Connect with us

Cultura/Educatie

Noi specializări la Universitatea Ovidius Constanţa

Published

on

Universitatea „Ovidius” din Constanța are în vedere înființarea a două programe noi de licență, la forma de învățământ cu frecvență, în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM): Sisteme de Producție Digitale și Informatică Aplicată în Inginerie Industrială.Cele două programe de studii reprezintă un răspuns la necesitățile actuale de pregătire a profesioniștilor în domeniul Ingineriei Industriale, și satisfac, totodată, cerințele angajatorilor locali, naționali și internaționali din domeniul industriei 4.0.

Programul de licență Sisteme de Producție Digitale va pregăti specialişti pentru proiectarea constructivă şi tehnologică, exploatarea şi întreţinerea maşinilor şi utilajelor cu comandă numerică, digitalizate și specifice industriei constructoare de maşini. Pregătirea tehnică generală este completată cu discipline care asigură folosirea cu succes a proiectării şi prelucrării asistate de calculator și implementarea IIOT (Industrial Internet of Things). Acestora li se adaugă un set de cursuri de management absolut necesar pentru formarea unei viziuni ample asupra domeniilor cercetării, proiectării, producţiei şi desfacerii produselor industriale.Cu o durată a studiilor de patru ani, programul le oferă absolvenților numeroase oportunități de carieră: inginer proiectant mașini-unelte digitale, inginer de exploatare și mentenanță mașini și sisteme de producție digitală, specialist digitalizarea producției și sistemelor de producție, inginer programator comandă numerică, inginer mecanic.

Cel de-al doilea program nou de studii de licență din cadrul FIMIM, Informatică Aplicată în Inginerie Industrială, va pregăti ingineri specialiști în tehnologiile digitale, Internet și industrii convenționale, ca răspuns la cerinţele actuale ale economiei concurenţiale, cu impact deosebit asupra dezvoltării produselor, proceselor şi modelelor de afaceri. Pe parcursul celor patru ani de studiu, tinerii vor dobândi competențe profesionale specifice și vor acumulacunoştinţe ştiinţifice, tehnologice, inginereşti și manageriale adecvate nevoilor actuale şi de perspectivă pentru întreprinderile modern tehnologizate din România. Oportunitățile profesionale pe care acest program de studii le oferă absolvenților sunt extrem de variate și valoroase, deoarece ei vor putea înțelege tot ce se întâmplă într-o companie industrială și vor putea transfera cunoașterea către sistemele informatice.

Sursa: UOC

 

Cultura/Educatie

Câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”

Published

on

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat luni, 25 martie 2024, cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”, cu tema „Un vot pentru moderație”.

La competiție au participat 15 elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de la opt licee din județele Constanța și Galați.

„Un vot pentru moderație înseamnă, în viziunea noastră, un act de curaj. Pentru că, știm, curajul nu e doar forță fizică. Curajul este și puterea de a rămâne echilibrat când este atât de uşor să te lași condus de emoţii negative. A fi moderat este greu când în jur este o revărsare de ură şi intoleranţă. A fi moderat este greu pentru că înseamnă, mai ales, să ai răbdare, să te informezi, să manifeşti spirit critic și luciditate în loc să te grăbeşti să etichetezi, să condamni, să pui la zid”, a precizat asist. univ. dr. Georgiana Țăranu, coordonatorul concursului.

Câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor” sunt:

  • Premiul I – Ioan Neacșu, coordonat de prof. Pagalea Irina, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța;
  • Premiul II – Alexandra-Maria Matei, coordonată de prof. Matache Mihaela, de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța;
  • Premiul III – Mario-Gabriel Busuioc, îndrumat de prof. Daniela Ștefan, de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța.

De asemenea, publicul prezent în sală a decis ca premiul de popularitate să îi fie acordat elevei Marisa-Viviana Stanciu, coordonată de prof. Lavinia Marcu, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Câștigătorii, participanții și profesorii coordonatori au fost recompensați prin intermediul unui grant oferit de Fundația „Nouă ne pasă”.

Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și cu asociația studențească „Historipol”.

Continue Reading

Cultura/Educatie

Cântecul privighetorii, la Teatrul pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare

Published

on

Cântecul Privighetorii i-a fascinat încă o dată pe spectatorii de toate vârstele, care au luat parte la cea mai recentă premieră de pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, spectacolul Privighetoarea, după Hans Christian Andersen, în regia lui Vitalie Drucec. Publicul are parte de o lecție deosebită, plină de culoare și sensibilitate, ce vorbește despre prietenia adevărată și iubirea necondiționată. Iar săptămâna aceasta este plină de reprezentații deosebite și pline de emoții.

Într-o atmosferă caldă, plină de culoare și sensibilitate, micii spectatori au urmărit cu sufletul la gură spectacolul Privighetoarea, a cărei premieră a avut loc recent pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța. Povestea îi prinde pe toți în lumea magică a iluziei, populată cu împărați și oameni simpli, cu bufoni și oameni vicleni însetați de putere, ducându-și existența între mici bucurii și mari ambiții. Un tablou în fața căruia stai cu răsuflarea tăiată, ca mai apoi să fii absorbit și să te contopești cu personajele sale.

Privighetoarea reușește să îl impresioneze pe capriciosul Împărat al Chinei prin cântecul ei, prin noblețea sufletească și frumusețe dar și prin loialitate și înțelepciune, cântecul ei deosebit neputând fi comparat în nici un fel cu cel al Privighetorii mecanice, frumoasă și deosebită și ea, dar, din păcate ….artificială. Pe scenă, micuții i-au întâlnit pe Povestitor, Sfetnic, Moartea și pe Fetele de la Curte. Iar copiii au fost fascinați de poveste.

Iar săptămâna aceasta este plină de reprezentații deosebite și multe emoții.

”Este o săptămână foarte încărcată, 27 este ziua mondiala a teatrului cand vom primi spectactorii cu inca un spectacol privighetoarea, după amiaza vom juca un spectacol pentru tineret nuntă caut mire și mireasă, iar de joi încolo începem repetițiile pentru spectacolul Harap Alb care va avea loc duminică și tot duminică vom aniversa pe Nichita Stănescu cu un spectacol special de poezie și nu numai”, a declarat Aurel Palade, director Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” 

Accesul în sala de spectacole la momentul artistic dedicat lui Nichita Stănescu este gratuit, în măsura locurilor disponibile. Așadar, cu mic cu mare, sunteți invitați la teatrul Căluțul de Mare, iar biletele pentru restul reprezentațiilor pot fi achiziționate de la casieria instituției din strada Aristide Karatzali Nr.16.

Continue Reading

Actualitate

„Serbarea mamei creștine” – un spectacol emoționant organizat de Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni”

Published

on

Într-o lume în continuă schimbare, unde valorile tradiționale sunt adesea lăsate în umbra progresului tehnologic, Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni”, sub egida Fundației „Sfinții Martiri Brâncoveni”, reamintește comunității importanța relațiilor familiale și a rolului esențial al mamei în viața fiecăruia. Prin evenimentul „Serbarea mamei creștine”, școala își propune să scoată în evidență talentul și creativitatea elevilor săi, oferindu-le o platformă de exprimare a recunoștinței și a dragostei față de mame.

Manifestarea va avea loc marți, 26 martie 2024, de la ora 16:00, în sala de festivități a Grupului Școlar „C.A. Rosetti”.

Despre eveniment

Serbarea mamei creștine” este un tribut adus mamei, considerată „începutul tuturor începuturilor” după cum spunea poetul Grigore Vieru. Elevii vor avea ocazia să-și demonstreze talentul nativ și abilitățile dobândite, într-un cadru care promovează valorile creștine și legătura profundă dintre copii și părinți. Prin cântece, poezii, scenete și dansuri, participanții vor aduce un omagiu celei mai dragi ființe, mama.

Directorul Școlii „Sfinții Martiri Brâncoveni”, preotul Cezar Axinte, subliniază importanța acestui eveniment:

Educația pe care o promovăm depășește limitele cunoașterii academice, având ca scop formarea unor valori și principii solide în inimile elevilor noștri. Prin această serbare, dorim să întărim legătura dintre generații și să celebrăm una dintre cele mai sfinte relații, aceea dintre mamă și copil.Toți părinții, bunicii și prietenii sunt invitați să se alăture acestei sărbători emoționante și să fie mărturii ale talentului și dragostei copiilor lor.”.

Despre Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni”

Având o viziune centrată pe oferirea unei educații creștine de calitate, Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni” îmbină armonios dezvoltarea intelectuală și practică a elevilor cu formarea caracterului lor, pregătindu-i pentru provocările lumii moderne fără a pierde din vedere valorile fundamentale.

Pentru mai multe informații despre eveniment sau despre activitățile educaționale desfășurate de școală, vă rugăm să ne  contactați:, telefon: 0241.699149./Bd. 1 Mai, nr. 44, Constanța

 

Continue Reading

Cultura/Educatie

Copii, iată care sunt spectacolele Teatrului ”Căluțul de mare”, în perioada 25 – 31 martie

Published

on

PROGRAMUL TEATRULUI „CĂLUŢUL DE MARE” ÎN PERIOADA 25.03– 31.03.2024
MARȚI, 26.03.2024, ORELE 09.30 și 11.30 – grupuri organizate
PRIVIGHETOAREA, după H. Ch. Andersen
Regia și scenariul: Vitalie Drucec
Scenografia: Adrian Suruceanu
Costume: Tatiana Vasilievna Popesku
Coregrafia: Oana Lavinia Pisaroglu
Light design: Aurel Palade
Vârsta: 6+
In distribuție: Denisa Iova, Cătălina Oțeleanu/ Leticia Albu, Emanuel Cristoiu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Dan Cojocaru/ Cristian Mitescu, Clara Ghiuvelechian, Inga Marcu, Narcisa Hanganu.
MIERCURI, 27.03.2024, ORA 10.00 – grup organizat
-PRIVIGHETOAREA, după H. Ch. Andersen
Regia și scenariul: Vitalie Drucec
Scenografia: Adrian Suruceanu
Costume: Tatiana Vasilievna Popesku
Coregrafia: Oana Lavinia Pisaroglu
Light design: Aurel Palade
Vârsta: 6+
-ORA 18.00- grup organizat
-NUNTĂ CAUT MIRE ȘI MIREASĂ… (spectacol pentru tineret, etapa de vârstă 12+)
-text de Sergiu Bucur, după o idee aparținând lui Arkadi Arkanov și Grigori Gorin
Regia artistică: Aurel Palade
Scenografia: Elena Cozlovschi
Muzica: Vlad Crețu
In distribuție: Denisa Iova, Sergiu Bucur, Emanuel Cristoiu, Rovena Paraschivoi, Radu Niculescu, Cătălina Oțeleanu, Adi Gheo, Inga Marcu, Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Dan Cojocaru, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Lică Gherghilescu, Leticia Albu, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan.
VINERI, 29.03.2024, ORA 18.00 – grup organizat
PREȚUL DEMNITĂȚII, după Ludmila Razumovskaia
(Spectacol dedicat etapei de vârstă 14+)
Regia artistică: Lică Gherghilescu
Scenografia: MCRanin
Traducerea și adaptarea textului: Inga Marcu
In distribuție: Inga Marcu, Adi Gheo, Denisa Iova, Sergiu Bucur, Grațian Prisacariu
DUMINICĂ, 31.03.2024, ORA 10.30
-HARAPALB, adaptarea textului îi aparține lui Sergiu Bucur, după basmul lui Ion Creangă
Regia artistică: Lică Gherghilescu
Scenografia: Mihai Constantin Ranin
Muzica: Alexandru Neș
Vârsta: 6+
In distribuție: Adi Gheo, Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Emanuel Cristoiu, Ion Ciolan, Grațian Prisacariu/ Cristian Mitescu, Andrei Stroescu, Dan Cojocaru iar alături de ei studenții Facultății de Arte ai Universității „Ovidius” din Constanța: Tudor Cioboteanu, Călin Bațagoi, Teodora Parpală, Narcisa Hanganu, Leticia Albu, Ștefania Trofin și Betty Blumetti.
DUMINICĂ, 31.03.2023, ORA 12.30
„SUNTEM CEEA CE NE AMINTIM….”
Moment artistic prilejuit de împlinirea a 91 de ani de la nașterea poetului Nichita Stănescu
Regia artistică: Aurel Palade
Ilustrația muzicală: Erin Dăneț
În distribuție: Dan Cojocaru, Daniela Vlad, Narcisa Hanganu, Claudia Brădescu, Cătălina Oțeleanu, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Grațian Prisacariu
Accesul în sala de spectacole la momentul artistic dedicat lui NICHITA STĂNESCU este GRATUIT, în măsura locurilor disponibile.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222