Connect with us

Sanatate

OCH lansează Centrul de Excelență dedicat cancerului de sân, la Constanța

Published

on

Centru de excelență dedicat cancerului de sân, inaugurat la Constanța. De acum, pacienții care suferă de această boală necruțătoare, dar și cei care vor să prevină un asemenea diagnostic au la dispoziție servicii medicale de top și cele mai performante echipamente medicale. Ovidius Clinical Hospital a creat astfel un nou concept medical, unde sunt implementate protocoalele europene pentru fiecare etapă din procesul de diagnostic și tratament al cancerului de sân.

Cancerul de sân diagnosticat la timp și tratat corespunzător poate fi vindecat. Pornind de la această premiză, constănțenii vor avea la dispoziție servicii medicale de top, echipamente de ultimă generație și o echipă multidisciplinară de excepție. Cu alte cuvinte, toate elementele necesare prevenției, diagnosticării precoce și tratamentului complet al cancerului de sân. Toate într-un singur loc.

“Noi astăzi lansăm acest centru care abordează pacientul integrat, de la diagnosticarea precoce, de la evaluarea riscurilor cu ajutorul algoritmului de prevenție personalizată, avem apoi toată facilitatea de diagnostic precoce și aici vorbim de mamografia cu tomosinteză, RMN, ecografie și ulterior, tratamentul atât chirurgical, cât și oncologic medical pentru pacient.”, declară dr. BOGDAN PANĂ, șef de lucrări UMF ”Carol Davila” București   

Centrul de excelență dispune, la ora actuală, de cel mai performant mamograf cu tomosinteză din Dobrogea.

“Doza de iradiere este minimă și este dotat și cu tomosinteză, care ne ajută în situațiile în care situațiile în care structura sânului este mai densă. În această situație, avem tot lanțul necesar diagnosticului cât mai precoce al cancerului de sân la orice vârstă și la orice femeie, indiferent de antecedentele familiale și personale ale acesteia.”, declară dr. CARMEN CIUFU, medic specialist Imagistică și Radiologie

Centrul de excelență dedicat cancerului de sân este, de altfel, singurul loc din regiune unde se poate trata cancerul de sân minim invaziv, cu ajutorul Sentimag, o tehnologie de ultimă generație.

“Acest aparat de aici din Constanța este primul de acest fel din România. Este foarte popular în Europa, iar specialiștii europeni în domeniu recomandă utilizarea lui. Avem, la ora actuală, 215 astfel de aparate în toată Europa, astfel că ne bucurăm că România s-a alăturat tuturor celorlalți utilizatori.”, declară  RADOSLAW SYCHOWSKI, International Market Manager EMEA Oncology

Un alt atribut de seamă în constituie echipa de specialiști oncologi de top din Constanța, dar și din New York, o premieră pentru orașul nostru.

“Avem un parteneriat cu dr. Doru Paul, oncolog român stabilit la New York și avem o platformă de consult, de second opinion direct cu specialiștii din New York.”, declară dr. BOGDAN PANĂ, șef de lucrări UMF ”Carol Davila” București

Prevenția trebuie să facă parte din stilul de viață al fiecărei femei! Cancerul de sân este, la ora actuală, una dintre cele mai răspândite boli, însă este vital să fie descoperit în faza incipientă, pentru că atunci există șanse reale de a fi tratat și vindecat.

Actualitate

AUR pentru SCJU Constanța

Published

on

Secția Clinică Neurologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”  Constanța a primit, din partea Organizației Europene de Stroke (AVC), premiul Angels, categoria „AUR”, pentru rezultatele obținute în tratamentul pacienților cu atac vascular cerebral (AVC).

,,De la sfârșitul anului 2018, de când derulăm programul de tromboliză și până în prezent, am efectuat aproape 200 de trombolize.  În majoritatea cazurilor evoluția a fost favorabilă iar pacienții noștri au acum o viață aproape de normalitate și asta datorită implicării întregii echipe din secția de Neurologie  dar și a colegilor din zona de Urgență și de la Radiologie. Distincția primită este defapt o recunoaștere a muncii de echipă, o dovadă a faptului că împreună putem  face mult bine!, a declarat conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic șef secție Neurologie.

Doar 11 unități medicale din țara noastră au fost premiate de către Organizația Europeană de Stroke în acest an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța fiind una dintre ele. Participarea la astfel de acțiuni le oferă medicilor posibilitatea de a identifica cele mai bune practici și de a împărtăși cunoștințe care îi vor ajuta să implementeze cele mai bune și noi  tratamente în domeniu.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța susține inovația și ia în permanență toate măsurile astfel încât unitatea medicală să fie pregătită non stop să acorde asistenţă în cazurile de atac vascular cerebral și să aducă la cele mai înalte standarde tratamentul necesar acestei categorii de pacienți.

 

Continue Reading

Sanatate

Ziua Internațională a medicului de familie – 19 mai

Published

on

Ziua Internațională a medicului de familie reprezintă prilejul de a sublinia, încă o dată, importanța medicinei primare și a prevenției.
Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare și tratament.
Rolul esențial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanță majoră în promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos.
Ministerul Sănătății apreciază activitatea medicilor de familie și cunoaște nevoile, dar și responsabilitățile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente.
Tot în acest an, medicii de familie au fost implicați în testarea gratiută a persoanelor pentru COVID-19. În conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie.
Conducerea Ministerului Sănătății urmărește un parteneriat solid cu medicii de familie și, în această zi festivă, transmite salutul și respectul pentru acești profesioniști!

Continue Reading

Sanatate

12 mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical

Published

on

Ziua de 12 mai este dedicată asistenților medicali, prilej pentru a le mulțumi și a ne exprima respectul față de contribuția acestora față de societate.
România are nevoie de asistenți medicali profesioniști, bine pregătiți și aproape de pacienți. Rolul asistentului medical în echipa medicală și în asigurarea tratamentului și monitorizarii pacienţilor este unul esențial. Mai mult, asistentul medical este alături de pacient și în procesul de consiliere și informare a acestuia.
În ultimii ani, asistenții medicali s-au aflat în centrul răspunsului la pandemie și au contribuit major la îngrijirile efectuate. De asemenea, s-a demonstrat, încă o dată, rolul vital al asistenților medicali în creșterea calitatii serviciilor de sănătate.
Ministrul Sănătății, prof. univ.dr. Alexandru Rafila a subliniat importanța unei realizării unei strategii de resurse umane în sănătate prin care se poate rezolva situația personalului din diferite sectoare ale asistentei medicale. Ministerul Sănătății are în vedere dezvoltarea de noi măsuri și programe pentru asigurarea condițiilor necesare în vederea exercitării profesiei de asistent la standarde ridicate , prin asigurarea confortului profesional.
Exprimăm un omagiu față de sacrificiul lucrătorilor din Sănătate căzuți la datorie în lupta împotriva pandemiei COVID-19.
Și-au făcut datoria cu prețul propriei vieți, ca adevărați eroi.
Gândul și recunoștința tuturor se îndreaptă către ei și familiile lăsate în urmă.

Continue Reading

Sanatate

153 de persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Published

on

Numărul de persoane internate cu COVID-19 este de 930, a informat Ministerul Sănătăţii. În secţiile ATI sunt trataţi 153 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, cu patru mai puţini decât în ziua precedentă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, dintre cei 153 pacienţi internaţi la ATI, 139 sunt nevaccinaţi anti-COVID.

Din totalul pacienţilor internaţi, 67 sunt minori, toţi internaţi în secţii, cu doi mai puţin decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222