Connect with us

Diverse

O firmă din Cluj are Soluția Anului în IT-ul european

Published

on

Compania de tehnologia informației Life Is Hard (LIH), cotată la bursă, s-a impus în finala European IT & Software Excellence Awards (EITSEA), desfășurată la Royal Garden Hotel din Londra.

“Compania clujeană, calificată pentru al șaselea an consecutiv în finala EITSEA, a câștigat trofeul “Soluția Anului 2019” la categoria Public Sector or Utilities, cu soluția CityHealth. LIH a fost singura companie care a reprezentat România în finala desfășurată în acest an la Londra, la categoria menționată. Felicitări întregii echipe care a lucrat la dezvoltatea și la implementarea aplicației!”, a transmis conducerea Life Is Hard.

Platforma CityHealth face parte din suita de soluții smart city care permite implicarea directă a cetățenilor alături de administrațiile locale, pentru a rezolva în timp rapid mai multe categorii de probleme care pot afecta viața de zi cu zi a locuitorilor unui oraș. Aplicația este utilizată deja în șase orașe: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Petroșani, Slobozia, Călărași și Zalău.

Ea a fost adoptată, în mai puțin de un an de la lansare, de 5.200 de cetățeni activi, care au transmis 11.300 de notificări către administrațiile locale, conform portalului România Pozitivă. Dintre cazurile semnalate se remarcă: iluminat public, deșeuri, câini vagabonzi, semafoare defecte, marcaje rutiere precum și probleme legate de lucrările de reabilitare aflate în desfășurare în sectorul public.

“Ne extindem constant expertiza și, spre deosebire de primele cinci ediții, când aplicațiile cu care am participat în cadrul competițiilor EITSEA erau destinate pieței de business, anul acesta LIH a concurat cu o soluție destinată sectorului public. Standardul platformei a fost apreciat și nominalizat printre cele mai bune. Această reușită o datorăm și administrațiilor locale unde am implementat soluția, dar și utilizatorilor activi ai CityHealth”, a declarat Erik Barna, directorul LIH.

Pentru a crește calitatea vieții în orașele din țară, LIH a lansat, în 2019, programul Update Romania, un demers de susținere a digitalizării comunităților locale prin care compania oferă gratuit, timp de doi ani, suita sa de aplicații CityApps tuturor orașelor sub 100.000 de locuitori. LIH este o prezență constantă în finala EITSEA.

Inovația și impactul sunt cele două atribute principale pe care le premiază EITSEA, una dintre cele mai prestigioase competiții pan-europene ale industriei, la care LIH a participat pentru prima dată în 2014, când a avut prima nominalizare în finală.

Compania a fost fondată în 2004 și face parte din grupul APS, condus de antreprenorul Cătălin Chiș. LIH este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori București, are expertiză avansată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare și a creat o platformă pentru brokerii de asigurări din țară, cu 450 milioane euro prime brute subscrise în 2017 și 25.000 de utilizatori zilnici.

Performanțele sale au determinat prezenţa succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 şi în Top Deloitte FAST 500 EMEA (Europa, Estul Mijlociu, Africa).

Sursa https://ziuadecj.realitatea.net/economie/o-firma-din-cluj-are-solutia-anului-in-it-ul-european–183887.html

Actualitate

O nouă locație stabilită pentru întâlnirea ONG-urilor cu CJ Constanța

Published

on

Întâlnirea oficială a reprezentanților Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța cu conducerea Consiliului Județean Constanța, din data de 25 ianuarie 2021, se va desfășura la o altă locație.

Având în vedere numărul mare de înscrieri ale reprezentanților ONG-urilor, și ținând cont de obligativitatea respectării normelor de distanțare fizică impuse de lege în contextul pandemiei generate de virusul COVID-19, se impune schimbarea locației evenimentului, precizează biroul de presă al CJ Constanța.

Prin urmare, întâlnirea va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin” din Municipiul Constanța, începând cu ora 11.00.

Reprezentanții CJ Constanța menționează că toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire, pot desemna un singur reprezentant. Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare.

sursa foto: cmeptjc.ro

Continue Reading

Diverse

A fost oprită apa în comuna Cumpăna

Published

on

Pentru remedierea unei avarii survenită pe 19 ianuarie 2021, la conducta de alimentare cu apă,  de pe str Nucilor din localitatea Cumpăna, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Sunt afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitatea Cumpăna.

Reprezentanții companiei de apă își cer scuze tuturor abonaților, pe care îi asigură că echipele RAJA fac tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile într-un timp cât mai scurt.

Continue Reading

Diverse

Mircea Caragea, decanul de vârstă al marinarilor militari împlinește 102 ani!

Published

on

Sărbătoare în cadrul Forțelor Navale Române. Contraamiralul în retragere Mircea Caragea a ajuns la venerabila vârstă de 102 ani și este singurul veteran de război în viață al Forțelor Navale Române care a slujit țara, cu onoare și cu cinste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, la bordul navelor militare.

Născut la data de 18 ianuarie 1919, în comuna Șelari, județul Dâmbovița, Mircea Caragea a îmbrăcat uniforma militară și a urmat cursurile Liceului Militar „Dimitrie Sturza” din Craiova (1930-1938), iar pentru că iubea marea, în anul 1938, s-a hotărât să
urmeze cursurile Școlii Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Pentru marinarul veteran Mircea Caragea, cea mai frumoasă amintire este faptul că a participat la primul marș de instrucție al navei-școală „Mircea”, desfășurat în anul 1939, navă despre care îi place să spună că „este cu doar 20 de ani mai bătrân decât velierul” și că „dragostea
pentru nava-școală „Mircea” este perenă și necondiționață la orice vârstă, pentru oricine a avut privilegiul să se afle la bordul său”.

După absolvirea școlii navale, în anul 1940, prima funcție pe care a îndeplinit-o tânărul ofițer Caragea a fost la bordul canonierei „Eugen Stihi”, apoi, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a participat la numeroase acțiuni de luptă, fiind îmbarcat, succesiv, la bateria de coastă „Vulturul” și la bordul distrugătoarelor „Mărăști” și „Regina Maria”.

În perioada 1941-1944, actualul decan de vârstă al amiralilor României a participat la numeroase misiuni de respingere a atacurilor aeriene inamice, în zona Constanței, la misiuni de aprovizionare cu munitie, echipament și alimente a trupelor române care luptau împotriva sovieticilor pe frontul de est, precum și la Operațiunea 60.000, cea mai mare acțiune militară maritimă executată de Marina Militară Română pentru evacuarea trupelor combatante și a civililor români din Peninsula Crimeea (aprilie – mai 1944). Pentru faptele sale deosebite de vitejie,
citate pe ordin de zi pe unitate în timpul participării la misiunile din cel de-Al Doilea Război Mondial, Mircea Caragea a fost decorat de Regele Mihai I al României, în anul 1944, cu „Steaua României”, cel mai vechi Ordin Național al țării noastre, precum și cu Ordinul „Coroana României”.

În semn de apreciere a faptelor de vitejie realizate în cel de-Al Doilea Război Mondial, precum şi pentru exemplara sa conduită civică, Președintele României i-a conferit, în anul 2019, contraamiralului Mircea Caragea Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Ofiţer cu însemn de pace.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta