu grijă și sunt de cea mai înaltă calitate. Odată pregătite, facem popas în halele de producție. Aici are loc magia! Se declanșează o avalanșă de combinații tehnologice: se încorporează făina, se îmbină gusturile și se mixează lichidele. În prima etapă are loc modelarea bilei de aluat, urmată de procesul de predospire, care se face într-o atmosferă controlată, iar apoi, cu ajutorul benzilor transportoare ajunge la mașina de modelat lung, fiind apoi transportată pe benzi către dospitor. Ajungem la cea mai importantă fază din procesul tehnologic – coacerea. Abia în această ultimă etapă, savurăm rodul muncii, iar ingredientele utilizate la prepararea aluatului se transformă într-un produs alimentar comestibil. În fabricile Dobrogea se foloseste o tehnologie protectiva, care permite conservarea calitatilor nutritionale ale materiilor prime. Brandul Dobrogea isi propune sa ofere cumparatorilor produse cat mai bune și echilibrate nutritional.

”Sloganul bun dintotdeauna ne reprezintă, iar încrederea dată de consumatori ne motivează să fim și mai competitivi. Planurile pe termen mediu și lung sunt acelea de a investi atât în capacitățile de producție dar și în inovație și vizibilitate. Luna aceasta am lansat 4 sortimente noi sub brendul Dobrogea. Dobrogea, brioșa cu unt de 500 de grame, este o specialitate apreciată de consumatori pentru textura fină a mizeului, pentru faptul că este pufoasă, are un conținut mare de unt, dar mai ales pentru versatilitatea ei în consum. În horeca ea a fost apreciată de chefi și deja comandată de lanțuri prestigioase hoteliere. O altă noutate este încă la cuptor, este gama de pâine Dobrogea rustică, care conține trei specialități de pâine cu maia și care vor fi lansate săptămâna viitoare. Brandurile noastre de succes, Neptun, Bongrana, Bongrana Sana de familie bună, Benecol sunt apreciate de consumatori și asta ne responsabilizează să fim și mai buni”, a declarat Nicoleta Vîrvorea, director general Dobrogea Panificație.

Calificativele rezultatului muncii sunt vizibile abia la ieșirea pâinii din cuptor, atunci când ea apare rumenă și fierbinte. Este momentul când mirosul de pâine coaptă inundă încăperile și oferă satisfacție întregii echipe. Doar câțiva pași i-a mai rămas pâinii pentru a parcurge întregul drum și a ajunge pe masa consumatorului. Va merge printr-un labirint de răcire, purtată lent spre cuțitele care o vor felia frumos, apoi este îmbrăcată într-o „haină” care îi va scoate în evidență toate calitățile ei nutritive. Pâinea, în cultura populară, a adunat în timp esențe ale spiritualității populare, devenind aliment ritual și ceremonial. Cu o vechime de peste 60 de ani, Dobrogea a cucerit inimile romanilor prin calitate si traditie.

”Continuăm povestea de succes în aceeași manieră, cu focus pe calitate și pe consumator. Profit de ocazie pentru a ura tuturor un Paște fericit și bineânteles reînoiesc invitația de a încerca produsele noastre nou lansate sub brendul Dobrogea”, transmite Nicoleta Vîrvorea, director general Dobrogea Panificație.

Continue Reading

Societate

Primăria Constanța oferă un prânz festiv de Paște beneficiarilor Cantinei de Ajutor Social

Published

on

Cantina de Ajutor Social Constanța, situată în strada Petre Romulus nr.22 din Constanța, și-a consolidat rolul ca parte integrantă a Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, dedicată pregătirii și servirii hranei pentru cei aflați în dificultate, cu scopul de a preveni și combate riscul de excluziune socială, promovând incluziunea socială și îmbunătățind calitatea vieții acestora.

Acest serviciu social  oferă sprijin categoriilor vulnerabile din municipiul Constanța, inclusiv copiilor, elevilor, preșcolarilor, persoanelor cu dizabilități sau afecțiuni cronice, persoanelor vârstnice și celor temporar afectate de dificultăți financiare.

În preajma Sărbătorilor Pascale, Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, acordă beneficiarilor Cantinei de Ajutor Social Constanta produsele necesare pentru o masă festivă și generoasă.

Această masă va include produse tradiționale precum ouă, cozonaci, carne și preparate din carne, lactate, pește și produse din pește, fructe și dulciuri, oferind astfel un moment de bucurie și confort celor care întâmpină dificultăți.

Municipalitatea își menține angajamentul activ în îmbunătățirea calității vieții persoanelor vulnerabile din municipiul Constanța și continuă să fie o sursă esențială de sprijin pentru cei aflați în nevoie.

Continue Reading

Societate

6 clădiri emblematice din Constanța vor fi iluminate arhitectural timp de o lună

Published

on

6 clădiri emblematice din Constanța vor fi iluminate arhitectural timp de o lună. Este vorba despre Comandamentul Marinei Militare Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul de Artă Populară Constanța, Muzeul de Artă Populară Constanța și Cazinoul Constanța.

Pe fiecare dintre aceste clădiri reprezentative ale orașului va fi proiectată câte o temă respectiv: „Istoria la malul Mării Negre“, „Art Nouveau“, „O lume plină de culoare și zâmbet – Ziua Copilului“, „Artă contemporană“, „Tradiții românești“.

Lumina arhitecturală ajută la crearea de forme spectaculoase de lumini pe fațadele clădirilor și la evidențierea detaliilor arhitecturale, având un mare potențial în atragerea turiștilor, dar și pentru înfrumusețarea orașului pe timp de noapte.

Constanța se alătură astfel marilor orașe ale lumii care folosesc iluminatul arhitectural pentru a crea experiențe vizuale de neuitat prin iluminarea obiectivelor turistice importante, ca parte din metodele de promovare și atragere a turiștilor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222