Connect with us

Administratie/politica

Primăria Brașov a decis! Nu se mai poate urca cu mașinile în Poiana Brașov.

Published

on

Turiștii și brașovenii sunt îndemnați să folosească mijloacele de transport în comun dacă vor să ajungă în Poiana Brașov, deoarece locurile de parcare în stațiune sunt pline, scrie Mediafax.

„Nu mai sunt locuri de parcare în Poiana Brașov. Facem un apel la turiști și brașoveni ca până în jurul orei 16.00 să evite să urce cu mașinile în Poiana Brașov, deoarece nu mai este niciun loc de parcare. Pot utiliza mijloacele de transport în comun, care circulă cu frecvență crescută”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Brașov.

În Poiana Brașov sunt aproximativ 4.000 de locuri de parcare, publice și la unitățile de cazare.

Ocupate sunt inclusiv cele aproximativ 400 de locuri din parcarea supraetajată.

Sursa: Medifax

Actualitate

1 iulie – Termen limită pentru plata taxei de dezvoltare și promovare a turismului

Published

on

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanţa aminteşte operatorilor economici, respectiv persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale și persoanelor juridice, care își desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță că termenul pentru depunerea declarației de impunere anuale și plata taxei de dezvoltare și promovare a turismului este 1 iulie.

Neachitarea taxei la termenul scadent atrage după sine calculul de majorări de întârziere în cuantum de 1% pentru fiecare lună sau fracţie de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent și până la data achitării sumei datorate, inclusiv.

Programarea în service-ul EXCLUSIV AUTO, la un clik distanţă!
Apasă pe imagine şi programează-te!

În cazul contribuabililor care se înființează sau deschid puncte de lucru după împlinirea termenului scadent de plată a taxei, respectiv 1 iulie, depunerea declarației și plata taxei se efectuează în termen de 30 zile de la data înființării sau modificării aduse actului constitutiv/statutului/autorizației de funcționare, după caz.

Constituie contravenţii depunerea peste termen a declaraţiilor, nedepunerea declaraţiilor, depunerea declaraţiilor cu informaţii eronate, nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei.

Contravenţiile se sancţionează cu amendă de la 308 lei la 767 lei, în cazul persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale, şi cu amendă de la 1.233 lei la 2.500 lei, în cazul operatorilor economici.

 

Sursa: SPIT Constanţa

 

 

Continue Reading

Actualitate

Primăria Cogealac sancționată de comisarii Gărzii de Mediu

Published

on

Măsurile stabilite de comisarii constănțeni ai Gărzii Naționale de Mediu, ca urmare a controlului efectuat la sfârșitul lunii aprilie pe raza UAT Cogealac nu au fost rezolvate. La acea dată, s-a aplicat sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 15.000 lei și s-au dispus mai multe măsuri cu referire la desființarea depozitelor neorganizate de deșeuri și salubrizarea localităților comunei.

În urma controlului realizat la inceputul lunii iunie, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au amendat Primăria Cogealac cu 70.000 de lei, pentru nerealizarea măsurilor stabilite la controlul anterior.

Totodată, Serviciul Local de Salubrizare al comunei Cogealac a fost sancționat cu amendă de 50.000 lei pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu.

 

Continue Reading

Administratie/politica

La Constanța, se vor înființa comitetele de cartiere, iar regulamentul de gospodărire va intra în vigoare

Published

on

La Constanța, se vor înființa comitetele de cartiere, iar regulamentul de gospodărire va intra în vigoare. În plus, în urma ultimei dezbateri publice cu președinții asociațiilor de proprietari, municipalitatea a decis crearea unui grup pentru a permite comunicarea într-un mod facil și coerent.       

La ultima întâlnire, reprezentanții asociațiilor de proprietari au avut ocazia să își exprime nemulțumirile și problemele cu care se confruntă. S-a discutat despre îngrijirea spațiilor verzi din grădinile blocurilor și despre colectarea selectivă a deșeurilor. Primarul le-a explicat celor prezenți că responsabilitatea este comună, fiecare asociație trebuie să se organizeze și să îngrijească spațiul din jurul blocului, iar primăria îi va sprijini cu ridicarea deșeurilor vegetale. Făcând acest efort, fiecare locatar va înțelege că trebuie păstrată curățenia și va lua atitudine împotriva celor care au un comportament antisocial.

“Trebuie să înțelegem că fiecare dintre noi are responsabilități și că dacă vrem ca orașul nostru să fie demn de secolul 21, trebuie să ni le asumăm și să respectăm reguli. Multe dintre prevederile despre care am discutat în ultima perioadă sunt vechi de 20 de ani și nu au fost aplicate. Am rugămintea la dumneavoastră să colaborați cu noi și să ne transmiteți orice problemă întâmpinați. Vom înființa un grup de whatsapp și vă rog ca acolo să ne transmiteți orice problemă aveți ca să putem interveni rapid și eficient. Prin conlucrare putem găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.‟, declară VERGIL CHIȚAC, primarul municipiului Constanța

Primarul Vergil Chițac a decis înființarea comitetelor de cartiere și crearea unui grup pentru a comunica direct cu președinții asociațiilor de proprietari.

În ce privește colectarea selectivă, primarul i-a informat că anul trecut au fost duse la groapa de gunoi 167 mii de tone, cantitate care poate fi scăzută dacă separam materialele reciclabile de restul deșeurilor. Pe lângă costul plătit la groapa de gunoi, primaria a fost amendată pentru că orașul nu a îndeplinit ținta de reciclare. Toate aceste costuri ridică cheltuielile de funcționare ale municipalității în dauna fondurilor pentru investiții.

Cartonul, hârtia, plasticul, sticla și metalul trebuie separate de fracția umedă și predate colectorilor autorizați de Ministerul Mediului care pot veni în sprijinul asociațiilor cu pubele pentru colectare, dar și cu alte beneficii. Fiecare asociație are dreptul de a alege cu ce societate lucrează în funcție de ce i se oferă.

“Știm că sunt probleme cu ghenele de gunoi care au fost construite neconform și ne angajăm să le refacem. Vă rugăm însă să puneți materialele reciclabile separat. predarea acestor materiale reciclabile către operatori specializați înseamnă bani, inclusiv pentru asociațiile de proprietari. Așa cum le valorifică cei care scormonesc prin gunoaie, tot așa le poate valorifica și asociația de proprietari.‟, completează VERGIL CHIȚAC, primarul municipiului Constanța

Pentru a promova reciclarea, primăria va demara în școli un program de colectare selectivă astfel încât copiii să fie cât mai bine informați în această privință și să devină cât mai responsabili.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Transformă economiile în TEZAUR!

Published

on

Ministerul Finanțelor a lansat, începând cu 7 iunie, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 2,95%, 3,35% și 3,65%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 7 – 28 iunie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • între 7 – 24 iunie 2021 pentru mediul rural și 7 – 25 iunie 2021 pentru mediul urban, prin Compania Națională Poșta Română.

Dobânda este anuală şi se plăteşte la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Programarea în service-ul EXCLUSIV AUTO  este la un clik distanţă!
Apasă pe imagine şi programează-te!

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia se regăsesc pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică) , www.posta-romana.ro.

 

Sursa: Ministerul Finanţelor

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222