Connect with us

Diverse

Originalitatea piesei ‘Thinking Out Loud’ a lui Ed Sheeran va fi hotărâtă în sala de judecată

Published

on

Originalitatea piesei „Thinking Out Loud” a lui Ed Sheeran va fi hotărâtă în sala de judecată, după ce un judecător american a respins cererea cântăreţului britanic de a renunţa la procesul în care este acuzat că a copiat părţi din melodia „Let’s Get It On” a lui Marvin Gaye, scrie BBC.

În decizia luată ieri, judecătorul Louis Stanton a spus că un juriu va hotărî în acest caz. El a precizat că a găsit „asemănări substanţiale între câteva elemente muzicale ale celor două piese”.

Sheeran neagă că ar fi luat părţi din melodia lansată în 1973 pentru „Thinking Out Loud” a sa.

Acţiunea împotriva lui Sheeran, Sony/ATV Music Publishing şi Atlantic Records a fost intentată de moştenitorii şi administratorii averii producătorului Ed Townsend, care a fost co-autor al „Let’s Get It On”.

Judecătorul Stanton face verificări privind un alt proces, în care sunt cerute daune de 100 de milioane de dolari, privind aceeaşi piesă. El a fost intentat în luna iunie 2018 de Structured Asset Sales, care deţine părţi din drepturile de autor asupra piesei lui Gaye.

Cât priveşte asemănările găsite de judecător, ele fac referire la linia de bas şi percuţie şi a spus că ascultătorii le pot găsi similare din punct de vedere estetic.

Avocaţii lui Sheeran au susţinut că „Thinking Out Loud” este diferită pentru că are „tonuri melancolice, vorbind despre o dragoste de lungă durată”, pe când „Let’s Get It On” este caracterizat ca „imn al sexului”. Ed Sheeran şi casele de discuri nu au răspuns deciziei judecătorului Stanton.

În 2017, Ed Sheeran a ajuns la o înţelegere de 20 de milioane de dolari într-un proces privind încălcarea drepturilor de autor care a implicat piesa lui „Photograph”. Compozitorii Thomas Leonard şi Martin Harrington l-au dat în judecată în 2016 susţinând că balada lui Sheeran are aceeaşi structură ca piesa lor „Amazing”.

Tot în 2017, echipa care a realizat single-ul „No Scrubs” (1999) al lui TLC a fost creditată pentru compoziţie în cazul melodiei „Shape of You” a lui Sheeran, după ce critici muzicali şi ascultători au făcut comparaţii între elemente ale celor două cântece.

Sursa: BBC

Foto: Capital FM

Diverse

Zona de climbing, noua atracție a complexului de sporturi extreme Gravity Park

Published

on

Vești bune pentru amatorii de escaladă! Începând din această săptămână, în complexul de sporturi extreme Gravity Park este permis accesul în zona de climbing.

Pentru a se putea cățăra, sportivii trebuie să stăpânească cel puțin tehnicile de bază. Instructorii complexului de agrement le vor verifica abilitățile, precum și cunoștințele despre sistemele de asigurare și autoblocare care se folosesc la panoul de alpinism sportiv, iar abia după aceea le vor permite accesul.

Echipamentul folosit în zona de climbing este fie cel din dotarea complexului de agrement, fie echipamentul personal al sportivului, însă numai în urma verificărilor făcute de către un angajat al parcului.

Echipamentul necesar pentru cățărare constă în coardă de alpinism, sistem de asigurare cu autoblocare, ham sportiv și espadrille. De altfel, este bine de știut că încălțămintea specială pentru cățărare nu este pusă la dispoziție de către RAEDPP Constanța.

Accesul în incinta Gravity Park se face gratuit, pe bază de programare în prealabil, printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a RAEDPP Constanța. Programările se fac cu o zi în avans, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 12:00. De asemenea, în contextul actual, accesul NU se va mai face pe bază de legitimație. Astfel, pentru a putea desfășura sporturi extreme în interiorul parcului de distracții, sportivii trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Minorii vor fi însoțiți de către părinte/tutore legal. Durata standard de acces în complexul de sporturi extreme este de trei ore/serie, astfel:

– 09:00 – 12:00  SERIA 1;

– 12:00 – 15:00   ÎNCHIS PENTRU IGIENIZARE;

– 15:00 – 18:00  SERIA 2.

Gravity Park, administrat de RAEDPP Constanța, este cel mai mare complex de sporturi extreme din România.

Sursa foto: RAEDPP Constanța

Continue Reading

Diverse

Scrumiere stradale, la Constanţa

Published

on

Stațiile de autobuz din Constanța și Mamaia pun la dispoziția fumătorilor scrumiere stradale special create pentru colectarea selectivă a mucurilor de țigară, în cadrul unei campanii care invită cetățenii să facă o alegere responsabilă privind protejarea mediului și a comunității.

Este vorba despre campania „Alege asumat un oraş curat”, dezvoltată de British American Tobacco, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța și Green Academy.

Până în prezent, peste o tonă de mucuri de țigară au fost colectate selectiv și valorificate energetic în cadrul campaniei în București și Iași, cu zero impact asupra mediului, o premieră pentru România.

Continue Reading

Diverse

Continuă asfaltarea în cartierul Compozitorilor

Published

on

Asfalt în loc de pământ pe aleile Muzicii și Ion Voicu din cartierul Compozitorilor. După ce săptămâna trecută a fost turnat asfalt pe strada Sabin Drăgoi și pe aleea Iosif Sava, angajații administratorului drumului public au intervenit cu utilaje de asfaltare pe aleile Muzicii și Ion Voicu.

Prin programul de investiții în infrastructura rutieră pe care municipalitatea îl implementează în cartierul Compozitorilor, tot mai multe străzi impracticabile sunt redate comunității.

Astfel, pe cele două străzi, zona carosabilă a fost reamenajată pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții optime. În etapa premergătoare asfaltării, infrastructura terenului a fost consolidată prin lucrări de excavare și compactare.

Se execută prima etapă a lucrărilor de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm de piatră. După ce această etapă este finalizată, se trece la faza doi de proiect care înseamnă intervenții pe partea exterioară, borduri și trotuare.

În paralel, echipele și utilajele continuă intervențiile asupra zonei carosabile pe străzile Clopoțeilor și Ion Voicu.

Reprezentanții municipalității fac din nou apel către locuitorii din zonă să nu parcheze mașinile în perimetrul în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta