Connect with us

Administratie/politica

Noul spital de la Mioveni

Published

on

A avut loc o nouă vizită tehnică pe șantierul noului spital din Mioveni, unde managerul de proiect și reprezentanții constructorului au prezentat consilierilor locali stadiul lucrărilor și termenele de execuție.

După cum se poate observa și în pozele susprinse în interiorul spitalului în această dimineață, majoritatea secțiilor sunt finalizate în procent de peste 80%.

Reamintim că spitalul va avea şase etaje, cu secţii de maternitate, ginecologie, pediatrie, neurologie, chirurgie, cardiologie, bloc operator şi spaţii auxiliare cu birouri.

Printre avantajele acestei unități medicale se numără generatoarele cu ajutorul cărora spitalul poate funcționa timp de 48 de ore, adăpostul antiatomic pentru 100 de persoane, cele 11 căi de evacuare și panourile solare ce vor asigura 25 % din necesarul de încălzire pentru apă. Totodată, sălile de operație vor fi dotate cu aparatură de top, de la computer tomograf până la echipament de chirurgie minim invazivă.

Sursa http://arges-stiri.ro/2019/02/28/noul-spital-de-la-mioveni-galerie-foto/

Actualitate

Transformă economiile în TEZAUR!

Published

on

Ministerul Finanțelor a lansat, începând cu 7 iunie, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 2,95%, 3,35% și 3,65%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 7 – 28 iunie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • între 7 – 24 iunie 2021 pentru mediul rural și 7 – 25 iunie 2021 pentru mediul urban, prin Compania Națională Poșta Română.

Dobânda este anuală şi se plăteşte la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Programarea în service-ul EXCLUSIV AUTO  este la un clik distanţă!
Apasă pe imagine şi programează-te!

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia se regăsesc pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică) , www.posta-romana.ro.

 

Sursa: Ministerul Finanţelor

Continue Reading

Administratie/politica

S-a aprobat documentaţia tehnică pentru varianta ocolitoare a Mangaliei

Published

on

A fost aprobată documentația necesară pentru demararea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Mangalia. Consilierii locali din Mangalia reuniţi în şedinţă ordinară, au adoptat mai multe proiecte de hotărâre, iniţiate de primarul localității. Unul dintre proiectele votate de aleşii locali a vizat aprobarea documentaţiei tehnico-economice aferente obiectivului de investiţii “Varianta ocolitoare (drum expres) a municipiului Mangalia”.

Prin acest proiect, va fi asigurată fluidizarea traficului rutier, pe magistrala de Est a României, respectiv drumul european E87, care conectează Mangalia cu restul staţiunilor, graniţa cu Bulgaria şi municipiul Constanţa.

Conform Studiului de Fezabilitate, noua infrastructură rutieră se va întinde pe o lungime de aproximativ 7,7 km şi va avea mai multe căi de acces. Traseul propus se va desprinde din DN 39 (E87), la km 37+735, continuând de-a lungul căii ferate, cu deviere spre vest, traversând fosta Herghelie. Apoi, circulaţia se va desfăşura pe strada Oborului, ocolind la vest ansamblul arheologic “Movile”. Ulterior, traseul coboară spre sud, pe partea dreaptă a rambleului căii ferate şi se închide în DN39 (E87), printr-un sens giratoriu, la km 7+673.

“Varianta de ocolire a municipiului Mangalia reprezintă un proiect major de infrastructură rutieră, dorit de toţi locuitorii oraşului, dar şi de marii transportatori. Acest proiect va fi o realizare importantă pentru localitatea noastră, dar şi sudul judeţului Constanţa, întrucât vom scoate traficul greu de mare tonaj, în afara Mangaliei şi vom crea premisele necesare extinderii reţelei de transport naţional şi internaţional, prin exteriorul localităţii.”, declară CRISTIAN RADU, primarul municipiului Mangalia

În perioada imediat următoare, documentaţia necesară va fi înaintată Guvernului României, prin CNAIR, pentru evaluare şi finanţare a obiectivului de investiţii propus.

sursa foto: booking.com

Continue Reading

Administratie/politica

Noutăţi de la Primăria Constanţa. Află de unde se vor elibera permisele CT Bus și tichetele Respect

Published

on

Primăria municipiului Constanța informează că începând cu data de 14 iunie a.c., Direcția protecție socială, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale din cadrul Direcției generale de asistență socială își va desfășura activitatea la sediul din strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4.

Persoanele care pot beneficia de Programul ”RESPECT” sau permise de călătorie CT BUS se vor prezenta începând cu această dată la adresa strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4 (club pensionari), program de lucru: luni – joi 08:00 – 16:30, vineri 08:00 – 14:00.

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0341/454669.

 

 

Continue Reading

Actualitate

În sfârşit, visul constănţenilor va deveni realitate!

Published

on

Strada Ștefan cel Mare, arteră emblematică a anticului Tomis, după mulţi ani în care s-a degradat încet-încet, se va transforma într-o esplanadă modernă.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat ieri, 9 iunie, contractul de execuție a lucrărilor din cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”. Potrivit proiectului, esplanada de pe strada Ștefan cel Mare va fi îmbogățită cu peste 5.000 mp de spațiu verde. Se vor amplasa fântâni arteziene și se va amenaja mobilier urban inteligent prevăzut cu bănci, spații de ședere, rasteluri de biciclete și cișmele, se vor monta sisteme de informare cu mesaje variabile și va fi instalat un sistem de supraveghere video.

Lucrările includ modernizarea rețelei de iluminat public și reabilitarea pasajului pietonal. Infrastructura de semnalizare rutieră din zona centrală o orașului va fi adaptată la nevoile persoanelor cu dizabilități și a celor cu mobilitate redusă.

Maşina la care ai visat e la un clik distanţă!
Apasă pe imagine şi primeşti oferta specială EXCLUSIV AUTO!

Pe zona adiacentă, bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, se vor reabilita traseele pietonale și vor fi introduse benzi unice de transport public (2,817 km) și piste pentru biciclete(5,304 km). Zona va beneficia de iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete și iluminat smart pentru trecerile de pietoni, iar stațiile de autobuz vor fi modernizate.

Pe străzile străzile Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoalei 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter vor fi reabilitate și extinse trotuarele și va fi modernizat iluminatul public.

Valoare totală a proiectului este de aproape 90 milioane de lei, cheltuielile sunt eligibile în proporție de 100%, iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

 

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222