Connect with us

Administratie/politica

Primăria Brașov a decis! Nu se mai poate urca cu mașinile în Poiana Brașov.

Published

on

Turiștii și brașovenii sunt îndemnați să folosească mijloacele de transport în comun dacă vor să ajungă în Poiana Brașov, deoarece locurile de parcare în stațiune sunt pline, scrie Mediafax.

„Nu mai sunt locuri de parcare în Poiana Brașov. Facem un apel la turiști și brașoveni ca până în jurul orei 16.00 să evite să urce cu mașinile în Poiana Brașov, deoarece nu mai este niciun loc de parcare. Pot utiliza mijloacele de transport în comun, care circulă cu frecvență crescută”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Brașov.

În Poiana Brașov sunt aproximativ 4.000 de locuri de parcare, publice și la unitățile de cazare.

Ocupate sunt inclusiv cele aproximativ 400 de locuri din parcarea supraetajată.

Sursa: Medifax

Actualitate

NEXT Bazinul Mării Negre, un nou program transfrontalier

Published

on

În data de 25 februarie 2021, s-a desfășurat, în format virtual, cea de-a treia întâlnire a Comitetului Comun de Programare, în vederea pregătirii viitorului Program Interreg NEXT Bazinul Mării Negre, ce se va derula în perioada 2021-2027.

Reprezentanții celor nouă state participante (Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Rep. Moldova, România, Fed. Rusă, Turcia și Ucraina) și cei ai Comisiei Europene au stabilit Obiectivele de Politică (OP) și Obiectivele Specifice (OS):

  • OP 1 – o Europă și o vecinătate mai competitive și mai inteligente (A more competitive and smarter Europe and its Neighbourhood) cu obiectivul specific ,,Dezvoltarea și consolidarea capacităților de cercetare și inovare, și adoptarea tehnologiilor avansate;
  • OP 2 – o Europă și o vecinătate mai ecologice, cu emisii reduse de carbon și în tranziție către o economie netă de carbon zero (A greener, low-carbon transitioning towards a net zero carbon economy and resilient Europe and its Neighbourhood) cu două obiective specific ,,Promovarea adaptării la schimbările climatice și prevenirea riscului de dezastre, ținând cont de abordările bazate pe ecosisteme” și ,,Îmbunătățirea protecției și conservării naturii, a biodiversității și a infrastructurii ecologice, inclusiv în zonele urbane și reducerea tuturor formelor de poluare”.

 

 

Continue Reading

Actualitate

Pe site-ul ANAF, a fost publicat Ghidul Fiscal pentru cei care realizează venituri din premii şi jocuri de noroc

Published

on

Veniturile din premii reprezintă veniturile obținute din concursuri și din promovarea produselor/serviciilor ca urmare a practicilor comerciale.

În această categorie intră veniturile în bani și/sau în natură, cum ar fi:

  • premii de orice fel acordate oamenilor de cultură, știință și artă la gale, simpozioane, festivaluri, concursuri naționale sau internaționale, concursuri pe meserii sau profesii;
  • premii în bani și/sau în natură acordate sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor și altor specialiști prevăzuți în legislația în materie, pentru rezultatele obținute la competiții sportive interne și internaționale.

Premiile de tipul unor bonusuri care sunt acordate salariaților nu se încadrează la venituri din premii, din punctul de vedere al impozitării, şi sunt asimilate veniturilor de natură salarială.

Veniturile din jocuri de noroc cuprind toate sumele încasate, bunurile șiserviciile primite, ca urmare a participării la jocuri de noroc, indiferent de denumirea venitului sau de forma în care se acordă, inclusiv cele de tip jack-pot.

Obligația calculării, reținerii și plății impozitului le revine organizatorilor/plătitorilor de venituri. Impozitul calculat și reținut în momentul plății este impozit final pentru care nu se depune declarația unică. Pentru veniturile din premii și jocuri de noroc nu se datorează contribuții sociale.

