Connect with us

Sport

Numeroase competiții sportive, în weekend, la Constanța

Published

on

Încă un weekend plin, cu meciuri și competiții sportive. Echipele de baschet, volei și handbal CSM Constanța revin în arenă săptămâna aceasta, iar atleții de la CSM Constanța participă la cea de-a doua competiție a anului.

Baschet masculin

După ce au învins Steaua, baschetbaliștii antrenați de Alexandru Olteanu și Valentin Boian se întorc în Capitală pentru a da piept cu o altă echipă de tradiție a României, Dinamo București. Un nou meci de foc pentru CSM Constanța, în Liga Națională de Baschet Masculin. Sâmbătă, 28 ianuarie, în Sala Polivalentă Dinamo, de la ora 18.30, în direct la Digi Sport 4 și Prima Sport 5!

Baschet feminin

Fetele antrenate de Tatiana Gallova și Norbert Kovasch vor să continue seria invincibilă care le-a dus pe locul 3 în Liga Națională de Baschet Feminin și contra celei de-a doua clasate, FCC Baschet UAV Arad. Derby-ul etapei a 16-a se joacă luni, 30 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor “Simona Amânar” din Constanța.

Volei masculin

Voleibaliștii CSM Constanța revin pe teren propriu, cu gândul la cea de-a 7-a victorie în campionat. Echipa noastră va înfrunta un adversar valoros, de care o separă doar două locuri în clasamentul Diviziei A1. CSM Constanța – CS Rapid București se joacă sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 17.30, în Sala Sporturilor “Simona Amânar” (în direct la TVR 3).

Volei feminin

Cadetele de la CSM Constanța susțin primul meci în deplasare din acest an. Fetele antrenate de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu vor juca la Brașov, pe terenul echipei Juvenil Sport Club. Vineri, 27 ianuarie, de la ora 13.00.

Handbal

Încă un amical tare pentru handbaliștii CSM Constanța, în perspectiva debutului oficial din 2023. Sâmbătă, de la ora 17.00, băieții antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu vor juca împotriva Stelei, în Sala Apollo din București.

Handbal Juniori 1

Juniorii I CSM Constanța revin în arenă. Handbaliștii antrenați de Enis Murtaza vor juca primul meci din noul an sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 15.00, la Sala Sporturilor, contra celor de la CSȘ Călărași, în cadrul etapei a 8-a a Campionatului Național.

Baschet juniori

Echipa de baschet U14 CSM Constanța participă în weekend, la primul turneu al Grupei 3 GVB, în Sala CN Iulia Hașdeu din București. Băieții noștri vor juca sâmbătă, 28 ianuarie, cu ACS Zeiden Brașov (ora 13.00) și SCM OHMA Timișoara (ora 20.00) și duminică, 29 ianuarie, cu ACS Isports Ploiești (ora 13.00).

Volei speranțe

Micile voleibaliste CSM Constanța participă, în weekend, la Turneul III al Campionatului Național, organizat la Cernavodă. Echipa de speranțe a clubului nostru este lider în Seria B, din care mai fac parte CS Axiopolis, CSM Medgidia și CSȘ 1 Constanța.

Atletism

După rezultatele bune de la Campionatele Naționale de sală, atleții de la CSM Constanța participă, pe 28 și 29 ianuarie, la Cupa R.M.A., în Sala ”Ioan Soter” a Complexului Sportiv Național “Lia Manoliu” din București. Vor concura Ioana Colibășanu (antrenor Elena Colibășanu), Ioana Manoliu (antrenor Carmen Botea), Alexandru Toader, Andrei Sterea, Marian Petre, David Ciolpan, Cristian Radu, Dragoș Silvestru, Alexandru Toader, Marian Valentin Tănase și Alexia Dospin, sportivi antrenați de Alin Larion. Competiția se desfășoară la categoriile Seniori, U23, U20, U18, U16 și Masters.

sursa foto: Primăria Constanța

Actualitate

Constănţeanca Sabrina Voinea intră în istoria gimnasticii româneşti, la doar 15 ani!

Published

on

Sabrina, sportivă legitimată la CSM Constanța, fiica Cameliei Voinea, a câștigat două medalii de aur la Cupa Mondială din Qatar. După ce a luat primul loc la bârnă, Sabrina a luat medalia de aur și la finala de la sol, după ce a fost notată cu 13.600.

Deși se afla la prima prezență la un concurs de senioare, Sabrina Voinea – Maneca nu s-a lăsat intimidată și a dat totul pentru a obține o medalie de aur la Cupa Mondială din Qatar. Astfel, tânăra a produs surpriza sâmbătă, la bârnă, când a fost notată cu 13.766 (dificultate – 6, execuție 7.776), și a luat medalia de aur.

Constănțeanca este cea mai tânără gimnastă a competiției de la Doha, iar cea care mizează cel mai mult pe faptul că o să facă performanță pe viitor este chiar Camelia Voinea, mama sportivei care îi este și antrenoare.

Noi ne dorim să obținem la toate cele trei aparate. Dar ne-am mulțumi și cu două medalii. Sabri este foarte montată pentru finale. Se simte excelent și sunt sigură că va da totul pentru a putea urca pe podium.

Chiar dacă se află la prima ei competiție de senioare, unde concursul este infinit mai puternic față de junioare, chiar îmi spunea că se simte excelent la această competiție”, a spus Camelia Voinea.

Sabrina Voinea – Maneca este considerată una dintre cele mai valoroase tinere gimnaste din România. Sportiva care a câștigat aurul la bârnă a fost descoperită de Mariana Bitang și Octavian Bellu în cadrul programului „Țară, țară, vrem campioane”.

Continue Reading

Sport

Elena Vlad, antrenorul de gimnastică din cadrul Clubului Sportiv Cumpăna, realeasă în Comitetul Federației Române de Gimnastică Ritmică

Published

on

Doamna profesor Elena Vlad, antrenor al Secției de Gimnastică Ritmică din cadrul Clubului Sportiv “Victoria” Cumpăna – a fost realeasă membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică Ritmică.
În cadrul Adunării Generale de Alegeri a Federației Romane de Gimnastica Ritmică, ce are loc o dată la patru ani, a fost aleasă componența Comitetului Director, după cum urmează:
– Președinte – Irina Deleanu
– Vicepreședinte – Alexandra Piscupescu
– Membru al Comitetul Executiv – Doina Stăiculescu-Leoveanu
– Membru al Comitetului Executiv – Marinela Jipa
– Membru al Comitetului Executiv – Elena Vlad
– Cenzor – Ioana Dragusinoiu
– Președinte Comisie de Apel – Cristina Timar
– Secretar General – Mircea Apolzan
– Antrenor Federal – Ana Luiza Filiorianu
La lucrările adunării au luat parte domnul Eduard Novak, Ministru al Sportului și domnul Mihai Covaliu, Președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Continue Reading

Sport

Aur și argint pentru luptătorii Mangaliei, la Campionatul Național de Arte Marțiale de Contact

Published

on

Federația Română de Kempo și Clubul Absolut au organizat, recent, la București, Campionatul Național de Arte Marțiale de Contact. La această competiție, mult așteptată de iubitorii sporturilor de contact, s-au reunit 358 de sportivi din 37 de cluburi din țară.

Clubul Fit Fighters Mangalia a participat cu un număr de 5 sportivi, care au demonstrat, încă o dată, că sunt bine pregătiți și dedicați acestei ramuri sportive, obținând patru medalii de aur și una de argint. Pe această cale, comunitatea locală transmite felicitări și mult succes în viitoarele competiții atât antrenorului Andrei Tohăneanu, cât și sportivilor: Cristian Spiridon – medaliat cu aur, Dumitru Lungu – medaliat cu aur, David Ungureanu – medaliat cu aur, Mihnea Drumcea – medaliat cu aur și Vlad Șerban – medaliat cu argint.

sursa foto: mangalia.ro

Continue Reading

Sport

Argint la Olimpiada Națională a Sportului Școlar Constanța

Published

on

Tânărul șahist Cristian-Andrei Diaconescu, legitimat la CS Năvodari, a obținut, astăzi, titlul de vicecampion la ONSS – Gimnaziu, Constanța!

Cu un total de patru victorii din cinci posibile, tânărul șahist antrenat de Daniel Panainte a reușit să termine pe a doua poziție a podiumului, fiind depășit doar de un sportiv mai mare cu 4 ani.

Felicitari, Cristi! Mult succes în continuare!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222