Connect with us

Actualitate

O şansă pentru o viaţă normală! Mai mulţi localnici din Saraiu au beneficiat de operaţii gratuite de cataractă din partea Mrini Eye Hospital

Published

on

Lacrimi de bucurie pentru că vede din nou lumina zilei. Este povestea emoţionantă a unui pensionar din comuna constănţeană Saraiu, care după aproape două decenii de „întuneric” şi-a recăpătat complet vederea.

“Văd! Da, chiar văd! Acolo sunt… una, două, trei, patru, cinci persoane. Şi le disting bine.!”, exclamă bărbatul operat

Asemeni acestui pacient sunt şi alţi localnici din localitatea Saraiu, care au beneficiat, gratuit, de operaţii de cataractă, dar şi de alte intervenţii chirurgicale, oferite de cel mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea – Mrini Eye Hospital.

“Dânsul de-abia percepea lumina. Dacă o să vă vadă, e clar că un alt beneficiu va fi şi cel vizual.”, declară FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

Acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul mai multor săptămâni. Întâi de toate, pacienţii au fost investigaţi de către specialiştii Mrini Eye Hospital, care au stabilit diagnosticul fiecărui pacient. Apoi, fiecare intervenţie a decurs cu succes, astfel că rezultatele au fost pe măsură.

“Beneficiile post-operatorii au fost la unii pacienţi de 100%, după prima zi de la operaţie, iar la unii pacienţi de 50-60%, oricum un mare beneficiu faţă de cum erau înainte. Dacă înainte abia numărau degetele sau zăreau lumina, acum să vadă 50-60% din cât vede un om normal, considerăm că este un mare beneficiu.”, completează FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

De altfel, colaborarea dintre Mrini Eye Hospital şi Primăria Saraiu a devenit practic o tradiţie ce va fi conturată şi cu alte acţiuni umanitare.

“Iată că Dumnezeu a hărăzit să trăim această zi minunată în care am putut vedea bucuria imensă a cetăţenilor care au suportat această intervenţie de cataractă, gratuită. Acum conştientizăm cât de important este acest proiect social care vine în sprijinul acestor cetăţeni din familia Saraiu.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

“Noi le mulţumim din suflet doamnei doctor şi doamnei primar pentru tot ce au făcut pentru noi.”, exclamă pacienţii 

Emoţionant a fost şi îndemnul echipei medicale pentru toţi pacienţii care vor avea, de acum, şansa unei vieţi mai bune.

“Vreau să aveţi o viaţă normală până săptămâna viitoare când ne revedem. Viaţă normală înseamnă că puteţi citi, vă uitaţi la TV, sunteţi veseli şi ne vom vedea sănătoşi data viitoare.”, încheie FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

Actualitate

Vești bune pentru HORECA

Published

on

Ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța  de vineri a adus o serie de noutăți în ceea ce privește județul și municipiul reședință de județ. În urma votului 64 localități au fost încadrate în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, iar 5 în limita de incidență mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. De asemenea, localitatea Dumbrăveni a fost încadrată în limita de incidență mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

Vestea bună în ceea ce privește sectorul Horeca din partea Prefecturii Constanța face referire la capacitatea  de funcționare de 50% a restaurantelor, la interior, ca urmare a constatării scăderii a incidenței în municipiul Constanța. Astfel reprezentanții CJSU menționează următoarele:

„Municipiul Constanța este încadrat în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori. Asta înseamnă că, începând de astăzi, restaurantele vor putea funcționa și la interior, la o capacitate de maximum 50%. Aceeași capacitate maximă se va aplica și în cazul sălilor de spectacole sau a cinematografelor. Totodată, va fi permisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, dar cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție”, se menționează în comunicat.

Continue Reading

Actualitate

Constanța: 37 noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore

Published

on

În județul Constanța s-au înregistrat în ultimele 24 de ore conform raportării transmise de către Grupul de Comunicare Strategică 37 noi cazuri de COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 13 persoane de pe teritoriul județului nostru au fost reconfirmate pozitiv. Totalul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei la care a ajuns Constanța acum este de 42.451. Conform Direcției de Sănătate Publică Constanța incidența înregistrată în data de 8 mai  pentru județul nostru este de 0.94 per 1.000 de locuitori, fiind în scădere, iar incidența pentru municipiu a ajuns la pragul de 1.20, fiind pe un trend descendent. Direcția de Sănătate Publică Constanța a mai anunțat faptul că la nivelul municipiului Constanța 373 cazuri de persoane infectate mai sunt active.

Totodată, Prefectura Constanța menționează faptul că în acest moment, în județ sunt 151 persoane internate, în timp ce 1.996 se află în carantină la domiciliu în acest moment, iar 428 persoane sunt izolate la domiciliu. Până în prezent, peste 1.196 persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În ceea ce privește numărul de teste efectuate menționăm faptul că în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele ore, în județul Constanța au fost realizate 127 de teste antigen rapide și 694 teste RT-PCR.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.065.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 1.011.694 pacienți au fost declarați vindecați.  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.305 cazuri noi de persoane infectate.

Continue Reading

Actualitate

9 Mai, zi cu triplă semnificație

Published

on

Marinarii militari vor marca ziua de 9 Mai, zi cu triplă semnificație pentru poporul român – Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene, printr-o serie de ceremonii militare, care se vor desfășura duminică, 9 mai, la monumentele reprezentative din garnizoanele Forțelor Navale.

La Constanța, marinarii militari vor participa, la ora 13.00, alături de autoritățile locale și de cadre militare din Ministerul Afacerilor Interne, la ceremonia care se va desfășura la Monumentul Eroilor din Războiul de Independență, situat pe esplanada Casei de Cultură. În garnizoana Tulcea, începând cu ora 10.00, militarii vor depune jerbe de flori la Monumentul Independenței din municipiu. La Brăila, ceremoniile dedicate zilei de 9 Mai se vor desfășura la Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului, la ora 10.00.

Cu același prilej, infanteriștii marini vor participa la ceremoniile militare desfășurate, începând cu ora 09.00, la Monumentul Eroilor din Babadag.

Continue Reading

Actualitate

Restricții de trafic de Ziua Europei, la Constanța

Published

on

În fiecare an, în 9 mai se sărbătorește Ziua Europei. De asemenea, tot 9 mai marchează și Ziua Independenței României și  Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial.

Cu acest prilej, duminică, de la ora 13:00, în Parcul „Regina Maria” se vor desfășura mai multe manifestări cu caracter militar și religios, dar și o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Războiul de Independență, urmată de o paradă militară.

Pentru siguranța participanților la aceste manifestări municipalitatea anunță mai multe măsuri:

– începând cu data de 8 mai, de la ora 16:00, va fi interzisă oprirea/staționarea autovehiculelor pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între străzile Nicolae Iorga și I.L. Caragiale, în zona parcărilor în spic din fața arealului de desfășurare a evenimentelor;

– în data de 9 mai, între orele 11:45–14:30, va fi restricționat accesul autovehiculelor pe aleea Daliei.

De asemenea, duminică, 9 mai, pe durata desfășurării paradei militare, circulația autovehiculelor va fi restricționată pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în intervalul orar 13:45–14:00, pe tronsonul delimitat de strada Nicolae Iorga și  strada I.L. Caragiale, traficul rutier fiind deviat pe străzile adiacente.

Evenimentele vor avea loc cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Spațiul de desfășurare a evenimentului va fi delimitat de către organizatori astfel încât să se poate asigura respectarea normelor legale în vigoare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222