Persoanele fizice cu domiciliul în România sau cele nerezidente care au declarat centrul intereselor vitale în România și care realizează venituri din premii și jocuri de noroc din străinătate au obligația să le declare în România și să depună Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui în care s-au realizat veniturile.

Contribuabilii persoane fizice rezidente care, pentru același venit și în decursul aceleiași perioade impozabile, sunt supuși impozitului pe venit atât pe teritoriul României, cât și în străinătate, au dreptul la deducerea din impozitul pe venit datorat în România a impozitului plătit în străinătate.

Materialul poate fi consultat pe site-ul anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili – Servicii oferite contribuabililor – Ghiduri curente și alte materiale informative.

 

Continue Reading

Actualitate

500.000 de lei amendă pentru Euroins România

Published

on

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în urma controalelor efectuate de către departamentele de specialitate, să aplice mai multe sancțiuni unor societăţi care activează pe piața asigurărilor și pensiilor private.

Astfel, în urma controlului periodic la Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., consiliul A.S.F. a sancționat societatea cu amendă în cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretențiile de despăgubiri, precum și pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună.

De asemenea, după analiza rezultatelor acţiunii de control la NN Asigurări de Viață SA (administrator al F.P.F. NN Activ și F.P.F. NN Optim), Anna Natalia Grzelonska, director general, a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 4.000 lei și avertisment scris. Aspectele constatate au vizat, în principal, investigarea în mod necorespunzător a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost recepționate cu întârziere și actualizarea deficitară a informațiilor privind participanții.

Consiliul A.S.F. a decis să sancţioneze şi societatea Metropolitan Life (administrator al F.P.A.P. Metropolitan Life), cu amendă contravențională în cuantum de 2.500 lei. Sancțiunea a fost aplicată, în principal, pentru aspecte privind actualizarea necorespunzătoare a informațiilor privind participanții. 

 

Continue Reading

Administratie/politica

Liceul din Năvodari, modernizat cu bani europeni

Published

on

Elevii din Năvodari vor avea la dispoziție un liceu modern, la standard europene. Administrația locală continuă lucrările pentru modernizarea Liceului Lazăr Edeleanu, investiție realizată din fonduri europene. Muncitorii lucrează la schimbarea pardoselei, la înlocuirea tâmplăriei vechi de la etajul 2 și la schimbarea instalației electrice. Proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu Năvodari” face parte din Programului Operaţional Regional 2014-2020.

La Năvodari, continuă lucrările pentru modernizarea Liceului Lazăr Edeleanu, astfel încât elevii să poată studia în viitor într-un spațiu modern. Echipele de muncitori lucrează zilele acestea la clădirea C1, unde se sparge pardoseala pentru a se monta polistirenul extrudat, urmând apoi a se trage șapa de nivel. De asemenea, se demontează tâmplăria veche de la etajul 2 și se monteaza concomitent tâmplăria nouă de PVC. Tot la etajul 2, dar și la 3, se lucrează la schimbarea instalației electrice. La exterior se lucrează la montarea schelei pe fațada dinspre parc.

Toate lucrările, toate investițiile care țin de domeniul educației și sănătății sunt necesare într-o comunitate. Vreau să știți foarte clar că acest liceu nu a mai fost nici consolidat și nu s-a lucrat nici la fațadă din 1980, iar pentru a da un nou suflu acestei instituții vă dați seama că trebuia să facem orice. Faptul că am accesat fonduri europene pentru Năvodari este un alt lucru pozitiv pe care noi ni-l asumăm cu mare drag. Plus de asta, și fațada și consolidarea sunt un proiect care a fost cerut și de directorii de la liceu plus profesori dar și de părinți”, a declarat Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Investiția este realizată de Primăria Năvodari și se desfășoară cu cu finanțare europeană în valoare de 9,5 milioane de lei. Proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu Năvodari” face parte din Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Proiectul prevede izolarea termică a pereților exteriori, termoizolarea pereților în zona soclului, izolarea termică a planșeului peste sol, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente, asigurarea unui nivel ridicat de etanșeitate la aer a clădirii, termo-hidroizolarea terasei, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată de viață mare, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta