Connect with us

Sport

O nouă confruntare la Constanța, HCDS versus Potaissa Turda

Published

on

Etapa a 26-a a Ligii Naţionale de handbal masculin va încheia sezonul regulat. Mâine seară de la ora 18.00, HC Dobrogea Sud va juca în Sala Sporturilor din Constanța împotriva echipei din Turda.

Echipa constănțeană va intra în play off de pe primul loc, fiind lider cu 61 de puncte, la o diferență de patru puncte de următoarea clasată, CSM București.

În etapa anterioară, formația ardeleană Potaissa Turda a învins-o pe Minaur Baia Mare, scor 34-29 (20-15) și este pe locul 4 în clasament.

 

Actualitate

CSM Constanța își propune să devină un club recunoscut la nivel național și internațional

Published

on

Primăria Municipiului Constanța a organizat o primă întâlnire de lucru în care oameni de sport din Constanța au discutat despre strategia și viitorul nou-înființatului Club Sportiv Municipal.

La reuniunea coordonată de viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, au participat Andrei Talpeș, președinte al Asociației Județene de Baschet, care a fost desemnat director general interimar al CSM Constanța, alături de sportivi de performanță din domeniul handbal, atletism, înot, rugby, reprezentanți ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Clubului Sportiv Farul Constanța și Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”.

Clubul Sportiv Municipal Constanța îşi propune, în primul rând, să promoveze politicile sociale şi programele de dezvoltare la nivel local pentru încurajarea şi sprijinirea diferitelor forme ale sportului.

„Ne dorim ca Municipiul Constanța să devină un centru al sportului, în primul rând pentru comunitatea locală, vrem să încurajăm oamenii să facă mișcare, să participe la evenimente sportive și vom căuta, de asemenea, să creăm cel mai bun climat și pentru performanță, în așa fel încât echipele sau sportivii care reprezintă orașul nostru să obțină cele mai bune rezultate în competițiile la care participă, fie ele naționale sau internaționale.”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța

Strategia CSM Constanța se va axa pe patru piloni:

  • dezvoltarea infrastructurii sportive la nivel local;
  • asigurarea unui cadru financiar stabil pentru toate secțiile clubului, care va include proiecte de finanțare europene și atragerea de sponsori din mediul privat;
  • promovarea sportului în comunitatea locală, cu accent pe rolul pe care îl are sportul în starea de sănătate;
  • performanța, cu criterii bine stabilite pentru fiecare secție.

„De-a lungul anilor, am implementat proiecte de succes pentru sportul constănțean. Prin constituirea Clubului Sportiv Municipal Constanța vrem să extindem modelul pentru mai multe discipline sportive. Constanța este un oraș care de-a lungul anilor a dat nenumărați campioni. Acum avem ocazia să contribuim la creșterea unor viitoare generații de campioni.”, a declarat Andrei Talpeș.

În perioada următoare va fi definitivat planul de organizare al clubului, care va include, printre altele, adoptarea unei organigrame administrative, cu specialiști consacrați, precum și o evaluare privind viitoarele secții din cadrul clubului. De asemenea, va fi întocmit un proiect de buget cu venituri şi cheltuieli care să satisfacă nevoile clubului în ceea ce priveşte o activitate continuă şi susţinută, precum și identificarea unor potențiali parteneri.

 

 

 

Continue Reading

Sport

Simona Halep a câştigat trofeul de la Melbourne

Published

on

Simona Halep a participat zilele acestea la turneul WTA de la Melbourne, o competiţie pregătitoare pentru primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

După un parcurs perfect în care şi-a demolat adversarele, printre care şi pe compatrioata noastră Gabriela Ruse, Simona a ajuns în marea finală, acolo unde avea să o întâlnească pe rusoaica Veronika Kudermetova.

Încurajată din tribune de un grup numeros de români, dar şi de fostul său antrenor Darren Cahill, Simona Halep a intrat pe teren încrezătoare şi nu a lăsat nimic la voia întâmplării.

Primul set a durat doar 35 de minute, timp în care Halep a făcut ceea ce ştie mai bine. Şi-a hărţuit adversara şi a învins-o cu 6-2. Parţialul al doilea nu a fost deloc diferit. Chiar dacă rusoaica a dat semne, la un moment dat, de revenire, Simona nu a scăpat-o din mână, s-a impus cu 6-3 şi a pus mâna pe trofeul de la Melbourne.

Inimile românilor s-au umplut de bucurie atunci când au văzut-o pe constănţeancă triumfătoare pe tărâm australian şi acest lucru s-a întâmplat doar pentru că adevăraţii suporteri ai Simonei ştiu prin câte chinuri a trecut aceasta anul trecut.

Este cel de-al 23-lea titlu cucerit de Simona în întreaga sa carieră şi totodată este primul după nu mai puţin de 15 luni.

Sursa foto: Digi24

Continue Reading

Actualitate

Baschetbalistele constănţene, pentru a doua oară, calificate în Final Four – Cupa României

Published

on

La 14 ani de la înființarea clubului, la trei ani distanță de la obținerea celei mai mari performanțe pentru baschetul feminin constănțean, fetele de la Academia Phoenix CSU Simona Halep s-au calificat în semifinalele Final Four – Cupa României.

Meciul care le-a asigurat calificarea în „careul de ași“ al competiției a avut loc chiar la Constanța, în Sala Sporturilor, și a fost câștigat de constănţence cu scorul de 86 la 59. De altfel, toate partidele disputate până acum de Phoenix CSU Simona Halep, în ediția din acest an a Cupei României, au fost victorii covârşitoare, fetele reușind să depășească două dintre formațiile de prestigiu ale baschetului feminin din țară, Universitatea Cluj și CS Municipal Târgoviște, aceasta din urmă multiplă campioană a României.

În meciul de miercuri, 5 ianuarie, toate jucătoarele care au intrat în teren au reușit să își treacă numele pe lista marcatoarelor, o performanță în premieră pentru acest sezon.

„Mi-a fost puțin frică pentru că în primul meci CSM Târgoviște a jucat foarte bine pe teren propriu, dar astăzi am făcut o partidă mult mai bună, am tratat totul mai serios. Practic, cheia jocului a fost găsirea soluțiilor pentru a le motiva să joace la același nivel ca în tur. Cu această ocazie trebuie să le felicit pentru treaba bună pe care au făcut-o și, de asemenea, și pe restul celor din staff.

Din păcate, în Final Four pornim cu ultima șansă, pentru toate celelalte trei formații sunt mai bune decât noi. Dar vorbim de un singur meci în semifinale în care orice se poate întâmpla. În astfel de situații oricând pot apărea surprize, chiar dacă adversarul este unul mult mai puternic.”, a declarat Miroslav Popov, antrenor Phoenix CSU Simona Halep Constanța, la finalul meciului de miercuri.

Final Four – Cupa României este programat în perioada 26-27 februarie 2022 într-o locație ce va fi aleasă în perioada imediat următoare. Federația Română de Baschet va stabili, prin tragere la sorți, confruntările din semifinalele competiției.

Din păcate, în ciuda ascensiunii constante în clasamentul Ligii Naționale, de la un sezon la altul, care a culminat cu ocuparea locului șase în ediția 2020-2021 și revenirea Constanței în elita baschetului feminin din România, bugetul echipei a suferit o diminuare drastică. Această diminuare se resimte în actualul sezon competițional, când lotul de jucătoare a fost compus, din lipsa fondurilor, doar din 10 sportive din cele 18.

Determinarea şi ambiţia baschetbalistelor de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța nu sunt suficiente pentru a-şi continua ascensiunea. Echipa are nevoie şi de susţinere financiară fără de care există riscul, ca după acest sezon competiţional, să nu-şi mai poată continua activitatea.

Continue Reading

Actualitate

Constanţa va avea un Club Sportiv Municipal cu 76 de ramuri sportive

Published

on

Marți, 28 decembrie, în ultima ședință din acest an a Consiliului Local Constanța, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind înființarea unui Club Sportiv Municipal, instituție publică în subordinea CL. Astfel a luat ființă cel mai nou club sportiv din țară, Clubul Sportiv Municipal (CSM) Constanța.

Conform regulamentului de organizare și funcționare, Clubul Sportiv Municipal Constanța este instituție de drept public și funcționeză în subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanța. Obiectul principal de activitate este selecția continuă, pregătirea sportivă și participarea sportivilor proprii la competițiile interne și internaționale, precum și organizarea de competiții și evenimente sportive, iar scopul CSM Constanța constă în organizarea și administrarea de activități sportive, cu consecință directă de dezvoltare a sportului de masă și a sportului de performanță. Structura sportivă va avea 76 de ramuri, toate recunoscute de Ministerul Tineretului și Sportului, cu excepția ramurei fotbal.

Directorul interimar al instituție publice, pentru o perioadă de șase luni, a fost numit prin hotărârea de Consiliu Local Andrei Talpeș, managerul general al Baschet Club Athletic Neptun Constanța și președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța.

„Vom demara discuțiile cu structurile sportive locale, pentru alcătuirea secțiilor. Prin CSMC vrem să acoperim toate planurile practicării sportului, de la performanță la sport de masă. CSM Constanța este cred pasul următor natural pentru un oraș cu o tradiție istorică în sport. Este nevoie de o structură care să asigure cadrul necesar, în primul rând, pentru dezvoltarea copiilor și tinerilor. Avem experiență în acest sens, prin proiectele pe care le-am implementat de-a lungul anilor. Vrem să extindem modelul pentru mai multe discipline sportive. Vom stabili în perioada următoare care vor fi acestea.

Constanța este un oraș care de-a lungul anilor a dat nenumărați campioni care au reprezentat cu succes sportul românesc și este momentul să restabilim cursul firesc al lucrurilor și să contribuim la creșterea unor viitoare generații de campioni.”, a declarat Andrei Talpeș.

Conform regulamentului de organizare și funcționare al CSMC, culorile clubului sunt alb-albastru, iar sigla este reprezentată de emblema Municipiului Constanța, pe culorile alb-albastru cu inscripția completă sau inițiale C.S.M. Constanța (C.S.M.C.). Proiectul de hotărâre poate fi accesat aici.

 

Sursa: baschet.ro 

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222