Connect with us

Actualitate

NU creşterii TVA pentru cluburile de fitness şi sălile de Sport de la 5% la 19%! Spune DA stilului de viaţă sănătos şi activ semnând petiția de mai jos!

Published

on

În contextul informaţiilor îngrijorătoare privind o posibilă creştere a TVA pentru sălile de sport şi cluburile de health & fitness de la 5% la 19%, RomaniaActive, Asociaţia Română a Industriei de Health&Fitness, trage un semnal de alarmă cu privire la consecinţele negative uriaşe pe care o astfel de decizie le-ar putea avea. Accesibilitatea serviciilor sportive şi de fitness este esenţială pentru îmbunătăţirea sănătăţii fizice şi mentale a populaţiei.

Mai jos găsiți petiția înaintată prin intermediul RomaniaActive, organizația care reprezintă interesele industriei de health & fitness din România și al cărei membru fondator este World Class România: https://shorturl.at/kpEY5

O rată mai mare a TVA pentru abonamentele şi serviciile de sport, sănătate şi fitness ar putea duce la o scădere a participării populaţiei la exerciţiile fizice regulate, făcând mai dificilă menţinerea unui stil de viaţă sănătos pentru români. O astfel de decizie injustă ar avea repercusiuni grave asupra sănătăţii şi bunăstării naţiunii noastre şi este de o importanţă maximă să fie reconsiderată.

,,Creşterea TVA de la 5% la 19% va determina o scumpire semnificativă a abonamentelor pentru serviciile de health & fintess şi a accesului la facilităţile sportive, iar acest lucru îi va descuraja pe români să ducă un stil de viaţă activ şi sănătos. Progresul înregistrat până acum în promovarea unei populaţii mai sănătoase prin sport şi activitate fizică regulată va stagna, cu consecinţe negative pe termen lung asupra sănătăţii publice, unde, din păcate, vom vedea o creştere a cheltuielilor. Prevenţia este întotdeauna pe primul loc în orice economie sănătoasă!

RomaniaActive susţine operatorii de săli de sport şi fitness din România, cei peste un milion de membri activi, copii, tineri, familii, şi antreprenori. Antreprenorii sunt investitorii şi constructorii acestei naţiuni. Au nevoie să fie susţinuţi, nu suprimaţi!

Exerciţiile fizice regulate se numără printre cele mai importante măsuri preventive împotriva multor boli cronice care reprezintă o povară reală asupra costurilor de sănătate publică! Reprezintă o necesitate şi o prioritate să menţinem serviciile de activitate fizică accesibile pentru mai mulţi români!“, a declarat Kent Orrgren, Preşedintele RomaniaActive.

Trebuie să continuăm să susţinem politicile de reformă a sănătăţii din România! Spunem NU TVA-ului de 19% pentru sport şi fitness!

Până în prezent, reglementările privind reforma în domeniul sănătăţii din România au prioritizat importanţa prevenirii bolilor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Este esenţial ca factorii de decizie să recunoască aceste beneficii pe termen lung şi să prioritizeze iniţiativele care încurajează activitatea fizică, nu doar în timpul crizelor, cum a fost cazul pandemiei de Covid, ci ca parte continuă a politicii de sănătate publică.

RomaniaActive avertizează că creşterea TVA pentru industria fitnessului va submina aceste politici importante, făcând mai dificilă promovarea sănătăţii şi a bunăstării în rândul populaţiei noastre.

Este recunoscută, în prezent, necesitatea adoptării unor măsuri fiscale de redresare bugetară, dar în acelaşi timp este crucial ca factorii de decizie să prioritizeze bunăstarea populaţiei şi beneficiile pe termen lung ale unui stil de viaţă activ şi combaterii sedentarismului prin cele mai eficiente mijloace. RomâniaActive îndeamnă guvernul să reconsidere o eventuală creştere drastică a TVA pentru industria de activitat fizică şi fitness şi să conlucreze pentru a găsi o soluţie mai echitabilă.

Milioane de cetăţeni activi ar fi afectaţi de decizia de a creşte TVA pentru sport şi fitness.

În prezent, în România există peste un milion de membri activi ai cluburilor de fitness. Este important să continuăm să creştem acest număr pentru a promova o naţiune mai sănătoasă. Este evident că o creştere a TVA-ului pentru serviciile de fitness ar face scumpi, de fapt, beneficiile vitale pentru bunăstarea fizică şi mentală, pe care exerciţiile fizice regulate le oferă indivizilor şi familiilor. O astfel de decizieameninţă să descurajeze mulţi oameni să ducă un stil de viaţă sănătos şi activ, punând în pericol sănătatea generală a societăţii şi, în cele din urmă, sănătatea economiei româneşti.

Românii au nevoie de serviciile de sport, sănătate şi fitness accesibile!

RomaniaActive crede cu tărie că serviciile de fitness şi wellness ar trebui să fie accesibile şi disponibil pentru toţi cetăţenii români. O creştere bruscă şi semnificativă a TVA ar contrazice direct acest obiectiv şi ar crea o barieră financiară inutilă pentru oportunităţile de sănătate şi fitness. Este o responsabilitate comună a naţiunii să prioritizeze sănătatea cetăţenilor, iar această decizie ar submina toate eforturile făcute până acum în acest sens.

Prevenţia este esenţială! Exerciţiile fizice regulate ajută la prevenirea şi tratamentul celor mai prevalente boli cronice din lume! Exerciţiul este medicament! Până în 2030, lipsa exerciţiilor fizice va fi o cauză majoră a peste 500 de milioane de cazuri noi de boli cronice şi tulburări mintale la nivel global, costând guvernele lumii peste 27 de miliarde de dolari!

RomaniaActive acţionează ca o forţă unită şi obţine rezultate semnificative pentru a ajuta la reducerea costurilor legate de sedentarism şi la îmbunătăţirea sănătăţii românilor. Rolul activităţii fizice este crucial pentru sănătate! Este dovedit că exerciţiile fizice regulate contribuie la:

Industria sănătăţii şi fitnessului trebuie să fie considerată esenţială, deoarece beneficiile pe care le aduce sunt uriaşe! Este un lucru pozitiv faptul că TVA nu va fi modificat pentru tratamentele medicamentoase, dar prevenţia vine întotdeauna pe primul loc şi ştim cu certitudine, susţinuţi de numeroase studii medicale şi de poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, că exerciţiile fizice regulate fac parte din prima linie în prevenirea şi chiar din tratamentul unor dintre cele mai prevalente boli cronice: diabetul, bolile de inimă şi obezitatea!

Prevenţia este fundamentul unei naţiuni sănătoase şi a unei economii sănătoase. Prin creşterea TVA pentru serviciile de fitness, împiedicăm capacitatea noastră de a combate aceste probleme de sănătate.

RomaniaActive face apel la acţiune: Este o necesitate să menţinem TVA-ul pentru cluburile de sport şi fitness la un nivel care nu va afecta stilul de viaţă sănătos şi activ al românilor! Sănătatea şi prevenţia nu pot fi amânate!

Cerem Guvernului României, Ministrului Sănătăţii şi Preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Sport să prioritizeze sănătatea naţiunii. O rată de 19% a TVA-ului va avea consecinţe negative grave atât asupra industriei, cât şi asupra viitorului sănătăţii din România.

RomaniaActive şi membrii săi se angajează să promoveze o naţiune fizic activă şi sănătoasă. Vă îndemnăm să luaţi în considerare importanţa activităţii fizice, a sănătăţii şi a fitnessului în societatea noastră. O creştere semnificativă a TVA-ului pentru serviciile de activitate fizică şi fitness ar afecta nu doar industria, ci şi copiii, tinerii, familiile şi antreprenorii care depind de ea.

Pentru viitorul unei Românii sănătoase, spunem NU creşterii TVA pentru serviciile de sport şi fitness şi DA unei naţiuni mai active şi mai sănătoase!“, au continuat reprezentanţii Asociaţiei RomaniaActive.

Pentru mai multe informaţii despre acest subiect şi despre RomaniaActive, vă rugăm să accesaţi: www.romaniaactive.ro.

 

Sursa: RomaniaActive

 

 

Actualitate

Se aplică tratamente fitosanitare în zonele verzi de pe raza municipiului Constanța

Published

on

Pentru a proteja copacii și a le favoriza o dezvoltare armonioasă, Primăria Constanța a reluat stropirea lor împotriva dăunătorilor.
Tratamentele se efectuează la arborii și arbuştii ornamentali din parcurile, aliniamentele stradale şi în zonele verzi de pe raza municipiului Constanța.
Substanța folosită, Kaiso Sorbie, acţionează atât prin contact cât și prin ingestie asupra unui număr mare de insecte dăunătoare, având și acţiune ovicidă. Substanța are o toxicitate redusă pentru arbori și arbuști, pentru om și animale. Tratamentul are acțiune de lungă durată datorită protecției împotriva razelor UV și rezistă la ploaie, cu condiția ca produsul să se usuce înainte de a începe să plouă.
Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție  necesare (pentru familiile de albine) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Continue Reading

Actualitate

Marius Horia Țuțuianu, prezent la Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța

Published

on

“În sprijinul antreprenorilor din industria HORECA! Ma bucur sa fiu astazi alături de ministrul antreprenoriatului și turismului, domnul Ștefan Radu Oprea, la ediția de anul acesta a Targului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, organizat la Constanța. Evenimentul este o modalitate concretă de susținere a acestui sector vital al economiei. Vorbim despre stabilirea de noi parteneriate, de oportunitatea de interacțiune la workshop-uri și prezentări privind provocările și tendințele actuale din industrie. Mult succes tuturor participanților! Sa fie cu folos!”, a scris pe pagina de socializare Marius Horia Țuțuianu, deputat.

Continue Reading

Actualitate

Noi zone urmează să fie introduse în Registrul local al spațiilor verzi, după ce acestea au făcut obiectul trecerii din domeniul privat în domeniul public, cu destinația de spațiu verde

Published

on

Noi zone urmează să fie introduse în Registrul local al spațiilor verzi, după ce acestea au făcut obiectul trecerii din domeniul privat în domeniul public, cu destinația de spațiu verde. Spre exemplu, un teren situat în zona Hotelului Perla din stațiunea Mamaia a intrat în patrimoniul UAT Constanța. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii locali în ședința din aprilie a acestui an.
Imobilul teren a fost declarat bun de uz și interes public local, având destinația de spațiu verde. Prin stabilirea apartenenței terenului la domeniu public, terenul nu mai poate face obiectul vânzării.
Cei 3.644 mp intrați în patrimoniul verde al municipiului Constanța vor fi valorificați prin realizarea unor proiecte de reamenajare a spațiului public.
Primăria Constanța continuă să facă demersuri pentru introducerea în domeniul public a unor suprafețe ca spațiu verde, prin inițierea unor proiecte de hotărâre cu privire la atestarea la domeniul public al UAT Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Misiunile din acest weekend ale jandarmilor constănțeni

Published

on

În perioada 24 – 26 mai a.c., jandarmii constănțeni vor asigura măsuri de ordine publică pentru o multitudine de evenimente sportive, cultural – artistice și religioase care au loc în municipiul și județul Constanța, după cum urmează:

– evenimentul sportiv internațional „Maratonul Nisipului Celco Marea Neagră 2024”, ediția a IX-a, manifestare organizată în zilele de 25.05 și 26.05.2024 de către Asociația Sportivă SANASPORT Constanța pe traseul plaja Neversea – plaja Zoom Beach – plaja Reyna din municipiul Constanța;

– evenimentul gastronomic „Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, ediția a II-a, organizat în perioada 24.05 – 26.05.2024 de către Consiliul Județean Constanța în parcarea laterală a Pavilionului Expozițional din municipiul Constanța;

  – evenimentul cultural-artistic de socializare care constă în difuzarea de muzică a unor DJ pe strada Ștefan cel Mare, organizat de către SC RESTAURANT 1896 SRL în ziua de 24.05.2024 pe sectorul de drum pietonal dintre str. Mircea cel Bătrân și restaurant Zorile (faleză) din municipiul Constanța.

            – evenimentul cultural-sportiv de lupte tradiționale tătărești „Kureș”, organizat de către Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România sâmbătă, 25.05.2024, în incinta terenului de fotbal din localitatea Ciocârlia;

           – meciul de fotbal masculin din cadrul Campionatului Național de Fotbal liga a III-a, dintre echipele C.S. Gloria Băneasa și A.C.S. Înainte Modelu, desfășurat sâmbătă pe stadionul ”1 Mai” din localitatea Băneasa;

– festivalului concurs „Sunt mândru de portul meu”, ediția a VIII-a, organizat de către Școala Gimnazială „Ion Creangă” pe scena exterioară a Centrului Cultural din localitatea Albești, județul Constanța;

          – procesiunea religioasă organizată de Primăria municipiului Mangalia duminică, 26.05.2024, pe traseul: Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavril – strada Rozelor – sensul giratoriu – Primăria Mangalia – aleea de intrare spre Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe;

Ca de fiecare dată, vom fi alături de dumneavoastră pentru a ne asigura că toate manifestările se desfășoară în siguranță. În acest sens le recomandăm participanților la evenimentele enumerate să respecte atât normele legale cât și pe cele impuse de organizatori, să acorde o atenție sporită copiilor și să aibă grijă de bunurile personale.

În cazul apariţiei unor fapte de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică, îi rugăm pe cetăţeni să ne semnaleze imediat aceste aspecte, direct sau la numărul unic de urgenţe 112.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222