Connect with us

Administratie/politica

“Nota 2 pentru grija față de tineri și educație, la Constanța”

Published

on

În întreaga perioadă de precampanie și campanie, Corina Martin, candidatul Partidului Ecologist Român la Primăria Constanța, s-a întâlnit cu reprezentanți ai elevilor și studenților din Constanța, dar și cu Sindicate și Asociații ale dascălilor și cu delegația Consiliului Județean al Părinților, cu intenția de a identifica problemele majore cu care se confruntă aceștia și de a găsi împreună soluțiile cele mai bune, pentru învățământul constănțean. Mai mult, atât ieri, cât si astăzi, Corina Martin a participat la dezbaterile organizate pentru candidați, de către Federația Tinerilor, Asociația Elevilor, Liga Studenților din UMC, Liga Studenților din Universitatea ”Ovidius” și Consiliul Județean al Elevilor Constanța, dezbateri la care reprezentanții PSD, PNL și ai altor partide au refuzat să participe.

”Educația este un domeniu care mă preocupă în mod constant și este tema principală între obiectivele din platforma mea program. Consider că este prioritar să dezvoltăm educația noilor generații de copii și tineri, ca fundament obligatoriu pentru a putea dezvolta orașul și comunitatea locală. De-a lungul anilor, am fost în permanență conectată la învațământul constănțean, am incheiat Parteneriate pentru practica elevilor si studentilor si am participar ca speaker motivațional pe domeniul turism pentru noile generații, am fost prezentă de foarte multe ori în licee și facultăți. În activitatea mea de Candidat la Primăria Constanța, prima întâlnire publică mi-am dorit să o am și am derulat-o cu delegația Consiliului Național al Elevilor, fililala Constanța, condusă de președintele Silviu Morcan. Am aderat cu mare drag și am semnat scrisoarea de Angajament – Pact pentru Educatie, document pe care eu îl consider extrem de important pentru educația constănțeană. De asemenea, am avut nenumărate discuții cu reprezentanți ai Universității “OVIDIUS” din Constanța, pe temele de interes din mediul universitar al Constanței, dar și despre programe și proiecte care să asigure integrarea mai rapidă a tinerilor absolvenți în antreprenoriat și în activitatea economică și socială a orașului. În Programul meu “Primar pentru Constanța”, ca om al orașului și mamă a trei copii și bunica unui nepoțel, voi reforma radical GRIJA și ATENȚIA pentru copii și educație la Constanța, pentru ca in fiecare zi, pe strazile Constantei, parintii si bunicii orasului mi-au marturisit ca le-au plecat copiii si nepotii sa studieze si apoi sa lucreze in Bucuresti, Cluj, Oradea etc sau in alte tari. Tinerii Constantei nu isi mai gasesc locul in oarsul lor, nu sunt apreciati si stimulati sa ramana in oras, in primul rand pentru ca orasul Constanta nu s-a dezvoltat, ci a involuat. Haosul indus de guvernarea diletantă și iresonsabilă a PNL se adaugă la lipsa de responsabilitate și managementul dezastruos și impersonal al echipei Primarului Constanței și de aceea, eu dau nota generală 2 la ggrija fata de tanara generatie si fata de educație la Constanța! Nu pentru strădania și performanțele elevilor, nu pentru sacrificiile părinților și nici pentru eforturile dascălilor! Ci pentru iresponsabilitatea și incapacitatea Guvernului și administrației locale – Primăria Constanța! Domnilor, nu ați trecut examenul! Copiii noștri merită mult mai mult! Constanța merita mai mult!”, a declarat CORINA MARTIN, candidatul Partidului Ecologist la Primăria Constanța

sursa foto: PER Constanța

Actualitate

Prima întâlnire de lucru în cadrul Grupului de Inițiativă Civică Împreună Reclădim Constanța

Published

on

La inițiativa eTrezirea, la sediul asociației, s-a desfășurat prima întâlnire de lucru în cadrul Grupului de Inițiativă Civică Locală Împreună reclădim Constanța. Cu toate că invitația de a participa la eveniment a fost lansată public tuturor candidaților la Primăria municipiului Constanța, care în urma alegerilor locale nu au obținut o reprezentativitate în Consiliul Local Municipal, doar patru dintre aceștia au răspuns prezent – Horia Constantinescu, Nicoleta Ploscaru, Corina Martin și Traian Anton Antoniadis.

