Connect with us

Actualitate

O vară de foc pentru salvatorii constănțeni

Published

on

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” se pregătesc pentru o vară de foc atât din prisma pandemiei de coronavirus, dar și a sezonul estival început mult mai târziu decât de obicei.

La nivelul conducerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a luat decizia suplimentării personalului salvatorilor care deservesc stațiunile de la malul mării, prin detașarea de pompieri, 1.000 mai precis, pe toată durata sezonului estival, care vor veni cu ambarcațiuni, ambulanțe și motociclete SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate și așa mai departe.

De asemenea, pentru a asigura intervenții cât mai rapide, au fost înființate 24 puncte de lucru temporare, pentru stingerea incendiilor în localitățile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Valea Dacilor și Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, dar și în stațiunile Mamaia, Techirghiol, Costinești, Vama Veche și Eforie Nord, în fiecare punct fiind alocată o autospecială de stingere cu apă și spumă.

 

De asemenea, au fost realizate opt puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanțe, șenilate și motociclete SMURD, pe plajele din Corbu, Mamaia Nord, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn – Venus și Vama Veche.

 

În porturile turistice au fost înființate și puncte de salvare acvatică, unde sunt acostate ambarcațiuni cu care să se intervină cât mai repede, la solicitările de înec. Astfel, au fost realizate cinci puncte, în porturile Tomis, Belona, Mangalia, Lacul Siutghiol și Lacul Techirghiol.

Actualitate

O nouă misiune NATO pentru militarii din Forțele Navale

Published

on

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se va integra în Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care va opera în Marea Neagră, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie. Nava militară românească a plecat miercuri, 28 octombrie, din portul militar Constanța și urmează să participe la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței.

Gruparea navală NATO din care face parte dragorul „Lupu Dinescu” este condusă de nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia) și mai are în compunere vânătoarele de mine „Alghero” (Italia), „Duero” și „Orion” (Spania). Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea gradului de interoperabilitate între forțele navale participante, în domeniul luptei contra minelor marine. Navele au planificate escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Kherson (Ucraina), dar vor participa și la exercițiul multinațional MCM „Poseidon 20”, organizat de partenerii bulgari.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are la bord un echipaj format din 72 de militari.

 

Continue Reading

Actualitate

Avantajele și vulnerabilitățile tehnologiei 5G

Published

on

Navy League of the United States – Consiliul România, împreună cu președintele regiunii Europa al US Navy League, Teodor Patrichi, organizează vineri, 30 octombrie 2020, evenimentul „5G – Avantaje și Vulnerabilități”. Evenimentul se va desfășura în curtea hotelului Picadilly, din Mamaia, începând cu ora 10:00.

,,Cea de-a cincea generație de comunicații celulare fără fir, 5G, continuă să se dezvolte în 2020 cu peste 105 rețele desfășurate în întreaga lume. Asigurarea rezilienței rețelelor 5G este esențială pentru societatea noastră, deoarece această tehnologie nu va avea doar un impact asupra comunicațiilor digitale, ci și asupra sectoarelor critice precum energia, transportul, serviciile bancare și sănătatea, precum și asupra sistemelor de control industrial. Rețelele 5G vor transporta informații sensibile și vor sprijini sistemele de siguranță care vor ajunge să se bazeze pe ele.

Actorii de pe piață sunt în mare parte responsabili pentru implementarea sigură a 5G. Munca colectivă și implementarea coordonată a măsurilor adecvate sunt fundamentale pentru a se asigura că întreprinderile și cetățenii din UE pot utiliza pe deplin toate avantajele noii tehnologii într-un mod sigur.

Atunci când rețelele 5G sunt cuplate cu software nou, cum ar fi serviciile de inteligență artificială și hardware nou, cum ar fi roboți și drone, posibilitățile pentru generarea de venituri noi se vor extinde și mai mult. Serviciile 5G vor spori o varietate de cazuri de utilizare a orașelor inteligente, inclusiv educație, asistență medicală și energie.”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Teodor Patrichi, președintele regiunii Europa al US Navy League.

Conferința 5G acoperă, în cadrul celor două sesiuni, rolul în creștere al comunicațiilor fără fir, impactul 5G și modul în care va evolua în următorul deceniu.

 

Continue Reading

Actualitate

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța atenționează

Published

on

Din cauza condițiilor de ceață din cursul dimineții, accesul pe rampele din complexul de sporturi extreme Gravity Park, administrat de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, este interzis. Măsura va fi valabilă până când condițiile vor permite desfășurarea sporturilor extreme în interiorul complexului.

Precizăm că, potrivit regulamentului de funcționare al Gravity Park, accesul sportivilor pe rampele umede nu este permis. RAEDPP Constanța mulțumește constănțenilor pentru înțelegere.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta