Connect with us

Diverse

O lume a creaţiei vestimentare

Published

on

Copii frumoşi şi o atmosferă de creaţie….toate acestea le-am întâlnit într-o zi minunată de vară,  la cercul de design vestimentar de la Palatul Copiilor Constanţa.

Jocul este singura atmosferă în care micile creatoare îşi pot transforma visul în realitate. Tinerele talentate se întâlnesc de câteva ori pe lună cu Anca Floriana Deaconu, coordonatoarea cercului, pentru a învăţa cum să îşi croiască ţinutele mult visate.

 

 „Mama a fost cândva un fel de designer vestimentar… Când era foarte tânără a cusut ceva pe rochia ei şi atunci am realizat că ar fi frumos să încerc şi eu să cos.”, a mărturisit Ambra.

                     

 

“Eu mă numesc Eva şi vă prezint costumaţia mea. Am folosit un şablon, şi apoi am pictat cu roz închis şi roz deschis şi i-am făcut şi o coroană aurie cu puţin alb. Am folosit o fustă pe spate, folosind nişte bulgăraşi mari de hârtie creponată şi am desenat şi un pui pentru că nu am vrut ca celălalt să fie singur.

În atelier fetiţele învaţă să croiască, să coasă, să combine culorile, iar la final, să defileze cu ţinutele create de ele la evenimente de fashion.

„Maimuţica este un animal foarte amuzant şi mi-a plăcut să îl pictez. Ideea fustei a fost inspirată de maimuţa care mănâncă banane. Am ales să o fac galbenă pentru că şi body-ul conţine nuanţe de galben şi m-am gândit să ataşez acest detaliu ca să arate mai frumos.”, povesteşte Andreea. 

„Am creat o o fustiţă din fâşii de tul, pe care am cusut steluţe galbene şi portocalii. Eu am costum de magician şi făcând magii, steluţele se potrivesc perfect.”, a povestit Clara.

 

Odată ce am păşit în atelierul acestor fetiţe talentate cu greu am reuşit să ne desprindem de atmosfera de fashion. Vă promitem că veţi fi primii care veţi afla de paradele de modă ce vor urma.

sursă foto: arhivă personală Anca Floriana Deaconu

Actualitate

Un comandant român premiat de IMO

Published

on

International Maritime Organization a decernat premiile Bravery at Sea. Anul acesta, 23 de state membre și 4 organizații partenere IMO au făcut 37 de nominalizări pentru cele 3 secţiuni de premiere:
  • Premiul anual Exceptional Bravery at Sea;
  • Certificat of commendation (Certificat de elogiere/recunoaștere);
  • Letter of commendation (Scrisoare de elogiere/recunoaștere).
În premieră, România a nominalizat trei comandanți români care, împreună cu echipajele lor, au salvat (în 2020) pe mare 27 de vieți: cdt Bogdan Rusu, cdt Florin Negrău și cdt Constantin Dinu.
Dintre cei 3 nominalizați, cdt. Bogdan Rusu a primit premiul ,,Letter of commendation”. Este prima formă de recunoaștere, din istoria premiilor IMO, a contribuției unui navigator român la salvarea vieții pe mare.

Continue Reading

Diverse

Siluetă de invidiat, cu LPG Alliance

Published

on

În secolul vitezei, când avem tot mai puţin timp la dispoziţie pentru noi, dieta şi regimul alimentar pot fi date uitării. Pentru o siluetă de invidiat, specialiştii în frumuseţe de la Evelis Beauty Center ne recomandă tratamentul inovator cu LPG Alliance, aparatul cu cele mai bune rezultate în acest domeniu.

Tratamentul cu aparatul LPG acţionează extrem de eficient la suprafaţa ţesutului cutanat, declanşând astfel mult mai rapid procesul de ardere a grăsimilor. După numai câteva şedinţe, rezultatele vor fi vizibile, iar beneficiile sunt pe măsură.

LPG Alliance produce o adevărată revoluție în estetica corporală și facială, vizând atât remodelarea întregii siluete prin programe inteligente special concepute pentru slăbire, tonifiere, resculptare, cât și pentru rejuvenarea pielii prin stimularea sintezei naturale de colagen, elastină și acid hialuronic.

Continue Reading

Diverse

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în acest weekend, la Năvodari

Published

on

Prima ediție a Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în perioada 17-19 septembrie, în orașul Năvodari, pe platoul de lângă Stadionul ”Flacăra”.

Timp de trei zile, între orele 08.00-23.00, locuitorii orașului Năvodari pot cumpăra direct de la producători, fără intermediari, legume, fructe și alte produse alimentare proaspete și naturale.

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni este organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri Constănțeni, în parteneriat cu Primăria Orașului Năvodari și Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari.

Târgul va avea deschiderea oficială vineri, 17 septembrie, începând cu ora 10.00. Organizatorii au pregătit pentru vizitatorii târgului momente artistice susținute de copii și tineri din orașul Năvodari.

Programul artistic al Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni, Ediția I:

Vineri, 17 septembrie: Muzică DJ

Sâmbătă, 18 septembrie:

  • Între orele 13.00-16.00 – Muzică ușoară – program artistic susținut de elevii Școlii de Canto ”M.C. Music”
  • Ora 18.00 – Muzică grecească – program artistic susținut de Ioana Țuțuianu
  • Ora 19.00 – program cu Axinte și invitații săi.

Duminică, 19 septembrie:

  • Între orele 13.00-15.00 – Muzică populară – program artistic susținut de elevele Iulia Piștea, Ciornea Maria, Roșca Beatrice-Georgiana, Aura Șerban – Maria, Alexia Luchia
  • Între orele 15.00-16.00 – Dans cu ”A.S.Studio Ballet & Dance”, trupele Fresh Crew și AS Dance
  • Între orele 18.00-20.00 – momente vesele cu Axinte și invitații lui surpriză.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Atmosferă electrizantă la Constanța Coffee Break

Published

on

În acest weekend, se dă restart la energie! Bulevardul Tomis prinde culoare în compania DJ Emil Safta. Unul din cei mai experimentati DJ de la Kiss FM, implicat de la bun inceput în proiectul Summerkiss, vine să încheie sezonul estival la Constanța. Sâmbătă și duminică, de la ora 19:00, se va asculta cea mai bună muzică, într-un show total.

Atmosfera de petrecere va fi completată de o experiență inedită. Constănțenii dar și turiștii aflați pe litoral se vor bucura de două zone de bar cu băuturi fine.

 

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222