Connect with us

Actualitate

O nouă întâlnire a Asociației comunelor din România

Published

on

Reprezentanții primarilor comunelor din România, din toate județele țării,  s-au reunit pentru cea de-a 24-a sesiune a Adunării generale a Asociației Comunelor din România. S-au analizat probleme stringente cu care se confruntă comunele din România, iar președintele Asociației Comunelor din România, filiala Constanța Mariana Gâju a luat cuvântul în ceea ce privește asistența socială la nivel național, dar și local.

Președintele ACOR Constanța a mai transmis ministrului muncii, Raluca Turcan faptul că trebuie să existe o egalitate între lucrătorii din mediul de stat național și cel local, deoarece volumul de muncă este același pentru toate lumea, în acest sens și salariile ar trebui să fie la fel.

Mariana Gâju a mai punctat faptul că este necesară o înăsprire a legilor acordării ajutorului social, pentru a ajunge la o bună organizare la nivel național a acestui sistem de asistență socială.

Schimbând registrul, educația este de asemenea prioritară pentru ACOR, tocmai de aceea prim-vicepreședintele Asociației Comunelor din România, Mariana Gâju a atins și acest subiect extrem de sensibil.

Dacă elevii ar putea învăța în aceeași localitate în care au domiciliul, cheltuielile pentru transportul acestora s-ar diminua considerabil. În continuare există sute de elevi care parcurg kilometrii întregi pentru a ajunge la școală, iar cerința ACOR în privința acestui aspect ar fi preluarea cheltuielilor transportului elevilor în subordinea Ministerului Educației.

În cadrul Asociației Comunelor din România s-a mai făcut și o analiză a problemelor cu care se confruntă comunele din țară și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora.

Sursa foto: ziuadeconstanta.ro

Actualitate

Oasele moi, un adevărat inamic al corpului!

Published

on

Un procent din ce în ce mai mare al populației se confruntă cu boala oasele moi (denumire populară), adică demineralizarea oaselor. 

Demineralizarea osoasă sau osteomalacia este o afecțiune caracterizată prin pierderea densității osoase, în urma absorbției slabe a calciului, fosforului, vitaminei D. La copii, demineralizarea osoasă este cunoscută sub numele de rahitism, însă cele mai multe persoane afectate au vârsta peste 50 ani.

Cauzele demineralizării osoase

Demineralizarea osoasă are ca și cauză principală carența de vitamina D, responsabilă de absorbția calciului în oase și, implicit, de dezvoltarea și menținerea sistemului osos sănătos.

Deficitul de vitamina D în organism are mai multe cauze, pornind de la o dietă dezechilibrată, expunerea insuficientă la soare, mai ales în lunile de toamnă și iarnă, boala celiacă (intoleranța la gluten), pancreatita cronică.

Simptome

În faza incipientă, simptomele sunt de cele mai multe ori insesizabile, însă, pe măsură ce boala evoluează, apar durerile osoase, slăbiciunea musculată, fragilitatea osoasă, oboseala cronică. De asemenea, apare un disconfort în zona lombară și a șoldurilor. Mersul este afectat, iar riscul fracturilor devine foarte ridicat.

Cum ne păstrăm oasele sănătoase

Abordarea unui stil de viață sănătos care presupune mișcare și alimentație echilibrată, sunt elemente cheie în combaterea efectelor demineralizării osoase. De asemenea, susținerea organismului prin asigurarea de vitamine și minerale pentru a se regenera este necesară, de aceea Herbagetica îți aduce o întreagă gamă pentru refacere, prevenție și susținere a corpului în cazul demineralizării osoase.

 

Vitamina D3 3000UI 100% naturală Herbagetica are o formulă superioară care livrează suportul complet pentru sănătatea sistemului osos. Sursa naturală de obținere a Vitaminei D3, lanolina, asigură o absorbție ridicată a produsului în organism și o eficiență garantată.

Formula complexă Calciu + D3 + Vit K2 Herbagetica contribuie la denisitatea osoasî optimă și la sănătatea sistemului osteoarticular.  Proveniența naturală a Calciului Organic, obținut din alge marine calcaroase, și a celor două vitamine D3 și K2, asigură absorbția ridicată și eficacitatea terapeutică a produsului.

Super Complex Herbagetica, formula de vitamine și minerale din surse naturale, conferă o absorbție ridicată, fiind un excelent adjuvant în: întărirea sistemului osos, procese degenerative, asimilarea calciului.

