Connect with us

Actualitate

Noutăți în învățământ

Published

on

Alegerea liceului, a profilului și a specializării reprezintă o decizie foarte importantă pentru viitoarea carieră, tocmai de aceea elevii au nevoie de îndrumare specializată în acest sens.  Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa  a publicat recent un ghid care vine vine în sprijinul elevilor. Scopul acestuia este de a îi ajuta pe proapeții absolvenți de școală generală să ia decizia potrivită privind liceul unde vor continua studiile.

Ghidul admiterii în învățământul liceal și profesional pentru anul școlar 2019-2020 conține informațiile necesare privind etapele  înscrierii absolvenţilor de gimnaziu în învăţământul  liceal,  calendarul  admiterii,  specificul  probelor practice  și  de  aptitudini pentru liceele vocaţionale, precizările metodologice și oferta educaţională.

Elevii claselor a VIII-a vor susține evaluarea națională, începând cu data de 18 iunie. Prima probă scrisă fiind la limba și literatura română, urmată de matematică, în 20 iunie. Elevii de clasa a VIII-a vor scăpa de o parte dintre emoții în 29 iunie, atunci când se vor afișa rezultatele finale după soluționarea contestațiilor.

În privința calculului mediei de admitere pentru învățământul liceal, elevii trebuie să știe faptul că se calculează o  medie ponderată între media generală la evaluarea națională care este de 80%, împreună cu media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20 %.

Calendarul admiterii în clasa a IX-a începe în 3 iulie cu completarea opțiunilor, ce continuă până pe 7 iulie. Repartizarea computerizată se va desfășura în data de 12 iulie, iar depunerea dosarelor se va realiza între 15 și 18 iulie.

Sursa foto: adevarul.ro

Actualitate

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: „ Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor”

Published

on

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu vine cu o veste bună pentru orașul și județul nostru. În cursul zilei de astăzi a fost semnat ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a simbolului „Mormântul pictat Hypogeu”.

„Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor. Dubiile legate de viitorul Mormântului pictat hypogeu s-au risipit, odată cu semnarea astăzi a ordinului de începere a execuției lucrărilor”, afirmă Mihai Lupu, președintele CJ Constanța

Continue Reading

Actualitate

Linia 42, prelungită până în Portul Tomis

Published

on

De mâine, 6 decembrie, CT BUS anunță faptul că traseul liniei 42 se prelungește.

Autobuzele vor opri în stația Poarta 1 (ambele sensuri) și vor merge până în Portul Tomis.

Modificarea survine în vederea accesibilizării zonei peninsulare.

Continue Reading

Actualitate

Aproximativ 120 de copaci au fost plantați în oraș

Published

on

Primăria Municipiului Constanța a început programul de reamenajare a spațiilor verzi prin plantarea de platani, frasini, mesteacăni și castani.

În aceste zile, lucrătorii au plantat peste 120 de platani, în locul celor uscați care au fost înlăturați în anii anteriori și în casetele construite special pentru spații verzi pe trotuarele reconstruite. Au fost deja plantați 45 de platani pe strada Termele Romane, 40 de platani pe strada Traian și prelungirea Traian, pe bulevardul Mamaia 14 platani și pe Bulevardul Aurel Vlaicu 11.

Lucrătorii vor mai planta în perioada următoare încă 200 de platani, 50 de frasini, 150 bucăți de mesteacăn, 200 de arțari și castani. Vor urma plantări de arbori și pe strada Unirii, Baba Novac, în parcarea de pe strada Traian și în parcarea de pe strada Lotca din cartierul Tomis Nord.

Continue Reading

Actualitate

Fără apă în localitățile Mihail Kogălniceanu, Culmea și Oituz

Published

on

Pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 355 mm, de pe DN2A din localitatea Mihail Kogălniceanu, echipele RAJA au fost nevoite să sisteze furnizarea apei potabile.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, în localitățile Mihail Kogălniceanu, Culmea și Oituz, dar și către Societatea Avicola, Baza Militară și Aeroport, furnizarea apei potabile este sistată.

Având în vedere că un tronson din conducta avariată pe care s-a intervenit, se afla ancorată într-un masiv de beton, lucrările au fost mult îngreunate, prelungindu-se timpul de execuție preconizat inițial. În prezent, se realizează sudarea prin electrofuziune a segmentului avariat, proces ce necesită un timp mai mare de acțiune. De asemenea, umplerea instalației durează aproximativ 2 ore. Prin urmare, preconizăm că în jurul orei 20.00 se va relua furnizarea apei potabile în mod progresiv către toți consumatorii afectați.

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților din zonă, pe care îi asigură că echipele de intervenție deplasate la fața locului vor face tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222