“Ne bucurăm să vă anunțăm faptul că prima întâlnire din cadrul Grupului de Inițiativă Civică Locală și-a atins scopul. Am reușit să reunim la masa dezbaterii patru persoane care până nu demult au fost contracandidați dar care astăzi, au înțeles importanța demersului nostru, total apolitic, atât de necesar Constanței. Considerăm, de asemenea, că participarea la acest prim dialog, lăsarea deoparte a orgoliului politic, este dovada faptului că vor să se implice în continuare în procesul de reclădire a Constanței. Reluăm ideea că este nevoie de crearea unei singure voci, puternică, reprezentativă pentru societatea civilă constănțeană care să reacționeze la acțiunile sau non acțiunile aleșilor locali, ce au impact asupra Constanței.

Încep prin a mulțumi participanților, fiecare dintre ei dovedind că haina politică poate și trebuie pusă in cui, interesul orașului fiind comun. Campania s-a încheiat! Suntem patru constănțeni care ne dorim să punem proiecte concrete în fața autorităților competente, pentru că, în 27 septembrie, am primit un vot de încredere de la  cetățenii acestui oraș. Trebuie arătat că de la vorbă la faptă este un singur pas: determinarea.”, susține Horia Constantinescu

“Lupta continuă! Ca inițiator al proiectului #ConstanțaDragosteamea mă voi bate pentru proiectele necesare dezvoltării Constanței și creșterii nivelului de trai al constănțenilor. Pentru că alegerile trec și problemele rămân și se agravează. Din aceste motive am acceptat invitația. Participarea la dezbateri, mese rotunde, eventuala susținere a unor proiecte comune, nu afectează independența mea politică. Consider ca dezbaterile de la masa rotunda nu au legătura cu alegerile pentru Parlamentul României și nu afectează neutralitatea mea față de partidele și candidații care se luptă pentru locuri in Parlament.” a declarat Nicoleta Ploscaru

“Sunt un om de echipă și dialog și mă interesează prioritar să fie rezolvate și împlinite problemele orașului și așteptările constănțenilor, mai ales că eu am comunicat  direct, zi de zi, în campania pentru Primărie cu mii de constănțeni, de la care am aflat problemele și nevoile cu care se confruntă și care ne nemuțumesc pe toți, la Constanța. Dacă acest proiect va reuși să pună împreună energii, eforturi și implicare din partea mai multor foști candidați pentru Primăria Constanța, eu în mod clar îmi doresc să contribui pentru orice proiect care poate aduce bunăstare constănțenilor și dezvoltare pentru oraș.”, a declarat Corina Martin

“Știm foarte bine că ideile și proiectele enunțate în campania care a trecut, cel puțin din partea subsemnatului, nu sunt fantasmagorice. Ele sunt ușor de implementat și este păcat să nu se realizeze, mai ales că sunt și necesare! În acest moment nu vorbesc politică, nu fac politică, de aceea am răspuns ieri invitației de a mă alătura acestei inițiative. Da, Constanța este un oraș car trebuie deopotrivă dezvoltat și conservat! Da, Constanța este orașul port al României, oraș în care viața să fie trăită în roz, nu gri!”,  a declarat Traian Anton Antoniadis

Fiecare dintre participanții la întâlnire au adus în discuție proiecte care ar trebui să ajungă în fața autorităților publice locale, cu o susținere puternică din partea societății civile.

Horia Constantinescu a vorbit despre necesitatea înființării Constanța S.A, o societate pe acțiuni, deținută în proporție de 51% de municipalitate. Diferența de acțiuni poate fi scoasă la vânzare păstrându-se controlul autorității publice locale. Toți acționarii ar fi și s-ar simți cu adevărat implicați, nu numai financiar, ci și în implementarea proiectelor și administrarea acestora! Potrivit lui Horia Constantinescu, aceasta ar fi una dintre cele mai simple soluții pentru generarea de venit la bugetul local.

Nicoleta Ploscaru a adus în atenție mai multe probleme printre care se numără necesitatea modificării proiectului Sălii Polivalente, prin creșterea capacității, Castelul Reginei Maria din Mamaia și găsirea unor modalități de restaurare și reintroducere în circuitul cultural și turistic al acestui important obiectiv național de patrimoniu.

Corina Martin a ridicat problemele din turismul de pe litoral, vorbind despre importanța stabilirii și promovării unui brand turistic al orașului și a unei strategii de dezvoltare și de promovare a destinației, adică ceea ce în acest moment nu mai există de peste 3 ani la Constanța, oraș ce trebuie să devină o destinație turistica de 12 luni pe an.

Traian Antoniadis a susținut ideea cumpărării de către municipalitate  a Hanului Balcan, restaurarea lui și intrarea acestuia în circuitul public. De asemenea, a fost adusă în discuție necesitatea intervenției cât mai rapide asupra malului de la plaja Modern, din dreptul Bisericii Grecești Metamorphosis.

O a doua întâlnire în demersul constituirii Grupului de Inițiativă Civică Locală Împreună Reclădim Constanța va fi organizată cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale de la nivelul municipiului Constanța, joi, 5 noiembrie, începând cu orele 17.00. Inițiatorii proiectului lansează pe această cale invitația oficială în vederea participării la discuții, tuturor ONG-urilor și asociațiilor care au dovedit implicare în ultimii ani. Întâlnirea se va desfășura la sediul asociației eTrezirea, din str. Ștefan cel Mare, 63.

Continue Reading

Administratie/politica

Un nou mandat, o nouă provocare pentru Dorinela Irimia

Published

on

După ce a obţinut o majoritate covârşitoare în urma alegerilor locale din 27 septembrie, Dorinela Irimia, edilul comunei Saraiu, a fost reînvestit în funcţia de primar al localităţii. Ceremonia a fost marcată şi de rostirea jurământului, la începutul celui de-al treilea mandat obținut.

Pentru Dorinela Irimia, un lider de necontestat al localitaţii Saraiu în ultimii opt ani, noul mandat reprezintă nu doar o nouă provocare, ci şi o misiune asumată de a le oferi localnicilor un trai mai bun.

Iar satisfacţia cea mai de preţ vine în urma tuturor lucrurilor duse la bun sfârşit, spune Dorinela Irimia. După opt ani de mandat, în care schimbările în bine se văd în comuna Saraiu, proiectele prind în continuare contur.

“Obiectivele pe care mi le-am propus a le desfășura în acest mandat sunt obiective importante pentru dezvoltarea localității, pentru ca Saraiu să devină o comună europeană. Motivația mea de a merge mai departe a fost ambiția de a-mi lăsa amprenta în localitatea Saraiu.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Pe lângă toate proiectele care au fost deja finalizate sau se află încă în faza de execuție, edilul localității are în vedere numeroase alte obiective pentru următorii patru ani.

“În curând, sper să înceapă construirea celor două blocuri ANL, locuințe pentru tinerii din comuna Saraiu, pentru că sinceră să fiu, îmi doresc ca tinerii noștri să rămână aici, acasă la Saraiu. De asemenea, mai avem un proiect de suflet ce constă în înființarea unui cămin pentru bătrâni, destinat tuturor bătrânilor din localitatea noastră. Și nu ne oprim aici.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Ceremonia de învestire în funcţie a primarului a fost marcată, totodată, și de şedinţa de constituire a Consiliului Local.

Continue Reading

Administratie/politica

Florin Chelaru, învestit în funcție

Published

on

Florin Chelaru a fost învestit în funcția de primar al orașului Năvodari. Este cel de-al doilea mandat consecutiv obținut de edilul localității de la malul mării. Cu prilejul ceremoniei oficiale, a fost învestit și Consiliul Local Năvodari.

După ce a câștigat un nou mandat în urma alegerilor locale din 27 septembrie, Florin Chelaru a fost reînvestit în funcția de primar al orașului Năvodari.

Edilul le-a mulțumit tuturor locuitorilor orașului Năvodari, care i-au acordat votul de încredere și îi asigură pe aceștia că investițiile și proiectele vor continua în următorii patru ani.

“Gândesc un proiect de dezvoltare și mai ambițios. Este adevărat, greutățile sunt mari, dar mă bazez pe înțelepciunea locuitorilor orașului nostru, cei care v-au trimis în consiliul local tocmai pentru a încerca ca împreună să rezolvăm și să dezvoltăm acest oraș.”, declară FLORIN CHELARU, primarul orașului Năvodari   

De asemenea, în cadrul ceremoniei oficiale, a fost învestit și Consiliul Local Năvodari.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta