Connect with us

Administratie/politica

Noul spital de la Mioveni

Published

on

A avut loc o nouă vizită tehnică pe șantierul noului spital din Mioveni, unde managerul de proiect și reprezentanții constructorului au prezentat consilierilor locali stadiul lucrărilor și termenele de execuție.

După cum se poate observa și în pozele susprinse în interiorul spitalului în această dimineață, majoritatea secțiilor sunt finalizate în procent de peste 80%.

Reamintim că spitalul va avea şase etaje, cu secţii de maternitate, ginecologie, pediatrie, neurologie, chirurgie, cardiologie, bloc operator şi spaţii auxiliare cu birouri.

Printre avantajele acestei unități medicale se numără generatoarele cu ajutorul cărora spitalul poate funcționa timp de 48 de ore, adăpostul antiatomic pentru 100 de persoane, cele 11 căi de evacuare și panourile solare ce vor asigura 25 % din necesarul de încălzire pentru apă. Totodată, sălile de operație vor fi dotate cu aparatură de top, de la computer tomograf până la echipament de chirurgie minim invazivă.

Sursa http://arges-stiri.ro/2019/02/28/noul-spital-de-la-mioveni-galerie-foto/

Actualitate

Guvernul a aprobat normele de aplicare a prevederilor pentru reglementarea activității prestatorului casnic

Published

on

Executivul a aprobat normele de aplicare a prevederilor Legii nr.111/2022 privind reglementarea activităților prestatorului casnic, care stabilesc modalitatea de acordare a tichetelor de activități casnice, modul în care beneficiarul casnic le poate utiliza, precum și modalitatea de preschimbarea în bani a acestora.

Potrivit actului normativ adoptat de guvern, acest tip de tichete vor putea fi achiziționate atât pe suport electronic, prin crearea unui cont online în vederea înregistrării în platforma electronică de evidență a desfășurării activităților casnice, cât şi pe suport de hârtie.

Tichetul de activităţi casnice va conține rubrici speciale destinate informațiilor referitoare la identificarea beneficiarului și a prestatorului casnic, date referitoare la valabilitatea tichetului, precum şi elemente de siguranță obligatorii.

Preschimbarea în bani a tichetelor, de către prestatorul casnic, se va putea face la sediul oricărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene și a municipiului București, la sediile unităților furnizorului de serviciu universal sau în contul bancar indicat de către prestatorul casnic prin platforma electronică.

Din valoarea nominală a tichetelor de activităţi casnice se va reține impozitul pe venit și contribuțiile de asigurări sociale de stat. Ca facilitate fiscală, baza de calcul la care se aplică cota impozitului pe venit, respectiv cota contribuției de asigurări sociale este reprezentată de 50% din valoarea nominală a tichetului. La preschimbarea unui număr de minimum 85 de tichete de activități casnice, valoarea minimă a contribuției lunare nu poate fi mai mică de 25% din valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată. Prestatorul casnic beneficiază de asigurare în cadrul sistemului de asigurări sociale de stat și al sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va achiziţiona serviciile de dezvoltare a Platformei electronice de evidență a desfășurării activităților casnice, iar până la 31 decembrie 2023 aceasta va fi operaţională.

Persoanele fizice care îşi doresc să utilizeze tichete de activităţi casnice în activitatea lor vor putea beneficia de prevederile Legii nr. 111/2022 privind reglementarea activităților prestatorului casnic începând cu data de 1 ianuarie 2024.

 

Continue Reading

Actualitate

Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 milioane de euro obținuți din tranzacționarea criptomonedelor

Published

on

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au inițiat controale pentru verificarea veniturilor obținute în perioada 2016-2021 din tranzacționarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX ș.a.

Într-o primă etapă au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obținute de 63 de cetățeni români. Până în prezent, inspectorii DGAF au identificat cca. 48,67 milioane euro omiși de la declarare, parțial sau integral. Până în prezent, pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de cca. 2,10 milioane euro.

 

Continue Reading

Administratie/politica

Peste 6 milioane de euro, fonduri europene pentru Tulcea

Published

on

Astăzi, 30 iunie, 2022, la ora 10.00, s-a deschis sesiunea pentru depunerea de proiecte în PNRR, a Componentei 15, Construirea, echiparea si operaționalizarea creșelor.
Primăria Tulcea, prin Echipa fondurilor europene, a reușit să înscrie cele două proiecte pregătite pentru construirea de creșe, în valoare totală de 32.191.274,17 Lei:
– CONSTRUIRE CREȘĂ ÎN CARTIERUL LOTIZARE, MUNICIPIUL TULCEA:
Creșă mare pentru maximum 11 grupe și 110 copii;
Suma solicitată pentru investiție, 3.656.195 Euro.
– CONSTRUIRE CREȘĂ ÎN CARTIER E3, MUNICIPIUL TULCEA
Creșă medie pentru maximum 7 grupe și 70 copii; Suma solicitată pentru investiție, 2.807.916 Euro
Fondurile europene schimbă în bine fața comunității.

Continue Reading

Administratie/politica

Oficiali americani, întâlnire cu primarul Vergil Chițac

Published

on

Administratorul public al judeţului Constanţa, Gabriel Monea, împreună cu primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, au primit astăzi vizita oficială a unor înalți oficiali americani: domnul Traver Gudie, consilier politic în cadrul Ambasadei SUA şi domnul Michael H. Cecire, consilier politic principal în cadrul Comisiei SUA pentru Securitate și Cooperare în Europa (U.S. Helsinki Commission).
“Crearea unui climat de stabilitate şi securitate, în care să se deruleze proiecte de cooperare şi dezvoltare economică şi socială este extrem de importantă în contextul geopolitic actual. Regiunea Mării Negre reprezintă o punte de legătură între spaţii geopolitice şi geoeconomice, o zonă strategică din punct de vedere al comerţului, turismului şi transportului de resurse energetice. În cadrul discuțiilor pe care le-am avut am punctat importanța investițiilor străine, dar și deschiderea noastră pentru susținerea proiectelor româno-americane cu efect benefic pentru județul nostru. Sunt convins că preocupările din prezent, ale instituţiilor de securitate europene şi nord-atlantice faţă de Marea Neagră, vor deschide noi oportunităţi de consolidare a cooperării deja existente, ce vor contribui la consolidarea unui spaţiu al păcii, securităţii şi prosperităţii” – Gabriel Monea, administratorul public al judeţului Constanţa.

Continue Reading

Nordis Hotels

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222