Complexul Natural D3+K2+Ca+Mg Herbagetica are o formulă unică, avansată, dedicată pentru fortificarea sistemului osos prin absorbția ridicată de Calciu, atunci când expunerea la lumina solară directă este scăzută. Este un excelent adjuvant în afecțiuni ale sistemelor osteo-articular sau muscular: rahitism, osteoporoză, osteomalacie, decalcifiere, scăderea densității osoase, fracturi etc.

Alege și tu suplimentele 100% naturale Herbagetica, ajutorul de nădejde în cazul bolii demineralizării oaselor. Ai grijă de întreg organismul, începând rutina zilnică de sănătate chiar azi!

 

Continue Reading

Actualitate

Domeniul public, eliberat de vehicule abandonate

Published

on

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice acționează în permanență pentru eliberarea străzilor, trotuarelor și locurilor de parcare ocupate de aceste vehicule care strică imaginea orașului, multe dintre ele adevărate focare de infecție.

Săptămâna trecută, oamenii legii au desfășurat o nouă acțiune tematică de eliberare a domeniul public de domeniului public de vehicule abandonate. Astfel, din cele 28 de vehicule ce trebuiau ridicate de pe domeniul public în conformitate cu prevederile legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unității administrativ – teritoriale, 16 au fost ridicate. Dintre acestea, 10 abandonate și 6 fără stăpân.

Acestea au fost transportate în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța. De asemenea, s-au conformat somatiilor aplicate și au eliberat domeniul public un număr de 12 proprietari, fapt pentru care le mulțumim pentru spiritul civic.

Acțiuni similare se vor derula în mod constant și cu respectarea etapelor procedurale, conform normelor legale în vigoare. Eliberarea domeniului public de aceste vehicule care afectează imaginea orașului este de lungă durată și începe cu apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului. Polițiștii locali verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului sau comunicării somației privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ- teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

În cazul în care aveți cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public vă rugăm să apelați numerele de telefon: 0241.484205 și 0341.922-Dispecerat Direcția generală poliția locală sau puteți trimite sesizare pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Continue Reading

Actualitate

Centru civic, la Cumpăna

Published

on

Proiect de anvergură, în comuna constănțeană Cumpăna. În centrul localității, pe terenul de fotbal al Complexului Sportiv “Victoria”, au demarat lucrările celui mai modern centru civic din județul Constanța. Valoarea proiectului se ridică la peste două milioane de euro.

Amplasat pe o suprafață generoasă, de aproape 14.000 mp, centrul civic reprezintă una dintre cele mai semnificative investiții din acest an, în localitatea constănțeană.

“Peste 7.000 m vor fi spații verzi, frumos aliniate și aranjate între aleile pietonale care nu vor ocupa decât o suprafață de 4.000 mp. Pe aceste alei vor fi amenajate foișoare, locuri de joacă, loc pentru fitness, spații de servire a unui ceai, unde își pot petrece timpul liber atât copiii, tinerii, cât și adulții și persoanele vârstnice, de asemenea.”, declară MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

Proiectul va prinde contur pe terenul de sport din fața Complexului Sportiv “Victoria” Cumpăna, acolo unde se organiza an de an festivalul “Rodul Pământului”.

“Ne-am dorit foarte mult să avem o scenă fixă, pentru că întotdeauna închiriam scenele pentru diferitele evenimente pe care le realizăm în comuna noastră de-a lungul anului calendaristic, închiriere care este din ce în ce mai mare.”, completează MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna 

Conform graficului de execuție, noul centru civic ar putea fi inaugurat anul viitor, în luna septembrie, iar valoarea totală a investiției se ridică la 2.156.000 euro.

Continue Reading

Actualitate

Razii și amenzi pe drumurile constănțene

Published

on

Polițiștii rutieri din județul Constanța au depistat, săptămâna aceasta, mai multe nereguli în trafic.

Astfel, polițiștii din cadrul Secțiilor 3 și 5 de Poliție au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale. În urma activităților, polițiștii din cadrul Secției 5 au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 2.500 de lei, dintre care 10 privind circulația pe drumurile publice și una pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 3 au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1.300 de lei, dintre care două privind circulația pe drumurile publice și trei pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat un bărbat de 34 de ani care a condus un autoturism pe strada Castanilor din orașul Ovidiu, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Totodată, și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei ai Secției 3 Rurală Mangalia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, în urma activităților, polițiștii au apliat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 3.700 de lei.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222