Connect with us

Actualitate

Noi piste destinate bicicletelor, în municipiul Constanța

Published

on

Continuă lucrările de amenajare a pistelor pentru biciclete, în Constanța. În această săptămână s-a turnat primul strat de asfalt pe calea de rulare pentru bicicliști de pe bulevardul Mamaia, zona Capitol.

În municipiul de la malul mării se lucrează de zor, zilele acestea, pentru amenajarea noilor piste destinate bicicliștilor.

“Se execută ample lucrări de reabilitare în intersecția de la Capitol. A început turnarea primului strat de asfalt pe pista de biciclete, iar pavimentul pe trotuare este realizat integral. În paralel se fac lucrări pentru schimbarea cablurilor pentru viitoarele semafoare ce vor fi montate în această intersecție, vorbim despre niște semafoare cu led, mult mai vizibile. Această intersecție din zona Capitol este un punct nodal foarte important în ceea ce privește pistele pentru biciclete. Practic se leagă zona istorică de centrul orașului. Avem în vedere continuarea pistei de biciclete de pe bulevardul Mamaia până în zona Delfinariu.”, declară Daniel Vlăescu, șef serviciu tehnic S.C Confort Urban

Pe bulevardul Tomis se lucrează la căile de rulare pentru biciclete pe porțiunea cuprinsă între strada Poporului și intersecția cu bulevardul Mamaia. La intersecția cu strada Nicolae Iorga, sensul de mers spre strada Poporului, pista pentru biciclete va ocoli parcul, pe strada Mircea cel Bătrân și va reveni pe bulevardul Tomis acolo unde permite trotuarul.

“În această zonă trotuarul este foarte îngust și avem o serie de obstacole așa că a fost nevoie de o deviere prin spatele parcului, pe strada Mircea cel Bătrân astfel încât să amenajăm o zonă de siguranță pentru pietoni și pentru bicicliști.”, completează Daniel Vlăescu, șef serviciu tehnic S.C Confort Urban

De altfel, bulevardele Tomis și Mamaia se află în plin proces de reabilitare pentru ca toți locuitorii orașului să se bucure de trotuare și străzi moderne,benzi unice pentru transportul în comun, piste de biciclete și mult spațiu verde.

sursa foto: Primăria Constanța

Actualitate

Acțiune de control desfășurată de către IPJ Constanța

Published

on

Politiștii constănțeni, împreună cu jandarmi și polițiști locali, sub autoritatea instituției prefectului, continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele, dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar. Nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție, sancționată cu amendă de la 500 la 2500 de lei.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Constanța.

Reamintim faptul că organizarea de  evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate. În aceste zile, polițiștii Secției 1 și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis acționează și la pavilionul expozițional, pentru a se asigura că sunt respectate prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19.  IPJ Constanța recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

Continue Reading

Actualitate

Trei noi decese de COVID-19, la Constanța

Published

on

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat  un nou record 4.761 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 33.843 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 205.793 de cazuri și 147.932 pacienți vindecați. De asemenea 1.009 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 73 de decese, toate decesele sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 6.318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării a fost și aici înregistrat un nou record 126 noi cazuri, ajungându-se la un total de 4.865 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 14 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.42 per 1.000 de locuitori.

Menționăm faptul că în data de 24 octombrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța acum la 113.

Deces nr 111: Femeie, 75 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență cardiacă congestivă, edem pulmonar acut, hipertensiune arterială grad III, cardiopatie hipertensivă și valvulară, insuficiență mitrală severă, obezitate morbidă), decedată la Spitalul Municipal Medgidia. Deces nr 112: Bărbat, 80 de ani, Constanța, comorbidități (cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială, hipertensiune arterială grad III, insuficiență cardiacă clasa II-III NYHA, diabet zaharat), decedat la Spitalul Municipal Medgidia. Deces nr 113: Bărbat, 78 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență respiratorie cronică, boală pulmonară obstructivă cronică, cardiopatie ischemică, fibrilație atrială cronică, epilepsie), decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.865  de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 113 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 430 de persoane internate, dintre care 393 din județul Constanța și 37 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.252 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 518 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 72 de cadre didactice, 112 elevi, 37 de studenți și 21 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 345 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (90), asistenți medicali (140) și personal auxiliar (115).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 906 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

A fost aprobată eșalonarea datoriilor restante

Published

on

Guvernul a aprobat aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligații bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Totodată, s-a prelungit, până la 25 decembrie 2020, perioada în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență.

Beneficiari ai facilității de eșalonare simplificată sunt toți contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență.

Pentru acordarea eșalonării, contribuabilul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să depună cerere până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv, la care poate anexa graficul de eșalonare al ratelor;
  • să nu înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență și neachitate ulterior;
  • să nu se afle în procedura insolvenței;
  • să nu se afle în dizolvare potrivit prevederilor legale în vigoare;
  • să aibă depuse toate declarațiile fiscale;
  • să nu i se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta