Connect with us

Actualitate

One Star Security, de opt ani în slujba constănțenilor

Published

on

Siguranța fiecăruia dintre noi a fost un subiect extrem de sensibil întotdeauna, însă cu precădere în contextul actual, am vrut să aflăm dacă s-a schimbat ceva, dacă oamenii apelează mai mult la firmele de profil, dar poate cel mai important ce înseamnă securitatea în zilele noastre.

Securitatea și siguranța. Două cuvinte care alăturate sunt extrem de apropiate și, totuși nu sunt același lucru. Dacă securitatea este sinonimă cu protecția și apărarea, siguranța înseamnă lipsă de primejdie, sentiment de liniștire și încredere, iar în contextul pandemiei COVID-19, românii se pot simți mai mult lipsiți de siguranță, de incertitudine, atât din punct de vedere medical, dar și a siguranței proprii lor și a familiilor lor.

 În sprijinul acestora intervin firmele de specialitate, care ajută atât prin echipamente de profil, dar și prin pază umană, însoțiri transporturi feroviare, pază și obiective fixe, gardă de corp, sisteme de alarmă, dispecerat video, sistem de supraveghere video, dar și securitate la evenimente, pază canină și nu numai, orice persoană ce se poate simți în primejdie.  Despre promptitudine, viziune, profesionalism, misiune  și nu numai discutăm în contextul pandemiei COVID-19, dar și în contextul asigurării siguranței cu Marius Gheorghe și Alex Filip, doi specialiști în domeniu, care au o experiență de peste opt ani în tot ceea ce înseamnă securitatea.

Marius Gheorghe, manager general OSS „Intr-o lume in care securitatea personala sau a bunurilor nu mai este o necesitate de lux ci una stringenta, ONE STAR SECURITY si-a stabilit ca misiune , sa devina un furnizor si integrator de solutii de Securitate private, raportandu-ne in permanenta la nevoile clientului, respectandu-i intimitatea, libertatea de miscare si linistea, oferind siguranta deplina. Un serviciu de Securitate executat cu specialisti si personal calificat a reprezentat un desiderent permanent al societatii noastre , astfel incat satisfactia clientilor nostri sa reprezinte obiectivul principal. Am considerat si vom considera si de aici inainte ca satisfactia clientului reprezinta cea mai buna publicitate a serviciilor oferite de societatea noastra.”

 Un alt segment important în zilele noastre este securitatea feroviară, acolo situația nu se schimbă foarte mult astfel că, o firmă de profil poate oferi siguranță prin mai multe căi transportatorilor.

Marius Gheorghe, manager general OSS „O activitate executata cu personal specializat, inarmat care se desfasoara pe intreg teritoriul national. Practic, reprezinta asigurarea pazei garniturilor de tren, de la incarcarea acestora si pana la predarea catre destinatarul marfii. Este un serviciu mai aparte, pe care nu il asigura decat un numar unic de societati de paza, pentru ca implica servicii de logistica si suport aparte, fata de celelalte activitati ale societatii, fiind in miscare continua, necesitand pentru coordonarea acestuia un dispecerat aparte, conectat permanent cu dispeceratele transportatorilor feroviari. Este o activitate asemanatoare pazei esaloanelor militare si are drept scop asigurarea integritatii garniturilor de tren, preintampinarea unor incidente ce pot aparea in transportul de produse. Ce le oferim noi transportatorilor feroviari? Siguranta si incredere ca pe timpul transportului nu vor avea nici un incident.”

De asemenea, am vrut să aflăm și mai multe detalii despre paza canină și dacă îi ajută pe agenți sau nu.

Marius Gheorghe, manager general OSS „Paza canina este o activitatea executata cu caini special dresati pentru a completa activitatea agentilor de securitatea insarcinati cu protejarea unui obiectiv. Cainele si agentul de paza fac o echipa in misiunile de interventie, iar in cadrul unor obiective cu suprafete mari, cainele de serviciu nu face decat sa eficientizeze activitatea de paza, avand viteza de reactie si eficacitate in prinderea si imobilizarea persoanelor suspecte”.

 În paleta de servicii de securitate a firmelor din domeniu există și paza VIP, dar și paza la evenimente de mare anvergură precum concertele în aer liber sau în cluburi.

Alex Filip, manager securitate OSS „In contextul actual, pentru realizarea unui serviciu eficient este nevoie ca aceste activitati sa fie interconectate, sa avem paza umana si sistem de supraveghere video, de exemplu. Securitatea evenimentelor reprezinta un complex de masuri pe linie de ordine publica si paza, aplicate inainte si pe perioada unor evenimente culturale si sportive, pentru asigurarea bunei lor desfasurari.Daca ar fi sa luam ca exemplu un eveniment cultural (concert), avem atat personal care executa paza unor zone sau puncte cheie cat si forte de interventie, control acces in perimetru, supraveghere video, etc.”

Firmele de pază de-a lungul timpului se pot confrunta și cu situații fără precedent în care forța și promptitudinea trebuie să fie prioritate, cu precădere în aceste momente de pandemie în care vigilența este cuvânt de ordine. Totodată, schimbând puțin registrul, sfatul cel mai util pe care specialiștii ni-l oferă în momentul în care o persoană se simte în pericol este să apeleze la serviciile poliției, însă  oamenii se pot apăra în situații de criză și cu ajutorul obiectelor de protecție.

Alex Filip, manager securitate OSS „Nu numai in acest caz, oricand este bine sa ai asupra ta un tub cu spray sau un dispozitiv cu electrosocuri. In acest moment, pe piata, exista si butonul de panica mobil, serviciu pe care il asiguram si noi. Sunt produse pe care societatea noastra le ofera prin Magazinul de Securitate , un concept nou pe piata Constanteana, la un raport calitate – pret mai mult decat bun, avand vedere ca lucram direct cu producatorii”.

Ceea ce ne transmit profesioniștii în domeniu este faptul că în perioada stării de urgență cazurile de infracționalitate au crescut, tocmai de aceea, constănțenii au apelat la serviciile firmelor de pază mai mult decât înainte.

Astfel ce trebuie să știe orice persoană în momentul în care apelează la serviciile unei firme de securitate sunt următoarele.

Marius Gheorghe, manager general OSS „Beneficiarul nostru trebuie sa stie ca atunci cand apeleaza la ONE STAR SECURITY va avea parte de siguranta si linistea necesara lui, familiei sale sau afacerii sale. Sigur ca este dificil sa optezi pentru serviciile unei firme sau alta, insa am incredere ca cei din Constanta vor sti sa aleaga ONE STAR SECURITY, pentru promptitudine , calitatea serviciilor executate, a portofoliului de clienti pe care societatea ii are si pentru care executam servicii, in unele cazuri, de la infiintarea societatii. Nu in ultimul rand, pentru un serviciu executat la un tarif (pret) adaptat situatiei actuale”.

Răspunsul la întrebarea: S-a schimbat ceva de la începutul pandemiei în ceea ce privește serviciile firmelor de securitate? Răspunsul a fost prompt. Nu, deoarece profesioniștii au lucrat continuu aducând siguranță constănțenilor.

Marius Gheorghe, manager general „Pandemia va reprezenta o noua provocare si pentru societatea noastra, cum este de altfel pentru fiecare. Viata noastra, relatiile sociale si profesionale vor suferi modificari de comportament. Va trebui sa ne adaptam din mers, sa gasim si sa propunem solutii partenerilor nostri sau sa ne pliem noi pe noile lor nevoi. Viata isi va urma cursul, cu pandemie sau criza economica, beneficiarii serviciilor noastre trebuie sa stie ca ONE STAR SECURITY va fi alaturi de ei.”

O statistică realizată de un site de profil la începutul acestuia an menționa faptul că 44% dintre români se simt în siguranță chiar și în contextul actual, de asemenea, 38% dintre aceștia aleg să apeleze la o firmă de profil care asigură pază și protecție atât în ceea ce privește locuința proprie și nu numai.

 

Actualitate

Consultare publică pentru amenajarea complexă a plajelor din stațiunea Mamaia – până pe 10 iunie

Published

on

MMAP, prin Apele Române (ANAR), în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, anunță demararea unui concurs internațional de soluții pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia.
”Soluția care va fi aleasă pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia va trebui să răspundă așteptărilor publicului, dar și locuitorilor din Constanța. Avem deja parteneriatul încheiat cu Ordinul Arhitecţilor pentru a amenaja această plajă nouă. Ne dorim să creăm o plajă complet diferită, dar care să poată concura cu orice plajă din lume, astfel încât să poată fi exploatată corespunzător, în total echilibru cu ceea ce înseamnă arhitectură modernă, protejarea naturii și a biodiversității. Sper că aceste chestionare vor fi completate de cât mai mulți cetățeni astfel încât să putem contura o soluție ideală pentru plaja din Mamaia, care să devină o atracție nu numai pentru români, dar și pentru turiștii din alte țări”, a menționat ministrul Tánczos Barna.
Constănțenii și turiștii sunt invitați să completeze chestionarele care fac parte dintr-un amplu proces de consultare publică cu cetățenii.
Chestionarul dedicat LOCALNICILOR poate fi completat online la link-ul: https://forms.gle/dFLgCoerkmd5JQh88
Chestionarul dedicat TURISTILOR poate fi completat online la link-ul: https://forms.gle/68tiWP6DYQ3ppva37
Detalii despre viitoarea amenajare a Litoralului Mamaia și despre următoarele etape ale proiectului veți găsi aici: https://oar.archi/…/oar/litoral-mamaia-a-n-apele-romane/

Continue Reading

Actualitate

Accesul auto pe Grindul Chituc din Delta Dunării a fost complet restricționat

Published

on

În urma mai multor sesizări și constatări privind încălcări ale interdicției de acces auto pe coronamentul Grindului Chituc, aflat în zona de strictă protecție a Rezervației Biosferei Delta Dunării, inspectorii din ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii au derulat mai multe acțiuni pentru a surprinde în fapt aceste autoturismele sau utilajele care pătrund pe teritoriul Rezervației.
Deoarece aceste acțiuni nu au dat rezultate, personalul #ARBDD a restricționat complet accesul în zonă, prin instalarea unei bariere auto. Bariera a fost securizată și va fi verificată zilnic de inspectorii personalul ARBDD.
Le reamintim tuturor localnicilor, turiștilor sau agenților economici că, atunci când se află pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au obligația să respecte fără echivoc legislația care protejează acest teritoriu, aflat în patrimoniul mondial UNESCO.

Continue Reading

Actualitate

Fanfara Muzica Apelor – din nou în concert

Published

on

Fanfara Muzica Apelor reia seria concertelor de weekend începând de sâmbătă, când locuitorii de la malul mării vor sărbători ziua orașului Constanța.

Timp de o oră, publicul este invitat să se alăture ritmurilor de vals, folclor stilizat, jazz și alte melodii din repertoriul național și internațional. Fanfara Muzica Apelor se remarcă prin reinterpretarea unor melodii cunoscute într-un mod original și îi așteaptă pe cei mici și cei mari să savureze atmosfera de odinioară.

Sâmbătă – 21 mai 2022, acordurile muzicii de promenadă vor putea fi ascultate începând cu ora 17.30, pe Faleza Cazinoului din Constanța.

Vineri – 27 mai 2022, de la ora 17.00, concertul va fi susținut în Piața Ovidiu, în zona Muzeului Național de Istorie, iar duminică – 29 mai 2022, ora 17.00, instrumentiștii se vor afla din nou pe Faleza Cazinoului din Constanța.

Așadar, cei îndrăgostiți de ritmurile cadențate sunt invitați să asculte și să trăiască emoțiile transmise de acești artiști, care fac parte din Fanfara Muzica Apelor.

Continue Reading

Actualitate

Pedepse mult mai dure, pentru protecția animalelor

Published

on

Astăzi, 19 mai 2022, intră în vigoare noile prevederi legale privind protecția animalelor, care stabilesc sancțiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora.

La data de 16 mai 2022, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Legea nr. 138 din 2022, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004, privind protecţia animalelor, care prevede majorarea limitelor speciale ale pedepselor și ale amenzilor contravenționale prevăzute în forma de bază a actului normativ.

Prevederile Legii 205/2004 urmăresc asigurarea condiţiilor de viaţă şi bunăstare ale animalelor cu sau fără stăpân, consfinţind o serie de drepturi şi obligaţii în sarcina deţinătorilor de animale. Acestora din urmă le-au fost instituite responsabilităţi privind întreţinerea şi supravegherea animalelor, tratamentul aplicat acestora excluzând orice act de cruzime şi violenţă.

Odată cu operaționalizarea structurilor de protecția animalelor, numărul de situații sesizate, în care oamenii au manifestat un comportament agresiv față de acestea, s-a menținut la un nivel ridicat, motiv pentru care a fost necesar a se institui, la nivel legislativ, noi norme prin care să se limiteze abuzurile împotriva animalelor.

Astfel, conform noilor prevederi, se dublează și chiar triplează cuantumul amenzilor contravenționale și limitele maxime ale pedepsei cu închisoarea.

Potrivit noului text de lege:

Se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor.

Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă, în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare.

Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă.

De asemenea, se pedepdește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă folosirea animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare.

Se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situaţii decât pentru imobilizarea acestora.

Se pedepsesc cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive și rănirea cu intenţie a animalelor.

Totodată, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale și zoofilia.

Elementul de noutate adus de Legea 138/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004 este zoofilia, care a fost reglementată în dreptul național, reprezintă infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Majorarea limitelor speciale este necesară, întrucât acesta creează premisele responsabilizării cetăţenilor, prin încadrarea faptei într-o categorie superioară a pericolului social.

De asemenea, în cazul condamnării pentru una dintre infracțiunile prevăzute de textul de lege, instanța poate dispune, ca pedeapsă complementară, interdicția de a deține animale, pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

Din punct de vedere social, rolul pedepselor complementare este de responsabilizare a celui care a fost condamnat pentru o faptă de natură penală.

Dacă în vechea formă a actului normativ, limitele speciale ale amenzii contravenționale erau cuprinse între 1.000 de lei și 3.000 de lei, de acum înainte, polițiștii pot aplica amenzi contravenționale cuprinse între 3.000 de lei și 12.000 de lei, în cazul constatării următoarelor fapte:

– nerespectarea obligației deținătorilor de animale de a asigura acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire, atenție și asistență medicală;

-folosirea de animale pentru expoziţii, spectacole, publicitate, realizare de filme şi în scopuri asemănătoare, dacă aceste activităţi le provoacă suferinţe fizice şi psihice, afecţiuni sau răniri;

-abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului;

-administrarea de substanţe destinate stimulării capacităţilor fizice ale animalelor, în timpul competiţiilor sportive, sub forma dopajului;

-folosirea de mijloace de dresaj, care să provoace traume psihice sau fizice, precum și metode care prejudiciază sănătatea ori bunăstarea animalului.

Poliția Română recomandă deținătorilor de animale respectarea normelor privitoare la bunăstarea și protecția animalelor, pentru a nu fi sub incidența noilor prevederi legale, care intră în vigoare astăzi, 19 mai 2022.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222