Connect with us

Sport

Noi provocări pentru sportivii CSM Constanța

Published

on

Este o nouă săptămână cu provocări pentru sportivii noștri, angrenați în competiții naționale și internaționale. Rugbiștii și baschetbaliștii susțin meciuri importante în ligile interne, canotorii și înotătorii luptă pentru prezența pe podiumurile naționale, iar judoka și atleții se bat pentru medalii în turnee internaționale la București. Succes, tuturor! Hai, Constanța! Hai, România!
==Natație==
Înotătorii noștri luptă în weekend pentru medalii la Cupa României. Federația Română de Natație și Pentatlon Modern organizează, în perioada 2-4 iunie, întrecerile competiției pentru seniori, tineret și juniori, la Complexul Sportiv de Natație Otopeni. În fiecare zi, seriile încep la ora 9:00, iar finalele sunt programate începând cu ora 17:30. Sportivii coordonați de Răzvan Florea speră la cât mai multe prezențe în finalele Open, Tineret și Juniori.
 ==Baschet ==
Baschetbaliștii U17 CSM Constanța evoluează la Turneul Final al Campionatului Național, Grupa Valorică B (locurile 9-14), în perioada 31 Mai – 4 Iunie, la sala LPS Târgu Mureș. Băieții noștri joacă în Grupa a IV-a cu ABC Leii București, Miercuri, 31 Mai, de la ora 15.00, și cu CSȘ Viitorul Cluj-Napoca, Joi, 1 Iunie, de la ora 16.00. În funcție de rezultate, vor continua jocurile de clasament, pentru o clasare cât mai bună la finalul sezonului.
== Rugby juniori ==
Rugbiștii U18 CSM Constanța susțin ultimul meci din sezonul regulat al Diviziei Naționale U18, în Capitală, pe terenul liderului ACS Șoimii Dinamo București. Băieții noștri sunt la o victorie distanță de primul loc. Derby-ul etapei a XIV-a se joacă pe stadionul “Florea Dumitrache”, Duminică, 4 Iunie, de la ora 13.00!
== Rugby seniori ==
După ce au câștigat meciul de debut în Liga Națională de Seniori, la Gura Humorului, rugbiștii CSM Constanța joacă din nou în deplasare. Echipa antrenată de Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir evoluează pe terenul lui Rugby Club Bârlad. Meciul contează pentru etapa I – Grupa a 3-a și are loc Sâmbătă, 3 Iunie, de la ora 11.00, pe stadionul Municipal din Bârlad.
== Canotaj ==
Sportivii secției de canotaj CSM Constanța participă în weekend la Campionatele Naționale de Seniori și Tineret. Pe 3 și 4 Iunie, la Snagov, echipajele clubului nostru vor lua startul în 6 probe, la simplu vâsle, fete și băieți, 2 rame (fără cârmaci), 4 rame (cu cârmaci) și 8+1 masculin. Canotorii sunt antrenați de Marian Grijuc și Gabriel Vodă.
 == Atletism ==
Atleții CSM Constanța iau startul la Campionatele Internaționale ale României, în 3-4 Iunie, pe stadionul Iolanda Balaș Soter din București. Participă: Ioana Colibășanu la triplusalt și lungime (antrenor Elena Colibășanu), Alexia Dospin la triplusalt, Ioana Manoliu la triplusalt și lungime (antrenor Carmen Botea), Marian Valentin Tănase la 100m și 200m (antrenor Alexandru Terpezan), Dragoș Silvestru, Alexandru Toader la 110mg, Andrei Sterea la 400m, David Ciolpan la lungime, Cristian Valentin Radu și Marian Petre la triplusalt (antrenor Alin Larion).
==Judo==
Sportivii secției de judo CSM Constanța luptă în weekend la Turneul Internațional de la București. În 3 și 4 Iunie, vom avea pe tatami următorii judoka: Alexandru Tănase 73kg, Cristian Andrei Ene 81kg, Dennis Stoica 100kg, Ana Maria Crețu 70kg – la U21, Victor Sandu 81kg și Daria Kraus 57kg – la U18. Antrenori sunt Radu Florin Luca și Gheorghe Lozovanu.

Actualitate

Descoperă importanța fitness-ului pe timp de vară cu World Class

Published

on

Chiar dacă zilele de caniculă sunt greu de suportat, trebuie să găsim în noi resurse pentru a ne menține în formă maximă. Vremea va fi mereu schimbătoare, dar singura soluție este adaptarea și găsirea celor mai bune soluții de a depăși perioadele cu temperaturi ridicate.  Vara este anotimpul ideal pentru a adopta un stil de viață activ și sănătos. Zilele sunt mai lungi așa că avem mai mult timp pentru a integra fitness-ul în rutina noastră de zi cu zi. Iar acest lucru este cel mai simplu de îndeplinit, cu un abonament la o sală sau la o rețea de cluburi de fitness.

În cluburile World Class din Constanța ai acces la o varietate de clase de group fitness care îți pot aduce mai multă energie vara aceasta. Mai jos, vom vedea cum putem transforma sezonul estival într-o experiență revigorantă pentru tine.

Beneficiile Fitness-ului pe Timp de Vară

  1. Îmbunătățirea Sănătății Fizice și Mentale –  Potrivit studiilor, exercițiile fizice regulate îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară, cresc rezistența musculară și contribuie la o stare generală de bine. Conform American Heart Association, activitatea fizică moderată timp de cel puțin 150 de minute pe săptămână poate reduce riscul bolilor de inimă și al diabetului de tip 2. Pe lângă beneficiile fizice, sportul eliberează endorfine, cunoscute ca “hormoni ai fericirii”, care ajută la reducerea stresului și anxietății.
  2. Gestionarea Greutății Corporale – Vara este perioada perfectă pentru a te concentra pe obiectivele tale de fitness și pentru a-ți menține sau îmbunătăți forma fizică. Participarea la clasele de fitness poate ajuta la arderea caloriilor și la creșterea masei musculare. Conform unui studiu publicat în Journal of Obesity, exercițiile fizice combinate cu o alimentație sănătoasă sunt esențiale pentru pierderea în greutate și menținerea rezultatelor pe termen lung.
  3. Creșterea Energiei și Vitalității – Activitatea fizică regulată te ajută să îți menții nivelul de energie ridicat. Exercițiile fizice stimulează circulația sângelui și îmbunătățesc funcționarea sistemului cardiovascular, ceea ce contribuie la creșterea nivelului de energie și la reducerea oboselii.

Începe-ți călătoria ta de Fitness la World Class City Park Constanța

Ești din Constanța și nu știi unde să te antrenezi? Situat în cel mai modern centru comercial din Constanța, World Class City Park se întinde pe o suprafață de peste 1.700 m2 și este dotat cu o sală de sport cu echipamente de ultimă generație, un studio de aerobic și un studio modern de cycling.

Te poți bucura de zona de functional training, dotată cu cele mai noi accesorii de fitness, precum TRX, Bulgarian Bags și Core Bags. Pentru momentele de deconectare te poți relaxa la piscina semiolimpică sau la sauna uscată.

Ce mai aștepți?! Vara aceasta, investește în sănătatea ta și bucură-te de beneficiile unei vieți active alături de World Class. Alătură-te comunității World Class și fă primul pas către o viață mai sănătoasă și mai activă. Află mai multe pe www.worldclass.ro

Continue Reading

Cultura/Educatie

Echipa feminină de volei a UOC a câștigat medalia de bronz la Jocurile Universitare Europene

Published

on

Echipa feminină de volei a Universității Ovidius din Constanța (UOC) a urcat pe podiumul Jocurilor Universitare Europene, competiție care s-a desfășurat în perioada 10-16 iulie 2024, la Miskolc, Ungaria.

Echipa UOC, antrenată de lect. univ. dr. Voinea Florin, s-a calificat în sferturile de finală de pe primul loc al grupei A, obținând următoarele rezultate:

  • UOC – Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie – 3 – 1 (25-20,25-16, 23- 25, 25-16);
  • UOC – Universitatea din Granada – 3 – 1 (25-18, 25-18, 18-25, 25-17);
  • UOC – Universitatea de Științe ale Sportului din Ungaria – 3 – 1 (25-20, 25-17, 25- 12).

În sferturile de finală, echipa Universității Ovidius din Constanța a câștigat meciul cu Universitatea din Valencia, cu scorul de 3 – 1 (25-20, 25-20, 16-25, 25-23). În partida din semifinală, echipa UOC a întâlnit campioana en-titre – Universitatea din Bologna, scorul întâlnirii fiind 3-0 ( 12-25, 22-25, 12-25), în favoarea echipei din Italia. Pentru medalia de bronz, sportivele Universității Ovidius din Constanța au învins echipa Universității din Ljubljana, la finalul unei partide echilibrate și spectaculoase, cu rezultatul de 3-2 ( 21-25, 23-25, 25-22, 25-21, 15-10).

Din lotul Universității Ovidius din Constanța au făcut parte studentele Facultății de Educație Fizică și Sport: Alexandra Spînoche, Silvia Coman, Larisa Vasilică, Teodora Iancu, Carmina Bordea, Marilena Puică, Andra Cojocaru, Raisa Ioan, Adriana Matei, alături de Diana Milea, studentă la Facultatea de Medicină.

Totodată, studenta Silvia Coman a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare (MVP) a competiției feminine, ea terminând turneul cu 94 de puncte.

Continue Reading

Cultura/Educatie

UOC a participat la un eveniment internațional de promovare a handbalului

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la „International Training and Handball Festival”, eveniment desfășurat la Chieti (Italia), în cadrul proiectului „Handball International Education Project” (HIEP), finanțat prin Programul european Erasmus Plus.

La manifestare au participat peste 20 de antrenori, sportivi și pasionați de handbal, din Belgia, Grecia, Italia și România.

„Prima parte a evenimentului a cuprins o sesiune de formare bazată pe o metodologie de educație non-formală și a inclus explicații teoretice preluate din manualul antrenorilor, material realizat în cadrul proiectului. În partea a doua au fost desfășurate activități experimentale în care participanții au pus în practică ceea ce au învățat în timpul instruirii teoretice, sub forma unor exerciții de antrenament și a unor meciuri amicale. În perioada următoare, fiecare echipă va organiza, în propria țară, ateliere prin care să promoveze în rândul antrenorilor de handbal cunoștințele dobândite pe durata evenimentului din Italia”, a precizat conf. univ. dr. Dragoș-Florin Teodor, managerul proiectului HIEP din partea UOC.

Obiectivul proiectului proiectului „Handball International Education Project” este de a promova formarea și perfecționarea antrenorilor de handbal la nivel european, cu scopul creșterii ratei de participare a tinerilor la activități sportive.

Proiectul „Handball International Education Project” (HIEP), contract nr. 101090905, finanțat prin Programul european Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniul sportului, este implementat în perioada februarie 2023 – ianuarie 2026, în cadrul unui consorțiu din care fac parte: Italian Handball Federation (Italia) – instituție coordonatoare, Universitatea Ovidius din Constanța (România), European Platform for Sports and Innovation (Belgia), Olympiacos SFP (Grecia), CJT Solutions (Grecia), Master Group Sport (Italia), L’Orma (Italia).

Continue Reading

Actualitate

Sute de judoka din România și străinătate se vor pregăti la Venus la Pantheon Judo Camp 2024

Published

on

Pentru a opta oară în istoria judo-ului din România, stațiunea Venus va fi și în această vară capitala judo-ului juvenil de la noi din țară.

Sute de sportivi de toate vârstele, antrenori sau reprezentanți ai cluburilor din România și nu numai și-au anunțat participarea la Pantheon Judo Camp 2024, stagiul de pregătire organizat în mod tradițional de ACS Pantheon Constanța. Până la acest moment, cu două luni rămase până la startul evenimentului, și-au anunțat participarea aproximativ 500 de sportivi de la categoriile de vârstă U20-U23 masculin și feminin, dar și de la U16-U18, U13-U15, U10-U12 din județul Constanța, din țară, dar și din țări precum Moldova, Ucraina, Bulgaria sau Serbia.

De altfel, din experiența anilor trecuți, este de așteptat ca numărul acestora să crească până la aproape o mie de participanți. Conform tradiției, organizatorii Pantheon Judo Camp – ediția a VIII-a vor asigura și prezența unor antrenori de prestigiu internațional, care vor împărtăși astfel din experiența lor tinerilor judoka din România. În această vară, pe lângă sensei Iulian Surlă și sensei Eiji Kikuchi, care sunt coordonatorii tradiționali ai stagiului, vor mai participa sensei Eiko Shepherd și sensei Shinji Hosokawa, ambii având centura neagră cu 8 dani în judo.

Campion mondial și olimpic ca sportiv, Shinji Hosokawa este considerat drept una dintre legendele judo-ului internațional și, totodată, unul dintre experții în tomoe-nage. Printre elevii săi s-au numărat Tadahiro Nomura, Shohei Ono și Joshiro Maruyama, toți trei multipli campioni olimpici și mondiali în judo. În prezent, Shinji Hosokawa este membru al IJF Education și membru al Comisiei de Antrenori.

Pe lângă toți aceștia, așa cum este tradiția stagiilor de la Pantheon Judo Camp, personalitatea din lumea academică invitată în acest an să le vorbească participanților este profesorul Ioan Roxin. În prezent profesor universitar în tehnologia informației și comunicării la Departamentul „Informatică și multimedia” al Universității Franche-Comté, Ioan Roxin va aborda cu această ocazie un subiect extrem de actual: Inteligența artificială.

Tocmai datorită acestui interes ridicat, spre deosebire de edițiile anterioare, în această vară stagiul de pregătire a fost extins pe durata a două săptămâni. Prima parte a pregătirii se va desfășura în intervalul 25 – 31 august și se va adresa judoka de peste 14 ani. De pe 1 și până pe 7 septembrie în centrul atenției se vor afla sportivii de până în 14 ani, care vor avea la dispoziție un stagiu de pregătire adecvat vârstei lor.

Antrenamentele se vor desfășura în cel mai mare dojo în aer liber din Europa, situat în stațiunea Venus. Suplimentar, participanții vor avea la dispoziție și terenuri de sport și de cross fit unde își pot completa pregătirea fizică alături de antrenorii lor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222