Connect with us

Diverse

O firmă din Cluj are Soluția Anului în IT-ul european

Published

on

Compania de tehnologia informației Life Is Hard (LIH), cotată la bursă, s-a impus în finala European IT & Software Excellence Awards (EITSEA), desfășurată la Royal Garden Hotel din Londra.

“Compania clujeană, calificată pentru al șaselea an consecutiv în finala EITSEA, a câștigat trofeul “Soluția Anului 2019” la categoria Public Sector or Utilities, cu soluția CityHealth. LIH a fost singura companie care a reprezentat România în finala desfășurată în acest an la Londra, la categoria menționată. Felicitări întregii echipe care a lucrat la dezvoltatea și la implementarea aplicației!”, a transmis conducerea Life Is Hard.

Platforma CityHealth face parte din suita de soluții smart city care permite implicarea directă a cetățenilor alături de administrațiile locale, pentru a rezolva în timp rapid mai multe categorii de probleme care pot afecta viața de zi cu zi a locuitorilor unui oraș. Aplicația este utilizată deja în șase orașe: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Petroșani, Slobozia, Călărași și Zalău.

Ea a fost adoptată, în mai puțin de un an de la lansare, de 5.200 de cetățeni activi, care au transmis 11.300 de notificări către administrațiile locale, conform portalului România Pozitivă. Dintre cazurile semnalate se remarcă: iluminat public, deșeuri, câini vagabonzi, semafoare defecte, marcaje rutiere precum și probleme legate de lucrările de reabilitare aflate în desfășurare în sectorul public.

“Ne extindem constant expertiza și, spre deosebire de primele cinci ediții, când aplicațiile cu care am participat în cadrul competițiilor EITSEA erau destinate pieței de business, anul acesta LIH a concurat cu o soluție destinată sectorului public. Standardul platformei a fost apreciat și nominalizat printre cele mai bune. Această reușită o datorăm și administrațiilor locale unde am implementat soluția, dar și utilizatorilor activi ai CityHealth”, a declarat Erik Barna, directorul LIH.

Pentru a crește calitatea vieții în orașele din țară, LIH a lansat, în 2019, programul Update Romania, un demers de susținere a digitalizării comunităților locale prin care compania oferă gratuit, timp de doi ani, suita sa de aplicații CityApps tuturor orașelor sub 100.000 de locuitori. LIH este o prezență constantă în finala EITSEA.

Inovația și impactul sunt cele două atribute principale pe care le premiază EITSEA, una dintre cele mai prestigioase competiții pan-europene ale industriei, la care LIH a participat pentru prima dată în 2014, când a avut prima nominalizare în finală.

Compania a fost fondată în 2004 și face parte din grupul APS, condus de antreprenorul Cătălin Chiș. LIH este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori București, are expertiză avansată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare și a creat o platformă pentru brokerii de asigurări din țară, cu 450 milioane euro prime brute subscrise în 2017 și 25.000 de utilizatori zilnici.

Performanțele sale au determinat prezenţa succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 şi în Top Deloitte FAST 500 EMEA (Europa, Estul Mijlociu, Africa).

Sursa https://ziuadecj.realitatea.net/economie/o-firma-din-cluj-are-solutia-anului-in-it-ul-european–183887.html

Actualitate

Târgul de Crăciun își deschide porțile!

Published

on

Primăria Constanța, cu sprijinul Festival du Bonheur, vă invită în Parcul Arheologic Constanța, la cel mai mare eveniment în aer liber dedicat Crăciunului.

De miercuri, 1 decembrie, vizitatorii târgului vor descoperi magia sărbătorilor la cele peste 20 de căsuțe ce îi vor aștepta cu bunătăți de sezon, decorațiuni de Crăciun, haine, jucării, mâncăruri delicioase, băuturi calde și colinde.

Cei mici se vor întâlni cu Moș Crăciun, vor participa la ateliere de creaţie sau se vor bucura de patinoar. Și pentru ca sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de a dărui bucurie și căldură, cei care doresc vor putea dona jucării.

Accesul la târg se va face în baza Certificatului Digital European și este permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi a confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2. Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 12 ani. Nu este permis accesul cu un Certificat Digital Electronic emis în baza unui test!

Târgul de Crăciun, din Parcul Arheologic Constanța, va fi deschis în perioada 1 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, astfel:

  • miercuri – duminică – 12:00 – 21:00;
  • luni și marți – închis;
  • 25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 – închis.

Patinoarul va fi deschis zilnic, între orele 12:00-21:00.

 

Continue Reading

Actualitate

,,Unul dintre cei mai importanți transportatori din România are probleme cu lichiditățile?! A semnat două tranzacții de eșalonare a unor datorii cu două firme creditoare”, scrie ZiuaNews

Published

on

<<Firma Internațional Alexander SRL din Arad, administrată de omul de afaceri  Simion Ioan Apreutese, este considerată unul dintre cei mai importanți transportatori din România. Totuși, în pofida acestei etichete, Internațional Alexander SRL pare să aibă probleme cu lichiditățile, de vreme ce și-a eșalonat datoriile pe care le are față de două companii private.

E drept că datoriile sunt ,,modice” – aproape 50 mii euro, o bagatelă, cum s-ar spune, având în vedere puterea financiară a lui Simion Ioan Apreutese, cel care deține un adevărat “imperiu” -, dar negocierile au început încă din luna octombrie a anului 2019, cu firma LENGYEL COMPANY S.R.L., și au continuat, în luna iulie 2020, cu firma CRISMAN RAMON TRANS S.R.L.>>, conform unui articol publicat de jurnaliştii de la  ZiuaNews.

Citeşte mai departe …

 

Sursa foto: ZiuaNews

 

 

Continue Reading

Actualitate

Un comandant român premiat de IMO

Published

on

International Maritime Organization a decernat premiile Bravery at Sea. Anul acesta, 23 de state membre și 4 organizații partenere IMO au făcut 37 de nominalizări pentru cele 3 secţiuni de premiere:
  • Premiul anual Exceptional Bravery at Sea;
  • Certificat of commendation (Certificat de elogiere/recunoaștere);
  • Letter of commendation (Scrisoare de elogiere/recunoaștere).
În premieră, România a nominalizat trei comandanți români care, împreună cu echipajele lor, au salvat (în 2020) pe mare 27 de vieți: cdt Bogdan Rusu, cdt Florin Negrău și cdt Constantin Dinu.
Dintre cei 3 nominalizați, cdt. Bogdan Rusu a primit premiul ,,Letter of commendation”. Este prima formă de recunoaștere, din istoria premiilor IMO, a contribuției unui navigator român la salvarea vieții pe mare.

Continue Reading

Diverse

Siluetă de invidiat, cu LPG Alliance

Published

on

În secolul vitezei, când avem tot mai puţin timp la dispoziţie pentru noi, dieta şi regimul alimentar pot fi date uitării. Pentru o siluetă de invidiat, specialiştii în frumuseţe de la Evelis Beauty Center ne recomandă tratamentul inovator cu LPG Alliance, aparatul cu cele mai bune rezultate în acest domeniu.

Tratamentul cu aparatul LPG acţionează extrem de eficient la suprafaţa ţesutului cutanat, declanşând astfel mult mai rapid procesul de ardere a grăsimilor. După numai câteva şedinţe, rezultatele vor fi vizibile, iar beneficiile sunt pe măsură.

LPG Alliance produce o adevărată revoluție în estetica corporală și facială, vizând atât remodelarea întregii siluete prin programe inteligente special concepute pentru slăbire, tonifiere, resculptare, cât și pentru rejuvenarea pielii prin stimularea sintezei naturale de colagen, elastină și acid hialuronic.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222