Connect with us

Actualitate

O şansă pentru o viaţă normală! Mai mulţi localnici din Saraiu au beneficiat de operaţii gratuite de cataractă din partea Mrini Eye Hospital

Published

on

Lacrimi de bucurie pentru că vede din nou lumina zilei. Este povestea emoţionantă a unui pensionar din comuna constănţeană Saraiu, care după aproape două decenii de „întuneric” şi-a recăpătat complet vederea.

“Văd! Da, chiar văd! Acolo sunt… una, două, trei, patru, cinci persoane. Şi le disting bine.!”, exclamă bărbatul operat

Asemeni acestui pacient sunt şi alţi localnici din localitatea Saraiu, care au beneficiat, gratuit, de operaţii de cataractă, dar şi de alte intervenţii chirurgicale, oferite de cel mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea – Mrini Eye Hospital.

“Dânsul de-abia percepea lumina. Dacă o să vă vadă, e clar că un alt beneficiu va fi şi cel vizual.”, declară FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

Acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul mai multor săptămâni. Întâi de toate, pacienţii au fost investigaţi de către specialiştii Mrini Eye Hospital, care au stabilit diagnosticul fiecărui pacient. Apoi, fiecare intervenţie a decurs cu succes, astfel că rezultatele au fost pe măsură.

“Beneficiile post-operatorii au fost la unii pacienţi de 100%, după prima zi de la operaţie, iar la unii pacienţi de 50-60%, oricum un mare beneficiu faţă de cum erau înainte. Dacă înainte abia numărau degetele sau zăreau lumina, acum să vadă 50-60% din cât vede un om normal, considerăm că este un mare beneficiu.”, completează FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

De altfel, colaborarea dintre Mrini Eye Hospital şi Primăria Saraiu a devenit practic o tradiţie ce va fi conturată şi cu alte acţiuni umanitare.

“Iată că Dumnezeu a hărăzit să trăim această zi minunată în care am putut vedea bucuria imensă a cetăţenilor care au suportat această intervenţie de cataractă, gratuită. Acum conştientizăm cât de important este acest proiect social care vine în sprijinul acestor cetăţeni din familia Saraiu.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

“Noi le mulţumim din suflet doamnei doctor şi doamnei primar pentru tot ce au făcut pentru noi.”, exclamă pacienţii 

Emoţionant a fost şi îndemnul echipei medicale pentru toţi pacienţii care vor avea, de acum, şansa unei vieţi mai bune.

“Vreau să aveţi o viaţă normală până săptămâna viitoare când ne revedem. Viaţă normală înseamnă că puteţi citi, vă uitaţi la TV, sunteţi veseli şi ne vom vedea sănătoşi data viitoare.”, încheie FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

Actualitate

Clienţii City Insurance, societate aflată în insolvenţă, sunt protejaţi

Published

on

Deținătorii unei polițe de asigurare emisă de Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A sunt protejați prin lege, în urma retragerii autorizației de funcționare și constatarea stării de insolvență a acestei societății.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va prelua evidențele complete ale dosarelor de daună, precum și evidențele tehnico-operative și contabile aferente acestora, în termen de 30 de zile de la data retragerii autorizației de funcționare a societății. Imediat după preluarea acestora, FGA va publica listele potențialilor creditori de asigurare și va face plățile în conformitate cu prevederile legale. Cei care aleg să denunțe polița deja emisă, o pot face după care se pot asigura la o altă companie autorizată.

 

Continue Reading

Actualitate

Un comandant român premiat de IMO

Published

on

International Maritime Organization a decernat premiile Bravery at Sea. Anul acesta, 23 de state membre și 4 organizații partenere IMO au făcut 37 de nominalizări pentru cele 3 secţiuni de premiere:
  • Premiul anual Exceptional Bravery at Sea;
  • Certificat of commendation (Certificat de elogiere/recunoaștere);
  • Letter of commendation (Scrisoare de elogiere/recunoaștere).
În premieră, România a nominalizat trei comandanți români care, împreună cu echipajele lor, au salvat (în 2020) pe mare 27 de vieți: cdt Bogdan Rusu, cdt Florin Negrău și cdt Constantin Dinu.
Dintre cei 3 nominalizați, cdt. Bogdan Rusu a primit premiul ,,Letter of commendation”. Este prima formă de recunoaștere, din istoria premiilor IMO, a contribuției unui navigator român la salvarea vieții pe mare.

Continue Reading

Actualitate

Este nevoie de sânge! Vino și tu să donezi!

Published

on

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) din Constanța roagă persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă, 25 septembrie, în intervalul 8:30-13:00.

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile medicilor nu își ating obiectivul.

Continue Reading

Actualitate

Misiune încheiată cu succes

Published

on

Misiune încheiată cu succes. Fregata „Regina Maria” a încheiat participarea la Operația NATO „Sea Guardian”, în Marea Mediterană, și se îndreaptă spre portul Constanța, unde va acosta în acest weekend. Bilanțul celor trei săptămâni în care fregata românească a deținut conducerea grupării navale NATO conține un spectru complex de misiuni executate, peste 800 de interogări și verificări ale navelor participante la traficul din Mediterană, aproximativ 5.500 de mile marine parcurse și două escale, în porturi din Italia și Malta.

Fregata „Regina Maria” și nava de patrulare croată HRV „Vukovar” au desfășurat misiuni care au contribuit la cunoașterea traficului maritim din bazinul mediteranean, la susținerea libertății de navigație și la consolidarea securității pe flancul sudic al Europei.

Operația „Sea Guardian” s-a desfășurat în cele trei medii, naval, submarin și aerian. Gruparea navală a fost susținută de un submarin spaniol de unul german, precum și de avioane de patrulare maritimă și aeronave de avertizare timpurie ale forțelor armate ale Italiei, Greciei și Turciei. Elicopterul IAR Puma Naval, ambarcat la bordul fregatei „Regina Maria”, a contribuit, alături de celelalte aeronave militare și submarine, la detecția și identificarea timpurie a navelor cu caracter suspect și a mărit capabilitățile grupării, asigurând o capacitate de reacție sporită.

Prin intermediul marinarilor militari români și croați, mesajul NATO a fost transmis către traficul naval de mici dimensiuni, în timpul misiunilor de inspecție și control executate.

În plus, în timpul celor două escale din porturile Augusta (Italia) și Valletta (Malta), fregata „Regina Maria” a fost un ambasador al NATO și al României, prin misiunile de diplomație navală desfășurate. Vizitele oficialilor militari români la autoritățile militare și civile din Italia și din Malta au contribuit la promovarea imaginii Forțelor Navale Române, în plan internațional.

Fregata „Regina Maria” a încheiat cea de-a cincea participare a Forțelor Navale Române la Operația NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană, dovedind că Armata României contribuie activ la promovarea valorilor democratice ale Alianței Nord-Atlantice, atât prin asigurarea securității și stabilității la granițele maritime europene, cât și prin intermediul diplomației navale.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222