Connect with us

Actualitate

Oftalmolog de vacanţă

Published

on

Veşti bune pentru turiştii care vizitează staţiunea balneară Techirghiol. Aflaţi în vacanţă pe litoral, aceştia vor avea la dispoziţie un cabinet performant de oftalmologie, unde pot beneficia de consultaţii gratuite, se pot trata de diferite afecţiuni şi, totodată, îşi pot achiziţiona şi ochelari de vedere.

Dacă vă aflaţi în concediu pe litoral, la Techirghiol mai exact, şi aveţi probleme cu vederea, nu ezitaţi să daţi o fugă la Mrini Eye Boutique, cel mai nou cabinet de oftalmologie inaugurat la malul mării.

“Ne aflăm aici datorită faptului că, în mare parte, copilăria mi-am petrecut-o în acest oraş minunat, drept urmare, acest proiect îl dedic copilăriei mele.”, declară FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

În urma consultaţiilor, oftalmologul de vacanţă va avea grijă să vă dea un diagnostic clar şi concis. Staţiunea balneară Techirghiol nu a fost deloc întâmplător aleasă pentru deschidererea unui nou punct de lucru pe litoralul românesc.

“De obicei, pacienţii care ajung aici au probleme reumatismale. Aceste probleme merg mereu cu probleme secundare la nivelul ochiului, astfel încât sunt anumite etape din viaţa pacienţilor când au un disconfort ocular sau o durere. M-am gândit să fiu prezentă aici în calitate de oftalmolog de vacanţă, să zic aşa, pentru ca atunci când turiştii din această staţiune vor avea nevoie, să poată fi trataţi rapid, în regim de urgenţă, iar apoi să se întoarcă liniştiţi acasă.”, declară FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

Mrini Eye Boutique a fost inaugurat în scop turistic, însă este destinat, în egală măsură, şi localnicilor din Techirghiol.

“Vom fi o întreagă echipă de medici aici, încercând să acoperim aproape zilnic orele de consultaţie, iar consultaţiile sunt efectuate de medici specialişti, consultaţiile sunt gratuite, iar pentru tratamente, pentru partea de urgenţe, preţurile sunt foarte mici, accesibile, aşadar să nu se sperie nici localnicii, nici turiştii!”, declară FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog   

De altfel, primii pacienţi care au beneficiat de un consult oftalmologic au fost oaspeţi de seamă, ce au participat la inaugurarea noului cabinet: manager-ul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol şi primarul oraşului Techirghiol.

“Sunt foarte bucuros că cineva a avut curajul să ajungă şi în Techirghiol, să deschidă un astfel de loc unde turiştii şi localnicii să aibă unde să îşi verifice ochelarii şi văzul, mă bucur foarte mult. Le doresc succes, iar din partea noastră o să aibă parte de o promovare susţinută, mai ales că sunt primii care au avut curajul să facă o astfel de investiţie la noi în oraş.”, declară IULIAN SOCEANU, primarul oraşului Techirghiol

Mrini Eye Boutique stă la dispoziţia turiştilor şi localnicilor, în Techirghiol, pe bulevardul Victor Climescu, nr. 8A.

Actualitate

„Constanța citește”, în acest weekend în cadrul „Constanța Coffee Break”

Published

on

Vești bune pentru constănțenii pasionați de citit. În cadrul proiectului „Constanța Coffee Break”, Primăria Municipiului Constanța, alături de Editura Litera lansează festivalul „Constanța citește”. Unde? În Parcul Arheologic, acolo unde în ultimele trei weekenduri s-a desfășurat „Constanța Coffee Break” și tot acolo unde spațiul este unul perfect pentru relaxare, meditație și încărcare a bateriilor. Așadar începând de astăzi până la începutul lunii septembrie 400 de cărți, reprezentând o selecție de bestselleruri, enciclopedii și cărți practice pentru copii, adolescenți și adulți, vor fi la dispoziția devoratorilor de carte.

Zona de lectură va fi amenajată cu 20 de șezlonguri și 40 suporturi mobile de etalare și prezentare a cărților. Mai mult, cel mai cunoscut brand de produse sportive va pune la dispoziția celor prezenți numeroase fotolii, numai bune pentru relaxare totală. Festivalul va debuta sâmbătă la ora 19:00 cu un concert susținut de Orchestra „Concertino“, coordonată de prof. Livia Tița Bibu. Elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria“ Constanța vor crea atmosfera perfectă pentru o seară de lectură. Constănțenii vor avea parte apoi de un recital de poezie – „Poezia muzicii și muzicalitatea poeziei“ susținut de Mirabela Moroșanu și Daniela Cojan.

Duminică, tot de la ora 19:00, va fi pusă în scenă piesa de teatru „Plata Birului“, iar săptămână de săptămână suprizele vor continua să apară. Așadar, spor la citit în acest weekend la Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Zile de foc la malul mării

Published

on

Codul galben de caniculă și disconfort termic emis de meteorologi este valabil până pe 01 august. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în intervalul menționat, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, iar noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade. Valul de căldură va persista și la începutul săptămânii viitoare, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat

Pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă vă recomandăm să evitați expunerea prelungită la soare, în special, în intervalul orar 11:00 – 18:00, iar în cazul deplasărilor este indicată folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) și purtarea hainelor largi, deschise la culoare. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat (magazine, spații publice); Consumați 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe; Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii; Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală; Nu lăsați copiii singuri în mașină; Persoanele care suferă de diferite afecțiuni își vor continua tratamentul, conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să se consulte medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.

Continue Reading

Actualitate

„Mesajul meu antidrog”, caravană antidrog în școlile din județ

Published

on

Elevii din școlile și liceele din județul Constanța vor avea posibilitatea în luna septembrie să se afirme la concursul de grafică și pictură intitulat „Mesajul meu antidrog”. Lucrările cele mai reușite vor face parte din expoziția care va fi găzduită în cadrul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Tot centrul Burada va difuza concomitent cu expoziția, filme cu tematică antidrog care vor conține mărturii ale foștilor consumatori de droguri dar și cazuri prezentate de specialiști precum medici psihiatri, psihologi, medici din unitatea de primiri urgențe.

De asemenea, după eveniment „Caravana antidrog”, se va deplasa nu doar prin județul Constanța, dar și prin alte județe ale țării, devenind astfel un eveniment național care să vină în sprijinul Agenției Naționale Antidrog, în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, reprezentată prin Centrul Regional Constanța și are ca scop reducerea cererii de droguri atât la nivel național cât și în comunitățile locale.

Continue Reading

Actualitate

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioadele cu temperaturi ridicate

Published

on

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

Achiziţionarea şi depozitarea alimentelor

Astfel, consumatorilor li se recomandă:

– Să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care au fost obţinute în unităţi autorizate/înregistrate aflate sub supravegherea medicilor veterinari oficiali/inspectorilor oficiali din cadrul ANSVSA, sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă;

– Să nu cumpere produse alimentare expuse la vânzare în locuri şi condiţii necorespunzătoare (pe stradă, din portbagajul maşinilor etc.) cu atât mai mult în cazul alimentelor uşor perisabile – carne, peşte, ouă, lapte şi produse lactate;

– Să aleagă alimentele cu atenţie, ţinând cont de aspect, miros, termen de valabilitate);

– Să ia în considerare temperatura la care trebuie păstrate alimentele ce necesită păstrare la rece;

– Să verifice prospeţimea în momentul achiziţionării – să nu cumpere alimentele cu miros neplăcut sau având culoarea, consistenţa modificată sau care prezintă mucegai pe suprafaţă;

– Să nu cumpere produse care poartă indicaţiile “păstraţi la frigider”, “păstraţi la rece” sau “păstraţi în congelator” şi care nu au fost depozitate în condiţii de refrigerare sau congelare.

– Să ambaleze separat alimentele care urmează a fi depozitate în frigider şi să le menţină în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj;

– Să păstreze alimentele gătite în recipiente acoperite;

– Produsele care au fost decongelate să nu se recongeleze, pentru a fi preparate sau consumate ulterior;

– Să îndepărteze alimentele alterate, care sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente;

– Să spele bine fructele şi legumele înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.

Controale pentru respectarea normelor sanitare veterinare şi siguranţa alimentelor

Inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguraţa Alimentelor judeţene vor verifica în special următoarele:

– expunerea la vânzare a produselor alimentare şi în special a produselor de origine animală care trebuie să se realizeze în locuri sau spaţii care asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzătoare;

– condiţiile de manipulare, depozitare şi transport al produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi, în mod special, a produselor perisabile (carne proaspătă, carne tocată şi carne preparată, produse din carne,peşte, ouă, lapte şi produse din lapte). Transportul produselor de origine animală trebuie să se realizeze numai cu mijloace de transport autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, dotate cu sisteme de înregistrare şi monitorizare a temperaturii;

– condiţiile de recepţionare, manipulare, depozitare şi procesare a produselor de origine animală în unităţi care se adresează categoriilor vulnerabile ale populaţiei (spitale, grădiniţe, creşe, cămine de bătrâni, centre sociale de plasament) şi care se adresează unui număr mare de consumatori (cantine, restaurante, catering, tabere pentru copii);

– depozitarea ambalajelor destinate produselor alimentare şi în special a recipientelor în care se livrează/serveşte mâncarea gătită către consumatorii finali;

– eliminarea subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman din unităţile din sectorul alimentar şi în special din unităţile de alimentaţie publică;

– asigurarea temperaturilor adecvate pentru menţinerea lanţului frigorific în timpul producţiei, depozitării, transportului şi expunerii la comercializare;

– măsurile privind reţinerea oficială, denaturarea şi distrugerea produselor de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării;

– interzicerea comercializării şi punerii în consum a cărnurilor care nu sunt inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar.

Serviciile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au obligaţia monitorizării permanente a tuturor cazurilor şi situaţiilor în care există riscul apariţiei sau au fost declanşate focare de toxiinfecţii alimentare sau intoxicaţii datorate consumului de alimente.

Consumatorii pot sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor, apelând gratuit, din orice reţea de telefonie, numărul de telefon al Call Center-ului ANSVSA: 0800 826 787.

sursa foto: ANSVSA

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222